Şimdi Ara

Freemont mu? yoksa Zafira mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ama oldum olası Dodge ların tasarımını sevemedim bir orantısızlık var sanki araçta yandan preslenmiş gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • freemont
  • lazloo kullanıcısına yanıt
    yani , elma ile armut arasında seçim yapılmak isteniyor , bizden de öneri bekleniyor ,
    zevk sizin zevkiniz , ister elma yeyin ıster armut .,
    iki elma veya iki armut arasında secim önerisi istenseydi , ozaman şu büyük olanı alın derdim ,
    veya şu armut daha güzel duruyor onu alabilirsi de diyebilirdim , bunun anlaşılması bukadar mı zor ?
  • Zafira
  • Şİmdi ikisi arasından tabi ki freemont.

Ama işlevsel olarak düşünüp mantıklı karar vermek gerek. 1.6 olmasından dolayı yakıt-vergi olarak avantajı var zafiranın.

2sinden de zarar edeceksin ama zafiradan daha az zarar edersin.

Ama az çok zarar edeyim ben keyfini sürmek istiyorum dersen freemontla yolunuz açık olsun :)
  • CarlBenz kullanıcısına yanıt
    Hocam cmaxi anlarmda senic de nedirya kalite bakimindan hic iki arabaya yaklastinmi?Araba akirken sadece tip icin araba alinmaz ben almam. Reno gurubunda adam akilli kaliteli araba lagunadir onuda bizim millet sevmez.Zafiranin kalitesi 3 tane senic eder bunu soyliyim ikisinide kullandim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freemontun sıfırı 150.000TL

Bu arada 2.0 motorları devreye sokacaksa şayet.

Ben SUV olarak Freemont karşısında Zafira koyana kadar 2.0 Motorlu Ford S-max ya da Ford Galaxy'i koyarım.

Bir de S-MAX i 1.6TDCİ Tİtanium modeli var.Sıfırı 102.000TL.

Ya da 2.el temiz galaxy var.Şayet bu galeri pazarlık yapar mı? Bilmem ama:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-2012-galaxy-2.0tdci-titanium-7-kisilik-multimedyali-navigasyonlu-191411992/detay

• Freemont

• Freemont...
  • 1.6 dizel motorlu x-trail baktınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Freemontun sıfırı 150.000TL

Bu arada 2.0 motorları devreye sokacaksa şayet.

Ben SUV olarak Freemont karşısında Zafira koyana kadar 2.0 Motorlu Ford S-max ya da Ford Galaxy'i koyarım.

Bir de S-MAX i 1.6TDCİ Tİtanium modeli var.Sıfırı 102.000TL.

Ya da 2.el temiz galaxy var.Şayet bu galeri pazarlık yapar mı? Bilmem ama:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-2012-galaxy-2.0tdci-titanium-7-kisilik-multimedyali-navigasyonlu-191411992/detay

samimi olarak ilgilendiğiniz için teşekkürler. öncelikle armut elma karmaşasına girmek istemiyorum kendimi ifade edebilmek adına belirtiyorum: geniş aile aracı olmasını istiyorum, SUV,MPV, Crossover olması çok da önemli değil. gerçi crossover deyince direk sınıf olarak küçülmüş oluyor sanırım. neyse freemont 2013 modeli URBAN modeli fiyatı 100.000 dolu ve otomatik olanı 130000. fiyat olarak çok da artsın istemiyorum. Zafiranınsa giriş modeli ENJOY 84000 ENJOY ACTIVE PRESTIGE 89000 tl. yani iki aracın dolu olan modelleri arasında 40000tl cik fark var. opel yıllardır sevdiğim ve güvendiğim bir marka ancak yeni Zafira birazcık(!) tipsiz. her ne kadar karlı alacak olsam da bir aracın son kullanıcısı olmayı istemem. bu noktada diğer tavsiyeleri düşünmeye başlıyorum. C-Maxın içinde navigasyon yok sanırım. gerçi sanırım bunlar zafira için de ek özellik olarak satılıyor. sonuç olarak zafira'ya daha yakınım ama Opel bayisi ile görüşmeden almayacağım. eğer navigasyon ve diğer her özellik için ekstra maliyet oluşacak ve freemontun Urban modeline yetişmesi için aynı parayı vermem gerekirse freemontta karar kılacağım. her şeyi 89000 içinde verirlerse zafira olacak. bu arada tavsiyeler doğrultusunda X-Trail ı da düşünmeye başladım. ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Freemont mu? yoksa Zafira mı? Freemont mu? yoksa Zafira mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neshter35 -- 3 Ocak 2015; 21:53:59 >

• neshter35 kullanıcısına yanıt
    Benim kişisel görüşüm şu:

Siz bu araca 7/24 7 kişi binmeyeceksiniz.

Bence bir tane Transporter tarzı bir araç alın 50-60TL civarına ya da o civarlarda Renault Grand Scenic

tarzı bir SUV.

Yanına da ufak B sınıfı şehiriçi kullanmak için dizel otomatik mesela en az yakan ve en ucuz dizel otomatik

olan Pug 208 alın derim.

Şimdi şöyle bir scenic alsanız:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2012-ilk-sahibinden-hatasiz-boyasiz-tam-dolu-7-kisilik-scenicccc-191122883/detay

Sıfır da Pug 208 : 54.500TL

120.000TL'ye güzelce çözersiniz.

Sizin yerinizde ben olsam ne yapardım?

Çok basit bir şey yaparım.

Pug 208 alırım.Yanına da bir port bagaj alırım.

