Şimdi Ara

Gamer kasaya ince ayar vol2.-ekran kartı upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşalar,daha öncede konu açmıştım fakat zaman oldu.Oyuncu kasamı upgrade etmeye başladım.Sistemim de cpu ve gpu malum eski fakat cpu ya o.c yaparak yeni yonga setleri oturana kadar daha kullanmak istiyorum.Sevdiğim ve kullandığım ekran çözünürlüğüm 1920*1080 @60Hz (bu çözünürlüğe göre)
    1-Hangi güncel ekran kartını önerirsiniz Oyun detay ağırlıklı
    2-Cpu eski olduğunu biliyroum fakat oc den sonra bulldozer bayağı ivmelendi gibi , bu yüzden ilk olarak iyi bir grafik kartı alıp duruma göre önce yada yeni yongaların oturmasını bekleyerek mimariyi değişirim.
    Güncel sistem:

M5A99X EVO R2.0AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2133Mhz (O.C) /2501 bios update
    AMD FX X4 4100 SOKET AM3+ 3.6Ghz @4.6Ghz
    CPU COOLER: XIGMATEK HDT-S1283
    ASUS GTX560 Tİ 448 CORE DCU II GDDR5 1280MB 320 BİT nVIDIA GEFORCE
    2*4 GB CORSAIR VENGEANCE DDR3 1600MHZ LOW PROFILE CL9 KIT @1866
    120Gb HyperX 3K SSD -3.5" 1TB BARRACUDA SATA3.0 64MB CACHE
    XIGMATEK MIDGUARD PURE BLACK EDITION 600W MIDDLE TOWER ATX BLACK
    21.5" PHILIPS 227E3LHSU/00 2MS
    A4 TECH X7-G800V USB GAMER LOGITECH G502 Proteus Core
    GXT GAMING MAUSE PAD
    CREATIVE SBS A 220 2+1 Speaker
    Win 8.1 64bit oem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 16 Eylül 2016; 3:41:47 >

• elindeki karti degistirmene degecek bir kart yok daha hizlisini taksan islemci yetmez masraf olur elindekiyle idare et bence ama yok degistirecem kafaya koydum diyorsan 8320 islemci ve 280x ekran karti alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

elindeki karti degistirmene degecek bir kart yok daha hizlisini taksan islemci yetmez masraf olur elindekiyle idare et bence ama yok degistirecem kafaya koydum diyorsan 8320 islemci ve 280x ekran karti alabilirsin.

Sizin yorumlarınızı seviyrum gerçekten fikir sahibi oldum diğer konularda da keza.Aslında sistem hala iyi sayılır bu çözünürlükte fakat ayar kısmak istemiyorum herkes gibi,birkaç tıkta olsa.Cpu darboğaz yapar yani yeni bir ekran kartı alsam anladım.8320 değilde 8350 alabilirim almışken birde o.c yaparım bunun yanına 280X iş görür o zaman 3gbya da 4 gb olanından.
  • 8320 alir 4.5 ghz yaparsin 8350 alir daha kolay 4.5 ghz yaparsin arasindaki fark bu ama 100 lira oynamasi lazim o yuzden oc dusunenlere 8320 dusunmeyenlere 8350 tavsiye ediyorum ama tartisma konusu degil hangisini alirsan ve oc yaparsan daha iyi kart takabiliyorsun.3gb yetmez dersen 4gb 290 da alabilirsin.islemci zorlansin biraz ama kurtarir ne biliyorsun dersen 280x kullaniyorum 1000/1500 ve karti 1200/1600 yaptigimda 290'dan bir farki kalmiyor ve ocli kullandigim 8320 iyi kotu yetiyor sen 290 alirsan oc yapmadan kullanacaksin cunku ben 1200/1600'u gunluk kullanamam ve her 280x cikmiyor zaten bu hiza.ikinci eli bol urunler sifiri pahali gelirse yani ekran karti tarafi kolay islemciyi halledersen.islemci niye onemli cunku bir tecrubemi yazayim: shadow of mordor oyununda afterburnerle bakiyordum tek cekirdege yukleniyordu.benchmarki da var bu oyunun.dedim ki madem tek cekirdege yukleniyor o zaman cekirdek kapatayim daha iyi sonuc alsin.x8 yaptim 77 fps cikti x4 yaptim cok rezil bir sonuc cikti yani oyunlar x8 kullanmiyor filan diyorlar ama bence kullaniyor.ben 2 cekirdegin %0 yattigi oyun enemy front baska da boyle bos bos yatan cekirdekler gormedim illa ki hepsini kullaniyor ama hepsini max kullanmiyor belki demek istedikleri budur ama o sekilde kullanmasi zaten iyi bir sey degil.simdi az kullaniyorsa ilerde cok kullanirsa islemci uzun omurlu olur simdi %100 kullansaydi x8 butun cekirdekleri bu islemcinin isi bugun bitmis olurdu.

