Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: kinghenryy

izmirden afyona geldim 1 hafta önce. Araçta 4 yetişkin, birde 15kg ağırlığında 3 yaşında bir çocuk vardı, bagaj ve her boş alan eşya ile ağzına kadar doluydu, klima yol boyunca açıktı 22 derecede auto modda. arac 2014 astra 1.4 turbo otomatik.

ort. hız ;

https://www.dropbox.com/s/f8x8fx493uze04i/IMAG0989.jpg?dl=0

tüketim:
    https://www.dropbox.com/s/1z77wlqnimyncjy/IMAG0988.jpg?dl=0

bana biraz yüksek geliyor hala..

Afyonun rakımı oldukça yüksektir dolaysiyla yüklü bir araçla klima açık halde sürekli yokuş cikmissiniz bu açıdan bakınca normal. Eğer aynı yolu geri donecekseniz birde dönüşün ortalamasına bakmak lazım.

hocam aynı yolun dönüşü yaklaşık olarak 6.5 gibi oluyor, mayıs ayının başlarında izmir-afyon arasını bu sefer daha yüksek hızla klima yolun yarısında açık 2 yetişkin bir çocuk olacak şekilde;

ort. hız

https://www.dropbox.com/s/vjn62y1l3z9owtn/IMAG0414.jpg?dl=0

ort. tüketim:

https://www.dropbox.com/s/hl71ep6hylkn7ge/IMAG0415.jpg?dl=0

otomatik olmasa sanırım 0.5-1 litre arası daha az tüketirdi. Eşim kullanacak diye otomatik aldık aracı, yeni astra çıkınca düz vitesli olanıyla değiştirmeyi düşünüyorum, çok fiyat farkı olmazsa.

• quote:

quote:

quote:

izmirden afyona geldim 1 hafta önce. Araçta 4 yetişkin, birde 15kg ağırlığında 3 yaşında bir çocuk vardı, bagaj ve her boş alan eşya ile ağzına kadar doluydu, klima yol boyunca açıktı 22 derecede auto modda. arac 2014 astra 1.4 turbo otomatik.

ort. hız ;

https://www.dropbox.com/s/f8x8fx493uze04i/IMAG0989.jpg?dl=0

tüketim:
    https://www.dropbox.com/s/1z77wlqnimyncjy/IMAG0988.jpg?dl=0

bana biraz yüksek geliyor hala..

Afyonun rakımı oldukça yüksektir dolaysiyla yüklü bir araçla klima açık halde sürekli yokuş cikmissiniz bu açıdan bakınca normal. Eğer aynı yolu geri donecekseniz birde dönüşün ortalamasına bakmak lazım.

hocam aynı yolun dönüşü yaklaşık olarak 6.5 gibi oluyor, mayıs ayının başlarında izmir-afyon arasını bu sefer daha yüksek hızla klima yolun yarısında açık 2 yetişkin bir çocuk olacak şekilde;

ort. hız

https://www.dropbox.com/s/vjn62y1l3z9owtn/IMAG0414.jpg?dl=0

ort. tüketim:

https://www.dropbox.com/s/hl71ep6hylkn7ge/IMAG0415.jpg?dl=0

otomatik olmasa sanırım 0.5-1 litre arası daha az tüketirdi. Eşim kullanacak diye otomatik aldık aracı, yeni astra çıkınca düz vitesli olanıyla değiştirmeyi düşünüyorum, çok fiyat farkı olmazsa.

Hocam bu veri afyonda izmire dönüş verisimi eğer öyleyse bence çok yakıyor. 2 ay önce 1.4 t Cosmo sw at bir araç alacaktım ve alır almaz lpg Takdiracıktım nasip olmadı alamadık. Bence Bu şartlarda aracınıza lpg takdirmayi düşünebilirsiniz. Yeni astra yi dusunuyorsaniz ve performans önceliğimiz yoksa 1.0 easytronic de düşünün derim o aracın tüketim verilerinin çok iyi olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Ağustos 2015; 11:15:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok hocam bu da izmir afyon verisi, afyondan izmire ise 6nin altina zor dusuyor 100km hizi gecmesem belki duser..

• quote:

Yok hocam bu da izmir afyon verisi, afyondan izmire ise 6nin altina zor dusuyor 100km hizi gecmesem belki duser..

O halde değerler çok kötü değil hocam normal

• 2010 Corsa CDTI 75HP

İstanbul- Mersin 4 kişi + Bagaj. Klima 3.konumda devamlı açık.

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Adana - İstanbul 4 kişi + Bagaj. Klima 3.konumda devamlı açık. (dönüşte sadece ortalama hız ve tüketimi sıfırladım)

2500km ortalaması 500km şehiriçi dahil 5.2L

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bacanakis -- 17 Ağustos 2015; 14:56:07 >

• 2008 Impreza 1.5R AWD (sürekli 4 çeker) Ankara - Adana Seyhan arası tam 488km

Dolu LPG ile gelip tekrar doldurdum 83 tl lik LPG aldı. Ortalama km de 170 kuruş (Ankara Bursa arası 160 kuruş yaktı)

Rampa vs olmazsa düz yolda ortalama 4.4 görüyorum. Eskişehir Ankara arasında denedim..
  • Araç: 2011 Citroen C4
    Motor: 1.6 e-HDi 110hp
    Depo: 55lt
    Yük durumu: 3yetişkin+2çocuk+full bagaj
    Klima kullanımı: %100
    Güzergah: Sivas-Sorgun(Yozgat)
    Ort hız: 115km/h sabitleme(%50) + 100km/h sabitleme(%50)
    Yük durumu: 3yetişkin
    Klima kullanmı: %0
    Güzergah: Sivas-Zara(Sivas) + Dönüş
    Ort hız: 100km/h sabitleme(%100)
    Fotoğraflardaki ort hız değerleri dur kalk ve bazı durumlarda şehiriçi değerleri yüzünden az gözükmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmbzethm -- 18 Ağustos 2015; 14:02:32 >