Elimde 65.000TL para kalır onu da ya faize koyar ya da dükkan felan alırım.

Faizden ya da dükkanda geleni birktirir. 7 kişilik araç lazım olduğunda kiralamak için kullanırdım.

Çünkü diğer türlü Freemont alsanız çok ciddi kasko ve vergi ödeyeceksiniz.

Gereksiz sürekli kullanmayacağınız 3.sıra koltukları ve uzunluğu kendinize yük edeceksiniz.

Ha şu da olabilir her şeyi kenara atıp Scenic alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Benim kişisel görüşüm şu:

Siz bu araca 7/24 7 kişi binmeyeceksiniz.

Bence bir tane Transporter tarzı bir araç alın 50-60TL civarına ya da o civarlarda Renault Grand Scenic

tarzı bir SUV.

Yanına da ufak B sınıfı şehiriçi kullanmak için dizel otomatik mesela en az yakan ve en ucuz dizel otomatik

olan Pug 208 alın derim.

Şimdi şöyle bir scenic alsanız:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2012-ilk-sahibinden-hatasiz-boyasiz-tam-dolu-7-kisilik-scenicccc-191122883/detay

Sıfır da Pug 208 : 54.500TL

120.000TL'ye güzelce çözersiniz.

Sizin yerinizde ben olsam ne yapardım?

Çok basit bir şey yaparım.

Pug 208 alırım.Yanına da bir port bagaj alırım.

Elimde 65.000TL para kalır onu da ya faize koyar ya da dükkan felan alırım.

Faizden ya da dükkanda geleni birktirir. 7 kişilik araç lazım olduğunda kiralamak için kullanırdım.

Çünkü diğer türlü Freemont alsanız çok ciddi kasko ve vergi ödeyeceksiniz.

Gereksiz sürekli kullanmayacağınız 3.sıra koltukları ve uzunluğu kendinize yük edeceksiniz.

Ha şu da olabilir her şeyi kenara atıp Scenic alırsınız.

farklı ve samimi görüşünüz için öncelikle teşekkürler. sayenizde kafam daha da karıştı. şimdi bir de dükkan araştırmam gerekecek
    şaka bir yana gerçekten önemli noktalara değinmişsiniz. 1.6 dizel vergisi sanırım 400-500tl arası iken 2.0 dizel bu aracın vergisi 2000-2500tl arasında değişecek. bu noktada 1.6 dizel araçlar öncelik kazanıyor. neden renault veya peugeot olmaz derseniz renault daha önce 2 kez kullandım malzeme kalitesini beğenmiyorum (15000 km 4 yıllık aracımın elektrikli camları açılmaz oldu kilitçide tamir edildi, aynalar açılıp kapanırken gıcırdama sesleri geliyor vs..). peugeot derseniz arkadaşımda 307 vardı en dolusundan. aracın sadece turbosu 3 kez tüm motor 2 kez olmak üzere major değişimlere uğradı 3 yıl içinde. biz ailecek çok fazla araç kullanmıyoruz. örneğin babamdaki araç 4 yıllık ve 15000 km de. bendeki 2 yıllık ve 30000 km de. sonuç olarak belki de benzinli ve ikinci el az kullanılmış modellere yönelmemiz lazım. araştırmalara devam edeceğim. saygılar.

• Tabiki Freemont ama ikinci el alıraanız değer kaybı daha az olur

• Hocam Freemont Urban 5 kişiliktir. Bayilerde de bulamazsınız zaten. 2013 araç kaldıysa %99 ihtimalle 130 bin liralık Lounge'dur (7 kişilik olan da bu versiyon zaten).

Bu durum üzerinden kıyaslamanızı yapmanız daha sağlıklı olur.

• Tabiki freemont. Ama qashqai de bak derim 7 kişiliğivar sanirim. 1.6 mmotorunda listeye eklemissincçünkü. Ama rn iyi f/p araci lodgy

• quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

Tabiki freemont. Ama qashqai de bak derim 7 kişiliğivar sanirim. 1.6 mmotorunda listeye eklemissincçünkü. Ama rn iyi f/p araci lodgy

X-trail olacak nissan yanlis yazmisim tasarimi çok güzel duruyor. Bir Porsche Cayenne tarzi yapmislar çok lüks bir araç havasi var

• yazdığınız 100.490tl lik freemont 2013 modelmiş yalnız
  • Aracimi servise her götürdüğümde showroom bölümünde freemontu incelemekten alamam kendimi. Aracın tek eksiği bana göre tasarımının geride kalmış farları. Ki onun için de piyasada mercekli freemont farları bulunuyor. Onun dışında en az 7-8 kere detaylı incelemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki malzeme kalitesi, tasarım, güvenlik, donanım ve motor olarak oldukça kaliteli bir model. Pek tutulmamasinin sebebi bence fiyatı. Gerçekten de fiyatı marka imajına göre biraz yüksek. Insanlar fiata o para verilir mi diye düşünüyor. Bu arada sıfır urban donanım seviyesindeki modele 100 bin vermektense ikinci el temiz lounge donanım düşünün bence.

• zafirayı alırsanız pişman olursunuz garanti verebilirim.
    kırmızı eski kasa sahibi tanıdığım var tekirdağda 4 yıldır satamıyor
    onun haricinde biraz yüklenince süspansiyonları patlıyor,uzun yolda çok motor sesi alıyormuş...
    yeni kasası nasıl bilemem ancak zafira adı bile yetiyor 2.eli öldürmeye
    freemont al
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.