Şimdi Ara

General Mobile Discovery 2 lanse edildi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
2
Favori
8.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• gm devri bitti az bekler xiomi 2 aya buraya gelir ondan alırım.Adam mi3 alırım romu 10 numara canları sıkıldıkca güncellemeleri ayrı bir kafa böyle tellere kanmayın övülcek yanını görmedim.en kötü redmi note alın bu nedir
  • Casper i tanitirken gercek sekiz cekirdek ustun performans de gmd 2 oyunlari ful hd iyi oynatamaz dmeye cakis bi celiskimi sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shopping TV'de satılan televizyonlu Çin telefonları 200 TLye daha alınabilir bence. Beleş televizyon, mis.
  • samsung apple'ı, discovery de samsung'u takip ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnıllGüder

quote:

Orijinalden alıntı: casual

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar küçük bir bilgilendirme telefon TCL firması tarafından idol x+ base alınarak yapılmış. Yani aldığı gibi marka bastır yapıştır olmamış. Neyse telfon fransada alcatel markası ile satılıyor bilindik bir marka zaten Alcatel TCLnin markası. Kaliteli özellikle kamerası çok övgü almış ekranı çok beğenilmiş. araştırabilirsiniz. GMDde oloan hiç bir sorun çıkmaz kanımca

öyle demeyelimde idol x+ baz alınarak çinde yapılmış bir telefon diyelim bence,, idol x+ nın fiyatı 290 euro görünüyor. birebir aynısı olmadığına göre bence çinde üretilmiş bir teleoun (tabi alcatel ile alakası yok) zaten çinli firmaların hareket noktası belli başlı telefon üreticilerin modellerini kopyalamak. temel bir bilgi sahibi olmayan üreticiler böyle davranırlar.. o zaman şöyle dememiz lazım: galaxy s5 ile neredeyse tıpa tıp aynı olan çin üretimi telefonları aslında samsung firması başka marka adı altında satıyor..

ALCATEL ASLA BÖYLE BİR İŞE GİRMEZ..

Girmiş hocam işte :D bakın teknokulisteki incelemesine işletim sistemi aynı alcatel kamera kalitesi aynı alcatel tasarım boyutlar ağırlık donanım herşey alcatel. Bi tek ön kamera daha iyi arka kapak farklı

hocam çinli firmalar kopyacı, biliyorsun s5 in bile aynısını kopyalıyorlar. alcatel mtk işlemci kullanmış olabilir fakat çinli firmalar büyük firmalarla birebir aynı kaliteyi tutturamazlar (zaten ucuz maliyet için tutturmakta istemezler) daha net söylersem: BANA GÖRE BU TELEFONU ALCATEL ÜRETMEDİ..

birileri bu telefonu alcatel in ürettiğini kanıtlasın gözüm kapalı alırım.. fakat iyi muhakeme ettiğinizde alcatelin üretmediğini yani telefonun arkasında alcatelin olmadığını anlarsınız.. alcatel dandirik bir gm gibi türk firması için özel telefon üretmez ki birçoğunuz idol x+ ile aralarında donanımsal fark olduğunu yazıyorsunuz.. ben bu telefonu çinli bir firmanın idol x+ yı baz alarak ürettiğine kalıbımı basarım.. zaten 3. parti yazılımlarla kimin ürettiği bir şekilde ortaya çıkacak..

http://m.gsmarena.com/alcatel_idol_x_plus-review-1071.php burdan ozelliklerine bakin gmd 2de tek fark gg2 yerine gg3 ve 2 mp kamera yerine 5 mp kamera geri kalan herseu ayni isletim sistemine kadar

ya anıl bende onu diyorum zaten, cep telefonu kamerası üreten 100 tane firma vardır. bu firmalar 13mp de üretirler 2mp de 5mp de bir firmada atıyoram camera 10 usd iken aynı megapiksel kamera başka bir firma 4 usd ye satıyordur..

gps modulu, wifi aklına ne gelirse hepsi aynı şekilde toplama bilgisayar gibi yani. ekranlarıda birçok firma üretiyor hangi firmanın hangi kalitede ekranını taktığını nerden bileceksin?

söylediğim gibi bu telefonu alcatel ürettiğinin kesin bir kanıtı lazım ki bana göre alcatel general mobil için farklı kamera farklı ekran kullanmaz .. bu tür firmaları dünya piyasası tanıyor zaten neden general mobil i aracı kullansın ki, madem ucuza üretebiliyor bu telefonu türk piyasasına kendi adıyla girer ve satar ( ve nitekim satıyormuşta)

seninle istediğin iddaa ya girerem bu telefon çinli her hangibir üretici tarafından idol x+ kopyalanarak üretilmiş bir t elefon içindeki donanımın işlemci ve gpu dışında birebir aynı üreticilerden alınmadığı ve aynı kalitede olmadığı kesin.. sen birebir s5 taklidi olan telefonları neden samsung üretti demiyosun onu merak ediyorum. s5 in bire bir aynısını yapıyorlar.. samsung mtk işlemci kullanmadığı için mi? samsung mtk kullansaydı demek taklit telefonlara samsung üretti diyecektin bu derece cahil olunmaz ki arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

En ucuz kameramı?
    Gmd de kullanılan kamera Omnivision tarafından üretilen kamera sensörleridir.Bu firmanın ürettiği sensörleri; oppo , huawei , zte , xiaomi , gionee gibi firmalar kullanmaktadır.kamera pembeleşme olayı yazılımsaldır.donanımda sıkıntı yok anlıyacağın.
    Kamera lensinin(lensle sensörün aynı olduğunuda düşünüyorsan ) üreticisi ise samsungdur.
    Yetmediyse Gmd deki kamera sensörünün teknik detaylarını yazayım.