• konuyu yeni gördüm çok faydalı olmuş paylaşım yapanlara teşekkürler
  • Bayramda uzun yol görünüyor nasipse.Yine ayrıntılı veri paylaşımında bulunuruz inşallah.
  • Afyon-Antalya arasi full klima,3kisi,full bagaj dolu,cc kullanilmadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Migros13 -- 21 Ağustos 2015; 15:27:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

2008 Impreza 1.5R AWD (sürekli 4 çeker) Ankara - Adana Seyhan arası tam 488km

Dolu LPG ile gelip tekrar doldurdum 83 tl lik LPG aldı. Ortalama km de 170 kuruş (Ankara Bursa arası 160 kuruş yaktı)

Rampa vs olmazsa düz yolda ortalama 4.4 görüyorum. Eskişehir Ankara arasında denedim..

4 ileri Cvt mi var araçta?

• 4 ileri tam otomatik + tiptronik (manuel de kumanda edilebiliyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

1.2 tsi manuel golf, bursa niluferden rakim 150den karacabey yolundaki fabrikama, gidis donus degerleridir, donuste klima da acikti, tek kisi seyahat.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Aynı güzergah golf 1.2tsi Varmı daha iyisi merak ediyorum

• vw polo 1.4 85 beygir benzin . son 5420 km'den beri toplamda 318,31 litre benzin harcamışım. bu da 5,872 litre/100 km yapıyor. iki kere toplamda 1600 km uzun yol yaptı onun harici ortalama 25-30 km hızda seyredildi.
  • Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

3 hafta önce samsunda sürekli benzin aldığım istasyonda depoyu tabanca atana kadar fulledim ve önce ankaraya oradan konya ya oradan manavgata gittim. tabi bütün şehirlerde es dost akraba ziyaretleri nedeniyle kaldım ve şehir içlerinde de bayagi takıldık, daha sonra manavgat tan tekrar konyaya geldik konyada iken bir kez karapınara gidip geldim. daha sonra tekrar ankaraya ve ankarada da çevre yolundan bir kez etlikten etimesuta gittim. dolaysiyla yapılan yolun 2000 km si şehir dışı ve neredeyse tamamı klima açık full bagaj ve 2 yetişkin 2 çocuk şeklinde (son 400 km si ise 3 yetişkin 2 çocuk ve arabanin heryeri tika basa dolu) 110_120 km süratlerle kat edildi. şehir içlerinde sakin bir sürüş tarzım vardır. Bu arada konya_karapinar arasında ise yukarıda da paylaştığım bir yakıt denemem var buda yolculuğun yakıt tüketimi göz edilen tek istisnasıdir (220 km). Az önce bütün bu yolculuğa çıkmadan önceki benzin istasyonuna gittim ve aynı tabancayla tekrar tabanca atana kadar depoyu fulledim ve sonuç bu. Yol bilgisayarı ise herzamanki gibi hatasıza yakın bir hesaplama yapmış. Çünkü fişlerin toplami 141.51 litre iken bilgisayar 141.1 litre gösteriyor

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

1 ay sonra bugün tekrar aynı tabancada depoyu fulledim ancak bu sefer pompacıya tabanca atınca bırak demedigimden ağzına kadar doldurmuş dolaysiyla 2 litre kadarlık sapma ora kaynaklı neyse bir dahakine yine tabanca atana kadar doldururuz bu sefer daha net sonuç ortaya çıkar geçen ay sonuna göre 813 km yol yapmışiz bunun 300 km si Sinop samsun arası geri kalanı ise tamamen gerçek şehir içinden (20 km civarı ortalama hız ve kısa mesafe 3_4 km lik kullanim) oluşuyor. Fişlerin toplamina göre alınan toplam yakıt 207.5 litre. Son 1 ayda yapılan yol 813 km ve bunun için 66 litre yakıt alınmış ve bu 800 km nin ortalamasi 8.24 litre olmuş. Toplamın ortalamasi zaten yol bilgisayarında görünüyor sapma yok denecek kadar az.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmbzethm

Araç: 2011 Citroen C4
    Fotoğraflardaki ort hız değerleri dur kalk ve bazı durumlarda şehiriçi değerleri yüzünden az gözükmektedir.

hocam 100km yerine 90-93km arasına sabitlersen 3 km civarı bi tüketim çıkacaktır.. bende c4 picasso var aynı motor ama çok daha ağır kasa 90km civarında 3 litre tüketim değeri var giresun izmir arası...

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Orijinalden alıntı: cmbzethm

Araç: 2011 Citroen C4

hocam 100km yerine 90-93km arasına sabitlersen 3 km civarı bi tüketim çıkacaktır.. bende c4 picasso var aynı motor ama çok daha ağır kasa 90km civarında 3 litre tüketim değeri var giresun izmir arası...

Hatta sağa çekip dursun, tüketim SIFIR olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    gerçekten ilginç bir motor hocam yaklaşık 20km/h oynayor diye dağlar kadar fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmbzethm -- 12 Eylül 2015; 17:44:46 >
  • Fiat Albea, genelde tek kişi, bagaj boş, klima kullanılmıyor, 4.0 litre
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.