Şimdi Ara

General Klima Kullanıcıları Dostluk ve Dayanışma Başlığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
255
Cevap
2
Favori
32.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye bea general okadarda kötü bir marka değil :D
  • Klimayı aldığım çağlayan iklimsa sağolsun çok ilgili davranıyor.
    Bugün eleman gönderecekler ölçüm aletleriyle birlikte.
    Sorunu mutlaka halledeceğiz olmazsa değiştireceğiz diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko69

Bu gidişle FUJİTSU /GENERAL MAĞDURLARI DAYANIŞMA KLUBÜ diye bir konu açılacak forumda. 2 haftadır üzerine basa basa söylüyorum. Bu serilerde organik sorunlar var. Hem dizayn hem performans açısından sıkıntılı. Dizaynı bir kenara koydum da bu performans sorununu neremize koyacağız çok merak ediyorum.

Ben cihazlarda nem almakta sorun olduğunu kendi cihazımdan yola çıkarak tespit ettim. Bu yazılımsal bir sorun da olabilir.Cihazda homojen bir iklimlendirme yok. Ama bu konuda fujitsu merkez servisine kadar başvursam da sonuç alamadım. Konunun japonya merkeze bildirilmesi en sağlıklısı. Eğer varsa üretim hatası hiç olmazsa düzeltilir. Bu cihazlarla ne bir ömür geçer ne de bir sezon. Şurda 2 ay sonra havalar soğuyunca bu konu unutulur gelecek yaza kadar. Aramızda çekik gözlülerle bu zamana kadar sanırım en haşır neşir olan Sevgili albanidir. Ondan ricam bu konuyu uygun bir dille Japonya merkeze mail yoluyla iletmesidir.

Bu sorun LGC ve plasma serisi için geçerli sanırım.Eski lc serisinde ve nocria serisinde problem yok çünkü bizdeki cihazın nem alması çok iyi.Bencede sorunun çözülmesi için japonya merkeze bildirmek en iyisi abkay vurdum duymaz davranışlarına devam etsin geçen sene lider olan cihazı ne hale getirdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 16 Ağustos 2010; 13:41:22 >

• evt arkdaslar bende bu gaza geldim aldım problem yasadım arkadasımda var innanın yanı süper cihaz dahalende kulanıyo yılardır kulanan arkdaslar var sorunsuz abkay işin içine eti sanrım eger dili olan var ise direk japona yazmak en dorusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: alieroglu

Niye bea general okadarda kötü bir marka değil :D

Generalin hangi modelini kullanıyorsunuz ? Biz markaya kötü demedik. Bu markanın bir serisinde yaşadığımız sorunları paylaşıyoruz. Bu generalde LGCZ fujitsuda da LGC olarak geçen seridir. Biz üründeki dizayn ve performans sıkıntılarını yazmışız. Siz de kullandığınız modelde ne gibi artılar görüyorsanız paylaşın biz de öğrenelim.

Ben yıllardır dayanıklı tüketim ürünlerinde MARKA kadar MODEL seçiminin önemli olduğunu söylerim. X markanın y modeli sıkıntılı olabilir. Burda da böyle bir durum var mı onu anlamaya çalışıyoruz. Çünkü durmadan benzer şikayetler gündeme geliyor . Markanın kötülüğü veya iyiliği ise TOPLAM KALİTE ye bakar. Bunun içine müşteri memnuniyetine verdiği değerden tutundan bir dünya argüman girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: okyanus01

Klimayı aldığım çağlayan iklimsa sağolsun çok ilgili davranıyor.
    Bugün eleman gönderecekler ölçüm aletleriyle birlikte.
    Sorunu mutlaka halledeceğiz olmazsa değiştireceğiz diyorlar.

