Şimdi Ara

GIGABYTE GA-EX58-EXTREME LGA 1366 Intel X58 neden calısmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  GIGABYTE GA-EX58-EXTREME LGA 1366 Intel X58 neden calısmıyor

GIGABYTE GA-EX58-EXTREME LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard - Retail
    CPU Type: Core i7
    FSB: QPI 6.4GT/S
    South Bridge: Intel ICH10R
    Number of Memory Slots: 6×240pin
    Maximum Memory Supported: 24GB
    Channel Supported: Triple Channel
    PCI Express 2.0 x16: 3 x PCI Express 2.0 x16 (x16, x16, x8)
    PCI Express x4: 1
    Model #: GA-EX58-EXTREME

ustteki anakartı aldım...

ancak montajı yaptıktan sonra 1 sanıye ıcınde guc kesılıyo...ıslemcı fanı calısıyor hemen duruyor... hata ledleri olan ledlerden bır kacı yanıyor...sistem kapatıyor kendıni...

urunu arızalı oldugu ıcın servıse gonderdım onlar da anakartınız dogru sekılde calısıyo dıye bılgılendırme yaptılar...

sizce sorun ne olabılır...

hıgh power 1200 watt psu
    core i7 2.66
    ocz 3x2 1600 mhz gold

yapmam gereken ıslem var mı power tusuna basmadan.
    psu dan gelen kabloları takıyorum ramları yerlestırıyorum ıslemcıyı ve fanını takıyorum...
    benım yapamadıgım bı durum mu soz konusu?
    unuttugum atladıgım nokta nedır?

• 8 pinlik konektörüde taktınızmı ? (Göndermiş olduğunuz fotoların birincisinde cpu nun sağ üst tarafında mosfetin yanındaki beyaz yere)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

8 pinlik konektörüde taktınızmı ? (Göndermiş olduğunuz fotoların birincisinde cpu nun sağ üst tarafında mosfetin yanındaki beyaz yere)
    pekı anakartın kıtapcığına bakarak yanan hata ledlerının ne anlama geldığını bulmaya calıstınmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

pekı anakartın kıtapcığına bakarak yanan hata ledlerının ne anlama geldığını bulmaya calıstınmı ?

Alıntıları Göster
    evet hocam ıkı guc gırısını de takıyorum...uzaktan yardımcı olmak zor bılıyorum ama montajı dogru yaptıgıma ınanıyorum...
    x58 yenı sıstem oldugu ıcın montaj vıdeosu bulamadım...
    anakartın turkce klavuzu yok...
    12 numaralı hata ledı yanıyor...
    bu hata ledlerı kuzey koprusu veya ram yuklenmesı sorununu ısaret edıyor.
    ama servıste calısması kafa karıstırıcı
    bu klavuzun ısaret edıldıgı ledlerın bulundugu sayfanın goruntusu...

ekran kartının takılı olmaması pc nın acılmasına engel midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: kerim_ali

evet hocam ıkı guc gırısını de takıyorum...uzaktan yardımcı olmak zor bılıyorum ama montajı dogru yaptıgıma ınanıyorum...

Alıntıları Göster
    ramlerden tek modulu takarak anakartı calıstırmayı denedınızmı acaba

bırde bıos clear jumper ıle sıstemı bıosunu resetlemenızı onerırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 27 Şubat 2009; 4:38:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

ramlerden tek modulu takarak anakartı calıstırmayı denedınızmı acaba

bırde bıos clear jumper ıle sıstemı bıosunu resetlemenızı onerırım

Alıntıları Göster
    tek ram takarak denedım yını sonuc...bıos pılını cıkardım bekledım cmos tusu koymuslar falan onu da kullandım aynı sorunla karsılastım...bu sıvrı uclara dokunmayın elektrosstatık olusur parcalar zarar gorur seklınde uyarılar falan vardı boylesı bısorun mumkun mu?

ben o tarz onlemler almadım bırlestırme ıslemı yaparken...ıslemcıyı de dogru taktım...sus gıbı duruyo hersey karsımda bıturlu yapamıyorum...

