Şimdi Ara

GARANTİDE TAMİR SÜRESİ 20 İŞGÜNÜNE İNMİŞTİR !!! HAYIRLI UĞURLU OLSUN.. (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.137
Cevap
33
Favori
241.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DallasPage

quote:

Orijinalden alıntı: avantis

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evrem03

Arkadaşlar konu açarak sormuştum ama deneyimliler burada sanırım bi de buraya sorayım telefonum 1,5 aydır teleservicede thh ne de başvurdum ama karar 5 ayda çıkar demişler.elimdeki telefon ise çok kötü durumda konuşmak bile çok sıkıntı.arızalı telefonumu servisten alıp kullanabilir miyim? Ekran lekesi vardı çalışır durumdaydı,süreçte bi sıkıntI olur mu yada garanti verir mi

telefonunuzu alın istediğiniz gibi kullanın süreç işlesin hiçbir problem olmaz sabırlı olun

Cihazınızı servisten aldığınız anda THH haklarınızı kaybettiğinizi açıkça beyan etmektedir.

Tüketicileri yanıltmayın lütfen.

Hoca ara 175 i sor. Cihazi alirsan haklarini kaybedersin bu kadar basit

Arkadaşım öyle bir şey yok. Kanun ne diyorsa o. Ben telefonumu aldım kullanmaya devam ettim davayı da kazandım. Örnekleri çok. Telefonun diğer ucundaki kişinin kanundan haberi yok. Thhye kanuna bakar. Tüketici mahkemesine git kanuna bakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evrem03

Arkadaşlar konu açarak sormuştum ama deneyimliler burada sanırım bi de buraya sorayım telefonum 1,5 aydır teleservicede thh ne de başvurdum ama karar 5 ayda çıkar demişler.elimdeki telefon ise çok kötü durumda konuşmak bile çok sıkıntı.arızalı telefonumu servisten alıp kullanabilir miyim? Ekran lekesi vardı çalışır durumdaydı,süreçte bi sıkıntI olur mu yada garanti verir mi

telefonunuzu alın istediğiniz gibi kullanın süreç işlesin hiçbir problem olmaz sabırlı olun

Cihazınızı servisten aldığınız anda THH haklarınızı kaybettiğinizi açıkça beyan etmektedir.

Tüketicileri yanıltmayın lütfen.

Hoca ara 175 i sor. Cihazi alirsan haklarini kaybedersin bu kadar basit

Arkadaşım öyle bir şey yok. Kanun ne diyorsa o. Ben telefonumu aldım kullanmaya devam ettim davayı da kazandım. Örnekleri çok. Telefonun diğer ucundaki kişinin kanundan haberi yok. Thhye kanuna bakar. Tüketici mahkemesine git kanuna bakar

175 kanunu bilmiyor mu yani? Heyete gidip onaylattım bu söyleneni

• merhaba
    ben de hp marka monitörü bimeks servisine verdim ve 20 iş gününü geçti.
    gidip sordum adam hemen ilgileniyoruz biz size döneceğiz belki kullanıcı hatası demişlerdir araştırayım dedi ne arayan var ne soran.
    açıkçası onlar da insan birkaç gün süre vereyim dedim ama yeter artık.

1 şimdi ben iadeli taahhütlü mektup mu yollayayım ihtarname dilekçesi içeren?
    2 Direk tüketici mahkemesine başvurmam mı gerekiyor yoksa mektup yeter mi?
    3 eğer gel al arkadaş monitörü derlerse ben 20 iş gününü geçti almıyorum deme hakkına sahip miyim?

teşekkürler.
  • Arkadaşlar bilgisayarımı media markete 05.03.2014 tarihinde teslim ettim 04.04.2014 akşamı mesaj geldi 05.04.2014 akşamı da teslim almaya gittim. 20 iş gününü geçtiğini söyleyip iade istedim. Bana önce doa raporu için distrübitöre ardından garanti servisine müracaat ettiklerini yani bir serviste 20 iş gününden fazla kalmadığını aktardılar. Bende bu süre size teslim etmemle başlar değişim istiyorum dedim.

