Şimdi Ara

Freemont mu? yoksa Zafira mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ikinci nissan x-trail
    üçüncü freemont
    dördüncü zafira tourer
    göğüs tasarımları
    freemont sanki biraz kaba kalıyormuş gibi geliyor insana ama 7 kişilik en geniş araç gibi duruyor bir yandan da
  • Freemont gerçekten harika, araba kendisine ben buradayım dedirtiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en güzeli ikisinide gidip inceleyip karar verin ama emin olun freemont un kalitesi fiat la alakası yok.Zaten Dodge Journey den geliştirilen bir model gerçekten çok kaliteli ve geniş bir jeep ayrıca yakıt tüketimi de sınıfına göre az.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • göğüs tasarımı olacak c-max gerçekten çok şık duruyor ama konu dış görünüş ve heybete gelince freemont diğerleriyle arasındaki sınıf farkını açıkça ortaya koyuyor.
  • Freemont dodge'un journey modeli. O parayı haketmiyor diyenler önünde dodge amblemi olsa 150 bin verir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

yani , elma ile armut arasında seçim yapılmak isteniyor , bizden de öneri bekleniyor ,
    zevk sizin zevkiniz , ister elma yeyin ıster armut .,
    iki elma veya iki armut arasında secim önerisi istenseydi , ozaman şu büyük olanı alın derdim ,
    veya şu armut daha güzel duruyor onu alabilirsi de diyebilirdim , bunun anlaşılması bukadar mı zor ?

Hayır anlaşılması zor olan şu;ortada arkadaş sadece iki araç arasından tercih yapmak istemiş. Size dememiş ki "ya SUV alacağım ya da MPV,hangisini almalıyım" Yani söylediğiniz şey sadece laf olsun torba dolsun.
  • O paraya yeni xtrail bakin.

• quote:

Orijinalden alıntı: krmdnz

O paraya yeni xtrail bakin.

sen sus ergen git ders çalış
  • Zafira duruş olarak cidden çok iyi. Diğeri biraz tipsiz duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

yani , elma ile armut arasında seçim yapılmak isteniyor , bizden de öneri bekleniyor ,
    zevk sizin zevkiniz , ister elma yeyin ıster armut .,
    iki elma veya iki armut arasında secim önerisi istenseydi , ozaman şu büyük olanı alın derdim ,
    veya şu armut daha güzel duruyor onu alabilirsi de diyebilirdim , bunun anlaşılması bukadar mı zor ?

Hayır anlaşılması zor olan şu;ortada arkadaş sadece iki araç arasından tercih yapmak istemiş. Size dememiş ki "ya SUV alacağım ya da MPV,hangisini almalıyım" Yani söylediğiniz şey sadece laf olsun torba dolsun.

iki çocuğum, eşim ve ben, ayrıca annem babam evlerimiz çok yakın. çoğunlukla birlikte dolaşıyoruz. segmentleri bir yana bir yere iki araç gitmek yerine tek araç olsa baya bi işime yarar diye düşünüyorum. bir yere ix35 + fluence ile gittiğimizde şehir içi 12+9=21litre şehir dışı ise 9+7=16 litre/100km de harcıyoruz. iki aracın vergisi cabası. bu aşamada ekonomik ve herkesi alabilecek büyük bir araca ihtiyaç duyuyorum. pek tabi elma ile armut birbirine benzemez segmenti farklıdır. ben tamamen ihtiyaca göre davranmaya çalışıyorum.

Freemont: heybetli, cazibeli, 2.0 dizel 170hp 2 ton, 9lt/100km yakıyor, yeterince geniş, ancak vergisi çok
    Zafira: dışı tipsiz, göğüs kısmının tasarımı daha bi güzel, yeterince geniş, 1.6 manuel dizel 135hp 1.6 ton, 6.5lt/100km yakıyor vergisi az

tamamen ihtiyaca yönelik düşündüğümde zafira daha ön plana çıkıyor. ancak bu aracın son sürücüsü olacağımı düşündüğümde (1. eli olmayan aracın 2. eli de olmaz) 2. eli de güçlü olan bir modele yönelmek mantıklı duruyor. bu aşamada aynı fiyat kategorisinde Captiva neden olmaz??? Chevrolet'in Türkiye den çekilmesi ile eskiden kuvvetli olan 2. elinin bozulacağını düşünüyorum. Citroen neden olmaz??? araç aşırı elektronik arıza durumunda çözebilecek servisi yok (ilk çıktığında Citroen C4 grand picasso alıp da çok sıkıntı yaşayan ve forumda paylaşan arkadaşın yorumlarını hatırlıyorum bu aşamada). Qashqai neden olmaz??? Zafira ve Freemonta göre daha dar bir araç. X-trail neden olmaz??? aslında olabilir :) vergi dilimi yüksek değil. fiyatı sadece biraz yüksek . belki bir müddet bekleyip de ikinci el x-trail almak mantıklı olabilir.

