Şimdi Ara

Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
5
Favori
19.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar,

TA serisi bir araç adaptörü varsa cihazın yanında; gerek yoktur. Bu cihazlara özel alıcılar bunlar. Kod çözümünü cihaz içinde yapıyor, diğer GTM alıcılar gibi değil. Bildiğim ve araştırmalarımın sonucunda öğrendiğim bu.

TA10 ve TA20 alıcılar kullanılıyor bu cihazlarda özel.

Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba dostlar!

Trafik alıcılı (LT-LMT) nüvi'lerde ipekmehmet arkadaşımızın söylediği gibi sesli trafik uyarısı/anonsu var mı yahu? Benim cihazda sesli trafik uyarısı yok maalesef..
  • Tüm forumdaşlara iyi pazarlar!

Dostlar, ilk mesajımda dile getirdiğim ekran parlaklığını ve harita ölçeğini sabit tutamama sorunlarım kendiliğinden düzeldi . Bunda cihazın ön camdaki yerini değiştirmemin (otomatik karartmalı dikiz aynasından uzaklaştırdım) faydası olmuş mudur, bilemem.

Üstadlara danışalım yine:

* Yaklaşma uyarıları filan oluşturmak amacıyla garmin'in POİ Loader'ini (biraz modası geçmiş bir programa benziyor ama...) 2407 ve 2507'lerde kullanabilir miyiz?

* Dün ilginç bir deneme yaptım. 2507'yi orijinal USB şarj kablosuyla dükkândaki 51 ekranlı LCD tv'nin USB girişine taktım. Cihazın ekranında, sanki bilgisayara bağlıymış gibi şarj durumu görüntüsü belirdi. 30-40 dak. sonra cihazı kontrol ettiğimde, şarj durumu görüntüsünün kaybolup cihazın açıldığını görünce şaşırdım . Yani, cihaz tv'den şarj olurken (bundan emin olmasam da) menülere girebiliyorum, ayarları değiştirebiliyorum, rota simülasyonları filan yapabiliyorum! Anlayacağınız, cihazın şarj olurken bile kurcalanabilmesi hoşuma gitti. Ancak, cihazı bu şekilde şarj etmenin herhangi bir sakıncası var mı sizce? Ve cihaz gerçekten şarj oluyor mudur?

• Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

* POI Loaderi özel POI'lerinizi cihaza atmak için kullanırsınız; SD Kart içine GARMIN klasörü açın, onun içine atın. Sonra cihaz yazılımından bulup yükleyeceksiniz. Ayrıca Mapsource, BaseCamp yaılımlarını da kullanabiliyorsunuz cihaza bağlanarak.

* Cihaz bağlandığı enerji kaynağının USB Driverini sorguluyor ilk önce bulamayınca bir PC/Laptop olmadığına karar verip Navigasyon moduna geçiyor. Ancak bahsettiğiniz süre çok uzun. Genelde 5-10 Dakika sonrasında otomatik açılır. Demek ki sizin cihaz önce belirli bir şarj seviyesine ulaşmayı bekledi çalışmak için
  • Arkadaşlar,

Garmin 24x7 ve 25x7 LMT cihazlar için Yazılım Güncellemesi yayınlandı; bilginize. Yazılım sürümü v4.20'den v4.30'a yükseltildi.

2 aşamalı bir güncelleme alacaksınız; ilk cihaz yazılım sürümü yükseltilecek, sonra cihaz restart olacak ve diğer 2 güncellemeyi yükleyeceksiniz.

Saygılar.

Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları

• DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Merhaba Korhan Bey!

* Cehaletimi bağışlayın ama, aslında şu "özel POİ"ler konusunu pek anlayabilmiş değilim. Çünkü istediğim her noktayı (örn. bir arkadışımın evi gibi) 2507'ye zaten kaydedebiliyorum. Bunlar özel POİ olmuyor mu? POİ loader'i kullanabilmek için epey kafa patlamam gerek galiba

* Cihazı bu şekilde, yani Tv'ye bağlayarak şarj etmenin herhangi bir zararı yok değil mi?

Kusura bakmayın; bir sorum daha var. 2507'imde 3 tane ses dosyası var ("İpek" çok güzel ). Garmin'in başka ses dosyaları yok mu acaba? Garmin express'te de bulamadım.

