Forumda yeniyim. Genetik ile ilgim oldugu için bu konuda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum ve sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum. Birkaç senedir hem çevremde hem internette gözlemlediğim kadarıyla kesinlikle genetik her şeydir. İnsanlar sigara, alkol gibi şeylerin bir kişiyi kötü görünüme sokacağını söyler. Oysa gerçekçi bir yaklaşım yaptığımızda hayatı boyunca sigara, alkol kullanıp yinede iyi görünmeyi başarabilen birçok insan var. Çoğu insan kabullenemeyecektir ama gerçek bu. Kendine bakmakta elbette çok önemlidir fakat o insanların iyi görünmeye devam etmesinin tek sebebi kendilerine bakmak değil, hepimiz çok iyi biliyoruz ki genetikleri çok iyi olmasaydı sadece kendilerine bakmak yeterli olmayacaktı. Elbette sigara alkol gibi şeyler kötüdür ama o kişiler hayatları boyunca sigara alkol kullanip o yaşlara kadar iyi gorunduyseler bu bile genetiğin ne kadar ağır bastığını, sigara alkol kullansan dahi genetiğin iyiyse kolay kolay kötü bir gorunume sahip olmayacaginizin kanıtıdır. Oysa çevremizde çok görüyoruz sigarası alkolü olmadığı halde daha gencecik yaşlarda saçları dökülen yüzü çok olgun insanmış gibi görünen kişileri falan. Tam tersi Johnny Depp, Brad Pitt gibilere baktigimiz zaman yaş aldıkça daha da iyi göründüler. Saçları dökülmedi bile onca şeye rağmen. Özellikle johnny depp 60 yaşını geçti ve hala bile gideri var saçları eskisi gibi uzuyor. Bu adamın hayatı sigarayla alkol ile ve birçok zararlı madde kullanarak geçti. Genetik iyi olduktan sonra kullandığı onca zararlı şey bile etki etmedi. Bir başka örnek ise Jeffrey Dahmer'di. 35'e gelirken bile çocuksu suratı ve tertemiz babyface suratı vardı tipide çok iyiydi manken bile olabilirdi o kötü işleri yapmak yerine. Jeffrey Dahmer'de küçüklüğünden beri alkol sigara ve birçok zararlı madde kullanmış birisiydi ama yüzüne bakınca sanki hiç öyle şeylerle pek ilgisi yokmuş gibiydi. Bu arada kesinlikle burada sigara ve alkolü iyi gösteermiyorum ve kimsenin kullanmasinida genel olarak tavsiye etmem. Amacım genetiğin nasıl bunlardan bile ağır bastığını göstermek. Birisinin genetiği çok iyiyse sigara alkol gibi şeylerin bile o kişinin yüzüne pekte etki etmemesi. Ayrıca sadece sigara alkol değil, genel olarak sürekli abur cubur yiyip durmadan yağlı yemekler yiyip hem kilo almayan hem uzun boylu olan hem yüzünde tek bir sivilce dahi olmayan bircok insan goruyoruz. Diger yandansa sağlıklı beslenip dogru duzgun abur cubur yemeyip spor yaptigi halde hem kısa boylu kalan hem bunca şeye ragmen dogru duzgun kilo veremeyen veya yüzünde sürekli sivilce cikan insanlar gorduk cunku bazı şeyler genetik, hormonsal yapı olarak o şekildedir. Elbette her şeye rağmen çabalamak gerekir fakat genetik en agie basan şey oldugu icin vay be dedirtecek sonuçlar olmasıda çok zor. Sizin düşünceleriniz nelerdir? |
Genetiğin önemi
-
-
Buraya kaydolmamın sebebi instagram'da böyle konu açıp soru sorma özelliğinin olmaması. Reddit'e kaydolmayı denedim başaramadım sonea buraya geldim insanların fikirlerini merak ettiğim için. Eğer buradan yazamayan olursa instagram özel mesaj ile yazabilir
-
sen çok yanlış geldin. burdakilerin genetiği sıfırdır. biz de tam tersi 18-19 yaşında 38 gösterioz.
