Şimdi Ara

General Mobile Discovery 2 lanse edildi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
2
Favori
8.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnıllGüder

Arkadaşlar küçük bir bilgilendirme telefon TCL firması tarafından idol x+ base alınarak yapılmış. Yani aldığı gibi marka bastır yapıştır olmamış. Neyse telfon fransada alcatel markası ile satılıyor bilindik bir marka zaten Alcatel TCLnin markası. Kaliteli özellikle kamerası çok övgü almış ekranı çok beğenilmiş. araştırabilirsiniz. GMDde oloan hiç bir sorun çıkmaz kanımca

öyle demeyelimde idol x+ baz alınarak çinde yapılmış bir telefon diyelim bence,, idol x+ nın fiyatı 290 euro görünüyor. birebir aynısı olmadığına göre bence çinde üretilmiş bir teleoun (tabi alcatel ile alakası yok) zaten çinli firmaların hareket noktası belli başlı telefon üreticilerin modellerini kopyalamak. temel bir bilgi sahibi olmayan üreticiler böyle davranırlar.. o zaman şöyle dememiz lazım: galaxy s5 ile neredeyse tıpa tıp aynı olan çin üretimi telefonları aslında samsung firması başka marka adı altında satıyor..

ALCATEL ASLA BÖYLE BİR İŞE GİRMEZ..

• Fiyati 750 den yukari olmamali gmd ninde dusmeli yurtdisindada dustu cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lansmandan video ve roportaj gelmedi, lansman haberi saatler sonra verildi hemde cihazin oyun performansi elestirildi, on inceleme videosunu baska bir site yayinladi vs

Kesin olan birsey varki dh ile gm nin arasi bozulmus..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 25 Temmuz 2014; 20:51:42 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    Hocam o yine iyi ben daha bugün duydum.
    Bu telefonun özelliği nedir?
    - Onun android işlemcisi var!!!
    Ne oluyor android işlemci olunca?
    - Çok hızlı internete girer.
    tey tey tey.
    Bazı çalışanlar da harbi biliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmanın fiyat politikası satışını etkiler çünkü ortada 700tl T50 varken 900tl piyasaya biraz riskli gibİ zira elit modeli istenilen satış grafiginiyakalayamadı çünkü bu segmenti LG g2 varken piyasada zorlandı fiyatı gözden geçirmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwkral -- 25 Temmuz 2014; 21:06:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

quote:

Arkadaşlar küçük bir bilgilendirme telefon TCL firması tarafından idol x+ base alınarak yapılmış. Yani aldığı gibi marka bastır yapıştır olmamış. Neyse telfon fransada alcatel markası ile satılıyor bilindik bir marka zaten Alcatel TCLnin markası. Kaliteli özellikle kamerası çok övgü almış ekranı çok beğenilmiş. araştırabilirsiniz. GMDde oloan hiç bir sorun çıkmaz kanımca

öyle demeyelimde idol x+ baz alınarak çinde yapılmış bir telefon diyelim bence,, idol x+ nın fiyatı 290 euro görünüyor. birebir aynısı olmadığına göre bence çinde üretilmiş bir teleoun (tabi alcatel ile alakası yok) zaten çinli firmaların hareket noktası belli başlı telefon üreticilerin modellerini kopyalamak. temel bir bilgi sahibi olmayan üreticiler böyle davranırlar.. o zaman şöyle dememiz lazım: galaxy s5 ile neredeyse tıpa tıp aynı olan çin üretimi telefonları aslında samsung firması başka marka adı altında satıyor..

ALCATEL ASLA BÖYLE BİR İŞE GİRMEZ..

Girmiş hocam işte :D bakın teknokulisteki incelemesine işletim sistemi aynı alcatel kamera kalitesi aynı alcatel tasarım boyutlar ağırlık donanım herşey alcatel. Bi tek ön kamera daha iyi arka kapak farklı

• quote:

quote:

herşeyi ile ucuz üretilmiş telefonun hala 700tl civarında satılması (bana göre artık devri geçmiş bir telefonun) biraz üzücü değilmi? yoksa bu fiyattan satılmasıyla gm nin bi ilgisi yokmu?

