Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam icne girince km/l ve L/100 km yazar. Bir ihtimal mpg de olur. Basittir unit kismi varsa.

Babami soka sokmuslugum vardir mile cevirerek arabanin kmsini dusurdugumde :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün yeni bir test daha yaptım, ~120-130 civarlarında seyredersem acaba ne kadar yakıyorum diye. Mesafe kısa ama yine de bir fikir veriyor.

Otobana çıktıktan sonra hızımı 130 civarlarında sabitledim, 48 km sonra hedefe ulaştığımda aşağıdaki sonuç çıktı.

Güzergah :
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Tüketim :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 2 Şubat 2014; 16:10:24 >

• eğim lehinize değilse çok iyi bir değer(yolu bilmiyorum)
  • Fiesta 2012 TDCİ Gelibolu-Simav arası uzun yol verilerim.Yolculuk toplam 360 km sürdü yol bilgisayarı 5.3 lt /100 km gösterdi hızım 80-100 arasıydı çok nadir olarak 120 km ye kadar çıktım arabada 2 kişi ve bavullarımız vardı.Yolun 280 km si duble yol 80 km si gidiş gelişli virajlı ve inişli-çıkışlı yoldu.Gelibolu dan çıkmadan fullemiştim depoyu Shell Nitro ile, Simava vardığımda tekrar fulledim 85 tl ödedim 18,20 lt aldı.Hesabıma göre 5.0 lt/100 yakmış oluyor.Veriler sırasıyla ortaama hız,ortlama tüketim ve toplan katedilen mesafe.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufradirisi01 -- 4 Şubat 2014; 16:46:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

eğim lehinize değilse çok iyi bir değer(yolu bilmiyorum)

Fırsat bulursam aynı güzergahta aynı şekilde bir de ters istikamette deneyeceğim.

Dün akşam dönüşte denedim, ama trafik biraz yoğundu, çok fazla yavaşla-hızlan-yavaşla-hızlan şeklinde geçtim yolu. 6.1 litre gibi bir sonuç çıktı.
    Gidiş güzergahında ilk denemede yola sabah çıktığım için yol müsaitti, bu kadar fazla dalgalanmamıştı hızım.

Sanırım ilk denemede gidiş yönünde eğim de aracın lehine gibi, dönüşte sanki biraz daha fazla çıkacak gibime geliyor. Sağlıklı bir sonuç alırsam mesaja ekleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uluğbey01

Fiesta 2012 TDCİ Gelibolu-Simav arası uzun yol verilerim.Yolculuk toplam 360 km sürdü yol bilgisayarı 5.3 lt /100 km gösterdi hızım 80-100 arasıydı çok nadir olarak 120 km ye kadar çıktım arabada 2 kişi ve bavullarımız vardı.Yolun 280 km si duble yol 80 km si gidiş gelişli virajlı ve inişli-çıkışlı yoldu.Gelibolu dan çıkmadan fullemiştim depoyu Shell Nitro ile, Simava vardığımda tekrar fulledim 85 tl ödedim 18,20 lt aldı.Hesabıma göre 5.0 lt/100 yakmış oluyor.Veriler sırasıyla ortaama hız,ortlama tüketim ve toplan katedilen mesafe.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

paylaşım için teşekkürler. Araçta kar lastiği varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

eğim lehinize değilse çok iyi bir değer(yolu bilmiyorum)

Fırsat bulursam aynı güzergahta aynı şekilde bir de ters istikamette deneyeceğim.

Dün akşam dönüşte denedim, ama trafik biraz yoğundu, çok fazla yavaşla-hızlan-yavaşla-hızlan şeklinde geçtim yolu. 6.1 litre gibi bir sonuç çıktı.
    Gidiş güzergahında ilk denemede yola sabah çıktığım için yol müsaitti, bu kadar fazla dalgalanmamıştı hızım.

Sanırım ilk denemede gidiş yönünde eğim de aracın lehine gibi, dönüşte sanki biraz daha fazla çıkacak gibime geliyor. Sağlıklı bir sonuç alırsam mesaja ekleyeceğim.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Yok üzerinde orjinal lastikleri var.Dört mevsim continental 195-50-15.Ama yakıt tüketimi muadili fiestalara göre fazla gibi sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uluğbey01

Yok üzerinde orjinal lastikleri var.Dört mevsim continental 195-50-15.Ama yakıt tüketimi muadili fiestalara göre fazla gibi sanki.

Hızınıza göre banada tüketim birazcık fazla geldiğinden sormuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Şimdi tatildeyim eve dönünce servise baktıracağız artık.Gerçi yazılın falan güncellediler ama en son enjektörler kontrol edilecek.
  • ECO modda 1800 km nin sehir disi ve ara hizlanmalar dahilinde

14 15 litre arasi

Arac S500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaxxx -- 5 Şubat 2014; 2:58:35 >
  • Dayımın 1.6 easytronic 2009 astra h sedanında gördüm ve şok oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdi mert -- 5 Şubat 2014; 10:15:05 >
  • İstanbul-İzmir arası Bursada sonra İzmir'e kadar yakıt verisi..

Cc ile 100 km civarı seyredildi..

Volvo C30 1.6Drive R-Design

4.0 Lt/100km ortalama hız 83 km

• quote:

Orijinalden alıntı: hamdi mert

Dayımın 1.6 easytronic 2009 astra h sedanında gördüm ve şok oldum

Aracın sahibine acı haberi verin bence. Yol bilgisayarı bozuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Şubat 2014; 10:26:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamdi mert

Dayımın 1.6 easytronic 2009 astra h sedanında gördüm ve şok oldum

Aracın sahibine acı haberi verin bence. Yol bilgisayarı bozuk

tüketilen yakıtı km ye bölünce 8,6 litre gibi bir değer çıkıyor ki buda bu araç için normal bir değer. Yani sorun ortalama tüketimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Şubat 2014; 10:36:17 >

• 5100 km si şehir dışı kalanın tamamı şehir içi
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) fotoğraf kötü çıkmış o yüzden yazayım toplam yol 12203 ortalama hız 39 toplam yakıt 825,6 ortalama tüketim 6,9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 6 Şubat 2014; 16:32:59 >
  • quote:

5100 km si şehir dışı kalanın tamamı şehir içi
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) fotoğraf kötü çıkmış o yüzden yazayım toplam yol 12203 ortalama hız 39 toplam yakıt 825,6 ortalama tüketim 6,9

Hocam araç otomatik mi? "dds" diye bir tuş var resimde. Ne işe yarıyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Onucsifiryedi

ECO modda 1800 km nin sehir disi ve ara hizlanmalar dahilinde

14 15 litre arasi

Arac S500

Doğru tercih reis yürüyen en iyi araç şuanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan26tr

quote:

5100 km si şehir dışı kalanın tamamı şehir içi

Hocam araç otomatik mi? "dds" diye bir tuş var resimde. Ne işe yarıyor acaba?

Evet araç yarı otomatik (easytronic) dds ise lastik basınç uyarı sistemi.

• Arkadaşlar Araç 1.4i titanium 2013 3250 KM de ... Şehir dışı 1 depo ile (42 L) 750-800 km civarı gidiyor.Yalnız şehir içi yakıtının fazla olduğunu düşünüyorum..Araçta kar lastiği , hava sıcaklığı ve rodajda olmasından dolayı yakıtı sizce nasıl...?
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.