Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (327. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Murat Burç Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.530
Cevap
238
Favori
1.598.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Haklı olduğunuz yanlar var ama özellikle ilk yıllarda alınan kararlar ve denk gelen fırsatların çok önemli olduğunu düşünüyorum.
    Aynı sınıftan aynı kapasitedeki insanlar, zamanında yaptıkları tercihler veya önüne sunulan fırsatlar ile ciddi fark yaratabiliyor.
    Arada dediğiniz gibi uçurumlar oluşuyor. Oysa zamanında aynı sırada aynı projede çalışan insanlardı belki.
  • scientia kullanıcısına yanıt

“Mühendis” demek bu demek zaten. Mimari tasarım yaparken ya da sonradan gözden geçirirken tabi ki mimariyi ve maliyeti hesaba katacak. Maliyeti, performansı düşünmeyen arkadaşlar mühendis olmuyor, onlara tekniker/teknik personel diyoruz, diğer mühendislik alanlarında olduğu gibi.

• mghfreud M kullanıcısına yanıt

Normalde haklısınız ama mesela deterjan firmasının IT kısmı dijital ürün geliştirmiyor. Ağır bir şekilde vendor ve hazır ürünlere bağlılar. Bir de kurumsal firma olduğu için aşırı iş bölümü var. Tonla ekip var. Hepsi birbiriyle çalışıyor. Mesela X ekibi bana şu lazım, şu uygulamamı çalıştıracağım diyor. Cloud ekibi onay veriyor ve servis çalışıyor. Fakat uygulamayı dışarıdan almışlar. Optimize mi değil mi kimsenin haberi yok.

• scientia kullanıcısına yanıt

Premature optimization diye bir konu da var, çalışıyorsa gereksinimleri karşılıyorsa ona vakit harcamak gereksiz olabilir.

internal toollar vb veya yükü fazla olmayan veya 1 dk de sürse 10 saniye de sürse fark etmeyecek işleri optimize etmeye vakit harcamak yerine o insan gücünü daha verimli kullanabiliriz.

çook büyük kişi sayısının çok fazla olduğu yerde çalışmadım o yüzden kurumsal hiyerarşiyi bilmiyorum.

cost sıkıntı ise o zaman değerlendirip optimize edilir gibi geliyor. Doğrusu bu gibi yani. Ama eldeki ürünlerin ne kadar verimli iyi olduğunu da ölecek kadar bilmek de önemli gibi.

aws google netflix gibi large scale yerlerde çalışmak iyi olur gibi, veya küçük ama global oyuncular da olabilir.

trendyol falan ne kadar optimize acaba onu merak ediyorum, görece tr pazarda yüksek trafik alıyordur.

• tuna222 T kullanıcısına yanıt
    Taiden roketsana gecen bir arkadasim bahsettigim sekilde yoneticisinden onayli belge almak zorunda kaldi…

Siz neye gore yok diyorsunuz?
  • maaş dısında her sey konusuluyor. nasıl bi ortam anlamadım burası

• yorgundemokrat06 kullanıcısına yanıt

Sorma her 10 sayfanın;

-3 sayfası muhendislik vs tıp sidik yarışı

-3 sayfası savunma sanayii vs yazılım sektörü sidik yarışı

-2 sayfası faang şirketlerinde çalışmak için doktora mı yapayım yurtdışında bir şirkette çalışıp tecrübe mi edineyim

-1 sayfası savunma sanayii şirketlerindeki dedikodular

-yarım sayfası boş yapanlar

-yarım sayfası iş yeri - maaş - lokasyon - tecrübe paylaşanlar

• Tonla mühendis var burada. Hazır yakalamışken soru soruyoruz.  Yılda 1 kez zam olduğu için her gün maaş konuşamayız. Herkesin maaşı belli. Birkaç aya zam olacak. Herkes oran paylaşacak. Sonra seneye kadar sus pus olur mecburen maaşlar sabitlendiği için.

• 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.