Şimdi Ara

Genpa diyor ki :SonyEricsson Cumartesi işgünü olarak saymıyor tamir sürecinde!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Genpa diyor ki :SonyEricsson Cumartesi işgünü olarak saymıyor tamir sürecinde!!!

Salı günü aradım Genpayı aradım
    Ben : bugün 13. gün 15. günde geçici bir ürün verecekmisiniz?
    Görevli daha 11 gün olmuş. Cumartesiler sayılmıyor.
    Ben : Sanayi ve ticaret bakanlığı cumartesileri işgünü sayıyor tamir sürecinde.
    Görevli : sonyericsson saymıyor
    Ben : sony ericsson hangi ülkenin vatandaşına mal satıyor. TC kanunlarına uymalı. Peki Genpa sayıyor mu?
    Görevli: Biz onlara uyuyoruz. biz de cumartesileri saymıyoruz.
    Ben : iyi bakalım siz saymayın. ben saydırmasını bilirim. Peki 15. günde geçici ürün verecek misiniz?
    Görevli : stokta varsa veririz. Yoksa yapacak birşey yok.

Arkadaşlar tavsileriniz ve yorumlarınız nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripolis -- 7 Haziran 2009; 8:12:28 >

• cumartesiyi iş günü saydıklarını ilk defa senden duyuyorum..teknik serviste arkadaşımda çalışıyor cumartesileri tatil hep bu kadar yadırgamanızı anlamadım..
  • evvet maalesef haklarımızı bilmiyoruz!!!!! Buyrun o zaman

T.C.
    SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
    Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü

Sayı : B 14 0 TRK 0 12 00 01/
    Konu : Tüketici şikayeti

İlgi:22.04.2009 tarihli başvurunuz.

İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 30 uncu maddesinde yer alan “Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde genel hükümler uygulanır” hükmü ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 63. maddesindeki “ Genel bakımdan çalışma süresi en çok 45 saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit olarak bölünerek uygulanır” ve 5 inci maddesindeki “…Çalışma süresinin haftalara tam olarak bölünemediği hallerde, çalışma süresi iş günü üzerinden ve her iş günü 7,5 saatlik iş süresi kabul olunmak suretiyle hesaplanır” hükümleri göz önüne alınmak suretiyle 45 / 7,5 = 6 gün olarak hesaplanmakta, dolayısıyla cumartesi günleri de işgününden sayılmaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü
    Eskişehir Yolu 7.Km. 06520 ANKARATel: 0-312-286 03 65 / 2324, Faks: 0-312-287 92 40, 285 88 40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripolis -- 7 Haziran 2009; 1:53:10 >

• c.tesi zaten iş gününden sayılmaz ki :) bitek se.de degil hiç bir firma hiç bir garanti saymıyor sadece verdiğin firma c.tesi iş başı yapıyorsa o sayılıyor iş gününden :)
  • Cumartesi günleri iş gününden sayılıyor. Genpa kafasına göre iş yapıyor demek ki. Topu Sonyericsson' a atmaları da ilginç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m35

c.tesi zaten iş gününden sayılmaz ki :) bitek se.de degil hiç bir firma hiç bir garanti saymıyor sadece verdiğin firma c.tesi iş başı yapıyorsa o sayılıyor iş gününden :)

İş günü ve hafta içi farklı kavramlardır. İş günü saat hesabına göre yapılır. Mesela dershanaler de pazartesi günü çalışmazlar genelde.
    Ben ingilizce kursunda ders verirken de hafta tatili sadece çarşamba günüydü. Bunlar böyle uzar gider.
    Haklrımızı bilirsek daha kaliteli hizmet alırız.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_31646071/tm.htm

