Şimdi Ara

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
5
Favori
76.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atrix41

quote:

Orijinalden alıntı: shopark

@someoneme,
    ben de ram arttırımına gitmeyi planlıyorum, siz eğer ram alıp taktıysanız deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

Hocam aynı karttan var ben şuan Team'ın elite serisi var 2*2 GB DDR3 1333 CL9 Tak kullan... Veya Kingston 2 GB 1333 al CL fark etmez tak kullan

Alıntıları Göster
    Bir de kafamı DDR2 meselesi kurcalıyor, 4gb ddr3 mü yoksa zaten var olan ddr2 800'e ekleme yaparak belki de 6 gb ddr2 mi? Gerçi ddr3'ün fiyatları daha uygun görünüyor artık, ama halihazırda sistemde takılı olan 2gb a-data vitesta extreme de arkamdan ağlar gibime geliyor :). Siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shopark -- 27 Aralık 2010; 16:15:36 >

• quote:

Bir de kafamı DDR2 meselesi kurcalıyor, 4gb ddr3 mü yoksa zaten var olan ddr2 800'e ekleme yaparak belki de 6 gb ddr2 mi? Gerçi ddr3'ün fiyatları daha uygun görünüyor artık, ama halihazırda sistemde takılı olan 2gb a-data vitesta extreme de arkamdan ağlar gibime geliyor :). Siz ne dersiniz?

DDR2' de karar kıldım. 800mhz CL5 ramin yanına CL6 alıp 4gb yaptım.
    İlerde anakart-işlemci değişimi planlıyorsanız DDR3 almak daha mantıklı. O ramleri yeni sistemde de kullanırsınız.
    Ama elimde Quad 9000 serisi var ya da alıcam diyosanız, bu işlemci 2-3 yıl götürür. 2-3 yıl içinde de 4gb ramin üstünde bir rame ihtiyaç olabilir. Bu durumda DDR 2 daha avantajlı, çünkü 8gb kadar çıkma şansınız var.
    DDR3-1333 ile DDR2-800 mhz arasında aman aman bir fark olmaz. Ekonomik olanı da bir tercih olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: someoneme

...

Bir de aşağıdaki sitede anakarta uygun tüm ramleri sıralamış. Ne kadar güvenilirdir bilmiyorum. Bana faydalı ve doğru gibi geldi...

"http://www.ramcitystore.co.uk/system/38089.htm"

Tşk...

Buna benzeyen bir site de şu:
    www.memory-up.com
    Memory-Up - Page not found
    http://www.memory-up.com/Memory_finders/DesktopSelector.aspx

Ayrıca bir de Gigabyte kartlar için hız aşırtma ve bios ayarlama rehberi buldum:
    forums.tweaktown.com
    Gigabyte X38/P35/P965 (DS* DQ* S3) Overclocking and General BIOS tweaking Guide
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte/26112-gigabyte-x38-p35-p965-ds-dq-s3-overclocking-general-bios-tweaking-guide.html

Umarım birilerinin işine yararlar.
    Benim iki sorum olacak;
    @someoneme: CL değerleri farklı bellekleri taktığınızda BIOS'ta bir ayar yapmanız gerekti mi, yoksa anakart kendiliğinden CL5 değerli olanı CL6 olarak mı ayarlıyor?

İkinci sorum ise, anakartın kılavuzunda farklı kapasiteli belleklerin birarada kullanılamayacağı yazmıyor, sadece aynı özellikli bellekler kullanılması tavsiye ediliyor. Buna dayanarak ben şu anda takılı olan 2x1gb DDR2 800mhz CL5 ramlerimin yanına 2x2gb DDR2 800mhz CL5 ram eklemek istiyorum. Yani (2x2)+(2x1) olmak üzere 6gb ram olmasını planlıyorum. Sorun yaşar mıyım?

Bu arada işlemcim 8400 ve sanırım bu ram arttırımından sonra uzun süre bilgisayara (belki SSD dışında) bir ekleme yapmayacağım.

• quote:

quote:

...

Bir de aşağıdaki sitede anakarta uygun tüm ramleri sıralamış. Ne kadar güvenilirdir bilmiyorum. Bana faydalı ve doğru gibi geldi...

"http://www.ramcitystore.co.uk/system/38089.htm"

Tşk...