Gmnin fiyat politası hocam o sabit fiyatlı telefonlar bi ilk çıktığı gibi 50 TL bir artık oldu onun dışındada hep sabitti fiyatlar

ben 520 te almıştım metrodan, ki hizlialdan 380 e alanlar oldu, telefon yayıldı, bilinir oldu. sırf bende gören kackisi aldı. metroya ilk sattigi gun 10 da gittim, meğer daha erken aciliyormus. 200 siyah tlf bitmisti, beyazı zorla alabilmistim.iyi bir kampanya yapıp, gerekirse önceki modelden bile ucuz satmalilar, millet birbirinde görsün, hmm iimis desin

• Bence fiyat gayet iyi özelliklere gore çok bos yaptınız gene bu fiyata benzeri yok :)

• Discovery efsane oldu, bunu üstüne cikamaz artik. Bi de son ROM faciasından sonra... Telpayi saymiyorum bile.
    Çinden garantisiz lenovo getirtirim daha iyi.

• VALLA GÜZEL Bİ İÇİMİ BOŞALTCAM

Siz ne diyosunuz yaa!! para ateşlemek felann ? . Garibanız hepimiz, İyi fiyata güzel telefon bulunca Twiterdan donanımhaberden mesaj yağdırdık , Mesut beyde ne yapsın Daha çok gündemine aldı.Sizde hemen yok böyle yok şöyle.... Ayıp Ayıpp... Toplum olarak büyük sıkıntımız zaten.Yapmayın böyle şeyler...Üzüyosunuz adamları... Zarar gören yine biz olcaz. General mobile yetkilileri görcek yorumları girmiycek siteye geri dönüş yapmıycak.

TELEFONA GEÇEYİM

Telefon tam fiyat performans. 800 Lira ya harikalar yaratır. Bu telefonu kullancak kitle belli; Discovery 1'i kullananlarla aynı kitle (öğrenciler,30-45,telle hava atmaya çalışan genşşler)
    Ama bir şeye kızdım. YAV kardeşim siz niye çakma telefon yapıyosun...Sen zamanında yerlerde süürünüyodun bu çakmalar javalar yüzünden... Bide yazılımıda İOS dan çalıntılar kullanmıssın hafif hafif.. KArdeş bakın gidin kendi tasarım çizginizi yapın yaa yazıktır...

T50 ile kapışır. s4 ve moto g den iyi...Pek sevgili Casperimiz aynı özellikde telefonu 1.200 e getirdi.

• General Mobile Telpa ile çalışmıyor, Telpa General Mobile'ın sahibi.

General Mobile hazır telefonları seçip üzerine kendi markasını vurarak satan bir firma. Şunu yapsaydı bunu yapsaydı deyince sanki adamlar kendisi telefonu yapmış gibi bir intiba oluşuyor.

Aylar önce GMD 2 diye tanıtılan cihaz Gionee E3+ idi. O cihaz da Çin malıydı. Snapdragon olsaydı Çin malı olmayacaktı gibi bir yorum gördüm daha önce tanıttıkları da Çin malı idi. Şimdi gelen ise Alcatel OneTouch Idol X+ gibi görünüyor. İşin ilginci aynı telefon Alcatel markası altında da geldi. Sadece Evkur'larda satılıyor ve Evkur faktörüyle olsa gerek ciddi derecede daha pahalı.

Alcatel'in orjinal arka kapağı bu Samsung S5 çakmasından daha güzel. Alcatel kendi ismiyle satıldığı için mi böyle bir şey yapıldı, yoksa yarı fiyatına eli ayağı tutan bir Samsung S5 çakmasının daha çok tutacağını düşündükleri için mi bilemiyorum. Bu kadar alay konusu olmuş bir tasarımı taklit etmek de ayrıca ilginç olmuş. Bir fark da koruyucu camda. Alcatel'de Dragontrail cam var diye biliyorum.

