Şimdi Ara

Frekans (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    heee bulent ersoy, bir laaaa sesi verdigi zaman, her yer rezonansa girer. bu sesi verirken, başını asagiyukari ve seyircinin sagina soluna bakarak yaparsa, tum rezonans durur... neyse;
    ben nationalgeographic tv.de izledim, adam mikrefonla ses veriyor ama sagbit bir ses,, bu hoparlor ile bardaga yansitiliyor,,, artik nasil bir titresim olusuyorsa bardak kiriliyor. benim duydugum kadariyla,, 500hz-4khz arasi bir sesdi sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoca öyle birşey yok.

• Redese kullanıcısına yanıt
    Var-var-var...

• @Bilgisayar Bağımlısı
    Tekrar ediyorum. Frekans üretilmez. Üretilen şey titreşim.
    Elektromanyetik dalgalar için konuşursak, 52 Hz'lik bir dalganın boyu yaklaşık 5769231 metredir. Bu dalga boyunu oluşturacağın antenin ebatlarını var sen hesapla. Accesspointinin 2.4 GHz yayın yaptığını varsayarsak dalga boyu yaklaşık 0.125 metre olacaktır. Çubuk antenler için konuşmak gerekirse kullanacağın antenin boyu, üreteceğin dalgaboyundan kısa olması pek sağlıklı olmayacaktır.
    HAARP Projesinin temel mantığı radyo dalgaları ile iyonosfer tabakasını uyarıp üzerinde kısmi kontrol sağlamaktır. HAARP Projesini anlamak için ilk olarak floresan lambaların nasıl ışık yaydığını araştırıp öğrenmende fayda var. İkisinin de temel prensiperi aynı sayılır.

@Emin-Firtina
    Bunun için sabit bir değer ne yazık ki yok. Kullanılan camın içeriği, kalınlığı, bardağın şekli, ortamın sıcaklığı gibi birçok faktöre bağlı olarak rezonans frekansı değişkenlik gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

@Bilgisayar Bağımlısı
    Tekrar ediyorum. Frekans üretilmez. Üretilen şey titreşim.
    Elektromanyetik dalgalar için konuşursak, 52 Hz'lik bir dalganın boyu yaklaşık 5769231 metredir. Bu dalga boyunu oluşturacağın antenin ebatlarını var sen hesapla. Accesspointinin 2.4 GHz yayın yaptığını varsayarsak dalga boyu yaklaşık 0.125 metre olacaktır. Çubuk antenler için konuşmak gerekirse kullanacağın antenin boyu, üreteceğin dalgaboyundan kısa olması pek sağlıklı olmayacaktır.
    HAARP Projesinin temel mantığı radyo dalgaları ile iyonosfer tabakasını uyarıp üzerinde kısmi kontrol sağlamaktır. HAARP Projesini anlamak için ilk olarak floresan lambaların nasıl ışık yaydığını araştırıp öğrenmende fayda var. İkisinin de temel prensiperi aynı sayılır.

@Emin-Firtina
    Bunun için sabit bir değer ne yazık ki yok. Kullanılan camın içeriği, kalınlığı, bardağın şekli, ortamın sıcaklığı gibi birçok faktöre bağlı olarak rezonans frekansı değişkenlik gösterir.

Anladım hocam sağolun. Fakat ses dalgalarında durum biraz daha farklı sanırsam 20 cm lik subwoofer 20 hz civarı titreşim oluşturabiliyor.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Adında her "dalga" geçen şeye aynı mantıkla yaklaşmak doğru olmaz. Ses dalgası işin içine girdiğinde beraberinde sesin şideti de devreye girer. 20cm'lik bir woofer 20Hz'lik bir titreşimi ne kadar süreli verebilir orası tartışılır. Anlık olarak veya çok kısa süreli verebilir ancak uzun süre vermeye kalkarsa muhtemelen parçalanır.
  • elektromanyetik alan teorisi ve elektomanyetik dalgalar bilgisine sahip olmak gerekir nelerden bahsedildiğini anlamak için, örnek vermek gerekirse mikro dalga fırınların çalışma mantığıdır, suyun rezönans frekansına uygun radyo dalgaları üretir ve bu sayede su ısınır aslında.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.