Gelen ekip ağız sıcaklığına bakıp normal derse bu nem olayını da ölçmeden bırakmayın. Çünkü bu kontrol için gelen ekip bende sadece ağız sıcaklığına endekslemiş kendini. İyi rakamlara ulaştırana kadar cihaza 1 saat bypass yaptırdılar. Yanlış hatırlamıyorsam en iyi 11 ya da 13 derece üfledi alet o kadar hengameden sonra
    Adamlar bu cihaz 1 saat çalışıp ortamı yeterince iklimlendirebilmiş mi ona baktıkları yok.Zaten sıkıntının çıkış noktası burası. Ama anlayana

• Beyler selamlar

-Aman bana "caponlara" yazı yazın demeyin,ben zaten 2 senedir Tosh paneller ile ilgili heriflerle sonunda papaz oldum,hatta
    "ismim" bile Cezalandırıldı(küfür ettiğim için)
    Bana "capon" ve hele hele Koreli demeyin!!

Ayrıca illa cevap gelecek yada ilgilenilecek filan durumuda çoğu kere yoktur,zaten "caponlar" Tuvalete gitmek için bile 10 kişi 1 saat
    görüşürler

Genelde bunlar topu Distribütör firmaya atarlar!!

-koko69 daki cihazı ben gördüm ve bu cihazın ya sorunlu(cihaza özel olarak)yada teknik olarak kapasitesinin bu olduğu aşikar!
    daha amiyane tabirle ise cihaz "hikaye"

-koko daki Arçelik Inv.90064 cihazı gördüm ve o da iyi biliyor bu cihazı! arada ciddi fark var!

++
    Bence Hocam bu cihazı herifler geri alsalar keşke!!! en azında 90064 şimdi 1200 kağıt olsada,denenmiş ve bildik
    bir cihaz alırsın yeniden!!Fujitsu sıkıntısından da kurtulmuş olursun,şurası gerçekki bu cihaz bu saatten sonra seni
    hasta edecektir!
    Veya bunu komple götürüp yenisini getirsinler diyeceğim(ne kadar akılcı bir çözüm bu bilemiyorum)
    Örneğin bendeki Vestel 9luk klimalardan Yatak odasındaki hiç ısıtma soğutma yapamıyordu(peformans düşüklüğü vardı)
    ilk bir aylık süreçte ve herifler geldiler ve ....abi normal....demişlerdi,bende diğer odalardaki aynı 2 adet 9 luğu gösterince,bu seferde
    ....o zaman değiştirelim abi... demişlerdi ve cihaz değişmişti,kısaca her aynı model bile olsa performans farklılığı oluyor/olabiliyor!

Sendeki de kesinlikle böyle olduğu belli,dolayısıyla en azından değiştirsinler,yada en doğru çözümü bence komple geri alsınlar ve
    parasını geri ödesinler!

++

• İklimsa dan az önce geldiler.
    Ölçtüler biçtiler.
    Gazı komple boşaltıp vakum yapıp bu sefer doğru şekilde terazi ile ve tüpü ters çevirerek yeniden gaz doldurdular.
    Soğutma performansını kendileri de beğenmediler sanıyorum, bu nedenle olsa gerek fazla ısrar etmediler. Abi bu cihaz böyledir falan filan demediler.
    Beğenmediyseniz istediğiniz marka ve modelle değiştiririz dediler hiç zorluk çıkartmadan ısrara gerek kalmadan.

Ben artık 18.000 lik bir cihaz düşünüyorum ama general olmamak şartıyla.
    Bütün iklimsa bayileri böylemidir bilmiyorum ama cihazı aldığım bayi gerçekten çok olumlu ve yardımcı tavır gösterdi. Hatta zaman zaman isteklerim olunca abi sen ne istiyorsan söyle biz yaparız senin için rahat etsin dediler.
    Kendilerinede teşekkür ediyorum.
  • quote:

İklimsa dan az önce geldiler.
    Ölçtüler biçtiler.
    Gazı komple boşaltıp vakum yapıp bu sefer doğru şekilde terazi ile ve tüpü ters çevirerek yeniden gaz doldurdular.
    Soğutma performansını kendileri de beğenmediler sanıyorum, bu nedenle olsa gerek fazla ısrar etmediler. Abi bu cihaz böyledir falan filan demediler.
    Beğenmediyseniz istediğiniz marka ve modelle değiştiririz dediler hiç zorluk çıkartmadan ısrara gerek kalmadan.