Buna benzeyen bir site de şu:
    www.memory-up.com
    Memory-Up - Page not found
    http://www.memory-up.com/Memory_finders/DesktopSelector.aspx

Ayrıca bir de Gigabyte kartlar için hız aşırtma ve bios ayarlama rehberi buldum:
    forums.tweaktown.com
    Gigabyte X38/P35/P965 (DS* DQ* S3) Overclocking and General BIOS tweaking Guide
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte/26112-gigabyte-x38-p35-p965-ds-dq-s3-overclocking-general-bios-tweaking-guide.html

Umarım birilerinin işine yararlar.
    Benim iki sorum olacak;
    @someoneme: CL değerleri farklı bellekleri taktığınızda BIOS'ta bir ayar yapmanız gerekti mi, yoksa anakart kendiliğinden CL5 değerli olanı CL6 olarak mı ayarlıyor?

İkinci sorum ise, anakartın kılavuzunda farklı kapasiteli belleklerin birarada kullanılamayacağı yazmıyor, sadece aynı özellikli bellekler kullanılması tavsiye ediliyor. Buna dayanarak ben şu anda takılı olan 2x1gb DDR2 800mhz CL5 ramlerimin yanına 2x2gb DDR2 800mhz CL5 ram eklemek istiyorum. Yani (2x2)+(2x1) olmak üzere 6gb ram olmasını planlıyorum. Sorun yaşar mıyım?

Bu arada işlemcim 8400 ve sanırım bu ram arttırımından sonra uzun süre bilgisayara (belki SSD dışında) bir ekleme yapmayacağım.

Alıntıları Göster
    CL6 rami takınca anakart ramleri 677 mhz' de çalıştırmaya başladı. SPD çarpanını 2.4 olarak değiştirince 800mhz' de çalışmaya başladılar. Günde 5-6 saat kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım.
    Şu anda kullandığım ramler 1gbx2 + 2gb şeklinde. Yani kapasite kullanımı etkilemiyor. Fakat 2gb tek ram ile dual ddr özelliğinden faydalanamıyorum. Bu özelliğin performan üstünde önemsenmeyecek kadar az etkisinin olduğu söyleniyor.
    Ram alırken voltaj değerlerine dikkat et. Elindeki ramler ile uyumlu olsun. Aynı markanın aynı modelini almak en iyisi. Elimdeki normal kingstonların yanına CL5 800mhz hyperx kingstonı çalıştıramamıştım.
    Ram miktarı için 6gb biraz fazla aslında. call of duty gibi ağır bir oyun dahi 3 gb ı pek geçmiyor. Rame fazla para vemektense ekran kartını yenilemeyi düşünebilirsin. Ram daha çok katı modelleme-CAD işlerinde kullanılıyor.

• quote:

CL6 rami takınca anakart ramleri 677 mhz' de çalıştırmaya başladı. SPD çarpanını 2.4 olarak değiştirince 800mhz' de çalışmaya başladılar. Günde 5-6 saat kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım.
    Şu anda kullandığım ramler 1gbx2 + 2gb şeklinde. Yani kapasite kullanımı etkilemiyor. Fakat 2gb tek ram ile dual ddr özelliğinden faydalanamıyorum. Bu özelliğin performan üstünde önemsenmeyecek kadar az etkisinin olduğu söyleniyor.
    Ram alırken voltaj değerlerine dikkat et. Elindeki ramler ile uyumlu olsun. Aynı markanın aynı modelini almak en iyisi. Elimdeki normal kingstonların yanına CL5 800mhz hyperx kingstonı çalıştıramamıştım.
    Ram miktarı için 6gb biraz fazla aslında. call of duty gibi ağır bir oyun dahi 3 gb ı pek geçmiyor. Rame fazla para vemektense ekran kartını yenilemeyi düşünebilirsin. Ram daha çok katı modelleme-CAD işlerinde kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    Aslına bakılırsa azılı bir oyunca değilim, zaten bilgisayarı da giderek CAD ve grafik işleri için daha fazla kullanır oldum. Senin de söylediğin gibi daha fazla RAM bu işler için lazım. Biraz araştırdım ve şunları buldum:
    www.netsiparis.com
    Sayfa bulunamadı! - Online Alışveriş - Netsiparis.Com
    http://www.netsiparis.com/detay/12261589017/A-DATA-PC-RAM-DDR2-4GB--2X2GB--1066MHZ-XPG-OC-CL5

Bendekiler de:
    . Bir tek FSBleri farklı, o da sorun yaratmaz umarım.