-
Sizce de genetik en ağır basan şey değil mi?
-
O saydığınız insanlar veya cildinden memnun olmayanlar klinikte çeşitli dermotolojik uygulamalar yaptırıyor. Estetik sektörü çok gelişti
-
KANDORFEYTA
-
Mesela ben Jeffrey Dahmer'in hiçbir zaman bir estetik ameliyatına girdiğini falan duymadım. Çünkü bazı insanlar buna gerek duymaz. Anne babasına baktığımız zaman bile anlıyoruz ikisininde tipi gayet iyi. Dahmer'in kucuklukten tut en son haline kadar her fotografinda iyi gorundugunu ve yuzunde herhangi bir iz falan olmadigini goruyoruz. Kucuklugunden beri alkol sigara kullanıp yinede bu kadar iyi gorunume sahip olmak tertemiz bir yüze sahip olmak bile genetigin onemini kanıtlıyor bence. Sadece tip değil saç olarakta baktigimizda mesela Johnny Depp kaç yaşına gelmiş hala saçları çok sağlam. Neden onca zararlı madde bile saçlarınin dökülmesine sebep olmadı? Çünkü genetik en ağır basan şeydir. Belki biliyorsundur johnny depp kızılderili soyundan geliyor. Ve incelerseniz o insanların erkek kız fark etmez hep uzun saçları oluyor. Depp'in onlarin genetiginden faydalandigi ortada. Adam 60 yaşında ama saçı hala beline kadar uzuyor
-
-
Seni forumun yeni delisi ilan ediyorum -
Sadece meraklarımı gidermek istiyorum. Ve birçok şey aklımı kurcalıyor. Belki burda insanlara sorarak bende kendime bir şey katarım. Amacım kimseyi üzmek hakaret etmek değil herkesin düşüncelerine saygı duyuyorum. Bu genetik konusu sadece bir örnek. Aklımda o kadar çok şey var ki sormak istediğim. Yıllarca kafamı kurcalayan ve uğraştığım şeyler
-
Aklını ve ruhunu doldurabileceğin farklı konular ara. Genetiğini değiştiremezsin.
-
Sadece görsellik konusunda değil, her şeyde öyle. Hayatımız sandığımızdan daha fazla deterministik. Mesela boy, tip gibi şeylerin zaten genlere bağlı olduğu kabul edilir ama kendini geliştirme denilen şey de genlerimize bağlı. Kararlılık seviyesi, azim, sabır gibi şeyler de genetik. Bir şeylere bağımlı olma seviyemiz de genetik. Doğal olarak elinizde olan pek bir şey yok aslında. Yani sen çabalasan da belirli bir miktarda çalışabileceksin, konsantrasyon seviyen değişmeyecek, kapasiten değişmeyecek. Genetik olmayan küçük bir kısım da küçük yaşta yaşadıklarımıza bağlı. Onlar da bizim elimizde değil. Yani dinlere inanın veya inanmayın, "kader" denilen şey var. Tabii mesela kazandığınız parayla vücudunuza yatırım yapmak, sınavdan 10 almak yerine 50 almak yine sizin elinizde. Alt ve üst limitleriniz belli, o aralıktaki hata payının neresinde yer alacağınız sizin elinizde.
