Şimdi Ara

G90 Araç İçi Kamera İncelemesi Ve Pilden Kapasitöre Dönüşüm Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

G90 eski ama kaliteli bir kamera ( ilk çıktığı zamana göre) ancak pilli.
    Pilli kameralar sıcaklarda pile ( bir süre sonra) zarar geldiğinden pek tercih edilmiyor.
    Buradan çıkarak pil yerine kondansatör (kapasitör) bağlamak niyetindeydim.

Sonuç ve denemeler yüklediğim görüntülerde mevcut :)

● 170 ° geniş açılı lens.
    ● 1920 x 1080P FULL HD çözünürlük
    ● H.264 sıkıştırma teknolojisi.
    ● 2.7 “ LCD ekran, kayıt halinde izleme imkanı.
    ● HDMI çıkış desteği
    ● G-sensor özelliği
    ● Kayıpsız döngüsel kayıt
    ● Otomatik çalışma ve kapanma.
    ● Tek tuş ile kayıtları saklama özelliği.
    ● Şarj ve aktarım için USB bağlantısı.
    ● 32GB sd kart desteği.
    ● 5-10 metre hareket algılama özelliği

Kamera şu an indirimde; www.gearbest.com dan 33,99 $ a alınabilir.

Daha fazla ayrıntı ve satın almak için;

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_629056.html?lkid=10883063

Kameranın Araç üzerindeki görüntüleri;

İlk Tanıtım görüntüleri

Gündüz Çekimleri

Gece Çekimleri

Hareket algılama

Park Halinde 5 fps de kayıt

Kapasitör (kondansatör) bağlanmış hali;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowradiation -- 30 Haziran 2017; 17:16:16 >

• Bu kamera, G90-7S - Ambarella A7 + Gps mi?

Bu arada gearbest linki çalışmıyor..
  • gemsaz G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Cihaz G90 , sizin bahsettiğiniz üst model. Muhtemelen aynı işlemler onun için de uygulanabilir.
    Link bende açılıyor, sizde nasıl bir hata veriyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowradiation -- 30 Haziran 2017; 21:59:44 >
  • Gearbest yasaklı listesine girmiş. Bendede açılmıyor .Bu internet sitesi (www.gearbest.com)
    aşağıdaki karara istinaden 5651 sayılı Kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişime engellenmiştir.

* TÜTÜN VE ALKOL PİYASASI DÜZENLEME KURUMU'nin 05-04-2017 tarih ve 12858 sayılı kararı

İşyernden bakarım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lowradiation L kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Bende yaklaşık 2 senedir aracımda G90-7S - Ambarella A7 + Gps olan dashcam modelini kullanıyorum. Ancak son birkaç aydır kameranın pili ölmek üzere olduğundan heralde en son çekilen görüntülerde bozulmalar olmaya başladı. Bu nedenle pil yerine kapasitör takmayı düşünüyordum ki forumda sizin konunuza denk geldim. Pil değişimi konusunda yardımcı olabilir misiniz?
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Evet , siteyi engellediler malesef..
  • obi_van00 kullanıcısına yanıt
    Tabi yardımcı olurum, öncelikle süper kapasitör almalısınız.
    Ben TR de 2.7V 10F bulup 2 tane aldım. Bu yaklaşık 6-8 saniye enerjisiz çalıştırabiliyor kamerayı. 10F tan daha düşüğü de belki iş görür ama denemeden bir şey diyemem. 5.5V olanları da var onlardan da alabilirsiniz. Onları tek kullanmak gerekiyor.
    Yurt dışında fiyatlar daha uygun, oradan da bakabilirsiniz. F değeri arttıkça enerji kesildikten sonra kameranın açık kalma süresi o oranda artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowradiation -- 1 Temmuz 2017; 14:43:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lowradiation

Merhaba,
    Cihaz G90 , sizin bahsettiğiniz üst model. Muhtemelen aynı işlemler onun için de uygulanabilir.
    Link bende açılıyor, sizde nasıl bir hata veriyor acaba?

Selam,

Benim kameranın pili 3,5 yıldır sorunsuz çalışıyor.. Yedek pil de aldım. Ancak, değiştirme fırsatım olmadı..

Bahsettiğiniz kapasitörün satın alınabileceği bir link verebilir misiniz?
  • gemsaz G kullanıcısına yanıt
    3.5 sene çok iyi bir süreymiş.