Ben artık 18.000 lik bir cihaz düşünüyorum ama general olmamak şartıyla.
    Bütün iklimsa bayileri böylemidir bilmiyorum ama cihazı aldığım bayi gerçekten çok olumlu ve yardımcı tavır gösterdi. Hatta zaman zaman isteklerim olunca abi sen ne istiyorsan söyle biz yaparız senin için rahat etsin dediler.
    Kendilerinede teşekkür ediyorum.

Valla hocam çok şanslısınız. Sizi üzmeden gerekeni yapacaklar demek ki. Bana da öyle bir servis elemanı denk gelse iyi olacak. Yoksa sabretmekten her tarafımı sivilce sardı.

• koko69 kardeş hangi şehirdesin sen?
  • http://www.generalklimaservisi.net/ < iyi bir servis şirketi.
  • Dün gazı boşaltıp yeniden gaz doldurmuşlardı.
    Bir gün daha deneyim dedim belki düzelmiştir diye.
    Fakat değişen pek birşey yok.
    Klima odayı soğutamıyor.
    Soğutamıyor dediğim de 25-26 dereceye bile indiremiyor. Zaten homojen bir hava dağılımı da yapamıyor.
    Bu klima sadece tam kendi karşısına üfleyebiliyor. Oda sıcaklığı da en fazla 28-29 dereceye düşüyor iki üç saat ful kapasite çalışmadan sonra.
    Nem alma kapasitesini bilmiyorum. Test edemedim. Su tahliye borusu doğrudan yağmur borusuna bağlı olduğu için test etme imkanım yok, ancak içerisinin havası bana sürekli fazla nemliymiş gibi geliyor.

Neyse iklimsa bayisinin sayesinde general macerası son bulmak üzere.
    Bugün aradım kesin kararımı söyledim klimayı iade alıyorlar.
    Yerine artık başka bir marka 18 binlik inverter alacağım. Klimayı benim için ayırmışlar uygun bir günde gelip montajını yapacaklar.

Klimanın performansı eeri copu bir yana ama kesinlikle tasarım faciası bir alet. Tasarımdan kastım görüntüsünün güzelliği çirkinliği değil. İhtiyaca cevap verecek özellikleri yok. 2000 küsür liraya satılan bir japon markası nasıl olur da swing modu varla yok arası olur. Nasıl olur da sağ sol hava yönlendirmesi hiç çalışmaz gerçekten inanılır gibi değil. Görüntüsüne bakınca da zaten üzerindeki general yazısını silseniz marketlerde 399 liraya satılan klimalardan biri sanırsınız.
    Bana belki arızalı vs. bir ürün denk gelmiş olabilir performans yönünden. Ama tasarım ve kullanışlılık yönünden yüzde yüz özürlü bir alet. General markasının mirasını bir yılda yiyip bitirir bu alet kesinlikle.

• quote:

Dün gazı boşaltıp yeniden gaz doldurmuşlardı.
    Bir gün daha deneyim dedim belki düzelmiştir diye.
    Fakat değişen pek birşey yok.
    Klima odayı soğutamıyor.
    Soğutamıyor dediğim de 25-26 dereceye bile indiremiyor. Zaten homojen bir hava dağılımı da yapamıyor.
    Bu klima sadece tam kendi karşısına üfleyebiliyor. Oda sıcaklığı da en fazla 28-29 dereceye düşüyor iki üç saat ful kapasite çalışmadan sonra.
    Nem alma kapasitesini bilmiyorum. Test edemedim. Su tahliye borusu doğrudan yağmur borusuna bağlı olduğu için test etme imkanım yok, ancak içerisinin havası bana sürekli fazla nemliymiş gibi geliyor.

Neyse iklimsa bayisinin sayesinde general macerası son bulmak üzere.
    Bugün aradım kesin kararımı söyledim klimayı iade alıyorlar.
    Yerine artık başka bir marka 18 binlik inverter alacağım. Klimayı benim için ayırmışlar uygun bir günde gelip montajını yapacaklar.