Telefonlarımızın akibeti aynı olabilir.Ben de iş günü hakkında onlarala tartıştım sayılır ama nafile.Fakat 30 iş gününü geçirdiler(cmts ler dahil) ve artık iplerin sizin elinizde olduğunu bilip her türlü seçeneği sunuyorlar.Bilinçli olmanız yeter.Ben hakem heyeti yerine onlardan para iadesi talebinde bulundum kabul ettiler.Tabi bayağı bi telefon trafiği sonrasında.Topu da birbirlerine atıyorlar bunu da unutma.Acaba hakem heyetine gitseydim yine bu kadar masrafım artı uğraşmam gerekir miydi onuda Allah bilir:)
    Eğer bir sorun çıkmazsa bu perşembe paramı hesabıma yatıracağını söyledi genpa.Siz de büyük ihtimalle bayağı bekleyeceksiniz.Ben on nisandan beri bekliyorum.Allah size sabır versin.Bi daha da genpanın ve çok sevdiğim S.E nin önünden geçmem herhalde.Yazık hem de çok yazık :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcis -- 7 Haziran 2009; 4:18:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: arcis

http://forum.donanimhaber.com/m_31646071/tm.htm

Telefonlarımızın akibeti aynı olabilir.Ben de iş günü hakkında onlarala tartıştım sayılır ama nafile.Fakat 30 iş gününü geçirdiler(cmts ler dahil) ve artık iplerin sizin elinizde olduğunu bilip her türlü seçeneği sunuyorlar.Bilinçli olmanız yeter.Ben hakem heyeti yerine onlardan para iadesi talebinde bulundum kabul ettiler.Tabi bayağı bi telefon trafiği sonrasında.Topu da birbirlerine atıyorlar bunu da unutma.Acaba hakem heyetine gitseydim yine bu kadar masrafım artı uğraşmam gerekir miydi onuda Allah bilir:)
    Eğer bir sorun çıkmazsa bu perşembe paramı hesabıma yatıracağını söyledi genpa.Siz de büyük ihtimalle bayağı bekleyeceksiniz.Ben on nisandan beri bekliyorum.Allah size sabır versin.Bi daha da genpanın ve çok sevdiğim S.E nin önünden geçmem herhalde.Yazık hem de çok yazık :(

Kader kurbanıyız demek ki Ben sizin başlığı özenle okumuştum ilk başta zaten.
    Ben yine S.E. den vazgeçmem de bu genpayı Allah ıslah etsin. Hakem heyeti 900 TLnin altındaki durumlarda bağlayıcı karar verebiliyor. Ama önce S.E. ile iletişime geçmek gerek. Ya aslında para iadesinde filan değilim. Telefonsuz kalmak kötü. Üstelik tam da 4 gb kart almıştım. Yazılım filan güncellemiştim SE sitesinden telefonum ne güzel çalşıyordu. Video modunda saniye sınırı filan kalkmıştı
    Telefona bir ton şarkı atmıştım. Neyse Genpa'dan kötüleri de vardır belki
    Ama hakkımızı sonuna kadar aramak gerek.

• quote:

c.tesi zaten iş gününden sayılmaz ki :) bitek se.de degil hiç bir firma hiç bir garanti saymıyor sadece verdiğin firma c.tesi iş başı yapıyorsa o sayılıyor iş gününden :)

m35 sen henüz iş hayatına atılmadın anlaşılan
    misal: yıllık izinlerde dahi c.tesi işgünü sayılır. 2 hafta tatil yaparsan 10 değil 12 gün olarak hesaplanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaefe48 -- 7 Haziran 2009; 9:59:20 >
  • kanun açık olarak cumartesi iş günü diyorsa yorum yapmanın çok anlamı yok.

