Şimdi Ara

Gene Marea Gene Belaaa....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün aracımın (kendisi 1.6 ELX) ABS ışığı yanıyordu ve sanki araçda bişey çalışıyormuş gibi ses geliyordu. Bu sabah Aküyü yedik :D bayır aşağı salınım yoluyla (vurdurma) çalıştırdık. İşe kadar geldik akşama Allah kerim... Şuanda hala o çalışan ne ise çalışıyor. O sesin nerden geldiğini buldum. Ama bu sorun nedir ne değildir bilmiyorum yada ne yapmam gerektiğini,

Lütfen konuyla ilgili tecrübesi olanlar veya adam gibi ustası olanlar bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.

Resimlerini ekliyorum...

http://i401.photobucket.com/albums/pp100/ersanelmas/sorun1.jpg

http://i401.photobucket.com/albums/pp100/ersanelmas/sorun2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARRICADE -- 23 Mayıs 2011; 9:43:26 >

• Büyük ihtimalle ABS Merkezindeki motor çalışıyor . ABS sigortasını sökerseniz duracaktır. ABS merkezi değişince düzelir. Çıkma alabilirsin.
  • tamiri oluyormu ? veya maliyeti nedir?
    ABSnin sigortası tam olarak nerdedir. Sökeyim bari aküyüde perte çıkarmadan...
  • Bencede abs beyninde sorun var.Forumda hakan usta var tamiri yapılabiliyor ama herkes yapamaz aratıp bi ulaşın kendisine.Marea abs arızaları hakkında tecrübelidir
  • Hakan ustaya cepten ulaştım. Kendiside aynı şeyi söyledi. Şuan sürekli pompayı çalıştırdığı için aküyü boşaltıyormuş. Aküyü karumak için şimdilik oda sigortayı yerinden çıkarmam gerektiğini söyledi. Bende şimdilik onu yapayım ama tamir yolu var gözüktü....

Bana bu işi iyi yapan bi adam lazım.... Abs beyin tamiri yapan biri lazım.. İstanbulda
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARRICADE

Hakan ustaya cepten ulaştım. Kendiside aynı şeyi söyledi. Şuan sürekli pompayı çalıştırdığı için aküyü boşaltıyormuş. Aküyü karumak için şimdilik oda sigortayı yerinden çıkarmam gerektiğini söyledi. Bende şimdilik onu yapayım ama tamir yolu var gözüktü....

Bana bu işi iyi yapan bi adam lazım.... Abs beyin tamiri yapan biri lazım.. İstanbulda

Bostancı'da bir yer vardı ama hatırlamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hakan usta söküp göndersen yapar yapmam mı dedi?

Yani iyi ustadır forumda da tanınır eğer iyi anlayan bir yer bulamazsan korgo vs ile göndermeyi dene bence bi
  • @zugasi_berepe

Yapmam demedi, Allah razı olsun telefondan bile yardım etti. Sigorta kutusunu tarif etti gittim söktüm ama aküyü gene yedik Şimdi istanbuldayım burda bunu yapacak adam yoksa "yuh artık" yani derim. Zaten Hakan usta "getir hemen ben yapayım" demedi. Eğer kafana yatmazsa söker yollarsın dedi zaten...

Şimdilik bir sağı solu kurcalayım bakalım ne diyecekler olmadı yolluyacağız..... ABSye para sıkışmış haliyle çıkartmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARRICADE

@zugasi_berepe

Yapmam demedi, Allah razı olsun telefondan bile yardım etti. Sigorta kutusunu tarif etti gittim söktüm ama aküyü gene yedik Şimdi istanbuldayım burda bunu yapacak adam yoksa "yuh artık" yani derim. Zaten Hakan usta "getir hemen ben yapayım" demedi. Eğer kafana yatmazsa söker yollarsın dedi zaten...

Şimdilik bir sağı solu kurcalayım bakalım ne diyecekler olmadı yolluyacağız..... ABSye para sıkışmış haliyle çıkartmak lazım

Anladım merak etme doğru sigortayı söktüysen pompa çalışmayı durdurur aküyü yemez bir daha..iyi araştır heryere verme şimdi herkes atlıyor o işlere pek fazla anlayan yoktur yani tabiki koca istanbul vardır birileri ama inan bir elin parğını geçmez..Bir bak araştır kafana yatmazsa yollarsın hakan usta hem çok fazla marea tamiri yapan biri bu yüzden bilir deneyimlidir ki hemde forumda tanınan biridir güven sorunu olmaz ondan söyledim zaten

• @zugasi_berepe

Haliyle 97 model araç olunca sıkıntı oluyor. Benden öncekilerde mahalle arasında iş yaptırdıkları bariz belli...
    Ucuz oluyor ama kalitesiz. Servisler pahalı olmasa inan servisten başkasına dokundurtmam arabayı...

Marealar için gerçekten anlayan bi adam bulmak lazım. Çoğu tamirci kuş serisinden çıkma olduğu veya bizim arabamızda tecrübe kazandığı için arabada rezil oluyor. Kötü araba yok kötü ustalık ve bakımsızlıkdan kaynaklı..

