Şimdi Ara

Gaming PC Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar masaüstü bilgisayar toplayacağım günlerdir gözüme uyku girmiyor. aşağıdaki donanımlara sahip bir bilgisayar için notunuz nedir?

MSI Z97A GAMING 6 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300MHz(O.C.) M.2 + USB 3.1 Anakart
    MSI GTX960 GAMING 4G GDDR5 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 E.Kartı
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 5400Rpm 64MB Cache Harddisk
    Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
    ASUS 21.5" VP228H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör
    GSKILL 8GB RipjawsV Metalik Gri DDR4 2800MHz CL15 1.25V Single Ram
    OCZ 120GB TRION 100 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 450MB Yazma)

Toplam maliyet 3600 civarında. Önerisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.

• Tek slot ram yerine 2 slot ram aliniz oc yapicakmisiniz? Sogutma olarak ne kullanicaksiniz? Kasaniz nedir ? Psu nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sogutma olarak COOLER MASTER X DREAM i117 INTEL LGA 775/1155/1156 düşünüyorum kasa olarak EVEREST RAMPAGE 75 GAMİNG USB 3.0 LED FANLI MidT ATX power supply ise XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 500W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI. şimdiden teşekkürler
  • tek ram slotunu da başlangıç için 8 gb ram kullanacağım için düşünüyorum. 16 ve 32 ye de arttırabilirim.
  • evaneshade E kullanıcısına yanıt
     Gaming PC Hakkında

m2sata portu olan bir anakarta yerinde olsam normal sata almam ayrıca marka seçimi çok yanlış evo çok daha iyi performans açısından..
    Ram konusuna gelince zaten oc yapılmicak bi pc neden cl değeri yüksek bişey alıyosun daha düşüğünü bulsam daha düşüğünü takarım cl değeri nekadar yüksekse bekleme tekpki süresi okadar artar. Bu ramler overclock için üretilmiştir. Over clock yapmazsan cl7 olan ram cl15 olan ramden çok daha hızlı tepki verecektir. Ayrıca 4 x 4 yada 8 x 8 dualchanel takmalısın performans için..

Hdd seçimin çok yanlış bu hdd bi işine yaramaz black almalısın seçtiğin seri depolama için kullanılan bir ürün black performans ürünüdür.

Diğer seçimlerin iyi fakat bu paradan daha azına bu pcye yakın performans verecek sistemler toplamak mümkün sadece teknoloji olarak daha eski olur göz ardı etmemek lazım..

Kolay Gelsin..

• hocam yardımların için teşekkürler. daha önce donanım hakkında bilgim yoktu son bi haftadır masaüstü pc alma kararımdan sonra araştırmaya başladım. tavsiyelerine uyacağım yalnız 2 gb yerine 4 gb bi ekran kartı düşüneceğim. overclock su an için yapmayacağım daha sonra ihtiyac duymam halinde iyice araştırdıktan sonra yapacağım k tercihim ondan. biraz maliyeti yüksek olacak ama beni 8 sene kadar ileri atacağını düşünüyorum.
  • Hdd olarak WD'nin 7200 rpm modellerine bakın.

SSD için de samsung, corsair veya fiyat/performans arıyorsanız Sandisk tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartla işlemci uyumsuz farkındamısınız
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    hocam uyardığın için sağol anakart tercihimi muhtemelen GIGABYTE Z170N-Gaming 5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3333MHz(OC) DVI&HDMI Anakart ile değiştireceğim. 6. nesil olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.