• quote:

8320 alir 4.5 ghz yaparsin 8350 alir daha kolay 4.5 ghz yaparsin arasindaki fark bu ama 100 lira oynamasi lazim o yuzden oc dusunenlere 8320 dusunmeyenlere 8350 tavsiye ediyorum ama tartisma konusu degil hangisini alirsan ve oc yaparsan daha iyi kart takabiliyorsun.3gb yetmez dersen 4gb 290 da alabilirsin.islemci zorlansin biraz ama kurtarir ne biliyorsun dersen 280x kullaniyorum 1000/1500 ve karti 1200/1600 yaptigimda 290'dan bir farki kalmiyor ve ocli kullandigim 8320 iyi kotu yetiyor sen 290 alirsan oc yapmadan kullanacaksin cunku ben 1200/1600'u gunluk kullanamam ve her 280x cikmiyor zaten bu hiza.ikinci eli bol urunler sifiri pahali gelirse yani ekran karti tarafi kolay islemciyi halledersen.islemci niye onemli cunku bir tecrubemi yazayim: shadow of mordor oyununda afterburnerle bakiyordum tek cekirdege yukleniyordu.benchmarki da var bu oyunun.dedim ki madem tek cekirdege yukleniyor o zaman cekirdek kapatayim daha iyi sonuc alsin.x8 yaptim 77 fps cikti x4 yaptim cok rezil bir sonuc cikti yani oyunlar x8 kullanmiyor filan diyorlar ama bence kullaniyor.ben 2 cekirdegin %0 yattigi oyun enemy front baska da boyle bos bos yatan cekirdekler gormedim illa ki hepsini kullaniyor ama hepsini max kullanmiyor belki demek istedikleri budur ama o sekilde kullanmasi zaten iyi bir sey degil.simdi az kullaniyorsa ilerde cok kullanirsa islemci uzun omurlu olur simdi %100 kullansaydi x8 butun cekirdekleri bu islemcinin isi bugun bitmis olurdu.

İşlemci için 8320 yada 8350 alacağım diğer yandan ekran kartı içinse dx12 desteğini alacağını umarak 290 ati serisi olur son olarak.Nvidia 970 bellek sorununu çözüp fiyatı da aşağı çekerse onu da düşünebilirim üstad.Fikirlerin ve önerilerin için sağol kararımı verdim hemen hemen cpu da gpu da ise o anki duruma bakıp ya 290 yada 970.Oyunların sistem kullanımı ise bence programlama da optimizasyon eksikliğinden oluyor.Bakalım dx12 cpu lara ve gpu lara neler getirecek.

• cybersoft kullanıcısına yanıt
    Suanki islemcine ekran karti olarak r9 270 oneririm ancak islemcimi yukseltebilirim dersen fx6300 veya fx83xx serisi o zaman r9 280 al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Suanki islemcine ekran karti olarak r9 270 oneririm ancak islemcimi yukseltebilirim dersen fx6300 veya fx83xx serisi o zaman r9 280 al

Hocam bu da güzelmiş gerçekten.O zaman elimdeki cpu nun hız aşırtılmış halin,in yanına r9 270 olur.Peki
    r280 X alsam ya da r9 290 hali hazırdaki bu işlemcime çok darboğaz mı olur sistem?Bir süre sonrada cpu mu güncellerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybersoft

quote:

Hocam bu da güzelmiş gerçekten.O zaman elimdeki cpu nun hız aşırtılmış halin,in yanına r9 270 olur.Peki
    r280 X alsam ya da r9 290 hali hazırdaki bu işlemcime çok darboğaz mı olur sistem?Bir süre sonrada cpu mu güncellerim.