Moto G ile kıyaslanmış. Bunlar birbirinin rakibi değil. Hiç alakaları yok.

Fiyat konusunda Alcatel Idol X+, Casper Via V8 gibi rakiplerinin fiyatına bakınca uygun gibi görünüyor, ama bu açıdan bakmak aldatıcı. Birisinde Casper, diğerinde Evkur faktörüyle şişmiş saçma sapan fiyatlar var. Bunlar haricinde Zopo 980+ ile doğrudan kıyaslanabilir. Biraz da zorlanırsa Turkcell T50 ile kıyaslanabilir.

Rakiplerini geçelim, üstüne 111TL daha koy GM Elite 16GB al daha iyi. Kendi kendinin rakibi olmuş. Maksimum 799TL olması lazımdı.

Zaten Xiaomi gelince fiyat konusunda hepsini dağıtacak; o ayrı. 888TL'ye Mi4 alınabilecek belki de.

MTK6589'lu GMD'nin 720p'yi kaldırabildiği bir dünyada MTK6592 de 1080p'yi kaldırır. Yüksek performans alınmaz belki, ama iş görmesi lazım. Snapdragon 600'ün altı, Snapdragon 400'ün üstüdür. Bataryayı da sömürmez. Ucuz bir telefonda ucuz olduğu için tercih edilmiş aSi tipi bir ekranda birlikte kullanılıyor olabilir. Telefonun enerjisini ekran tüketiyordur. Yazılım optimizasyonu iyi yapılmamıştır ordan enerji tüketimi fazla olabilir. Bunda durum nedir bilmiyorum, ama bataryası o telefonun boyutlarına göre düşük. Bunun üstüne bir de arka kapağın sabit olması ikinci dezavantajı.

• Telpa 1 aya satışta diyorsa yılbaşından önce gelmez. Acil tel ihtiyacı olanlar t50 ye baksın. Geçen sene gmd ve bu sene elite bekleyenler bilir 1 aya çıkar laflarını :)

• Güncellenmiş bir Snapdragon 600 + 1280x720 HD ekran + 3000 mAh pil + 799 tl'lik bir fiyat etiketiyle gelseydi çok daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-üye

VALLA GÜZEL Bİ İÇİMİ BOŞALTCAM

Siz ne diyosunuz yaa!! para ateşlemek felann ? . Garibanız hepimiz, İyi fiyata güzel telefon bulunca Twiterdan donanımhaberden mesaj yağdırdık , Mesut beyde ne yapsın Daha çok gündemine aldı.Sizde hemen yok böyle yok şöyle.... Ayıp Ayıpp... Toplum olarak büyük sıkıntımız zaten.Yapmayın böyle şeyler...Üzüyosunuz adamları... Zarar gören yine biz olcaz. General mobile yetkilileri görcek yorumları girmiycek siteye geri dönüş yapmıycak.

TELEFONA GEÇEYİM

Telefon tam fiyat performans. 800 Lira ya harikalar yaratır. Bu telefonu kullancak kitle belli; Discovery 1'i kullananlarla aynı kitle (öğrenciler,30-45,telle hava atmaya çalışan genşşler)
    Ama bir şeye kızdım. YAV kardeşim siz niye çakma telefon yapıyosun...Sen zamanında yerlerde süürünüyodun bu çakmalar javalar yüzünden... Bide yazılımıda İOS dan çalıntılar kullanmıssın hafif hafif.. KArdeş bakın gidin kendi tasarım çizginizi yapın yaa yazıktır...

T50 ile kapışır. s4 ve moto g den iyi...Pek sevgili Casperimiz aynı özellikde telefonu 1.200 e getirdi.

T50 ile kapışır ama s4'ten iyi ?? hay senin yapacağın yorumu adam mtk işlemcili telefon için s4'ten iyi diyor ya şaka gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

General Mobile Telpa ile çalışmıyor, Telpa General Mobile'ın sahibi.