Klimanın performansı eeri copu bir yana ama kesinlikle tasarım faciası bir alet. Tasarımdan kastım görüntüsünün güzelliği çirkinliği değil. İhtiyaca cevap verecek özellikleri yok. 2000 küsür liraya satılan bir japon markası nasıl olur da swing modu varla yok arası olur. Nasıl olur da sağ sol hava yönlendirmesi hiç çalışmaz gerçekten inanılır gibi değil. Görüntüsüne bakınca da zaten üzerindeki general yazısını silseniz marketlerde 399 liraya satılan klimalardan biri sanırsınız.
    Bana belki arızalı vs. bir ürün denk gelmiş olabilir performans yönünden. Ama tasarım ve kullanışlılık yönünden yüzde yüz özürlü bir alet. General markasının mirasını bir yılda yiyip bitirir bu alet kesinlikle.

en şikayetsiz model demekki Fujitsu'da Nocria denilen seri ile aynı olan General AWHZ serisi.Ben 4 arkadaşımla birlikte mükemmel EER ve COP değerlerine sahip gördüğümüz AWHZ serisini aldıkbir kış ve yazı devirdik mükemmel bir cihaz.Ama demekki alt modeller sıkıntılı.Ama inanın ki bu markadan kolay vazgeçmeyin derim.Fujitsu veGeneralde bu yeni serilere(Fujitsu LCye, General LGC'ye) geçince kapasiteler bir önceki serilere göre düşürüldü.Ama nocria ve AWHZ serilerinde hiçbir değişiklik olmadı.Şimdi 18lik inverter alsanız da ısıtmada büyük ihtimal B sınıfı olacaktır enerji değeri.Ben sadece kişisel olarak söylüyorum 14lük AWHZ serisi sizin odanız için mükemmel olacaktır, eğer imkanınız varsa.Bende AWHZ 18lik var ve 40 metrekarede kullanıyorum.4 arkadaşım da memnun.Neredeyse sıcakta ve soğukta uçuruyor bu odayı.Ama AWHZ serisi cihaz ciddi anlamda pahalı.İmkanınız varsa AWHZ 14lük alın derim.Gerçekten güzel makine...geçmiş olsun..

• Altu üstü olmaz kalitesizlik markayı tümden lekeler. Bak Daikin'den hiç şikayet geliyor mu ?! O bahsettiğiniz modelin en ufak 14000'lik versiyonu bile 3400 TL ! O fiyat düzeyine çıkınca alternatif çok bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Altu üstü olmaz kalitesizlik markayı tümden lekeler. Bak Daikin'den hiç şikayet geliyor mu ?! O bahsettiğiniz modelin en ufak 14000'lik versiyonu bile 3400 TL ! O fiyat düzeyine çıkınca alternatif çok bulunur.

Açıklamamı okuduysanız yeni LC(LGC) serisinin kötülüğünden bahsettim öncekiler çok iyiydi.Hata yaptı bu serileri çıkararak firma.evimde hepsi var hastası olduğumdan.Sadece fikrimi belirttim.Daıkın da var harika bir makinedir ama bu distribütör olduğu sürece alınası bir mal değil.Benim verdiğim AWHZ modeli Daıkın'ının Ururu Sarara serisine denktir.Dediğim gibi tercih meselesi.Herkes bütçesine ve aklına ne yatarsa onu alır.Amacımız yönlendirme değil fikir beyan edip yardımcı olma.Ama şunu da hatırlatayım forumda eina kardeş tarafından da çok tartışıldı açıklandı. Mitsubishi Electric'te de HC denilen bir seri vardı, en alt inverter modeli.Çok sorunlar şikayetler yaşadı insanlar.Yani anlayacağınızbir marka altında tüm modeller aynu kalitede olacak diye bir şey yoktur.Araba olayı gibidir bu.Misal ben giderim Honda Civic'e binerim, daha kalite ve özellik isteyen Accord'a biner, elbette parası varsa.Velhasıl kelam Civicile AcCord da aslı aynı kalitede değildir.