• quote:

tek ram takarak denedım yını sonuc...bıos pılını cıkardım bekledım cmos tusu koymuslar falan onu da kullandım aynı sorunla karsılastım...bu sıvrı uclara dokunmayın elektrosstatık olusur parcalar zarar gorur seklınde uyarılar falan vardı boylesı bısorun mumkun mu?

ben o tarz onlemler almadım bırlestırme ıslemı yaparken...ıslemcıyı de dogru taktım...sus gıbı duruyo hersey karsımda bıturlu yapamıyorum...

Alıntıları Göster
    Peki psu nun sağlamlığından eminmisiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

Peki psu nun sağlamlığından eminmisiniz?

Alıntıları Göster
    psu yu nasıl kontrol edebılırım....sası yaptıgımda yesıl sıyah bırlestırıyorum termaltake fan guc gırıslerını baglıyorum fanlar calısıyor....psu nun tam olarak calıstıgını gosterır mı bılemıyorum ama enerjı gelıyor...
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kerim_ali

Engeldir tabi.. Sistem ekran kartını görmediğinden çalışmayı durduracaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhansackan

quote:

Engeldir tabi.. Sistem ekran kartını görmediğinden çalışmayı durduracaktır...

Alıntıları Göster
    benım de aklıma o gelıyor ama hata ledlerı ram veya kuzey koprusu yuklenmesı sırasında bı hata olustu seklınde uyarı verınce garantıye vermekte buldum careyı....onlar da tıkır tıkır calısıyor anakart test ıslemlerımız devam edıyor dıye msj attılar...ekran kartsız baslangıc nıye olmasın kı sadece goruntu gelmez dıye dusunuyorum...devrenın acılmaması ıslemcı fanının anıden durması gıbı problem yaratır mı?

• quote:

benım de aklıma o gelıyor ama hata ledlerı ram veya kuzey koprusu yuklenmesı sırasında bı hata olustu seklınde uyarı verınce garantıye vermekte buldum careyı....onlar da tıkır tıkır calısıyor anakart test ıslemlerımız devam edıyor dıye msj attılar...ekran kartsız baslangıc nıye olmasın kı sadece goruntu gelmez dıye dusunuyorum...devrenın acılmaması ıslemcı fanının anıden durması gıbı problem yaratır mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Anakartın sistemi başlatmak için yaptığı kontrollerden biri de ekran kartı kontrolüdür... Eğer ekran kartı görmez ise ram ya da cpu görmediği gibi hareket eder... Yani çalışmaz...benim bildiğim-gördüğüm budur...

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhansackan

quote:

Anakartın sistemi başlatmak için yaptığı kontrollerden biri de ekran kartı kontrolüdür... Eğer ekran kartı görmez ise ram ya da cpu görmediği gibi hareket eder... Yani çalışmaz...benim bildiğim-gördüğüm budur...

Alıntıları Göster
    ekran kartı olmazsa olmaz hatta ekran kartı olsun ek güç girişi takma yine açmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

ekran kartı olmazsa olmaz hatta ekran kartı olsun ek güç girişi takma yine açmaz..

Alıntıları Göster
    tamamdır o zaman sorun cozuldu...ben ekran kartını anakartın calısması ıcın anabılesen seklınde dusunmemıstım...hepınıze tsk ederım...

dıyebılırız kı ekran kartınız olmadan anakartta devrede guc akısı saglanmıyo...
  • quote:

tamamdır o zaman sorun cozuldu...ben ekran kartını anakartın calısması ıcın anabılesen seklınde dusunmemıstım...hepınıze tsk ederım...

dıyebılırız kı ekran kartınız olmadan anakartta devrede guc akısı saglanmıyo...

Alıntıları Göster
    eskiden ekran kartsız boot ediyordu ya? abim pc almış, ekran kartını daha almadı. ekran kartsız anakart ışık bile vermiyor diyor. İnş bi sorun çıkarmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrypticNS

eskiden ekran kartsız boot ediyordu ya? abim pc almış, ekran kartını daha almadı. ekran kartsız anakart ışık bile vermiyor diyor. İnş bi sorun çıkarmaz...