General Mobile hazır telefonları seçip üzerine kendi markasını vurarak satan bir firma. Şunu yapsaydı bunu yapsaydı deyince sanki adamlar kendisi telefonu yapmış gibi bir intiba oluşuyor.

Aylar önce GMD 2 diye tanıtılan cihaz Gionee E3+ idi. O cihaz da Çin malıydı. Snapdragon olsaydı Çin malı olmayacaktı gibi bir yorum gördüm daha önce tanıttıkları da Çin malı idi. Şimdi gelen ise Alcatel OneTouch Idol X+ gibi görünüyor. İşin ilginci aynı telefon Alcatel markası altında da geldi. Sadece Evkur'larda satılıyor ve Evkur faktörüyle olsa gerek ciddi derecede daha pahalı.

Alcatel'in orjinal arka kapağı bu Samsung S5 çakmasından daha güzel. Alcatel kendi ismiyle satıldığı için mi böyle bir şey yapıldı, yoksa yarı fiyatına eli ayağı tutan bir Samsung S5 çakmasının daha çok tutacağını düşündükleri için mi bilemiyorum. Bu kadar alay konusu olmuş bir tasarımı taklit etmek de ayrıca ilginç olmuş. Bir fark da koruyucu camda. Alcatel'de Dragontrail cam var diye biliyorum.

Moto G ile kıyaslanmış. Bunlar birbirinin rakibi değil. Hiç alakaları yok.

Fiyat konusunda Alcatel Idol X+, Casper Via V8 gibi rakiplerinin fiyatına bakınca uygun gibi görünüyor, ama bu açıdan bakmak aldatıcı. Birisinde Casper, diğerinde Evkur faktörüyle şişmiş saçma sapan fiyatlar var. Bunlar haricinde Zopo 980+ ile doğrudan kıyaslanabilir. Biraz da zorlanırsa Turkcell T50 ile kıyaslanabilir.

Rakiplerini geçelim, üstüne 111TL daha koy GM Elite 16GB al daha iyi. Kendi kendinin rakibi olmuş. Maksimum 799TL olması lazımdı.

Zaten Xiaomi gelince fiyat konusunda hepsini dağıtacak; o ayrı. 888TL'ye Mi4 alınabilecek belki de.

MTK6589'lu GMD'nin 720p'yi kaldırabildiği bir dünyada MTK6592 de 1080p'yi kaldırır. Yüksek performans alınmaz belki, ama iş görmesi lazım. Snapdragon 600'ün altı, Snapdragon 400'ün üstüdür. Bataryayı da sömürmez. Ucuz bir telefonda ucuz olduğu için tercih edilmiş aSi tipi bir ekranda birlikte kullanılıyor olabilir. Telefonun enerjisini ekran tüketiyordur. Yazılım optimizasyonu iyi yapılmamıştır ordan enerji tüketimi fazla olabilir. Bunda durum nedir bilmiyorum, ama bataryası o telefonun boyutlarına göre düşük. Bunun üstüne bir de arka kapağın sabit olması ikinci dezavantajı.

Hocam sizin görüşleriniz ve tespitleriniz benim için önemli analamdığım bi kaç nokta var

T50 : 1.2x4 s400 1 Gb ram arttırılamaz hafıza 5' Hd ekran 2300 mah batarya 13 mp kamera (ki herkez 5 ila 8 mp arası çektiğini söylüyor)

Moto G : 1.2X4 s400 1 Gb ram arttırılamaz hafıza 4.5' Hd ekran 2100 mah batarya standar 5 mp kamera

iki ürüne bakınca her anlamda aynı performansı verirler yani niye T50 ile kıyaslanabiliyorken moto g ile kıyaslanmıyor

• quote:

herşeyi ile ucuz üretilmiş telefonun hala 700tl civarında satılması (bana göre artık devri geçmiş bir telefonun) biraz üzücü değilmi? yoksa bu fiyattan satılmasıyla gm nin bi ilgisi yokmu?

Bence de çok üzücü. Hatta bilinçli tüketiciye alenen küfür etmek. GMD2 900 TL den çıktıysa GMD1 denen cihazın 400-500TL olması lazım.