Talebimi reddettiler. Şimdi servis formunda şöyle bir madde vardı. Servisten geldikten sonra 20 gün içerisinde alınmayan ürünlerden Media Markt sorumlu değildir şeklinde. Ben ürünü orda bırakıp hakem heyetine başvursaydım daha sonra bir hak iddia edemeyecektim. Bende o yüzden ürünü aldım ancak hakem heyetindeki görevli bana bilgisayarını almaman gerekiyordu aldıktan sonra başvuramazsın dedi.

Görevli mi yanlış biliyor yoksa gerçekten böyle bir durum var mı ?

• 01.12.2014 tarihinde servise gönderilmek üzere bıraktığım anakart (yeni bilgisayar parçaları almıştım, montaj yapılması için vatan bilgisayara götürdüm ve orada montaj yaparken yaktılar) halen servise ulaşmamış durumda. merak ettiğim konu benim ikame ürün talep edebilme hakkım,ya da 20 iş günü geçtikten sonra sonra yeni ürün talep edebilme hakkım ürün servise ulaştıktan sonra mı başlar? 12 gündür kargolanmayan ürüne yapabileceğim hiçbir şey yok mu?
  • Merhaba Arkadaşlar

Vatan bilgisayardan alınma gigabyte anakartı'm bozulduğu için garantiye(doğrudan arena bilgisayara) göndermiştim. Geçen hafta tamir edilemediğini iade/değişim çıktığını söylediler istersem iadesi'nde sıkıntı olmaz dediler. Bende buna güvenerek yeni anakart kaldım. Bugün 19 iş günü oldu ve ürün değişimi yapılıp ürün kargoya verilmiş bende kabul etmediğimi iade istediğimi söyledim önce saçma cümlelerle yanıltmaya çalıştı bende illa tüketici hakem heyeti ile uğraştırmayın insan gibi yapın iadesini dedim. Arena bilgisayarda ki kişi en son tamam iadesi'ni yapalım ama siz gönderdiğimiz kargo daki anakartı kabul edin ve aldığınız vatan bilgisayara götürün oradan iade'sini alalım iade faturası kesilecek gibi bir şeyler geveledi.

Aldığım vatan bilgisayarı arayıp durumu anlattım. Servisten iade çıktığına dair yazılı bir şey alırsanız fax, mail herhangi bir vatan bilgisayar şubesinden işlem yaparız dediler. Şimdi tekrar arayacağım ama pek yazılı bir şey göndermeye razı olacak tip'lere benzemiyor arena bilgisayarda konuştuğum kişiler. Sizce yarın gelecek kargo'yu teslim almalımıyım?

Ürün iadesi illa ürünü aldığımız mağazadan mı yapılabiliyor? Sonuçta arena bilgisayara(vatan bilg. araya katmadan) doğrudan kendim gönderdim. Değişim kararı sorunsuz çıktı ve ürünü kargoya vermişler, iade de vatan bilgisayar'ı araya katmak istemelerini anlamlandıramadım.

Nasıl davranmalıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler...

• Güzel habermiş bunlar herkesin başına gelebilecek şeyler bunlar

• MrWrong kullanıcısına yanıt
    Tamamen şahsi fikrimi yazıyorum. Bence arena ile telefonda konuşup ücret iadesi konusunda hemfikir olduktan sonra değişim için gönderilen anakartı kabul etmeyin, geri gitsin.
    Kargoyu kabul etmeniz değişimi kabul ettiğiniz anlamına gelebilir. Arena ile bu durumu görüşün telefonda ücret iadesi konusunda teyitleştiğinizi bunu kayıtlarından da kontrol edebileceklerini anlatın ve buna rağmen neden değişim için anakart gönderdiklerini sorun. Zaten İade/değişim kararı çıktıktan sonra son karar tamamen müşteriye aittir, siz değişim veya ücret iadesinden hangisini isterseniz firma bunu yapmaya mecburdur. Kararınızda ısrarlı olun ve eğer işlemi yapmazlarsa thh ye başvuracağınızı belirtin. Büyük ihtimal istediğinizi kabul edeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege..

