Şimdi Ara

FreeDOS? yardimmmmm!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir problemim var. bizim bi tanidik bi bilgisayar getirdi arkadasinin bilgisayari. telefon sözlesmesi ile alinmis bi bilgisayar. neyse konuya gelelim. icinde FreeDOS var. ben de bendeki windows cdsi ile windows yüklemek istedim. yükleme dosyalarinin kopyalama islemi bittikten sonra harddisk bulunamadi diye bir hata veriyor. normalde de zaten girince freedos'a dir komutunda bos alani 2GB olarak gösteriyor. sonra benim harici harddiski taktim bir de ne göreyim XP setup onu dahili disk gibi görürmüscesine dosyalari kopyalama isleminden sonra yüklemeye basladi. tabi yeniden baslatinca yarim kalan setup'i da görmedi. Boot ayarlarini yaptim önce USB HDD diye ama acmiyo 1 saat bekledi ben de basinda uyudum :D

her ne ise.. bu bilgisayarin gercekten harddisksiz ya da 2gb harddiskli gelmis olma ihtimali var mi? yoksa ben bu isi beceremiyorum da farkli bir yol mu denemem gerekiyor?

Yardimlariniz icin simdiden teskkürler!

• quote:

Orjinalden alıntı: isa_boztemir

Arkadaslar merhaba,

bir problemim var. bizim bi tanidik bi bilgisayar getirdi arkadasinin bilgisayari. telefon sözlesmesi ile alinmis bi bilgisayar. neyse konuya gelelim. icinde FreeDOS var. ben de bendeki windows cdsi ile windows yüklemek istedim. yükleme dosyalarinin kopyalama islemi bittikten sonra harddisk bulunamadi diye bir hata veriyor. normalde de zaten girince freedos'a dir komutunda bos alani 2GB olarak gösteriyor. sonra benim harici harddiski taktim bir de ne göreyim XP setup onu dahili disk gibi görürmüscesine dosyalari kopyalama isleminden sonra yüklemeye basladi. tabi yeniden baslatinca yarim kalan setup'i da görmedi. Boot ayarlarini yaptim önce USB HDD diye ama acmiyo 1 saat bekledi ben de basinda uyudum :D

her ne ise.. bu bilgisayarin gercekten harddisksiz ya da 2gb harddiskli gelmis olma ihtimali var mi? yoksa ben bu isi beceremiyorum da farkli bir yol mu denemem gerekiyor?

Yardimlariniz icin simdiden teskkürler!

harddiski komple formatlayın ve temiz kurulum deneyin. sanmam ama belki 2gb lık bir partition oluşturulmuş olunabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: uisik34
    harddiski komple formatlayın ve temiz kurulum deneyin. sanmam ama belki 2gb lık bir partition oluşturulmuş olunabilir.

formatlamam icin olan görüntü cikmiyor ki xp cdsini takinca. o ekranin cikmasi gerektigi sirada zaten harddisk yok uyarisi aliyorum. freedos'dan da format c: yazdim sonra onayladim formatladi ama yine ayni görünüyo :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: isa_boztemir

quote:

Orjinalden alıntı: uisik34

formatlamam icin olan görüntü cikmiyor ki xp cdsini takinca. o ekranin cikmasi gerektigi sirada zaten harddisk yok uyarisi aliyorum. freedos'dan da format c: yazdim sonra onayladim formatladi ama yine ayni görünüyo :))

sata controller i yükleyen bir floppy diske ihtiyacınız var. sanırım sistem desktop bir kasa ve yeni alınmış olsa da eski bir sistem.
  • pardon en basta belirtmemisim. makine bir laptop. desktop olsa bakardim icine ne var ne yok diye :))
    tesekkür ederim :)
  • Makine açılırken f2 veya bios'a hangi tuşla giriyorsa o alet biosa gir harddiskle ilgili ahci veya ide diye bir seçenek var onu ide yap ahcidir buyuk ihtimal şimdi ondan kuramıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 14 Ocak 2009; 17:26:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

Makine açılırken f2 veya bios'a hangi tuşla giriyorsa o alet biosa gir harddiskle ilgili ahci veya ide diye bir seçenek var onu ide yap ahcidir buyuk ihtimal şimdi ondan kuramıyorsun.

maalesef :( senin dedigin sey bios'ta yok. :s biostaki harddiskle ilgili gördügüm diger seyleri de denedim ama olmadi :s
    cok tesekkür ederim ilginiz icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa_boztemir -- 16 Ocak 2009; 14:44:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ssd takma yardim
    5 yıl önce açıldı
    Laptop onerisi
    3 yıl önce açıldı
    Yazilim icin laptop tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "100 Dolarlık Bilgisayar" projesi kapsamındaki bilgisayarlar 2 GB dahili flaş disk türü hafıza ile geliyor. Belki durum bu olabilir.

Eğer ekranda renkli renkli bir şeyler görmek istiyorsan Slax'ı indir, CD'den aç bilgisayarı, ondan sonra ne yapabileceğine bakarız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

"100 Dolarlık Bilgisayar" projesi kapsamındaki bilgisayarlar 2 GB dahili flaş disk türü hafıza ile geliyor. Belki durum bu olabilir.

Eğer ekranda renkli renkli bir şeyler görmek istiyorsan Slax'ı indir, CD'den aç bilgisayarı, ondan sonra ne yapabileceğine bakarız.

tesekkür ederim, o bilgisayari geri verdim ugrasmiicam daha.
    slax'i da indirdim ama kendim icin :D usb harddiskimde bi isletim sistemi olsun baari :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.