Yurt dışından vergisini ödeyerek bile telefon getiremediğimiz ülkemizde, hakettiğimiz bir düzenle yönetiliyoruz malesef. Zenginleştirilmiş uranyum sokmaya çalışsak, gümrük bu kadar dikkatli davranmaz heralde. Telefondan daha rahat sokulur!

Sonra Telpa denen ArGe 'siz, al-sat 'çı firmaları üzmememiz gerektiğini yazıyor burda insanlar. Bizden çıkan teknoloji firmaları da bize benziyor işte!

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Orijinalden alıntı: pro-üye

VALLA GÜZEL Bİ İÇİMİ BOŞALTCAM

TELEFONA GEÇEYİM

T50 ile kapışır ama s4'ten iyi ?? hay senin yapacağın yorumu adam mtk işlemcili telefon için s4'ten iyi diyor ya şaka gibi

Hocam mtk 6592T o kadar boş bir işlemci değil yani enerji tasarrufu ısınmama gibi konularda ve çoklu çekirdek gereken uygulamalardave uzun süreli uygulamalarda s4TEki s600'ü rahat tokatlar.
    s4 sadece tek çekirdek gerektiren uygulamalar ve anlık işlerde mt6592Tyi geçebilir :D

günlük normal kullanımda 1 gb üstü oyunla dışında ikisinin bir farkı olmuycaktır.

• AnıllGüder A kullanıcısına yanıt
    T50 ile Moto G arasında kıyaslama yapıldığında, T50'nin hanesine daha büyük ekranı, daha ince ve şık tasarımı, daha iyi kamerası gibi artılar yazılıyor. Moto G'ye ise yazılım ve sağlamlık... Ortak noktaları, RAM, çipset ve yakın fiyat aralığı.

"Biraz zorlarsak" T50 ile Discovery 2'yi ekran büyüklüğü, tasarım ve kamera yönünden kıyaslayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

quote:

Orijinalden alıntı: crazy585858

quote:

Orijinalden alıntı: cryzboy43

cınde benzer donanım 170 ıle 250$ arası satılıyor 300$ ve yukarısında zaten s800 cıhazlar var
    unutmadan 200$ lık moto g nın 630 tl na kadar dustugunu hatırlatmak gerek

fakat sizde biliyorsunuzki ülkemizde o fiyatlar geçerli değil acı ama gerçek.. şu an moto g 630 lirayken bu telefon ondan 2 kat güçlü ve kamera vs daha iyi ve 888.. kabaca 900 tl.. ülkemiz şartlarına göre şu ana kadar f/p olarak en iyisi olacak.. f/p demek illaki 800 lira altı olsun demek değil.. evet yurtdışına göre yine pahalı fiyat ama ülkemizdeki en iyi seçenek bu oluyor.. casperında utanmadan 1.200 liraya çıkardıpını düşünürsek.. ülkemizdede uçan kuştan dahi vergi alındığını göz önünde bulundurursak.. gayet makul bir fiyat

Gm çalışanı sal bizi

Allah bir fırsat versede keşke bir işe başlasam ama nerdee :D her doğruyu söyleyene o markanın çalışanı yaftasını yapıştıranlar o olarak bir bitmediniz !

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

T50 ile Moto G arasında kıyaslama yapıldığında, T50'nin hanesine daha büyük ekranı, daha ince ve şık tasarımı, daha iyi kamerası gibi artılar yazılıyor. Moto G'ye ise yazılım ve sağlamlık... Ortak noktaları, RAM, çipset ve yakın fiyat aralığı.

"Biraz zorlarsak" T50 ile Discovery 2'yi ekran büyüklüğü, tasarım ve kamera yönünden kıyaslayabiliriz.

hocam ben biraz araştırdım sadece ekran boyu ve tasarım yönünden araştırabiliriz çünkü idol x+ baya iyi fotolar çekerken t50 çok kötü 13 mpye göre yani ikiside 13 mp değil gibi :D
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.