Tamamen şahsi fikrimi yazıyorum. Bence arena ile telefonda konuşup ücret iadesi konusunda hemfikir olduktan sonra değişim için gönderilen anakartı kabul etmeyin, geri gitsin.
    Kargoyu kabul etmeniz değişimi kabul ettiğiniz anlamına gelebilir. Arena ile bu durumu görüşün telefonda ücret iadesi konusunda teyitleştiğinizi bunu kayıtlarından da kontrol edebileceklerini anlatın ve buna rağmen neden değişim için anakart gönderdiklerini sorun. Zaten İade/değişim kararı çıktıktan sonra son karar tamamen müşteriye aittir, siz değişim veya ücret iadesinden hangisini isterseniz firma bunu yapmaya mecburdur. Kararınızda ısrarlı olun ve eğer işlemi yapmazlarsa thh ye başvuracağınızı belirtin. Büyük ihtimal istediğinizi kabul edeceklerdir.

Hocam bende öyle yapmayı düşünüyorumda.

175 den tüketici haklarını aradım. İade hakkınız var fakat iade'yi ürünü aldığınız yerden talep edebilirsiniz dedi. Çok mantıklı gelmese de kararsız kaldım. Ama bir taraftanda dediğiniz gibi kargoyu teslim alırsam ürün değişimini kabul etmiş sayılırım gibi geldi bana da. En güzeli arayayım ürün iadesi çıktığını ve vatan bilgisayardan iadesini alabileceğimi belirttikleri yazılı bir onay isteyeyim onu gönderirlerse kabul edeyim. Yoksa kargoyu kabul etmeyeyim.

Birde ürün faturası benim üzerime değil aileden birinin üzerine onlar antalyada ben istanbulda oturuyorum şu an. Tüketici hakem heyetine başvururken fatura ıvır zıvır ibraz ederim de illa fatura sahibi müracaat edebilir gibi bir engel çıkarmazlar değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 16 Aralık 2014; 16:06:38 >

• Ekran kartı garantide. 5 gün oldu hala beklemede diyor. Umarım geçirirler gününü (:
  • Benim telefon 15 gündür tamirde, canım çıktı telefonsuz gezerken.
  • Arkadaşlar teknosadan aldığım lg tv de panel arızasından dolayı 23 aralıkta lg müş.hiz.durmu bildirdim aynı gün servisten gelip aldılar..16 ocak tarihinde 20 iş günü süresi doluyor bakalım ne olacak...gelişmelerden haberdar ederim...
    bu arada frostburn arkadaşımız güzel bir soru sormuş hafta içi olmazsa tükedici derneğiyle görüşüp bi cevap yazarız..olmadı frostburn siz de cvp alırsanız ve paylaşırsanız diğer mağdur arkadaşlara yol göstermiş oluruz..
  • arkadaşlar aslında şikayet mekanızmasının iyi işlediği ülkelerde tüketiciler bu gibi sorunlarla daha az uğraşıyor..bir çok avrupa ülkesinde durum böyle..bizde ise şirket kurup müşterilein sayesinde o yerlere geldiğini unutup mağduriyet yaratanlar epey fazla....ama bunlara (işini düzgün yapmayıp mağduriyet yaratanlara) hadlerini bildirmek lazım bildirmek lazım ki başkalarının canlarını yakmasınlar..zaten çoğu darbe yemediği karşılık görmediği için bu kadar rahat..tüketici olarak bizde de suç var..uğraşmak istemiyoruz mahkemeydi thh idi..kim uğraşacak deyip eyvallah çekiyoruz...

edit=imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 11 Ocak 2015; 22:30:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

merhaba
    gidip sordum adam hemen ilgileniyoruz biz size döneceğiz belki kullanıcı hatası demişlerdir araştırayım dedi ne arayan var ne soran.

3 eğer gel al arkadaş monitörü derlerse ben 20 iş gününü geçti almıyorum deme hakkına sahip miyim?

teşekkürler.

