Şimdi Ara

Garmin - ASUS M20 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garmin asus m20 almayı düşünüyorum. Genel yorumlara baktığımda oldukça beğenilen navigasyon öncelikli bir pda olduğu anlaşılıyor. Kullanan arkadaşlar var ise fikirlerinin paylaşırlarsa memnun olurum.
    Win CE 6,5 sorunsuz çalışıyormuş. Ancak türkçemi belirtilmemiş. navigasyon elbette garmin olacaktır ama başarsoftun datalarının kullandığı doğrumudur v.b.

• m20 4gb
    sorun 1 deyil 3-5 tane sayabilirim.
    1) cihaz hafiften kapsama alanı dısına cıksın simkartı tanımıyor gecersiz sim kart diyor.tekrar sebeke bulmuyor (bazen kapsam alanında ikende yapıyor)
    2) 90mb acıkta ram olmasına rağmen makine coğu zamna cok tutuluyor.
    3) araç tutacagına takılı niken navigfasyon acmaya calısırken ates gibi oluyor 10 dk durması yeter
    4) pil düsük uyarısı aldıgınızda takarsanız orjinal pil deyil uyarısı alıyorsunuz (1-2 defa acıp kapamanızdan sonra normale dönuyor.)
    5) navigasyondan sonra makine cok yavaslıyor.kapatıp acmadan hızlanmıyor
    6) 1 hafta sonra arka pil klapagı oynamaya başlıyor
    7) dokunmatik ekran sorunlu olması (bazen basmaması)
    8) şebekesi diğer cihazlara gore düşük olması.hatta ram düşükken konuşma yapmanız imkansız hale geliyor.bir anda gecersiz sim yazıyor
    arkadaslar daha aklıma gelmeyen 1-2 sorunu daha var. ben 01.05.2010 da maltepe carrefour bimexten aldım cihazı.kutu acıktı alırken.meğersem teşhir malını bana bilgi vermeden sattılar. (kakaladılar)10. gün en cok yukarıdaki 1 şikayetten sebepten şikayetten sebep bimexe teslim etmek istedim. fakat 30 gün içerisinde bimexe özel öyle bir tüketici iade hakkım yokmus.aynı gün faturamla birlikte asus türkiyeye gitim.cihazımı tamirsiz değişmelerini istedim (doğa sistemi diyorlar) uzun uraslardan sonra 4.gün değiştiler.fakat aynı ürünü (m20 black) bu sefer isatanbulda hiçbir bimexte bulamadım.lanet olsun dedim mavi almak istedim.ama onu yapmak garantiden uraşmaktan daha zor.1 saatten fazla sürdü asus turkiyeye mailler telefonlar geldi gitti.bu ne çile arkadaslar bu ne zorbalık.yetkili kisinin ismi asus türkiyenin bana verdişği değişim raporunda yazıyor.ac telefon bu belge gercekmi deyilmi diye sor.1,5 saatte alabildiğim telefonu,cihazın harita etkinlestirmesini yaptıktab 1 gün sonra kapak şikayeti hariçheposi tekrar belirdi.4 senedir inanın asus p535 kullanıyorum ve acıkta 22mb ram varken m20den 3-4 katı daha hızlı bir makine.p.tesi tekrar asus türkiyeye gidip paramın iadesini talep edicem.boyle bir cihaz ben hayatımda gormedim.evimdekji masa üztü bilgisayarımın parçalarından ekran dahil, iş icin kullandıgım notebook uma kadar hep asus.benim asusa olan güvenim sıfıra düşmek üzere.bence bu telefonları toplasınlar hayatımda bole ürünü gormedim.
    kişisel fikrim su ki asus olsun sony olsunpanasonic veya diğer markalar olsun üretim yeri çin se bence alkmayın.çünkü işçilik o kadar kötüki bole sorunlar kacınılmaz oluyor.umarım asus güvenini yitirmeden bu işi çözer.
    asus m20 nin güzellikleri ise wm6.5 olması,konum gönder seçeneginin olması,hareketli ekran,cektiğin fotoyu naviye yükleme,dizyn,2.aldıgım cihazın pilinin 1 günden fazla gitmesi ()fazla konusmama rağmen)
    maaşla calısan (baba parası yemiyen)biri bu telefonu almayı düşünüyorsa 3-5 kere daha düşünsün
    ben yaşadıklarımı söyledim.kimse alınmasın bol bol SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^^0DARK^4BLUE -- 16 Mayıs 2010; 1:47:04 >