• quote:

Aslına bakılırsa azılı bir oyunca değilim, zaten bilgisayarı da giderek CAD ve grafik işleri için daha fazla kullanır oldum. Senin de söylediğin gibi daha fazla RAM bu işler için lazım. Biraz araştırdım ve şunları buldum:
    www.netsiparis.com
    Sayfa bulunamadı! - Online Alışveriş - Netsiparis.Com
    http://www.netsiparis.com/detay/12261589017/A-DATA-PC-RAM-DDR2-4GB--2X2GB--1066MHZ-XPG-OC-CL5

Bendekiler de:
    . Bir tek FSBleri farklı, o da sorun yaratmaz umarım.

Alıntıları Göster
    RAM uyumundan şüpheliysen internetten kendine yakın bir mağazadan sipariş verebilirsin. Uyumsuz çıkarsa 7 gün içinde gidip başka bir model ile değiştirebilisin.

• quote:

RAM uyumundan şüpheliysen internetten kendine yakın bir mağazadan sipariş verebilirsin. Uyumsuz çıkarsa 7 gün içinde gidip başka bir model ile değiştirebilisin.

Alıntıları Göster
    Siparişi verdim, netsipariş ürün sorumlusu ile de konuştum, sorun çıkarsa ürünü geri alırız dediler. Sabırsızlıkla bekliyorum, yarın gelir herhalde, ondan sonra bi daha da hiç bir firefox sekmesini kapatmam :D .
    Yardımların için teşekkür ederim someoneme.
  • quote:

Siparişi verdim, netsipariş ürün sorumlusu ile de konuştum, sorun çıkarsa ürünü geri alırız dediler. Sabırsızlıkla bekliyorum, yarın gelir herhalde, ondan sonra bi daha da hiç bir firefox sekmesini kapatmam :D .
    Yardımların için teşekkür ederim someoneme.

Alıntıları Göster
    yeni ramler hayırlı olsun. firefox bile zorladığına göre yeni ramler çok işe yarayacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocobongo

arkadaşlar
    P35C DS3R anakart
    2 gb ddr2 800mhz ram
    x1950 pro ekran kartı
    E6750 işlemci sahibiyim

benim sorunum bilgisayarı ilk açtığımda kasadan uzun uzun bip sesleri geliyor yani windows açılana kadar, açılış yapıldıktan sonra pc'de herhangi bir restart olayı vaya kilitlenme yok,ayrıca bilgisayarı restart yaptığım zaman böyle sesleri duymuyorum yani sadece ilk açılışta meydana geliyor.
    kasanın kapağını açıp çalıştırdığım zaman cpu fanının power'a basar basmaz dönmediğini farkettim yani bir süre sonra tam devirde dönüyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı bıos dan veya başka bir şekilde???

Alıntıları Göster
    :) vallahi öyle, çocuklarıma anlatıcam ben de "Siz yokluk görmediniz, ben firefox çalıştırıken takılan bilgisayarla internete girdim, öyle bi yokluktu bizimkisi peh" diye. Geldi ramler bu arada sorun çıkmadı, daha bios ayarlarına bakamadım amma.

• quote:

:) vallahi öyle, çocuklarıma anlatıcam ben de "Siz yokluk görmediniz, ben firefox çalıştırıken takılan bilgisayarla internete girdim, öyle bi yokluktu bizimkisi peh" diye. Geldi ramler bu arada sorun çıkmadı, daha bios ayarlarına bakamadım amma.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar şu power sw reset sw vb gibi şeyler nasıl takılıyor bir fotosu filan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilgan34

arkadaşlar şu power sw reset sw vb gibi şeyler nasıl takılıyor bir fotosu filan varmı?

Alıntıları Göster
    anakartın sag alt kısmındaki pinlere takiliyordu diye hatırlıyorum eger kasanin reset power kablolarından bahsediyorsaniz. pinlerin ustunde yaziyor minik minik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oem84

anakartın sag alt kısmındaki pinlere takiliyordu diye hatırlıyorum eger kasanin reset power kablolarından bahsediyorsaniz. pinlerin ustunde yaziyor minik minik.