-
başarısız ve vizyonsuz insanların ortak konusu işte genetik boy pos cart curt
-
Katılıyorum. Neredeyse her şey genetik. Hatta Evrim Ağacının bir videosu vardı boy konusunda şunu diyordu; elbette spor yapmak etkili olabilir ama %4 ya da %5i gecmez. Gerisi tamamen genetige bagli bir durum. Küçüklüğünden beri sürekli hareket halinde olup boş durmayan onlarca insan tanıdım ve boyları 1.70'i gecmiyor. Tam tersi dogru duzgun hareket etmeyen spor yapmayan yedi gun yirmi dort saat abur cubur yiyen sagligini dahi onemsemeyip yinede uzun boylu olan o kadar çok insan var ki. Biz bunlari soyleyince sakın insanlar şey gibi algilamasin ee tamam nasilsa her sey genetik oturalim hicbir şey yapmayalim diye dusunebilirler amacimiz o değil sadece demek istediğimiz şey genetiğin en ağır basan şey oldugu. Genetiğinde uzun boylu olmak yoksa kırk takla da atsan boyun uzamayacak işte anlatmak istedigimiz bu. Yoksa kimseye asla spor yapmayin demiyoruz sadece zihinsel olarak iyi hissetmek icin bile spor yapilabilir zaten. Ama vücut ve boy içinde vay be dedirtecek şeyler beklememek gerekir.
-
Genetik her şey değil buyurun erkek iken kız olmuş birisi. Bu değişimi onaylamıyorum ve bunun uç örnek olduğunu kabul ediyorum ama tip çeşitli işlemlerle sonradan da iyi hale gelebilir.
-
Başarılı olmak için bile genetiğin çok önemli olduğuna dair sana burda bir suru bilimsel kanıt atarım. Ordan konuşmak kolay. Ben zaten genetigi kotu olan birisi icin hayat tamamen bitti demiyorum. Ama hepimiz cok iyi biliyoruz ki dış gorunuşu iyi olup uzun boylu olanlar her zaman ortamlarda ve iş yerlerinde daha iyi konumda oluyorlar ve dolayisiylada dahada ozguvenli hissediyorlar. Yaz bak angus cloud diye bir adam hicbir yetenegi yokken nasil olduda o meşhue dizide yer aldı? Yönetmen ya da yapımcıydı sanirim adamin tipinden etkilenip hicbir yetenegi olmadigi halde gel dogaclama oyna dizide demiş adam milyonlarca dolari bedavadan kazandi. Kendini bile demis hicbir deneyimim yok diye ama ısrar etmisler sirf gorunusu iyi diye
-
Ben doğal şeylerden bahsediyorum yanlis anlama ama estetikle maymunu bile insana benzetirler zaten şaşırılacak bir sey yok. Ben genel olarak spor yapmak kendine iyi bakmaktan falan bahsediyorum. Her gun kendine iyi baktigi halde saci dokulen yuzu kotu gorunen surekli sivilceyle ugrasanlar varken diger yandan yedi gun yirmi dort saat abur cubur yiyip spor nedir bilmeyen hic umursamayan her gun yagli yiyecekler yiyip yinede tipinin iyi olmasi ve boyunun uzun olmasi bile genetigin onemini kanitlar. Kisa boylu birisi ne yapsada boyu uzamaz. Ben 1.58 boyunda bir kızım eskiden beri boş durmam surekli hareket halindeyim her hareketi denedim yillarca ama boyum uzamadı. Çevremde bir suru uzun boylu kiz var yedigine ictigine dahi dikkat etmez her gun içki sigara içer
-
Tıp cilt lekeleri sivilceler aknelere kırışıklıklara saç dökülmesine(saç ekimi gerektirmeden) çözüm buldu kendi ayaklarının üzerinde durunca her şeyi değiştirebilirsin ve hayatta hiçbir şey için geç değildir kendi elinde olmadan gerçekleşenler için üzülmeye gerek yok
-
Cildimde sorun yok boyum sorun 1.58 ve sürekli alay ediliyor benimle
Benzer içerikler
- mastürbasyon sivilce yapar mı
- balkonda güvercin ölmesi ne anlama gelir
- kıbrısa 18 yaş altı nasıl gider
- parmak nasıl kırılır
- 15 yaşında 20"lik diş çıkar mı
- yeşil nasim
- kasım indirimleri ne zaman
- türk çay emojisi
- elektrikli bebek arabası
- prompt mühendisliği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X