Şimdi Ara

FX8320 ve Xigmatek gaia 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bende fx8320 işlemci var. Bunu 20.0 çarpan ve 200 mhz bus freq ile 4.00 ghz'e overclocklu kullanıyorum uzun bir süredir. Soğutucu olarak ise Xigmatek Gaia 2'yi kullanıyorum. Normalde tek fanlı geliyor ama ben 1 tane daha fan taktım. Malum yaz aylarındayız işlemci boşta 50 derece oyuna girince 68 dereceye kadar çıkıyor. Oyuna girince fanlar %100 devirde dönmesine rağmen bu böyle. Kasa içi sıcaklık 38-40 derecede bu arada oyundayken.
    1-Bu sıcaklıklar bu aylar için normal midir? İşlemciye zarar verirler mi?
    2-Overclock yapmasam ısı ne kadar düşer?
    3-Overclock yapmasam performansta düşüş fark eder miyim?
    4-Yaptığım çarpan ve bus freq normal mi yoksa yanlış mı yapmışım?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler :)

• Senin kasanda bir sıkıntı var. Boşta hiçbir işlemci 50 olmaz. Montajı yanlış yapmış olabilirsiniz. Tam temas etmiyordur. Soğutucu ile arasındaki macun kurumuştur veya. Kasada en az bir içeri üfleyen birde dışarı üfleyen egzos fanı bulunmalı.
    FX 8320 4 ghz overclock çok düşük bir overclocktur. O soğutucu ile 68 dereceye kadar çıkmaması gerekir.
  • Kardesim ben fx8320+tek fanlı gaia 2 kullanıyorum diger pcde boşta 48 felan bu sıcaklarda çift fanla senin 50 derece olması şaşırttı beni bende 4 ghzde sabit kullanıyorum. Montaj veya termal macun sıkıntı. Kasanın hava sirkülasyonu da önemli bir rol oynuyor tabiki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 derece ve bos. Belki voltaj fazla vermissinizdir. Islemcinin termal macununu yenileyin. Fanin bakir yapraklarini temizleyin. Kompresor bRsa dogutucu bloklarina tutun havayi. Olmazsa araba-motor-bisiklete atlayin gidin benzinciye hemen lastik hava basma yerine gelin patlamis lastik icin belli bir sure hava basiyor temizleyin orda gelin evinize macunu yenileyin ve calistirin sistemi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde kasayi acmissiniz iken tum kablolari sokun ve arkadan dolastirin ve kasanin icindeki hava ozgurce dolassin. Birde o ekledigin fan olayi bozuyor olmasin ? Havayi atmasi gerekirken sen havayi alan yere ufluyor olabilir mi ? Elciklerini kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.