Ben sonucunu yazmayı unutmuşum iyi oldu.

o gün gittiğimde monitörü yerinde test ettirdim ki göreyim aynı sorun devam ediyor mu diye.Biraz uğraştıktan sonra gördük ki monitör açılmıyor bile.Ben de geri almak istemediğimi belirttim müşteri temsilicisine.Önce biraz oyalama taktiği email atıcaz biz size döeneceğiz falan dediler.Ben direk iade ve para talebimi ilettim.
    Zaten bekleyemezdim , şehir dışına taşınıyorduk.

birkaç gün sonra mesaj geldi , 733 tl bipara olarak hesabınıza aktarılmıştır ayrıca yaşadığınız sorundan ötürü bir miktar da hediye edilmiştir dendi.
    Bimeksi takdir ettim , zira ürünün garantisi bitmiş ama zamanında aldığım +3 yıl bimeks garantisi işe yaramıştı.
    Beni uğraştırabilirlerdi ama gerek kalmadı.
    yani ben mektup vs ile uğraşmadım.

• quote:

quote:

merhaba

teşekkürler.

Ben sonucunu yazmayı unutmuşum iyi oldu.

o gün gittiğimde monitörü yerinde test ettirdim ki göreyim aynı sorun devam ediyor mu diye.Biraz uğraştıktan sonra gördük ki monitör açılmıyor bile.Ben de geri almak istemediğimi belirttim müşteri temsilicisine.Önce biraz oyalama taktiği email atıcaz biz size döeneceğiz falan dediler.Ben direk iade ve para talebimi ilettim.
    Zaten bekleyemezdim , şehir dışına taşınıyorduk.

birkaç gün sonra mesaj geldi , 733 tl bipara olarak hesabınıza aktarılmıştır ayrıca yaşadığınız sorundan ötürü bir miktar da hediye edilmiştir dendi.
    Bimeksi takdir ettim , zira ürünün garantisi bitmiş ama zamanında aldığım +3 yıl bimeks garantisi işe yaramıştı.
    Beni uğraştırabilirlerdi ama gerek kalmadı.
    yani ben mektup vs ile uğraşmadım.

sizin adınıza sevindim,darısı diğer mağdurların başına..

• Merhaba benim bir sorum olacak, daha önceden cevaplandıysa kusura bakmayın. Kullanıcı kaynaklı hasarlarda garanti içerisinde olan ürün için 20 iş günü içerisinde tamir edilmesi zorunlu mu? Bu durumda ne gibi farklılıklar doğuyor bilen biri yardım edebilirse sevinirim. Ürün cep telefonu Lg Nexus 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortungenStrase -- 13 Ocak 2015; 20:43:33 >
  • 13.01.2014 tarihi itibari istanbul merkez de tamir gören lg tv yetkili servis tarafından getirildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MortungenStrase

Merhaba benim bir sorum olacak, daha önceden cevaplandıysa kusura bakmayın. Kullanıcı kaynaklı hasarlarda garanti içerisinde olan ürün için 20 iş günü içerisinde tamir edilmesi zorunlu mu? Bu durumda ne gibi farklılıklar doğuyor bilen biri yardım edebilirse sevinirim. Ürün cep telefonu Lg Nexus 4

20 iş günü, garanti kapsamında ki haller için geçerli, kullanıcıdan kaynaklı arızalar cihazı garanti kapsamından çıkartıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay_d

quote:

Merhaba benim bir sorum olacak, daha önceden cevaplandıysa kusura bakmayın. Kullanıcı kaynaklı hasarlarda garanti içerisinde olan ürün için 20 iş günü içerisinde tamir edilmesi zorunlu mu? Bu durumda ne gibi farklılıklar doğuyor bilen biri yardım edebilirse sevinirim. Ürün cep telefonu Lg Nexus 4

20 iş günü, garanti kapsamında ki haller için geçerli, kullanıcıdan kaynaklı arızalar cihazı garanti kapsamından çıkartıyor.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Ben hiç bir yerde bir yönetmelik yada kanun göremedim? Varsa bildiğiniz bir kanun, vs paylaşabilir misiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tuncay_d

quote:

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Ben hiç bir yerde bir yönetmelik yada kanun göremedim? Varsa bildiğiniz bir kanun, vs paylaşabilir misiniz?

Her hangi bir cihazın garanti belgesinde.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.