yalnız bir şey dikkatimi çekti mesela kvk lar cumartesi açık değil. bu durumda cumartesileri işgünü saymamaları lazım. aynı şey bankalar içinde geçerli şayet çek cumartesiye yazılmış ise pazartesi ödenir. yada kredi kartı ekrstresi.
  • Usta daha önce garantiye ürün verdiniz mi bilmiyorum ama cumartesi bu 30gün içerisinde hiç sayılmaz.. Daha iki 3hafta önce garantiden telefonu 38. Gün aldım son gündü. Ve 30. Iş gününe tekabül ediyordu. Eleman dedi bu GÜNDE gelmese yenisini verecektik diye.. Yani bence boşuna dayıjanmissin görevliye :) birde sonuçta o adam emir kulu..
  • benimde w960'ım genpa serviste şuan 1 hafta önce değişim kararı alındı bu gün tam servise vereli 32 gün oluyor. Telefonda bir bayanla konuştum dilerseniz 33 gün dedi bir anda sustu bende derdimi anlatırken 33 gün kaynadı. bu dediği 33 gün ne oluyor. bilginiz var mı acaba birde bende para iadesi almak istiyorum açıkçası bunu nasıl yapmam gerekiyor bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz.
  • tamir sürecinde süre 30 işgününü aşarsa para iadesi alabiliyorsunuz
    Ama ben parayı geçtim telefonsuz kaldık
  • quote:

Orjinalden alıntı: tripolis

evvet maalesef haklarımızı bilmiyoruz!!!!! Buyrun o zaman

T.C.

İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 30 uncu maddesinde yer alan “Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde genel hükümler uygulanır” hükmü ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 63. maddesindeki “ Genel bakımdan çalışma süresi en çok 45 saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit olarak bölünerek uygulanır” ve 5 inci maddesindeki “…Çalışma süresinin haftalara tam olarak bölünemediği hallerde, çalışma süresi iş günü üzerinden ve her iş günü 7,5 saatlik iş süresi kabul olunmak suretiyle hesaplanır” hükümleri göz önüne alınmak suretiyle 45 / 7,5 = 6 gün olarak hesaplanmakta, dolayısıyla cumartesi günleri de işgününden sayılmaktadır.

Eskişehir Yolu 7.Km. 06520 ANKARATel: 0-312-286 03 65 / 2324, Faks: 0-312-287 92 40, 285 88 40

saol bu bilgi için

• quote:

evvet maalesef haklarımızı bilmiyoruz!!!!! Buyrun o zaman

T.C.

saol bu bilgi için

• Arkadaşlar merhaba,

Bir hukukçu olarak konuya açıklık getireceğim. Aslında @tripolis 'in yazısında da belirtilmiş ancak yanlış anlaşılma var.

Kısacası firmanın teknik servisi cumartesi günü çalışıyor ise iş günü sayılır, ancak teknik servis cumartesi günü çalışmıyor ise iş günü sayılmaz. Zaten konuyla ilgili yargıtay kararları var.

Bildiğim kadarıyla Sony Ericsson yetkili teknik servisleri cumartesi günü çalışmıyor, bu nedenle de cumartesi iş günü olarak sayılmaz...
  • quote:

quote:

İş günü ve hafta içi farklı kavramlardır. İş günü saat hesabına göre yapılır. Mesela dershanaler de pazartesi günü çalışmazlar genelde.
    Ben ingilizce kursunda ders verirken de hafta tatili sadece çarşamba günüydü. Bunlar böyle uzar gider.
    Haklrımızı bilirsek daha kaliteli hizmet alırız.

haklarımızı biliyoruz merak etme ;)

quote:

Orjinalden alıntı: karaefe48

quote:

m35 sen henüz iş hayatına atılmadın anlaşılan
    misal: yıllık izinlerde dahi c.tesi işgünü sayılır. 2 hafta tatil yaparsan 10 değil 12 gün olarak hesaplanır

arkadaşım sen heralde daha ilk okulu bitirip okuma yazma ögrenmedin sanırım... bak ne yazmısım orda ?
    c.tesi teknik servis iş başı yapıyorsa ki her servis yapmaz sadece onlar iş gününden sayarlar bilmiyorsan yorum yapma...

• arkadaşlar bende telefonumu başarı servisine verdim ayın temmuz 28 de hesaplarıma gore 1 eylulde doluyor.30 iş günü ayrıca bana verdikleri belgede cumartesi servisin alım yaptığı söyleniyor.acaba ne yapmam lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.