Alıntıları Göster
    dostum diyelim hadi açıldı bilgisayar görüntüyü nereden almayı planlıyorsun ? ekran kartı şart onboard sistem olsa açılırda bu anakartta onboard olduğunu sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

dostum diyelim hadi açıldı bilgisayar görüntüyü nereden almayı planlıyorsun ? ekran kartı şart onboard sistem olsa açılırda bu anakartta onboard olduğunu sanmıyorum

Alıntıları Göster
    ekran kartının olmazsa olmazlardan oldugunu bılıyorum sonucta onboard ekran kartı yok uzerınde...295 aldım henuz ulasmadı...o gelınceye kadar calısıp calısmadıgını ram uyumu falan var mı acaba dıye merak ettım bagladım hata ıle karsılastım...eskı nesıl anakartlar calısırmıs ekran kartı takılı olmasa bıle...
    goruntu ıcın elbette sart

• quote:

ekran kartının olmazsa olmazlardan oldugunu bılıyorum sonucta onboard ekran kartı yok uzerınde...295 aldım henuz ulasmadı...o gelınceye kadar calısıp calısmadıgını ram uyumu falan var mı acaba dıye merak ettım bagladım hata ıle karsılastım...eskı nesıl anakartlar calısırmıs ekran kartı takılı olmasa bıle...
    goruntu ıcın elbette sart

Alıntıları Göster
    hocam sen en iyisi gtx 295 in gelsin bir de o zaman bak.inşallah sorun kalmayacak o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zencefi1

hocam sen en iyisi gtx 295 in gelsin bir de o zaman bak.inşallah sorun kalmayacak o zaman.

Alıntıları Göster
    Yazın alacağım sistemi toplamışsın.Hayırlı olsun.Bu anakartın fiyatı ne kadar hiç bir yerde EX58-Extreme in fiyatını bulamadım da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krak3n

Yazın alacağım sistemi toplamışsın.Hayırlı olsun.Bu anakartın fiyatı ne kadar hiç bir yerde EX58-Extreme in fiyatını bulamadım da.

Alıntıları Göster
    GIGABYTE GA-EX58-EXTREME LGA 1366 Intel X58 anakart cok gelmedı nedense turkıye pazarına....

ben msı eclıpse gıgabyte arasında kalmıstım.2 ay once aldım ıkısıının de fıyatı bırebır aynı ıdı.pesın 700 mılyona almıstım...sımdı 40 mılyon falan artıs soz konusu..

bır de sen alabılırsen corsair al.benım aklım hem o corsair dominator 3x2 kaldı..

ıcıme su serptınız ekran kartı gelınce tamam ıns bu iş...pisi pisine garantiye vermiş oldum anakartı..

anakartı almak ısteyen arkadaslar gozu kapalı alsın ram destegi olsun goruntusu olsun, uzerındekı pasıf sogutma kıtı olsun etkılı anakart...

• quote:

GIGABYTE GA-EX58-EXTREME LGA 1366 Intel X58 anakart cok gelmedı nedense turkıye pazarına....

ben msı eclıpse gıgabyte arasında kalmıstım.2 ay once aldım ıkısıının de fıyatı bırebır aynı ıdı.pesın 700 mılyona almıstım...sımdı 40 mılyon falan artıs soz konusu..

bır de sen alabılırsen corsair al.benım aklım hem o corsair dominator 3x2 kaldı..

ıcıme su serptınız ekran kartı gelınce tamam ıns bu iş...pisi pisine garantiye vermiş oldum anakartı..

anakartı almak ısteyen arkadaslar gozu kapalı alsın ram destegi olsun goruntusu olsun, uzerındekı pasıf sogutma kıtı olsun etkılı anakart...

Alıntıları Göster
    Soğutması varya zaten offff bi de 2 biosu var patentli çok güzel bi tasarım bence.Ayrıca rengini neden beğenmiyorlar hayret doğrusu fıstık gibi rengi var valla

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.