• GPS'in uzmanı Garmin ve PDA da iddialı Asus tan bu kadar kötü bir ürün çıkması inanılır gibi değil. Umarım bu hatalar size özeldir. Özellikleri ve tasarımıyla öylesine güzel bir cihaz ki hakkında iyi yorumlar duymak ve almak istiyorum. Ama bahsedilen gibiyse yanından bile geçmem. G60 modelini bekleyebilirim. Ayrıca hataların genel olabileceği kuvvetli bir ihtimal. 1100TL civarındaki bu cihaz %40 indirimle bimekste kampanya bile değil 1,5-2 aydır sürüyor. Şüpheleniyor insan. Şimdi geriye tek soru kalıyor yerine ne alsak HTC yada Asus neticede ikiside kaliteli ürünler çıkarıyor.
  • Bir Asus kullanıcısı oarak Asusun PDA işinii becerebildiğini söyleyemem.
  • Bende 1 ay oldu alalı BİMEKS'den ama sizin yaşadıklarınız gerçekten şanssızlık olmuş. Şöyle ki alırken teşhir malı var sadece dediler ama ben açılmamış kutu getirttim. Cihazla ilgili belirttiğiniz sorunlardan hiçbirini yaşamıyorum diyebilirim. Gerek telefon ve gerekse GPS sorunsuz çalışıyor. Telefonla çok konuşan biri değilim ama şarjı 4-5 gün gidiyor en fazla. Bu arada gps dahil tüm bağlantıları kapalı, sadece telefon açık. GPS wifi açık olursa 1 gün ancak gider şarjı. Kullandığım en kısa şarjlı telefon benim aslında ama sorun değil. (Daha önce philips 9@9u kullanıyordum, şarjı en az 2 hafta ve hatta 3 haftaya kadar giderdi. 21 gün rekorumdu.)
    M20'de şarj süresi hariç bir iki hafif olumsuzluk daha var bana göre. Birincisi, telefon çaldığında açma düğmesine basar basmaz görüşme başlamıyor. 1, belki 2 saniye kadar bekliyor. Bunuda il andaki yoğun radyasyona maruz kalmıyorum diye önemsemiyorum :) kulağıma 1 saniye geç götürüyorum. Bir başkası tanımladığım yeni ağ bağlantı ayarını kaldıramadım ne yapdıysam. Bunun için fabrika ayarlarına dönmem gerekti. Düşük pil uyarısı fazla sessiz. (önceki telefonum 3 hafta dayandığı için pili biterken ortalığı yıkardı ) Pil kapağının sadece bir köşesi hafif gıcırdıyor. Kasasının plastiği biraz daha kaliteli olabilirmiş. Zira usb girişi de 1 milim kadar dışa çıkkın duruyor. Menülerde 2 yerde Türkçe hatası gördüm. Tabi gördüğünüz gibi bunlar çok da sorun değil aslında.
    Bunları saymazsak bence harika bir telefon. wm 6.5 çok iyi, dokunmatik sorunsuz ve çok hassas, işlem hızı iyi, şebeke çekişi diğer telefonlarımla aynı, Navigasyon sırasında ekran büyüklüğü yeterli. Garmin araç kitiyle geliyor. Yani cama yapıştırdığınınz aparat aynı zamanda telefonu şarj da ediyor. GPS uydu bağlantı hızı da gayet iyi.
    Ben kesinlikle tavsiye ederim. Hele 700 lira altında harika bir fiyata aldım. Aynı tarihlerde 1100 TL civarı satılıyordu.

quote:

Orijinalden alıntı: ^^0DARK^4BLUE

m20 4gb
    sorun 1 deyil 3-5 tane sayabilirim.
    1) cihaz hafiften kapsama alanı dısına cıksın simkartı tanımıyor gecersiz sim kart diyor.tekrar sebeke bulmuyor (bazen kapsam alanında ikende yapıyor)
    2) 90mb acıkta ram olmasına rağmen makine coğu zamna cok tutuluyor.
    3) araç tutacagına takılı niken navigfasyon acmaya calısırken ates gibi oluyor 10 dk durması yeter
    4) pil düsük uyarısı aldıgınızda takarsanız orjinal pil deyil uyarısı alıyorsunuz (1-2 defa acıp kapamanızdan sonra normale dönuyor.)
    5) navigasyondan sonra makine cok yavaslıyor.kapatıp acmadan hızlanmıyor
    6) 1 hafta sonra arka pil klapagı oynamaya başlıyor
    7) dokunmatik ekran sorunlu olması (bazen basmaması)
    8) şebekesi diğer cihazlara gore düşük olması.hatta ram düşükken konuşma yapmanız imkansız hale geliyor.bir anda gecersiz sim yazıyor
    arkadaslar daha aklıma gelmeyen 1-2 sorunu daha var. ben 01.05.2010 da maltepe carrefour bimexten aldım cihazı.kutu acıktı alırken.meğersem teşhir malını bana bilgi vermeden sattılar. (kakaladılar)10. gün en cok yukarıdaki 1 şikayetten sebepten şikayetten sebep bimexe teslim etmek istedim. fakat 30 gün içerisinde bimexe özel öyle bir tüketici iade hakkım yokmus.aynı gün faturamla birlikte asus türkiyeye gitim.cihazımı tamirsiz değişmelerini istedim (doğa sistemi diyorlar) uzun uraslardan sonra 4.gün değiştiler.fakat aynı ürünü (m20 black) bu sefer isatanbulda hiçbir bimexte bulamadım.lanet olsun dedim mavi almak istedim.ama onu yapmak garantiden uraşmaktan daha zor.1 saatten fazla sürdü asus turkiyeye mailler telefonlar geldi gitti.bu ne çile arkadaslar bu ne zorbalık.yetkili kisinin ismi asus türkiyenin bana verdişği değişim raporunda yazıyor.ac telefon bu belge gercekmi deyilmi diye sor.1,5 saatte alabildiğim telefonu,cihazın harita etkinlestirmesini yaptıktab 1 gün sonra kapak şikayeti hariçheposi tekrar belirdi.4 senedir inanın asus p535 kullanıyorum ve acıkta 22mb ram varken m20den 3-4 katı daha hızlı bir makine.p.tesi tekrar asus türkiyeye gidip paramın iadesini talep edicem.boyle bir cihaz ben hayatımda gormedim.evimdekji masa üztü bilgisayarımın parçalarından ekran dahil, iş icin kullandıgım notebook uma kadar hep asus.benim asusa olan güvenim sıfıra düşmek üzere.bence bu telefonları toplasınlar hayatımda bole ürünü gormedim.
    kişisel fikrim su ki asus olsun sony olsunpanasonic veya diğer markalar olsun üretim yeri çin se bence alkmayın.çünkü işçilik o kadar kötüki bole sorunlar kacınılmaz oluyor.umarım asus güvenini yitirmeden bu işi çözer.
    asus m20 nin güzellikleri ise wm6.5 olması,konum gönder seçeneginin olması,hareketli ekran,cektiğin fotoyu naviye yükleme,dizyn,2.aldıgım cihazın pilinin 1 günden fazla gitmesi ()fazla konusmama rağmen)
    maaşla calısan (baba parası yemiyen)biri bu telefonu almayı düşünüyorsa 3-5 kere daha düşünsün
    ben yaşadıklarımı söyledim.kimse alınmasın bol bol SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 18 Mayıs 2010; 23:52:22 >

• iyi günlerde kullan.
  • Arkadaşlar sanırım bu cihaz forumda sadece birkaç kişide var.

gerek forumda gerekse internette aradım ama fazla yorum bulamadım.

bir arkadaşımız çok pişman olmuş, diğer bir arkadaşımız sorun yaşamamış.

fiyatına göre gerek boyutunun küçük olması, gerek VGA ekranı gerek görüntülü 3G konuşma ve diğer özelikleri ile fiyatı karşılaştırılınca çok iyi duruyor. Bu özelliklere sahip başka marka model cihazlar 1.000 TL nin altına inmiyor.

Tavsiyeleriniz nelerdir, alınabilir bir cihaz mı yoksa yeni bir GIGABYTE GSMART i300 i350 vakası mı geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben tavsiye ediyorum. Alanlar BİMEKS'den aldılar zaten. Yoksa 1100 TL civarı verip alan çok azdır. BİMEKS'den isealanlar bir hayli vardır sanırım. Çünkü %40 indirimle epey kampanyalı sattılar bu ürünü.

quote:

Orijinalden alıntı: kasif

Arkadaşlar sanırım bu cihaz forumda sadece birkaç kişide var.

gerek forumda gerekse internette aradım ama fazla yorum bulamadım.

bir arkadaşımız çok pişman olmuş, diğer bir arkadaşımız sorun yaşamamış.

fiyatına göre gerek boyutunun küçük olması, gerek VGA ekranı gerek görüntülü 3G konuşma ve diğer özelikleri ile fiyatı karşılaştırılınca çok iyi duruyor. Bu özelliklere sahip başka marka model cihazlar 1.000 TL nin altına inmiyor.

Tavsiyeleriniz nelerdir, alınabilir bir cihaz mı yoksa yeni bir GIGABYTE GSMART i300 i350 vakası mı geliyor

• Ben şanslıyım o halde. Aman dilimi ısırayım da nazar değmesin.
  • Arkadaşlar,

Ortağımla birlikte Bimeks'ten bu telefondan 2 tane aldık. Yukarıda belirtilen sorunların hiç birini yaşamadık.İkimizde çok memnunuz.
    Ayrıca, kullanan arkadaşlar GPS ve telefon entegrasyonundan hiç bahsetmemiş.Harita düğmesine basar basmaz haritaya girip, neredeyim ben düğmesiyle anında bulunduğunuz yerle ilgili tüm bilgileri, en yakın hastane, karakol ve diğer bilgileri alabiliyorsunuz.
    Çevrenizdeki en küçük pideciden tutun da müzelere ve diğer tüm POİ'lerle ilgili bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Bu yerleri ara dediğinizde telefon edebiliyor ve git dediğinizde bulunduğunuz yere göre rota çizilerek sizi yönlendirebiliyor.
    Bundan önceki windows mobile telefonumda SPB Mobile Shell, Phonex gibi birçok ek programla ancak dokunmatik özelliklerden faydalanırken M20'de hiçbir şey yüklemeye gerek duymadan kullanabiliyorum. Windows mobile tabanlı olması nedeniyle istediğiniz tüm uygulamarı yükleyebiliyorsunuz.
    Eksi özellik olarak söyleyebileceğim tek özelliği üzerinde Windows 6.5.3 veya 6.5.5 olmaması ve garmin asus veya asus sitelerinde gerekli ROM yazılım desteğinin alınamaması.
    Kullanan sayısının artmasıyla birlikte gayri resmi de olsa bu eksikliğin de giderileceğini düşünüyorum. GPS'li bir PDA olarak şarjı da olması gerektiği kadar gidiyor. Ayrıca paket içinden yedek bir batarya da çıkıyor. Görünüşü ve fonksiyonlarıyla gösterdiğim herkes tarafından çok beğenildi. Bence almayı düşünen arkadaşlar özellikler için youtube'dan videoları bir incelesinler. Gösterilen özelliklerin büyük çoğunluğu Türkiye'ye uyarlanmış. %40 indirimle bu fiyata kesinlikle tavsiye ederim. Ama indirimsiz fiyatla almayı düşünenler için birçok başka alternatif olacaktır.

• Ben M20 alalı 1 aydan fazla oldu. yaşadığım sorunlar sorunlar ve çözümleri:

1. 3G kullanıcısıyım ve telefon forumdakilerin belirttiği gibi 3G den EDGE e geçince (genelde konuşurken) geçersiz sim kart hatası veriyor. Bunun sebebi kullandığım sim kart'ın 64K olması. 32K ile değiştirince bir daha bu sorunu yaşamadım.

2. Cihaz zaman zaman yavaşlıyordu bazen çok lazım olduğunda menüleri açamıyordum. Bunun sebebi'de LEng diye bir yazılım yüklü cihazda bu yazılım telefonun orijinal dili olan ingilizceden Türkçe ye çeviri yapıyor. Bu programı devre dışı bırakınca (ayarlardan) bir daha ne yavaşlama oldu ne başka birşey. Kız arkadaşım hala Türkçe kullanıyor ve bu yavaşlık zaman zaman oluyor.

3. Yandaki kilitleme düğmesi. Bu düğmeyi windows un kendi şifre mekanizmasıyla birlikte kullanmanızı tavsiye etmiyorum cihaz kilidini bir daha açamadığınız zamanlar oluyor. Can sıkıcı...

4. Pil süresi GPRS ile işiniz varsa yetersiz win 6.5 telefona bu pil gücü çok yetersiz, yedek piliniz herzaman dolu yanınızda olmalı.

Onun dışında ekran ve kameradan çok memnunum, telefonun hızıda win 6.5 için çok yeterli. Ben sürekli internete bağlandığım için şarj sorunum çok oluyor oyüzden ya 2. pili kullanıyorum yada şarj imkanı buluyorum.

Bazı sitelerde bu telefonla ilgili performans tuning ayarları gördüm henüz yapamadım. Deneyip yine yazabilirim.

Telefonu bimeks ten kampanyalı aldım çok uygundu.

• Arkadaşlar,

M20’de yaşadığınız sorunlara belki aşağıdakiler yardımcı olabilecektir.

M20’de sağ taraftaki kilitleme düğmesi olduğundan yazılım olarak ekranın kilitlenmesine gerek duymayanlar regedit gibi bir programla aşağıdaki satırı bularak değerini “0” yaparlarsa erkan açıldığında kilitle karşılaşmazlar:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\LockScreen:Enable "0"

Ayrıca, WM 6.5 özelliği olarak cihaz 1 dakika işlem yapılmadan durduğunda kendini kapatıyor. Bu da sistemde bir açılma kapanma yavaşlığına neden olabiliyor.

Ayarlar/sistem/güç/ gelişmiş ayarlar bölümünde

işaretli olan iki özellik kaldırıldığında cihazın açılma ve kapanma yavaşlaması kalkacak ve her seferinde kilit sorulmayacaktır. Bu özellikleri kaldırmanız ekranın kararmasını engellmeyecek sadece cihazın kapanmasını engelleyecektir.

Ayrıca test etmek için Spb mobile shell 3.5.4 yükledim. Garmin-Asus arayüzü ve Spb Shell arayüzü birlikte sorunsuz çalışabiliyor. Böylece Garmin-Asus arayüzünden sıkılanlar istedikleri gibi arayüz üzerinde değişiklik yapabilirler. İlgilenen arkadaşlar olursa Garmin-Asus arayüzüne geçiş ve geri Spb’ye dönüş veya Spb ekranından harita ve arama özelliklerine diğer geçişlerle ilgili ayrıntılı bilgi verebilirim. Ben Spb ile aşağıdaki resimdeki gibi kullanıyorum.

Regedit ile yapılacak birkaç değişiklikle Garmin-Asus arayüzü kaldırılarak sadece wm6.5 bugün ekranı veya Spb ile telefonun kullanımı da mümkün. Bu 10-20 Mb arasında hafıza kullanımını azaltıyor ancak haritaya giriş ve arama seçenekleri çok yavaşladığından bunu tavsiye etmiyorum. Bu, GPS – telefon özelliğini kaldırıyor.

Cihazı ilk aldığımda karşılaştım bir başka özellikse, bugün ekranına ilave yapan yeni bir program yüklendiğinde Asus arayüzünün kaybolması. Asus arayüzünü kaybeden arkadaşlar Sistem/ayarlar/kişisel/bugün ayarlarında seçili olan diğer öğeleri kaldırdığında Asus arayüzü tekrar gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necatib -- 26 Mayıs 2010; 11:39:45 >

• Anlaşıldıki bazı arkadaşlar gerçekten şanssızmış. genel itibari ile 669 tl ye böyle bir cihaz sanırım yok. Zaten kampanyada bitti galiba. Başka bir yerde varmı acaba. Kullanan arkadaşlara hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simerkan

Anlaşıldıki bazı arkadaşlar gerçekten şanssızmış. genel itibari ile 669 tl ye böyle bir cihaz sanırım yok. Zaten kampanyada bitti galiba. Başka bir yerde varmı acaba. Kullanan arkadaşlara hayırlı olsun.

cihazın siyah modeli şu an bimeks'in sitesinde kampanyalı olarak yeniden gözükmekte. almayı düşünenlerin haberi olsun ama bimekse bizzat gidip açılmamış paket istemelerini tavsiye ederim

diğer bir konu olarak,

cihazı leng devre dışı bırakılmış halde ingilizce olarak kullanmaya devam ediyorum ve şu ana kadar donma, takılma, kendini resetleme gibi sorunları yaşamadım. az önce menüden java simgesine tıkladığımda "jbed.exe" ve ardından "services.exe" hatalarını aldım. hata raporu gönderilsinmi tarzında bir uyarıya evet dedikten sonra normal şekilde çalıştı. bir kere de messenger uygulamasını açarken "mesenger.exe" (tam olarak hatırlıyamadım "msnmsgr.exe" de olabilir) tarzında hata almıştım 2. defa olmadı gerçi aynı hata fakat bu tarz hataları neden verir merak ettim. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosec -- 27 Mayıs 2010; 23:02:32 >

• tamamen win 6,5 ile ilgili bir durum. bu konu forumun başka yerlerinde ayrıca açıklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necatib

Arkadaşlar,

M20’de yaşadığınız sorunlara belki aşağıdakiler yardımcı olabilecektir.

M20’de sağ taraftaki kilitleme düğmesi olduğundan yazılım olarak ekranın kilitlenmesine gerek duymayanlar regedit gibi bir programla aşağıdaki satırı bularak değerini “0” yaparlarsa erkan açıldığında kilitle karşılaşmazlar:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\LockScreen:Enable "0"

Ayrıca, WM 6.5 özelliği olarak cihaz 1 dakika işlem yapılmadan durduğunda kendini kapatıyor. Bu da sistemde bir açılma kapanma yavaşlığına neden olabiliyor.

Ayarlar/sistem/güç/ gelişmiş ayarlar bölümünde

işaretli olan iki özellik kaldırıldığında cihazın açılma ve kapanma yavaşlaması kalkacak ve her seferinde kilit sorulmayacaktır. Bu özellikleri kaldırmanız ekranın kararmasını engellmeyecek sadece cihazın kapanmasını engelleyecektir.

Ayrıca test etmek için Spb mobile shell 3.5.4 yükledim. Garmin-Asus arayüzü ve Spb Shell arayüzü birlikte sorunsuz çalışabiliyor. Böylece Garmin-Asus arayüzünden sıkılanlar istedikleri gibi arayüz üzerinde değişiklik yapabilirler. İlgilenen arkadaşlar olursa Garmin-Asus arayüzüne geçiş ve geri Spb’ye dönüş veya Spb ekranından harita ve arama özelliklerine diğer geçişlerle ilgili ayrıntılı bilgi verebilirim. Ben Spb ile aşağıdaki resimdeki gibi kullanıyorum.

Regedit ile yapılacak birkaç değişiklikle Garmin-Asus arayüzü kaldırılarak sadece wm6.5 bugün ekranı veya Spb ile telefonun kullanımı da mümkün. Bu 10-20 Mb arasında hafıza kullanımını azaltıyor ancak haritaya giriş ve arama seçenekleri çok yavaşladığından bunu tavsiye etmiyorum. Bu, GPS – telefon özelliğini kaldırıyor.

Cihazı ilk aldığımda karşılaştım bir başka özellikse, bugün ekranına ilave yapan yeni bir program yüklendiğinde Asus arayüzünün kaybolması. Asus arayüzünü kaybeden arkadaşlar Sistem/ayarlar/kişisel/bugün ayarlarında seçili olan diğer öğeleri kaldırdığında Asus arayüzü tekrar gelecektir.

Sayın Necati Bey
    Bende 2.5 yıldan fazla P535 kullanıcısıyım ve resimde göreceğiniz üzere today ekranımı Resco_Explorer_2007ile özelleştirdim.Ve telefon rehberi olarak ta InesoftAddressBook u kullanıyorum ve bu halihyle gerçekten çok kullanışlı geliyor ( Bana Göre ) ..2 hafta önce Asus M20 aldım. 400 tl ye gitti gidiyordan.ama ilk elime aldığımda hemen pişman oldum.today ekranını güncelliyemiyor , sık sık takılma yapıyor , ekran kilidi asab bozuyor , İgo primo yüklü ve hiç stabil çalışmıyor. İgo8 i yükledim ondada arka plan ışığı sönüyor.ne yaptıysam çözemedim.P 535 te hiç böyle bir sorun yaşamıyorum. Ve Asus m20 nin today ekranı yüzünden telefona daha başlamadan soğumama sebep oldu.Takii yukarıda ve sizin yazdıklarınızı okuyana kadar.
    Bu vesile ile sizden yardım istiyebileceğim bir kaç konu olacak..

1-Today ekranındaki Home - Arama ve Haritaya bak satırlarını yok etmek istiyorum.Ayrıca Garmini kullanmak istemiyorum.garminle ilgili bu kısayollarıda kaldırmak istiyorum.
    2-Resco_Explorer_2007 gibi yükleyebileceğim güzel bir plugin varmı.istediğim bütün kısa yollarım ana ekranımda olsun.P 535 teki gibi.
    3-Rehber için InesoftAddressBook u kullanmak istiyorum. ama 6.5 taki tema ile çakışma yapıyor ..yani telefon geldiği zaman ikiside ben cevaplıyacağım diyor.tabii mecburen InesoftAddressBook un önce cevapla seceneğini kaldırıyorum mecburen sistemi kullanıyorum.
    4-

kısaca yaşadığım sorunlar bunlar.Biliyorum ki P 535 e çok alışmanın sonucu bu isteklerim.( O yüzden halen satmadım her ikisini kullanıyorum ) Onun gibi hızlı stabil ve today ekranını istediğim gibi organize edebileceğim bir arayüz arıyorum..
    Yardımlarınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim...

• Karizma cihaz.

Kendisiyle Nisan ayından beri iletişimdeyiz. Alındığının ilk haftası (ki sim kartımı bile takmamıştım) açılış ekranı donma hatasıyla gitti bi servise, yaklaşık bir ay ulaşamadık... Bilahare gayet iyi anlaştık. Avrupa haritasızlığını Avrupa'ya gitmeden önce çözmediğim andan itibaren kendisinden soğudum. Her şehir için de ayrı haritası var sitesinde mübareğin. Her şeyre on dolar!

