Şimdi Ara

Galaxy Note 10.1 N8005 için telefon özelliği aktifleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir çok yerden baktım hem kafa karıştırıcı hem de güvenemiyorum

Bendeki n8005 yüklü 4.1.2 cihazın telefon özelliğini aktifleştirmek istiyorum, ayrıca 4.2.2 yüklemek istiyorum

bu konuda yardımcı olabilecek kimse varmı? yada bunu anlatan video vs..

tablet rootlu, hangi rom yüklemem lazım? vsvs
    kısacası yardıma ihtiyacım var :))

• Tamamda kardeş note 10.1'de telefon özelliği yokki ahize yok zaten neyle konuşacaksın
  • blutut kulaklık ile :)

bu gece yapacam bitince anlatırım

varsa yardımcı olabilecek bana anlatsın :)
  • Türkiye için özel üretilen Note 10.1 N8005 modeli sadece 3G bağlantıya izin veriyor. Ancak dünyada satılan N8000 modellerinde telefon özelliği de açık durumda ve güncelleme açısından ilk olarak N8000 modeli nasibini alıyor. Şimdi N8005 modeli için en son android sürümüne güncellemeyi anlatacağım. Bu güncellemeyle birlikte N8005 model tabletiniz N8000 olacak ve otomatikman telefon özelliği de aktif olacak.

BAŞLAMADAN ÖNCE: Bu işlem tabletinizi garanti kapsamı dışında bırakabilir ve işlem sırasında hata oluşup cihaz half ya da full brick olma ihtimali olabilir. Riskleri göze almak sizin kararınız.

1- Öncelikle cihazınız rootlu ve CWM yüklü olmalıdır. Uygulamalarınızı yedeklemenizi öneririm. Tabi en baştan kurmaya üşenirseniz (rootlu ise Titanium backup ile yedekleyebilirsiniz)
    2-http://hotfile.com/dl/204386885/8d38...dexed.zip.html adresinden XXCMD1 Mart 2013 deodex romunu indiriyoruz
    3- İndirdiğimiz dosyayı tabletimize rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir yere atıyoruz (Eğer hafıza kartınız varsa oraya atmanızı öneririm) (zipli şekilde atın)
    4- Tabletimizi kapatıyoruz. Tabletimizi açarken önce ses açma tuşuna 3 sn basılı tutup, ardından elimizi çekmeden power tuşuna basıyoruz.
    5- Ekranda galaxy note 10.1 yazısı görüldüğünde parmaklarınızı çekebilirsiniz.
    6- CWM ekranı karşınıza geldiğinde öncelikle kurulumun daha sağlıklı olması için ses açma kapama tuşlarını navigatör olarak kullanarak menüden "wipe data/factory reset" seçeneğini seçip power tuşu ile yes diyerek tableti sıfırlıyoruz. işlem bitince go back ile geri dönebilirsiniz
    7- Hemen altındaki wipe cache partition seçeneğini de seçip yes diyoruz ve go back ile geri dönüyoruz.
    8- İsterseniz advanced seçeneğinden "wipe dalvik cache" ve "fix permissions" seçeneklerini de uygulayabilirsiniz
    9- Rom kurulumuna geldi sıra. CWM menüsünden "install zip from sdcard" seçiyoruz. Ardından eğer tablete attığınız rom tabletin içindeyse 1. seçeneği, hafıza kartında ise "choose external sd card" ı seçip romu buluyoruz.
    10-Romu seçip yes diyerek kurulumu bekliyoruz. Temiz kurulum bittikten sonra "go back" diyerek "reboot system now" seçiyoruz
    11-İşlem tamamdır. Tablet yeniden açılırken biraz geç açılabilir. Ama sadece ilk sefer böyle olur. Artık telefon özellikli N8000 tabletinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

DİKKAT: Kesinlikle N8005 modeline N8000 romunu Odin ile kurmayın. Cihaz Full Brick olur. Eğer daha sonra N8005 romuna geri dönmek isterseniz, Sammobile.com sitesinden N8005' in resmi romunu indirip odin ile kurabilirsiniz.

NOT: XXCMC3 Deodex rom MD5: d3fc12c96999233239941943f89ecd84. İndirdikten sonra MD5 checker ile kontrol etmenizi öneririm.

• 4.2.2 için ilk önce cihazına internet sağlaman gerekli.Daha sonra ayarlardan cihaz bilgisine oradanda yazılım güncelleme kısmına girip güncelle diyeceksin kendi kendine yazılımın 4.2.2 olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bzgn21

Arkadaşlar bir çok yerden baktım hem kafa karıştırıcı hem de güvenemiyorum

Bendeki n8005 yüklü 4.1.2 cihazın telefon özelliğini aktifleştirmek istiyorum, ayrıca 4.2.2 yüklemek istiyorum

bu konuda yardımcı olabilecek kimse varmı? yada bunu anlatan video vs..

tablet rootlu, hangi rom yüklemem lazım? vsvs
    kısacası yardıma ihtiyacım var :))

XDA de tüm detaylar var. Yalnız 4.2.2. henüz çıkmadı, 4.1.2 yüklemeniz gerekiyor. Ya da custom ROM'lara bakabilirsiniz.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1909950

• quote:

Orijinalden alıntı: evrenboztepe

Türkiye için özel üretilen Note 10.1 N8005 modeli sadece 3G bağlantıya izin veriyor. Ancak dünyada satılan N8000 modellerinde telefon özelliği de açık durumda ve güncelleme açısından ilk olarak N8000 modeli nasibini alıyor. Şimdi N8005 modeli için en son android sürümüne güncellemeyi anlatacağım. Bu güncellemeyle birlikte N8005 model tabletiniz N8000 olacak ve otomatikman telefon özelliği de aktif olacak.