Sonuç olarak herkesin tercihidir,markaların fiyat/kalite oranında bir çeşitlendirme politikasıdır bu, ama Fujitsu General yeni serilerde kabul edilemez bir hata yapmıştır bu açık ve ortadadır.Yapılması gereken yalnızca önerilen kapasitenin bir üstünü almak daha akılcı çözüm olacaktır.Çünkü yeni seri cihazlarda kapasite eskilere göre düşürülmüştür.Forumda daha geçen yıldan bunun tartışması zaten yapılmıştır.Okunursa aydınlanılır.Saygılar..

• Teşekkürler arkadaşlar.

ASWHZ serisi zaten benim bütçemi fazlasıyla aşıyor.

2 000 liradan fazla veremem artık klimaya.

Klimayı büroda kullanıyorum yaklaşık her gün 8-10 saat çalışacak. O yüzden inverter olması benim açımdan şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygt07

koko69 kardeş hangi şehirdesin sen?

Antalyadayım.

Bu arada cihazı bayi geri almayı ya da değiştirmeyi önerdi. Ben de ya bana LCC serisi bulun ya da para iadesi istiyorum dedim. Bulurlarsa LCC ile değişim olucak. Yoksa alternatifleri inceliyorum. Daikın da promosyon varmış. Forumda uykuda demek ki. Adamlar 1 Temmuzda kampanya başlatmış bizim yeni haberimiz oluyor. Biraz tuzlu haliyle ama yine de toplam kalitede Daikin ve panasonic bir yana diğerleri bir yana benim için! Hakkımızda hayırlısı bakalım.
  • BEN İKİ GÜN ÖNCE GENERAL 12 LHC ınverter klima aldım iklimsadan 4 gün sonra geldiler telefon üstüne telefon tabi neyse klimamın sesinde soğutma performansından memnunum açıkçası büyük pencereleri olan çatı katı 25 m2 bir yerde kullanıyorum 32 dereceden 30 dk içinde 25 derceye indirdi gayette güzel ama swıng salınım hava yönlendirme gerçekten yok denecek kadar az ama yinede soğutuyor tabı 24 25 derece altına inemiyor .nem alma konusuda gerçekten biraz az gibi bide klima ağız çıkış ısısını ölçtüm 10 12 derece arası med modda.bide vakumlama yapmadılar onuda burdan öğrendim yarın geliyorlar
  • ygt07 , O dediğin sorunlu modellerin sorunlu olduğunu alan vatandaş biliyor muydu ki bu seneye kadar ? Artık bir defa bozulma başlamışsa o hangi modelde kalır hangi modelin hangi serisine ne zaman sirayet eder belli olmaz Bu sene bu seneye kadar aynen senin modeldeki gibi tavsiye edilen LGC'de imiş iki gün sonra yine iyi bilinen hangi modelinde olur bu çürük elmalar acaba !? Insanların parası öyle kumar oyanacak kadar çok değildir. Fujitsu alacakken iyi ki de almamışım bu sene. Evde 20 senelik bir Daikin var, hala canavar gibi.
  • Koko69, Daikin'in 12000 BTU 1500-1600 Tl'ye cihazı olduğunu 1 aydan beri yazıyoruz ama genelde insanlar forumda at gözlüğü ile dolaşıp sadece kendi yazdıklarına bakıyor, etrafta diğer başlıklarda ne var okuma zahmetinde bulunmuyor. Normaldir fırsatların kaçması

Diğer taraftan Antalya bayisi Hürriyet Akdeniz ilan vermiş, 18000 BTU 2600 TL peşin kampanya diyerek. Aradım , sordum meğer klasik modelmiş !! Peşin olursa 2600 tl olacakmış. Klasik 2600 TL ise inverteri ne kadardır diye sormadım bile. O paraya Mitsubishi A sınıfı inverterli.

Daikin kampanyası belirli ufak bir kaç modeldeydi zaten.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.