Şimdi ben doğruyu söylediğimden ve bu klavye mühendisi arkadaşımızı yalancı çıkardığımdan dolayı eksiyi basabilirsiniz.

sen "neyinkafasını" yaşıyorsun :D yada ne içtin söyle bizde içelim.. yazılımsalsa bu güne kadar neden çözülmedi bu sorun. kitkat ta durum aynı.. işkembe-i kubra dan sallamak yerine samsung en azından lg kalitesindeki telefonlarda olan donanımları kullanmışmı ona bir bak bana "gionee" diyor.. gionee zaten discovery i üreten firma, iphone daki kamerayı kullandı yazdında bizmi görmedik? zte miş, huawei miş.. allahın ergeni internetten 2 kelime yazı bulup adam mı olacağını sanıyorsun burada.. kanıt yok, kaynak yok üfür dur.. şimdi der ki bunu general mobil söyledi.. sorun orda zaten general mobili adam yerine koyan yok..

sana tersinden sorayım discovery nin kullandığı işlemci hariç hergangi bir üreticinin donanımını lg adam yerine koyup cihazına takmış mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 27 Temmuz 2014; 10:32:00 >

• Mobil sitede ana sayfadan haber okuyunca fiyat 2888 tl olarak gozukuyordu,yorumlarda da uygun fiyat yazilarini gorunce bir anda şok oldum,forum sayfasini buldum ve sabah sabah gozlerimin yanildigini anladim :)

Discovery 2 888. Burada rakamlar birlesmis gozukuyordu haber sayfasinda :)

• Herşey iyi güzel gibi duruyor. Bence fiyatta normal gibi. Kart puan filan 800 altına alınabilir. Ama o öndeki kocaman General Mobile yazısı nedir? Bendeki gmd de yok ama sonradan çıkanlarda var. Geçen birinde gördüm cidden çirkin duruyor. Sırf bundan dolayı bile cayılır...

• İlk başta 2888 TL anlayan bir tek ben miyim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Elite!i tanıtırken şöyle iyi böyle iyi aman kaçırmayın havalarındayken ne oldu da discovery 2 sadece 2 paragraf yazı ile tanıtılır oldu. O zaman demekki forumda bazılarının yazdığı gibi reklam aldığınız için öve öve bitiremidiniz?

Öyle değilse ne oldu herkes açıklama bekler.

ayni fikirdeyim
    -discovery i ben sattirdim, bunu da pazarlamak için .... isterim
    - de get len işine
    tarzi olmustur

• quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Elite!i tanıtırken şöyle iyi böyle iyi aman kaçırmayın havalarındayken ne oldu da discovery 2 sadece 2 paragraf yazı ile tanıtılır oldu. O zaman demekki forumda bazılarının yazdığı gibi reklam aldığınız için öve öve bitiremidiniz?

Öyle değilse ne oldu herkes açıklama bekler.

ayni fikirdeyim
    -discovery i ben sattirdim, bunu da pazarlamak için .... isterim
    - de get len işine
    tarzi olmustur

bunlar doğru olabilir, hatta büyük ihtimalle doğrudur fakat bunda şaşılacak birşey yok bence.. gm nasıl çıkar ve menfaatlerini düşünüyorsa dh de düşünebilir. hı telefonu üreten yada taş taş üstüne koyan bir firma olsaydı (gm) o zaman dh nin tavrına belki biraz üzülürdüm.. fakat çalaklıkla kazanan firmalardan birisidir gm, çinde üstüne etiket bastırıp gelip tr de satanlardan.. ki bunu patronu ilkokul terk firmalar bile rahatlıkla yapıyor.

• Ne kadar içi boş yorumlar var. Bu fiyata bu telefon f/p ürünüdür. Aksini söyleyen kanıt koysun.
  • Arka kapağın dokusu dışında donanım ve tasarımına kadar birebir Alcatel Onetouch Idol X+ asıl adıyla TCL Onetouch Idol X+ ile aynı telefon. GM bu sefer telefonu Gionee'ye değil TCL'ye ürettirmiş.

