mrb.. sorunu izah edeyim. 2 adet (24 port +2 port gigabit ethernet) switch var.. bunlardan birinin gigabit portuna serverdan gelen kabloyu bağlamak istiyorum diğer gigabit porttanda ikinci switchin gigabit portuna bağlantı yapmak istiyorum. diğer portlarada 40 adet pc bağlanacak.. bu bağlantıları düz şekilde mi tapacam? sorun çıkar mı acaba? bu gigabit portu sayesinde server-switch-switch arasında bağlantı gerçekten 1000 mbps mi olur? bu fiziki bağlantıyı bana anlatırsanız minnettar kalırım....
:( kimse yokmu yardımcı olacak? :(
Bu yeni ağ aygıtları ile hiç çalışmadım ama bu switchlerde muhtemelen yine bununla ilgili özel bir port vardır ya da bu switchlerin birisinde gigabit portların başka switch ile bağlantı kurmak için kullanacağına dair bir ayarı olabilir. Uplink diye geçer. Switchlerden bir tanesinde gigabit port için Uplink ayarı varsa gigabit destekli kablonu bu uplink destekli gigabit port ile diğer switchin gigabit portuna taktığın zaman sorunsuz bağlamış olursun.
Resimde ki gibi kablonun bir ucu uplink'te diğeri sıradna bir uçta takılı.
Tekrar hatırlatayım gigabit switchler ile hiç çalışmadım hızlı gelişen teknoloji belki onlara farklı kullanım kolaylıkları da getirmiştir.
quote:
Orjinalden alıntı: xsentos
mrb.. sorunu izah edeyim. 2 adet (24 port +2 port gigabit ethernet) switch var.. bunlardan birinin gigabit portuna serverdan gelen kabloyu bağlamak istiyorum diğer gigabit porttanda ikinci switchin gigabit portuna bağlantı yapmak istiyorum. diğer portlarada 40 adet pc bağlanacak.. bu bağlantıları düz şekilde mi tapacam? sorun çıkar mı acaba? bu gigabit portu sayesinde server-switch-switch arasında bağlantı gerçekten 1000 mbps mi olur? bu fiziki bağlantıyı bana anlatırsanız minnettar kalırım....
24+2 siwtchlerde 2 port gigabittir. 25 nolu porta server'i, 26 nolu portu diğer switch'in gigabit portuna bağlayın. normal bir network topolojisi böyle yapılır.
ekstra hiç bir ayar gerektirmeden çalışacaktır. kullandığınız kablonun düz veya cross olması önemsiz. switchlerde auto mid-midx seçeneği olduğu için otomatik algılar.
saolun yardımlarınız için.. tşkler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme