Şimdi Ara

Genellikle portre çekimleri için DSLR tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Sokak modası ve cosplay fotoğrafları çekiyorum. Bu çekimler için bir makine arıyorum. İkinci el olabilir. Odak aralığı çok açık olmayan bir objektif (24-70 gibi) düşük shutter olması çok önemli. Kutulu olursa muhteşem olur. Bütçem 2000 TL. Zorlarsam 2200 olabilir.

Düşüncem 60D, 70D ya da 7D. Siz ne önerirsiniz?

Çektiğim fotoğraflara göre önerinizi bekliyorum. instagram.com/oguzbphoto

Ayrıca bir arkadaşım maksimum 800 liraya fotoğraf makinesi arıyor. Kompakt olur herhalde o fiyatlara. İkinci el istemiyor. Hepsiburada, Teknosa gibi yerlerden bakıyor. Onun için de öneri rica ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

bir arkadaşım maksimum 800 liraya fotoğraf makinesi arıyor. Kompakt olur herhalde o fiyatlara. İkinci el istemiyor. Hepsiburada, Teknosa gibi yerlerden bakıyor. Onun için de öneri rica ediyorum.

Nx Mini
  • Ben sokak fotograflari icin 50-200 kullaniyorum.

Ama en guzel açi, 35-135 araligi. Cunku daha genis acida bokeh efekti fazla olmuyor.

Makine olarak 60d basarili ve yeterli bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-60d-plus18-135mm-is-lens-393080476/pasif-ilan#

Bunu alacaktım bir abim 18 135 objektif olduğu için alma dedi.

Benim tarzıma göre 18 55, 18 105 ve 18 135 arasından en uygununun düşük odak aralığı olanın olduğunu söylüyor.

24 70 yakın çekimlerde neden 18 135ten iyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: OperasyonAdami

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-60d-plus18-135mm-is-lens-393080476/pasif-ilan#

Bunu alacaktım bir abim 18 135 objektif olduğu için alma dedi.

Benim tarzıma göre 18 55, 18 105 ve 18 135 arasından en uygununun düşük odak aralığı olanın olduğunu söylüyor.

24 70 yakın çekimlerde neden 18 135ten iyi?

Makinenin çok önemli olduğunu düşünmüyorum ama moda fotoğrafı çekeceksen ona uygun bir prime lens almanda fayda var.
    Bunun için önemli olan objenin ön plana çıkması için düşük diyafram aralığı olması gerekiyor.
    Bu yüzden dediğin lenslerin hepsi aynı alabileceğin en düşük değer dediğin 3 lensde de f3.5 dur
    24-70 çok pahalı bir lens ama bütçene uyuyor ise f2.8 ile iyi bir sonuç alabilirsin.
    Ama bunun haricinde canon 50mm f1.8 lens var. Dezavantajı fix 50 mm olduğu için geniş açı değil senin ileri geri giderek objeye göre kadrajını ayarlaman gerekli ama portre çekimi için 24-70 mm'den bile daha iyi sonuç alırsın ve çok da ucuz bir lens.

• Makineden çok lenslerinde önemli. Ama şuan Body için konuşuyorsak bende 6D tavsiye ederim. 3-5 kuruş fazla verirsin pişman olmazsın.
  • Hocalar 60D veya 7D alacağım. Kit ya da body farklı satıcı lens farklı satıcıdan şeklinde.

• Arkadaşlar buna acil cevap bekliyorum.

Uygun fiyata 7D buldum. Ancak satan kişi 18-135'in 18-55 gibi lenslerden daha iyi olduğunu söyledi. Ancak genel kanı da odak aralığı arttıkça objektifin içindeki bileşenlerden dolayı düşük aralıklı lenslerin daha iyi olduğu yönünde. Bir diğer çelişki de 18-155'in 18-55'den çok daha pahalı olması.

Sizce 1900 liraya 18-135 lensli kutulu 7D alınır mı?
  • Portre çekeceksen özellikle boydan alınan açılarda ff body ler seni daha rahat çekimler yapmanı sağlar. 6d güzel body fakat odaklanmada sorun yaşayabilirsin. Modelin sabit birden çok poz verebiliyorsa 6d uygun ama o an ı yakalamak sürekli durağan portrelere sahip değilsen 6d ile çok sıkıntı çekebilirsin. Çok fazla odak kaçırıyor ve çapraz ölçüm sadece orta noktada var. Diğer noktalarda yüksek ihtimal odak sapacaktır. Tavsiyem o fiyat aralığında ekonomik olarak 5dm2 ve 50mm1.4 yada 85mm1.8

Bu yorumu yaparken 5d classic 6d 5dm2 5dm3 ve nikon d810 kullanım deneyimlerime göre yazıyorum. Nikon d810 dan da 5dm3 e tekrar geri geçmemde canonun lens çeşitliliği ve fiyat politikasının nikondan daha iyi olması.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.