sonuç: vergisi çok yüksek olmasa direk Freemont diyeceğim ancak vergiyi düşünüğümde seçenekleri tekrar tekrar inceliyorum. yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^Evo^^

Zafira duruş olarak cidden çok iyi. Diğeri biraz tipsiz duruyor.

bir yerde gördünüz mü yoksa internet resimlerine göre mi? ben şahsen aslını yollarda göremedim hiç. alırsam ilk olacağım diye korkuyorum :))
  • arkadaşlar 3. sıra koltuklarda oturanların güvenliği hiç incelenmiş mi? bu konuda bir bilgisi olan var mı? euro ncap mesela önden yandan çarpmayı baz alıyor veya yaya güvenliğini. ancak 3. sıra koltukta çocuklar otururken arkadan bir araba çarparsa ne olur bunun bir testi yok? bunu inceleyen bir kuruluş var mıdır??
  • Vergiyi bu kadar düşünüyorsanız ve genişlik önemliyse x trail düşünün bence.Zafira ve c max'in ikinci sıra koltuklarda ferahlık yok.

Hatta x trailin önceki kasasından temiz bir tane almak bence daha mantıklı çünkü yeni kasası kesinlikle o Paraları haketmiyor ve malzeme kalitesi eski kasanın çok daha yüksek.

• lazloo kullanıcısına yanıt
    yazdıklarımı başka yerden anlamayın , iki farklı arac hakkında öneri isteniyor , ben ne yazmışım ?
    keyfiniz bilir , hangisini isterseniz onu alın demişim , hala anlamak istemiyorsunuz .
    arac alacak arkadaşın tercihlerini zafira , c max veya scenic arasında yapsaydı ,
    artıları ve eksileriyle öneride bulunabilirdim .
  • quote:

yazdıklarımı başka yerden anlamayın , iki farklı arac hakkında öneri isteniyor , ben ne yazmışım ?
    keyfiniz bilir , hangisini isterseniz onu alın demişim , hala anlamak istemiyorsunuz .
    arac alacak arkadaşın tercihlerini zafira , c max veya scenic arasında yapsaydı ,
    artıları ve eksileriyle öneride bulunabilirdim .

Hayat sadece siyah veya beyaz değil. Arada griyi de düşünmek lazım. Siz yine dediginiz modellerin + ve - lerini gösteriniz lütfen. Öyle birşey dersiniz ki görmediğim bi açı/özellik gösterirsiniz griye odaklanirim. En basitinden hiç aklımda yoktu ama şimdi x-trail de girdi işin içine. Hatta eski modelinde daha kaliteli malzeme kullanılmış diyor bir arkadas. Eskisini araştıracağım boş vaktimde. Gibi gibi..

• 7 kişilik araçları bir ara ben de araştırmıştım. Ama 3. sıra koltukların güvenlik zaafı oluşturduğunu okumuştum. Bagajdan çıkan 3. sıra koltuklar bana hem güvensiz hem de kullanışsız geliyor. Piyasadaki çoğu modelde iş olsun diye konulmuş. Sadece çocuklar oturabiliyor, bagaj da iptal oluyor.

İki araç arasında Freemont daha ağır basıyor. Benzinli olması sorun olmazsa Seat Alhambra'ya da bakabilirsiniz. Çoğu testte segmentinin en iyi arabası seçilmiştir.
  • Ben sadece vergiden dolayı zafira tercih ederdim. İkisi de piyasa araçları değil, ikinci el, bakım maliyeti vs. benzer araçlar. İkisi de kaliteli araçlar, freemont fiat denince akla gelen araçlarla alakasız, üst segment bir araç. Vergi farkı olmasa ikisine de biner, hoşuma gideni alırdım ancak cidden büyük bir fark var hem alırken hem 6 ayda bir.
  • neshter35 kullanıcısına yanıt
    Freemont alırsanız bir inceleme bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Freemont alırsanız bir inceleme bekleriz.

haftasonu araçları inceleme fırsatı bulabilirsem en azından ilk izlenimlerimi yazacağım.
    ix35 1.6 gdi kullanıyorum. karşılaştırmayı kendi aracım ile kıyaslayarak yapacağım.
    tabi en çıkmazda olduğum nokta zafira. denemeliği geçtim karşıdan bakmalık bile bulamadım şu ana kadar :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: krmdnz

O paraya yeni xtrail bakin.

sen sus ergen git ders çalış

Nıckın ergenlikten cıkamamış senin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.