Şimdi Ara

Gerçek anlamda araçların yakıt tüketimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kağıt üstünde teknik veriler genelde çok aldatıcı oluyor artık 2 3 litre fark oluyor aracı aldığınızda ama ama geçmiş olsun artık yapılabilecek birşey kalmıyor 3.5 yazmıslar ama görebilene aşkolsun bu nedenle lütfen herkes kullandığı aracı tutumlu ve seri kullandıkları anlardaki değerlerini gidilen yolları ve kmlerini eğer varsa ortalama hızları ile yazarlarsa herkes için çok yararlı bir paylaşım olacaktır böylece araç alacak olanlar kötü sürprizlerle karşı karşıya gelmeyecektir. Lütfen Şehiriçi sakin kullanım değerlerini yazalım yoksa değerler gerçekçi olmaz.

Ben ilkten başlıyım 2006 nissan primera 1.6 109 hp benzinli şehirdışı 82.5 ortalama hızla bursa istanbul arası 4.6 litre
    Bursa izmir arası 5.6 litre. İzmir şehiriçi sakin kullanımda 8.2 litre

• Mobilde olmasam resimlerle daha detaylı yazardım.

İstanbul da şehir içi sakin kullanımla 12.5lt ortalama, tatlı performanslı kullanım ile 13.5lt ortalamanın altına indirmek imkansız.

Şehir dışı ise henüz aracımla İstanbul Bursa arası 2 defa gidip geldim. 110-120 km/h da sabit kalmaya çalışarak 79km/h ortalama ile 7.1lt ortalama tüketim gördüm. Biraz daha yüksek hızlarda seyredince veya uzun rampalarda bol virajlı yollarda ise 8.5-9.0lt ortalama görmek mümkün.

Opel Vectra B 2.0lt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VW golf 4 1.6 16v otomatik,
    33 km ortalamayla 9.2 litre gunluk 80 kmden 3000 dir ortalama tuketyimi bu. kisa 2-3 kmlik ve bol trafikli yollarda 12.5 litre. uzun yollarda yuksuz 5.6 gorduk en dusuk dolu haliyle 6.5. sonuc olarak sehir icinde, tek kisi icin gayet keyifli ve ideal bi arac ama limitlerde(agir yuk, uzun yol, yuksek performans) yetersiz.

• 2012 kia ceed 128hp dizel MANUEL

ben yol bilgisayarının verisine çok aldırmam açıkçası.
    Balıkesir de yaşıyorum trafik sakin. Ama burada çok kısa mesafelerde kullanıyorum aracımı.
    En az ayda 2 defa izmire gidiyoruz. izmir yolunda 110-140 arası değişiyor hızım. aciliyet ve psikoloji durumuma göre.
    izmirde şehir içinde de kullanıyoruz..

bu şartlar altında şu sıralar 1 depo ile (50lt alıyor genelde) 900-950 km yapıyorum.
    5,5lt 5,2lt gibi bir karma tüketimim var.

Yazın ise aynı şartlara sürekli açık olan klimam eklendiğinde 800-850km gidiyorum 50 lt ile.
    yani klima ile 5,8lt-6,25lt arası yakıyorum.

Dipnot: Genelde az yaksın diye hiç ama hiç kasmam.

en son izmir den balıkesire gelirken yakıt azdı, acelem de yoktu ortalama 85km/sa hız ile 4,2 ortalama ile geldim.
  • nightmare35 N kullanıcısına yanıt
    Arac benzinli sanırım. 82,5 km/s hız ve 4,6 Lt ortalama tuketim. Gösterge ile pompa uyuşmuyorsa aracı kesinlikle satmayın derim.

• evet aracım benzinli ve uyuşuyor pratikte daha yüksek değerler varken bazen de iyi değerler çıkabiliyor fabrika verilerine göre devam arkadaşlar
  • Benzinli 1.4 clio symbol. Aracı sürekli şehiriçi kısa mesafe kullanıyorum 10 litre yakıyor.

• Selamlar aracım cvt corolla 19 austosta aldım 349 litre benzin yaktım 1700 tl ödemişim tek tek yazıyorum aracı coğunlıkla uzun yolda kullandım su an 4500 km de depodaki benzin 100 km yapar yani yukardaki bilgilerle arac 4600 km yapmış oluyor bunun 600 km ancak sehir içidir 4000 i sehir dışıdır benim araç ortalama km vermiyor maalesef ama uzun yolda çokta performanslı kullanmıyorum sayılır artık yakıtını siz hesaplayın benim fazla aram iyi değil hesap kitapla.
  • şehirdışı 7.5 gibi bir değer çıkar ama arkadaşlar lütfen hesabı kıtabı yapılmıs ve marka model ve yılı tam olsun yoksa yazmayın okuyan bilgiyi direkt olarak alsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.