Korhan Bey, siz olmasaydınız ne yapardık bilmiyorum valla! Kucak dolusu teşekkürlerimle...

Şansa bak; tam da g.express'e bağlanıyordum! Teşekkürler
    Selamlar,

Özel POI, Harıta yazılımınızın içerisinde olan veya olmayan Kişisel Noktalarınızın sizin isteğinizle oluşturulmuş bir grup tanımlamasıdır. Bu gurubu siz de oluşturabilirsiniz veya aşağıda bahsedeceğim adresten istediğinizi indirebilirsinzi.

Örneğin; Kendei örneğimi vereyim; Aile birey ve yakın akrabalarımı "Aile" altında bir gurup yaptım cihazımda Aile şeklinde sorugulattığımda yakından uzağa tek seferde hepsini alabiliyorum veya sürekli Opetten benzin alırım, o bir gurup; Vakıfbank çalıştığım banka tüm yakın illerdeki Vakıfbank şube ve ATM'leri tanımlı direkt arama yapmadan gidirbilirim vs.

Bu şekilde siz çalışma yapabilirsiniz veyawww.poiplaza.com adresinde (çok tamam olmayan ama) Türkiyedeki kullanıcıların birlikte oluşturduğu bir Özel POI topluluğu var. Oradan Garmininize uygun dostayı seçip indirip cihazınıza POI Loader ile yükleyebilirsiniz.

İkinci sorunuz; TV çıkışınızın gücü ile alakalıdır, hiç denemedim; batarya üzerinde olumsuz etkisi varmıdır bilemiyorum. Ben çoğunlukla PC tercih ediyorum, haricinde araç şarjı var zaten.

Üçüncü sorunuz; ben de İpek kullanıyorum, Türkiye'de bu tip dosyalar kısıtlı ileride bollaşır umarım.

Keyifli navigasyonlar

Sağolun. Size de keyifli navigasyonlar
    Birde şu var Türkçe seslendirmelerde evet İpek daha güzel ama onu seçtiğinizde sokak isimlerini söylemiyor Sadece AYLİNİ seçtiğimizde sok ismini söylüyor Veya filanca marketten sağa dön 25. sokağa dön gibi komutlar alırsınız diğer seslendirmelerde yok bende ilk aldığımda ipek kullanmıştım baktım sokak isimlerini söylemiyor sonra baya bir araştırmadan sonra bunu öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipekmehmet -- 12 Mayıs 2014; 23:34:38 >
  • ipekmehmet İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba teğmenim!

Aylin Abla'ma ısınamadım valla. Sokak ve cadde adlarını söylemesine diyecek yok. Ancaaaak, 2-3 sene önce Türkiye'ye yerleşip çat pat öğrendiği Türkçe'yle konuşmaya çalışan alman Helga aksanı yok mu; dayanamıyorum ...

İpek'in yegâne üstünlüğü mükemmel aksanı fakat o da 4 dörtlük değil. En çok da, hemen hemen her yol için "Rampa" demesine uyuz oluyorum. Mesela dümdüz bir yoldayız; "Soldaki rampadan çıkın" diyor. Rampa dediği yere bakıyorsun, orada da rampa mampa yok; dümdüz bir yol kardeşim .

Teşekkürler

• Arkadaşlar söyleyin bakalım bu nedir?

AYARLAR > HARİTA ve ARAÇ > HARİTA ARAÇLARI'na girdiğimde "Sapma" diye bir seçenekle karşılaşıyorum. Bu nedir? Kullanıyor musunuz? Kullanmamızı önerir misiniz?

https://store.donanimhaber.com/80/94/ce/8094ce483aa1672bc406b5f5e4e36212.png
     Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları

• Garmin'ciler duyduk duymadık demeyin; Garmin Express yazılımının güncellemesi (v3.1.9.0) çıkmış. Anladığım kadarıyla bu güncelleme sadece Garmin Express için, yani cihaz güncellemesi değil.

1) G.Express'i açıyoruz,

2) Sağ üst köşedeki dişli çark simgesine tıklıyoruz,

3) Açılan sayfanın en altındaki "Garmin Express Hakkında" bölümünde güncelleme olup olmadığını göreceksiniz.

Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle
    Selamlar,

Navigasyon ekranında sağ alt köşede yatay 3 çizgi var üst üste. Hızlı menüyü açıyor. Sapma seçeneklerinin kısa yol olarak oraya eklenmesini sağlıyor kutucuğu işaretlemeniz.

Örneğin belirli bir bölgede U Dönüşlerinden kaçınılmasını istemiyorsunuz, hızlıca buradan ulaşıp U Dönüşlerinin iptalini kaldırabiliyorsunuz.

Saygılar.

Ayrıca Garmin Express için acil bir HotFix yayınlandı dün; hatalar giderildi. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
    Selam!

"Sapma" izahatına teşekkürler . Bir deneyelim bakalım.

Yukarıda mesajımda bildirdiğim şeye "hotfix" mi deniyor (yanlış anlamayın; bilgisayar terimleri konusunda cahilim de..)?
    Aylin şimdi yine iyi ilk çıktığındaki aksanı duysanız iyice çıldırırdınız her güncellemede biraz düzeltyorlar.
  • ipekmehmet İ kullanıcısına yanıt
    Hadi Aylin Abla, acele et de şu Türkçeyi adam gibi konuş artık! Aramızda para toplayıp dil kursuna mı yollasak ablamızı ..?
  • Öncelikle Somalı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Vefat eden kardeşlerimize de Allah rahmet eylesin..

Arkadaşlar, bu acı haberi duyunca benim cihazla Soma'ya gidecekmiş gibi simülasyon yaptım. Sonuçlar çok tuhaf oldu!

Önce "Nereye?"ye tıklayarak rota önerisi istedim. 2 ilginç rota önerdi:

1) Kadıköy (bulunduğum yer) - Gebze - Kocaeli - Gölcük - Karamürsel - Yalova - Bursa - Mustafakemalpaşa (Uluabat Gölü'nün Güneyinden geçerek) - Susurluk - Balıkesir - Akhisar - SOMA. Mesafe 641 km, yolculuk süresi yaklaşık 8 saat!

2) Kadıköy - Gebze - Kocaeli - Sakarya - Bilecik - İnegöl - Bursa - Karacabey - Susurluk - Balıkesir- Akhisar - SOMA. Mesafe 492 km, yolculuk süresi yaklaşık 7 saat 45 dakika!

Ulan bir de rota çizdireyim (Uygulamalar > Yolculuk Planlayıcı ile); bakalım ne olacak dedim.

Başlangıç konumu Kadıköy ve varış noktası SOMA (hiçbir ara durak eklemedim). Çizdiği rota: Kadıköy - Gebze - Eskihisar/Topçular (arabalı vapuruyla) - Yalova - Gemlik - Bursa - Karacabey (Uluabat Gölü'nün Kuzeyinden) - Susurluk - Balıkesir - Akhisar - SOMA! Mesafe 410 km, yolculuk süresi 5 saat 35 dakika!

Cihaz ayarları (bütün rotalamalarda aynıydı): Hesaplama Modu Daha kısa süre, Sakınmalar'da sadece Asfaltsız yollar işaretli (yani otoyola, ücretli yola girmek ve feribota binmek sebest).

Şimdiiii merak ediyorum; cihaz "Nereye?" üzerinden yapılan 2 rotalamada da niçin beni Eskihisar'da arabalı vapuruna bindirmedi? Neyi yanlış yaptım acep?

Saygılarımla.

• Selamlar,

"Trip" Planlarken size gün ve çıkış zamanı bilgisi soruyor. Belki "Nereye" denemesini yaptığınız saat Feribot saatleriyle uyuşmuyordur; bu nedenle hesaplamamış olabilir.
    İyi akşamlar.

"Trip"ten kastınız Yolculuk Planlayıcı olsa gerek Sayın DD252. Fakat "Yolculuk Planlayıcı"da sorun yok; beklediğim gibi Eskihisar'dan feribota bindiriyor zaten (hareket günü ile saatini yazsam da, yazmasam da).

Sorun ana ekrandaki "Nereye?" üzerinden yapılan rotalamalarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yüzde80 -- 15 Mayıs 2014; 0:00:21 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.