O değil de, yine açılmayacağı tuttu bunun. (Hayır, alternatif bulundurmasak yanımızda, iletişimimizi sekteye uğratacak, Asustekin başını ağrıtmalıyım aslında bu konuda.) Bimex Emrah'ın dediğine ve servis formunda yazdığına göre hard reset atmışlar merete. Tuş kombinasyonu bulunmayacak kadar zor yerde değil. Açma tuşuyla yukarı basılırsa "warning"li ekranı çıkıyor, aşağı basılırsa "eboot2 ekranı. Birisi şunun yeni boot versiyonunu buluversin. Asustek tatil vesilesiyle 31 ağustosa kadar kapalı:) (Ha bir de warning kısmına send tuşuna -yani yes- basılarak devam edilebiliyormuş lakin ben bu işlemi başarıyla tamamlayamadım. Cihaz halen açılmıyor.)

Bu arada cihazı açarsam ve fabrika ayarına döndürürsem 500 liraya satıyorum. Kimse talip olmayacak sanki:) Olsun, kenarda bulunsun.

• Sayın Üstadlar

Cihaza İgo Primo kuracağım.Lakin Data dosyasının 320x240 640x480 480x272 400x240 vs.vs hangisi olacağına karar veremedim.Asus P535 te 240x320 idi fakat Asus m20 de maalesef çözemedim.Bilen varsa yardımını rica ediyorum.
    Emeğe teşekkürler
  • Merhaba Ömür Bey,

Cevap vermekte geciktiğim için özür dilerim. Mesajınızı geç gördüm.
    İlk olarak igo primo sorunuyla ilgili olarak M20 VGA yani 640 x 480 ancak primoda böyle bir seçeneğimiz olmadığından bunun yarısı olan 320 x 240 olan sürümünü kuruyorsunuz. (Branding ve Data dosyaları 320 x 240 uyumlu olacak). Sonra m20 ekranıyla uyumlu olması için sys dosyasında gerekli değişiklikleri yapıyorsunuz.

[interface]
    resolution_dir="320_240"

[rawdisplay]
    class="landscape"
    screen_x=640
    screen_y=480

Ben bu haliyle kullanıyorum, sorunsuz çalışıyor.

Daha önce sorduğunuz soru ile ilgili olarak anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla spb 3.5.5 programını yüklememişsiniz. Bu programı yüklediğinizde tamamen today ve asus arayüzleri geri planda kalıyor ve aynı zamanda cihazı da fazla kasmıyor. Bu SPB nin açılış ekranını da p535'den çok daha esnek şekilde pc'de masaüstü düzenler gibi istediğiniz şekilde ve büyük ikonlarla düzenleyebiliyorsunuz. Sık aradığınız kişilerin resimleri bile bu ekrana atılıp resme bastığınızda aranabiliyor. Ayrıca favori kontaklar ve başka araçları da olduğundan inesoft veya iconsoft gibi bir başka arayüze de gerek kalmıyor. Özetle, SPB denemediyseniz bir yükleyip deneyin pişman olmazsınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Primo veya spb ile ilgili yardım gerekirse her zaman yardımcı olabilirim.

• Arkadaşlar yaklaşık 6 aydır bende bu cihazı kullanıyorum,bana göre fiyatına göre oldukça iyi bir cihaz.(Bimeks kampanyalı) Ama çalarken sesi çok az çıkıyor,arayan kişi aramayı sonlandırınca sesi birden yükseliyor nedenini bir türlü bulamadım.
    Normal müzik dinlerken sorun yok bangır bangır bağırıyor meret :)
    Bu sorun haricinde bir sorun yaşamadım,GPS gayet hızlı,push mail kullanışlı vs vs.

Bu arada telefonu aldıktan sonra ebaydan telefona özel ekran koruyucu ve kılıf aldım(pdair marka) gerçekten kullanışlı bir kılıf hemde tam telefon cuk oturuyor

Daha fazla çeşit için Pdair.com

saygılarımla

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.