İlgilenen herkeze teşekkür ederim.
  • Aynen dostum katılıyorum sana onca sene benim yükümü taşıdı bu araba o kadar arızası olur..kaldıki sıfırda olmuyormu sanki allahaşına al ben aldım 400 km'de motor yağ içindeydi (saplamalarda sorun çıktıda)
  • Bende de çok nadir yanıyordu ABS ve El fireni ışıkları, bir ara yolum Ankaraya düştü buldum Hakan ustayı 2-3 saatte sıkıntıyı giderdi.
  • arkadaşlar merhaba; bende 15 gün önce marea sahibi oldum. iyimi yaptım biliyorum.. araçta genel bir sorun yok çok şükür. ancak 5-6 usta gezmeme sebep olan bir arızadan dolayı pişman olmak üzereyim. Arızaya gelince. lpg de çalışırken rolantide ve düşük devirde günlük kilometre sayacı sıfırlıyor. sanki elektirik kesiliyormuş gibi anlık bir olay.. 1 vitesten 2 ye ya da 3 ten 4 atarken yapıyor. garip olan benzinde çalışırken sorun yok sorun yok.. atiker takılı servisine gittim defalarca sorun yok diyorlar.. buji kablolarını değiştirdim. bujiler kontrol edildi.. çare olmadı araç 1,6 elx 1998 model 16 v. ankara da yaşıyorum. yukarıda söyldiğim gibi 5-6 usta baktı. her kafadan bir ses. yardımcı olursanız çok sevinirim... iyi bir usta en azından bu araçların dilinden anlayan biri yol gösterecek...
  • selamlar sen sağda solda arama hakan ustaya gönder halleder abs beynini hem ustalığı hemde insanlığı iyidir piyasada usta gibi gözüken sahtekar hırsızlarla karıştırma sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekek

selamlar sen sağda solda arama hakan ustaya gönder halleder abs beynini hem ustalığı hemde insanlığı iyidir piyasada usta gibi gözüken sahtekar hırsızlarla karıştırma sakın

bu hakan usta ankarada mı acaba bi adres telefn özelden yazabilirsenix iyi olur banada lazımda
  • ben de aracımın abs lambası yandığı için ve bu şekilde de muayeneden geçemediğim için kime yaptırayım diye aranırken bu forum sayfasında arkadaşın birinin kendisinin nasıl abs beynini tamir ettiğini fotoğraflarla anlattığını gördüm. kaybedecek bir şeyim olmadığı düşüncesiyle abs beynini bir ustaya söktürdüm ve evde aynen o arkadaşın anlattığı şekilde onardım.(Kendisine çok teşekkür ediyorum fotoğraflı ve detaylı anlatımından dolayı Allah razı olsun. sayesinde yaptım.)
    şimdi ben de faydalı olacağını düşündüğüm için buraya yazma ihtiyacı duydum. eğer abs sensörlerinide bir sorun yoksa kuvvetle muhtemel abs beyninde sorun vardır ki bu da mareaların kronik sorunudur. klima motoru abs beyni şoför koltuğu arkasındaki yay gibi kronik sorunları vardır mareanın. neyse mareanın abs beyninde sorun olduğuna kanaat getirdiyseniz size yardımcı olabilirim. yardımcı olurum derken birşey beklemiyorum yanlış anlaşılmasın. ha ayrıca benim yukarda bahsettiğim arkadaşın mesajlarını da bulursanız harika anlatmış.kendine güvenen çok basit halleder. ancak dikkat edilmesi gereken ayrıntılar var. 537 248 57 26 -hakan ustanın ekmeğine engel olmak istemem. ben kimseden maddi birşey beklemiyorum. benim gibi ilgilenenler olursa elinden geliyorsa basit demek istedim.

• numara bana ait.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukdawn

ben de aracımın abs lambası yandığı için ve bu şekilde de muayeneden geçemediğim için kime yaptırayım diye aranırken bu forum sayfasında arkadaşın birinin kendisinin nasıl abs beynini tamir ettiğini fotoğraflarla anlattığını gördüm. kaybedecek bir şeyim olmadığı düşüncesiyle abs beynini bir ustaya söktürdüm ve evde aynen o arkadaşın anlattığı şekilde onardım.(Kendisine çok teşekkür ediyorum fotoğraflı ve detaylı anlatımından dolayı Allah razı olsun. sayesinde yaptım.)
    şimdi ben de faydalı olacağını düşündüğüm için buraya yazma ihtiyacı duydum. eğer abs sensörlerinide bir sorun yoksa kuvvetle muhtemel abs beyninde sorun vardır ki bu da mareaların kronik sorunudur. klima motoru abs beyni şoför koltuğu arkasındaki yay gibi kronik sorunları vardır mareanın. neyse mareanın abs beyninde sorun olduğuna kanaat getirdiyseniz size yardımcı olabilirim. yardımcı olurum derken birşey beklemiyorum yanlış anlaşılmasın. ha ayrıca benim yukarda bahsettiğim arkadaşın mesajlarını da bulursanız harika anlatmış.kendine güvenen çok basit halleder. ancak dikkat edilmesi gereken ayrıntılar var. 537 248 57 26 -hakan ustanın ekmeğine engel olmak istemem. ben kimseden maddi birşey beklemiyorum. benim gibi ilgilenenler olursa elinden geliyorsa basit demek istedim.

Kardeşim o paylaşıım vardı ya detayları ile resimle anlatılan burada paylaşabilir misin ya da topic verirsen bende bakmak isterim..

• http://forum.donanimhaber.com/m_22902428/mpage_1/f_/key_//tm.htm
    bu sayfadaki fotoları ve anlatımı dikkatli okuun. arkadaşın anlatımı benim çok işime yaradı ve ben tamir ettim.siz de yaparsınız çok kolay. takılırsanız arayın.537 248 57 26 ufuk... selamlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.