Benim aldığım şu
  • her model pilli,kapasıtore donusurmu
    g1w daha once denedım olmadı kamera acılmadı,bır ıkı cesıt kapasıtor takmıstım pıl yerıne

https://www.youtube.com/watch?v=mW3aVHErKXI

videodaki mavi kapasitörün teki kaçlık,2 sinini seri bağlamak yetiyormu,iç kısma harici devre gerek yok dimi

daha önce yaptım kamera açılmadı bile

ayrıca sen usb tak cıkar yapıyon ve bır kac sanıye sonra kapanıyor,tarih sıfırlamıyor

kapanınce elle acsan usb ye takmadan elle acsan acılmıyor dımı elektrık kalmıyor.tarih sıfırlıyormu

videoda dedıysen duyamadım,benım laptop ıkıncı el,ıcı toplama verdi,sesi pek cıkmıyorda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 1 Temmuz 2017; 22:15:17 >

• baris195 kullanıcısına yanıt
    Mantıken dönüşmemesi için bir neden yok. Elektrik-elektronik ile uğraşanlar daha kesin bilgi verebilir.
    Daha önce nasıl bir kapasitör kullandığınızı bilmiyorum ama enerji tutması için en az 5F olmasını tavsiye ederim.
    Benim kullandıklarım 2.7V 10F lık 2 kapasitör, paralel bağlantı ile 5.4V 5F oluyorlar. Ve ilk dolumda 30-45 dakika şarj süresi var.
    Enerjiyi kesip cihaz kapanınca yaklaşık 3V enerji kalıyor kapasitörlerde,bu da tarih zamanı tutuyor. Ek bir devreye gerek yok.Tekrar açılabileceğini sanmıyorum. Denerim ama, 3V deyken tekrar şarja takında çabuk doluyor. Kayıt yaptığım aksiyon kamera sesleri düşük kaydediyor, kusura bakmayın.
  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=127349489

Mantıken uygun ama denemeden tam emin olamayız.
    Ben 2.7V 10F 2 tane kapasitör kullandım, 5.5V 5F veya F değeri daha büyük kapasitörler tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Mantıken dönüşmemesi için bir neden yok. Elektrik-elektronik ile uğraşanlar daha kesin bilgi verebilir.
    Daha önce nasıl bir kapasitör kullandığınızı bilmiyorum ama enerji tutması için en az 5F olmasını tavsiye ederim.
    Benim kullandıklarım 2.7V 10F lık 2 kapasitör, paralel bağlantı ile 5.4V 5F oluyorlar. Ve ilk dolumda 30-45 dakika şarj süresi var.
    Enerjiyi kesip cihaz kapanınca yaklaşık 3V enerji kalıyor kapasitörlerde,bu da tarih zamanı tutuyor. Ek bir devreye gerek yok.Tekrar açılabileceğini sanmıyorum. Denerim ama, 3V deyken tekrar şarja takında çabuk doluyor. Kayıt yaptığım aksiyon kamera sesleri düşük kaydediyor, kusura bakmayın.

10v 4700uf den 2 tane almısım ıkısı 2 tl

hersekılde denedım olmamıs,serı paralel vs arsıve baktım belkı yazılımı uymadı

• Mikro F yetersiz, F olması gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mikro F yetersiz, F olması gerekiyor

2.7v 10f

niye tek değilde 2 taneler,yada 30f olanlarda var.calısması ıcın yarım saat sarjdamı durcak.araca bınınce en az yarım saat kamera calısmasımı lazım.piyasadakı kapasıtorlu modellerle aynımı işliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 3 Temmuz 2017; 22:33:12 >
  • Proje müthiş, yerimizi kapalım.

Emeğinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Proje müthiş, yerimizi kapalım.

Emeğinize sağlık

sabahleyin elektronik pasaja gittim,pil aldıgım adamda kondansator yanı kapasitör her cesıt oluyordu

2.7 volt 10 f den 2 tane ıstedım

10f yok dedı buyuk degerdır o dedı.bende çıktım

acaba pil alayım dıye yalanmı dıyor dıye hacı abi var dıger baska dukkan ona gıttım kapasitörler var dedı

10 f alıcam dedım,cok buyuk deger o dedı,elımde yok dedı,kac tl dedım 30 tl cıvarı dedı

bu işi halledemedim...videoya yıne bakıcam varsa üstunde yazan degerlerı ss cekıp yıne pasaja gıdeyım

olguyu alıntıladım ama yazı herkese :)

• videoda görünmüyor,kapasitör üstündeki yazılar ss varsa,pasaja gostereyım,alıp denemem lazım

adamlarla farat mikrofarat konusunda anlasamıyorum..daha once 4700mf denedım olmadı.sımdıde 10f dıye bırsey ellerınde yokmus

ss varsa atabılırmısın

edit: halloldu olgu yine yetişti aliexpress link attı,ikinizede tesekkur

getirtmek gerekçek,bizim koskoca elektronik pasaj çare olamadı,konu olmasa pile devamdı yakında denicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 4 Temmuz 2017; 18:36:45 >
  • 2.7 volt 10 f dan iki adet kullanmaktaki mantık nedir

bir tane yetmiyormu,yani amaç 5 volt elde etmekmi

yada 5 volt tek kapasitör yokmu

100 farat dahamı iyi olurdu

videodakınden yapıcam 2.7 volt 10f x 2
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    2 tane 2,7 v, tek 5 v kapasitörden daha sağlıklı çalışırmış. Aldığım bilgiler bu yönde, ayrıca, 5v tan daha yüksek bir değer olması daha iyi, bunu apple dan biliyorum. Şarj adaptörü 5.1 v tur.

Diğer konunun cevabı ise görüntülerde var aslında. İlk şarj için 30-45 dakika gerekli. Daha sonrasında hemen şarj oluyor zaten. Direk çalışıyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.