Darbogaz olur ancak benim icin sorun olmaz ileride cpu zaten degistirebilirim dersen daha ust bir seviye ekran karti al

• Bence FX8320 ve R9 280-280X alıp yola devam edebilirsin. OC falan da gerekmez.
  • quote:

Darbogaz olur ancak benim icin sorun olmaz ileride cpu zaten degistirebilirim dersen daha ust bir seviye ekran karti al

Darboğaz yapacaksa almam o zaman cpu+gpu yükseltene kadar r9 280/90 üstad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Bence FX8320 ve R9 280-280X alıp yola devam edebilirsin. OC falan da gerekmez.

Bu ikili en ideali bu sisteme görünüyor üstad.Esas soru;işlemcimi değil de elimde ki gtx560ti 448 i sadece ekran kartı takviyesiyle r9 270 e geçmeye değer mi?
  • elindeki islemci 270'e yetmez.
  • quote:

elindeki islemci 270'e yetmez.

Hız aşırtmalı haliyle de mi yetmez?
  • quote:

quote:

elindeki islemci 270'e yetmez.

Hız aşırtmalı haliyle de mi yetmez?

max kac ghz gunluk kullanabiliyorsun?
  • quote:

Günlük max 4.6Ghz stabil kullanıyorum çok rahat.
  • quote:

quote:

Günlük max 4.6Ghz stabil kullanıyorum çok rahat.

o zaman cok sorun olmaz youtube videosu izledim fps dusmuyor bf4'te ama single oynamis online oyunda daha cok islemci gerekir.elindeki kart da 6950 ayarinda.istedigin 270 7870 ayarinda yani fark var baya.
  • quote:

o zaman cok sorun olmaz youtube videosu izledim fps dusmuyor bf4'te ama single oynamis online oyunda daha cok islemci gerekir.elindeki kart da 6950 ayarinda.istedigin 270 7870 ayarinda yani fark var baya.

Fps düşmemesi güzel çünkü işlemciyi de alırken bunu düşünerek bulldozer serisi almıştım.O zaman
    R 270 X yerine sadecegpu alıp fazla darboğaz yapmadan deneyerek bir süre sadece ekran kartı almaya karar verdim.
    Şu ikisi en son ne dersiniz?
     Gamer kasaya ince ayar vol2.-ekran kartı upgrade

http://tinypic.com/r/2mgwmxe/8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybersoft -- 15 Şubat 2015; 19:55:02 >

• islemciyi degistirecek misin bir sure sonra cunku gosterdigin kartlar islemcini biraz asiyor.280x al ben kullaniyorum memnunum sirf 3gb diye bile alinir ben goruyorum 2gb'yi gecen oyunlar simdi bile var ilerde cogalacaktir.
  • quote:

islemciyi degistirecek misin bir sure sonra cunku gosterdigin kartlar islemcini biraz asiyor.280x al ben kullaniyorum memnunum sirf 3gb diye bile alinir ben goruyorum 2gb'yi gecen oyunlar simdi bile var ilerde cogalacaktir.

İşkemci bi süre götürürüm sistemi diye düşünüyorum işte overclocktan sonra bu 2 karttan birini Alıp. Sonra da 8350 alırım üstad. İki karttan hangisi için ise testlerine bakıp Kullanıcı yorumlarına göre hareket edeceğim. Sizce 280 dx12 gelince desteği alır mı? 960 ın vram inin az oluşu düşündürüyor evet.

• dx12'nin tam olarak ne oldugu ya da olacagi belli degil.eger islemci rahatlatma ozelligi diyorsan amd 7000 ve sonrasi kartlarda olacak ama adamlar derse ki bu yeni bir dx12 efektidir bu durumda 280x bunu destekleyemez.dx12 hazir olmus bu adamlar ona gore mi yapmistir bu maxwell mimarisini yani 900 serisini bilmiyorum.dx12 mevzusuna takilma bence vram olayi daha onemli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.