Telefonun resmi adresi:
    http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/idol_xplus.html#.U9TTz_l_vkV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 27 Temmuz 2014; 13:28:04 >

• Discovery 2 gibi f/p ürünü bir telefon bile 890 TL den satışa çıkacakken, Xiaomi Mi3 ve Xiaomi Mi4 gibi Çinli Süper Amiral Gemisi telefonların Türkiye de 1100TL den aşağı satılmasını beklemek artık hayal oldu. Mi4 keşke 1000TL altına satılabilse ama çok zor, hatta imkansıza yakın

• millet amma çamur yahu. DH hangi markanın haberini yapsa altta "reklam parasııı, amma şişirdiniz ha, çok para verdiler galibaa" diye yazan, bi haylide artı alan bi güruh var. tam marka fanatikleri. hayır yani adamlar tanıtımda yapmasın şu sitede. siz neye ekşiyosanız ona göre tanıtsınlar modelleri ha ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Lanse ne be

Bu ne la herkes TDK sözcüsü olmuş
    Bi ara çöp yazanlar modaydı gerçi hala devam ediyor. Bu araların modası ise her haberde TDK sözcüsü gibi davranmak oluyor
  • O kadar yüksek fiyattan lanse edilmesi bence firmanın satışını büyük oranda düşürecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Discovery 2 gibi f/p ürünü bir telefon bile 890 TL den satışa çıkacakken, Xiaomi Mi3 ve Xiaomi Mi4 gibi Çinli Süper Amiral Gemisi telefonların Türkiye de 1100TL den aşağı satılmasını beklemek artık hayal oldu. Mi4 keşke 1000TL altına satılabilse ama çok zor, hatta imkansıza yakın

1. GM Discovery 2 ile GM Discovery Elite arasında ne fark var? Discovery 2 orta seviye, Elite üst seviye bir telefondur. Elite, donanımıyla Mi3 ve Mi4 ile kıyaslanabilecek bir cihazdır.

2. GM Discovery Elite 16GB Türkiye'de kaç paraya satılıyor? 999TL.

3. GM Discovery Elite denen telefonun orjinali nedir? Gionee Elife E7.

4. Gionee Elife E7 16GB'ın Çin ve Hindistan fiyatları ile Mi3 ve Mi4'ün Çin ve Hindistan fiyatları nedir? Mi3'ün Çin fiyatı 240$ (1499 yuan), Mi4'ün Çin fiyatı 320$ (1999 yuan), Gionee E7 16GB'ın Çin fiyatı 416$ (2599 yuan). Mi3'ün Hindistan fiyatı 233$ (13.999 rupi), Gionee E7 16GB'ın Hindistan fiyatı 407$ (24.450 rupi).

5. General Mobile ile Xiaomi'nin arasında iş modelleri arasında ne fark vardır? General Mobile Gionee'ye hazır telefonların üzerine kendi markasını bastırtır. Türkiye'ye getirir, bayilere ve mağazalara sattırır. Gionee telefonları zaten normalde bile Xiaomi'den pahalı iken, üzerine bir de General Mobile gibi bir aracının kar payı eklenir, sonra da bayilerin ve mağazaların kar payları eklenir. Yani telefonun fiyatları iyice şişer. Xiaomi ise kendi telefonlarını kendisi tasarlar. Distribütör ve mağazaları aradan çıkartarak düşük fiyatlar sunar.

SONUÇ: General Mobile'ın 999TL'ye Gionee E7 16GB satabildiği bir ülkede Xiaomi havada karada Mi4'ü 999TL'den gözle görülür derecede daha ucuza satar. Hatta 900TL'den azına da satabilir.

• quote:

kaynaksız , kanıtsız işkembe i kubradan üfürmeyin.. sadece tıpa tıp benzerliğe bakarak ALCATEL üretmiş diyorsunuz.? işlemci-gpu aynı olması her donanımın aynı olacağı anlamını taşımaz ki zaten ön kamera bile farklı mp.. bırakın mp farklılığını çok farklı bir üreticinin ekranını kullanmış olabilirler bunun yanında bir sürü donanım var telefonda. galaxy s5 in tıpa tıp benzeri var aynı işlemci gpu kullanılsaydı bu taklit telefonları samsung mu üretmiş olacaktı ?

yoksa alcatel in ürettiğine dair kaynak-kanız sizmi oluyorsunuz?

olmadı alcatel e mesaj atın, böyle bir firma doğruyu söyler elbet..

Ön kamera ve arka kapağın dokusu haricinde tasarım ve donanım olarak aynı telefonlar, ben bu telefonu TCL'nin ürettiğini düşünüyorum. Sim kart giriş noktalarına, sim kart kapağının üzerinde yazanlara, tuşların, hoparlörün konunuma iyi bak, sonra konuş.

Ayrıca bu iki telefonun S5'e birebir benzedikleri konusu da doğru değil, gözlerinde ya da algılama sisteminde problem olabilir, bir çek-ap yaptırsan iyi olur. Arka kapağın dokusu ve çerçevenin materyali haricinde S5'e benzer yanı yok GMD 2'nin.

Ek olarak seni banlıyorum, sebepsiz yere hakaretamiz sözler sarfeden saygısız hadsizlere tahammülüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 27 Temmuz 2014; 16:01:10 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.