Şimdi Ara

Fotokopi mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yoldaşlarım direkt konuya geçicem malum kitaplar aşırı pahallı doların az biraz düşmesine rağmen fiyatlar aynı kalmakla kalmayıp yükseliyor bile e böyle olunca da öğrencinin beli bükülüyor 5li deneme seti 25 lira yahu!
    Bende fotokopi akımına katılmaya karar verdim İzmir ve Ankara da sayfası 3 kuruşa çıktı çıkarıyorlarmış bir kitabı 400 sayfa diyelim 12 liraya falan geliyormuş telli olarak falan. Çok iyi fakat bulunduğum ilde böyle bir imkan yok bende yazıcı alıp kendim çıkartayım diye düşündüm ama önceden hiç yazıcı kullanmadım bunun gideri nedir bir toner kartuş artık hangisiyse ne kadar çıktı çıkartır yorumlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben direk makinesini aldım basıyorum paso

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazıcıya tonere kartuşa bi ton para vereceksin zaten onun yerini uygun bi fotokopici bul. hatta elinde yazıcı olduğunu varsay 5 top kağıt 100-110 tl. sayfası 4krşa falan geliyor. toneri vs eklersen fotokopicide çıkardığınla aynı fiyata denk geliyor. yinede yazıcı alacağım dersen bitmeyen kartuşlu al sadece mürekkebini değiştiriyorsun
  • ya tamam da renksiz renksiz nasıl katlanıyorsunuz o sayfalara.
  • Buz doğudaki Kürtlere kiziyoruz kaçak elektrik kullanımı yüzünden . Fotokopi bana kul hakkı gibi geliyor ama kitaplarda çok pahalı gerçekten insan ikileme düşüyor ben fotokopisden çalışamıyorum içimi karartıyor gibi hissediyorum.

• Bir şeyi çalarken mantık arayanı da ilk defa gördüm
  • Benim canon yazıcı var siyah 500 renkli 300 olarak biliyorum burdaki dolum fiyatlari da asaga yukari 15 20 lira arası bi kitap zaten 300 400 kusur oluyor bence arastir ve matbaa tarzi bir yer bul yoksa cok zamanini harcarsin bu makineler ortalama bi makine oldugu için 300 400 sayfa cok fazla zaman alabiliyor ama biliyosundur kirtasiyedikler cok fonksiyonlu ayni sekilde sadece 10 20 dakika da teslim edebilir fiyat bazına vurursak aslında aşaga yukarı aynı ama zaman olarak dusunursen tabi ki matbaa kirtasiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave4 -- 30 Ekim 2018; 23:33:46 >
  • Hocam o insanlar o soruları yazmak için kaç saat kafa patlatıyorlar, çalarken içiniz nasıl rahat ediyor?

Fotokopi yerine 2. el kitap vb. bulun, müfredat %80 aynı zaten, nolur hak yemeyin.

• Up

• ankarada en son geçen senenin başında kökte 3 kra çıkarıyorlardı bu sene 4ten 4,5tan aşağısını duymadım. yerini bilen varsa yeşillendirsin lütfen

• padfoot96 kullanıcısına yanıt
    hocam kök sıkıntı hem kalabalık hem pahalı üzerine saatlerce beklemen gerek ya da ertesi gün alman gerek
  • benaslndyokum kullanıcısına yanıt
    hazır daha 1 tane çektirmişken uygun bir yer varsa söyleyin de oraya gideyim bari.. üzüldüm şu an

• itsmyturn_ kullanıcısına yanıt
    yalnız hocam bilmediğiniz bir sey var o kitapların fotokopi olarak cogaltılması icin devletteki hocalar veriyor fotokopicilere genelde ki götüren hocaların çoğu köklü okullarda görev yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsmyturn_

Hocam o insanlar o soruları yazmak için kaç saat kafa patlatıyorlar, çalarken içiniz nasıl rahat ediyor?

Fotokopi yerine 2. el kitap vb. bulun, müfredat %80 aynı zaten, nolur hak yemeyin.
    Adam tüm kitaplarını fotokopiden çıkartıcam dememiş bir kaç tane çıkartır zaten böyle düşünen adam. Ama sizin yaptığınız daha saçma arkadaş da yazmış ben de yazacağım internette dinlediğin müzikler, izlediğin dizi veya filmler, indirdiğin oyunlar, internetten okuduğun kitap-yazı-manga hepsi yasal olmayan şeyler. Bu kadar dikkat ediyorsanız ve bunlardan en az birini bile yaptıysanız nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorsunuz?
  • Up

• Hocam ünide eminim hep fotokipi alacaksınız ben 2. el fotokopi aldım 15 tlye . Kitap 65 tl . 1 dönem kullanılacak bur kitap bir de bu :D

• Geçen sene 18 liraya aldığım kitap olmuş 42 lira dolar yükseldi mecburen yaptık dediler bunu dediklerinde dolar kuru 7 liraydı şimdi 5.50 olmuş hâlâ aynı fiyatlar üstüne zam bile yapanlar var ne yapalım herkesin kesesi bir değil

• nYselmech kullanıcısına yanıt
    Evet eskiden bilmeden yapıyordum ama şu an neredeyse hiçbirini yapmıyorum. Ki ben yapıyor olsam da ya da milyonlarca kişi yapıyor olsa da yine suç suçtur ve ben uyarmak istedim sadece. Yoksa internet ortamında hiçbirimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.