BAŞLAMADAN ÖNCE: Bu işlem tabletinizi garanti kapsamı dışında bırakabilir ve işlem sırasında hata oluşup cihaz half ya da full brick olma ihtimali olabilir. Riskleri göze almak sizin kararınız.

1- Öncelikle cihazınız rootlu ve CWM yüklü olmalıdır. Uygulamalarınızı yedeklemenizi öneririm. Tabi en baştan kurmaya üşenirseniz (rootlu ise Titanium backup ile yedekleyebilirsiniz)
    2-http://hotfile.com/dl/204386885/8d38...dexed.zip.html adresinden XXCMD1 Mart 2013 deodex romunu indiriyoruz
    3- İndirdiğimiz dosyayı tabletimize rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir yere atıyoruz (Eğer hafıza kartınız varsa oraya atmanızı öneririm) (zipli şekilde atın)
    4- Tabletimizi kapatıyoruz. Tabletimizi açarken önce ses açma tuşuna 3 sn basılı tutup, ardından elimizi çekmeden power tuşuna basıyoruz.
    5- Ekranda galaxy note 10.1 yazısı görüldüğünde parmaklarınızı çekebilirsiniz.
    6- CWM ekranı karşınıza geldiğinde öncelikle kurulumun daha sağlıklı olması için ses açma kapama tuşlarını navigatör olarak kullanarak menüden "wipe data/factory reset" seçeneğini seçip power tuşu ile yes diyerek tableti sıfırlıyoruz. işlem bitince go back ile geri dönebilirsiniz
    7- Hemen altındaki wipe cache partition seçeneğini de seçip yes diyoruz ve go back ile geri dönüyoruz.
    8- İsterseniz advanced seçeneğinden "wipe dalvik cache" ve "fix permissions" seçeneklerini de uygulayabilirsiniz
    9- Rom kurulumuna geldi sıra. CWM menüsünden "install zip from sdcard" seçiyoruz. Ardından eğer tablete attığınız rom tabletin içindeyse 1. seçeneği, hafıza kartında ise "choose external sd card" ı seçip romu buluyoruz.
    10-Romu seçip yes diyerek kurulumu bekliyoruz. Temiz kurulum bittikten sonra "go back" diyerek "reboot system now" seçiyoruz
    11-İşlem tamamdır. Tablet yeniden açılırken biraz geç açılabilir. Ama sadece ilk sefer böyle olur. Artık telefon özellikli N8000 tabletinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

DİKKAT: Kesinlikle N8005 modeline N8000 romunu Odin ile kurmayın. Cihaz Full Brick olur. Eğer daha sonra N8005 romuna geri dönmek isterseniz, Sammobile.com sitesinden N8005' in resmi romunu indirip odin ile kurabilirsiniz.

NOT: XXCMC3 Deodex rom MD5: d3fc12c96999233239941943f89ecd84. İndirdikten sonra MD5 checker ile kontrol etmenizi öneririm.

XXCMG2 çıktı, onu yüklemekte fayda var, yukarıda link verdim.

• Arkadaşlar yükledim bu sabaha karşı tüm önlemleri vs alıp yukarıda anlatılanların aynısını uygulayıp tabletin telefon özelliği geri kazanıldı, ayrıca çok basit işlemmiş :)) fazla göz korkutmamak gerekir, yukarıda arkadaşların anlattığı gibi yaptığınızda hiç bir sorun olmuyor, güvenle tamamlayabilirsiniz.
    (Androidde henüz çaylak bile sayılmam kusura kalmayın)
  • Yukarıdaki anlatımda bulunan ink açılmıyor. Konuyu güncelleyebilir miyiz?
    Ben de aynı şeyi yapmak istiyorum. Root falan hiç uğraşmadım. Bazı ingilizce videolardan anlamahya çalışıyorum. Orda da odin ile bir şeyler yapıyorlar. Ama burda odin için uyarı verilmiş. Var mı konu hakkında güncel yardım olabilecek. Teşekkürler...
  • evrenboztepe E kullanıcısına yanıt
    Yukarıda 2. madde de Rom linki vermişsiniz ama aradan çok zaman geçmiş.

4.1.2 için sorunsuz n8000 rom
    N8000XXCLL3_v08

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1883022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdede -- 10 Ekim 2014; 19:46:46 >
  • Ben de düşünüyorum ancak Android 4.4 için nasıl yapabiliriz
  • Balıkçıoğlunda bir servis yaparım dedi ama yapamadı. 4.4.2 n8005 i 4.1.2 n8000 yapmış.

Daha önce de sms çalışıyordu şimdi whatsapp çalışıyor konuşma yok.

Telefon tuşları v.s. her şey ama telefon çalışmıyor.

Gerçi para da almadı ama 4.4.2 ye alışmışım gidip eski haline getirteceğim 1 hafta içinde çözümünü bulamazsa
  • Sonunda oldu tek sorun bu kez whatsapp kurulmuyor
  • aradan çok zaman geçmiş ama rica etsem hotfile kapandığı için yandex veya diğer bulut vs. yükleseniz... çok makbule geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.