Alıntıları Göster
    Kısmetse yarın, KINGSTON HyperX, 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1333MHz, CL7, KHX1333C7D3K2/4GX bellek alacağım. Anakart Rev. 2.0

Ayrıca Bellek destek listesi 2007' den kalma. Listeyi güncellemiyor Gigabyte saçmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Kısmetse yarın, KINGSTON HyperX, 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1333MHz, CL7, KHX1333C7D3K2/4GX bellek alacağım. Anakart Rev. 2.0

Ayrıca Bellek destek listesi 2007' den kalma. Listeyi güncellemiyor Gigabyte saçmalık.

Alıntıları Göster
    Bellekleri aldım, az sonra takıp denicem.
  • quote:

Bellekleri aldım, az sonra takıp denicem.

Alıntıları Göster
    Bellek' leri taktım, sorunsuz çalıştılar.

İşlemcim 800 FSB olduğu için 800 Mhz olarak çalıştı ilk olarak. Bende OC yaptım mecburen.

Çarpanı 8 e düşürdüm. 2400 Mhz de şu an işlemci.

Bu arada işlemci, E2180 2.0 Ghz.
    Anakart, Rev. 2.0 F12 BIOS

Bellek' ler şu anda, 1200 Mhz de çalışıyor. 7-7-7-24 olarak
  • quote:

Bellek' leri taktım, sorunsuz çalıştılar.

İşlemcim 800 FSB olduğu için 800 Mhz olarak çalıştı ilk olarak. Bende OC yaptım mecburen.

Çarpanı 8 e düşürdüm. 2400 Mhz de şu an işlemci.

Bu arada işlemci, E2180 2.0 Ghz.
    Anakart, Rev. 2.0 F12 BIOS

Bellek' ler şu anda, 1200 Mhz de çalışıyor. 7-7-7-24 olarak

Alıntıları Göster
    selamlar,
    bende 2.elden p35 ds3r rev. 2.1 aldım f13 bios yüklü.
    bende e7500 var. vid 1.2625
    bellekler 800mhz, oca yatkın değil.
    şuan 400mhz fsb 9.5 çarpan ile 3.8ghzde çalıştıryorum.
    daha üstüne çıkamadım.

1 voltaj 1.3500 yüksek değil mi daha altnı yemedi yeniden başlatmada 2 kere dur kalk yapıyor 3.de ocu geri alarak açıyor default hızda.
    2 sebep nedir? ben 4- 4.5ghz için aldım bu anakartı.
    3 ctrl + f1 ince ayar menüsü açılımıyor?
    4 fan devirlerine müdahale şansımız var mı asus qfan gibi?
    5 ayrıca ayar yapıp yeniden başlatınca 2 kere dur kalk yapıyor normal mi?
    6 anakart sıcaklığı 50c gözüküyor çok değilmi benim p5n-e sli 40c idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

selamlar,
    bende 2.elden p35 ds3r rev. 2.1 aldım f13 bios yüklü.
    bende e7500 var. vid 1.2625
    bellekler 800mhz, oca yatkın değil.
    şuan 400mhz fsb 9.5 çarpan ile 3.8ghzde çalıştıryorum.
    daha üstüne çıkamadım.

1 voltaj 1.3500 yüksek değil mi daha altnı yemedi yeniden başlatmada 2 kere dur kalk yapıyor 3.de ocu geri alarak açıyor default hızda.
    2 sebep nedir? ben 4- 4.5ghz için aldım bu anakartı.
    3 ctrl + f1 ince ayar menüsü açılımıyor?
    4 fan devirlerine müdahale şansımız var mı asus qfan gibi?
    5 ayrıca ayar yapıp yeniden başlatınca 2 kere dur kalk yapıyor normal mi?
    6 anakart sıcaklığı 50c gözüküyor çok değilmi benim p5n-e sli 40c idi.

Alıntıları Göster
    bundan bağımsız olarak ses sorunu da yaşıyorum.
    sesten memnun kalmadım bass alamıyorum aynı düzenekle p5n-e gayet doyurcu ses veriyor o da realtek chipine sahip.
    önden ses alamıyorum front panel ac97 bağlantısını yaptım ama realtek ses yönetici panelinde pasif duruyor.
    6.0.1 yüklü.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

bundan bağımsız olarak ses sorunu da yaşıyorum.
    sesten memnun kalmadım bass alamıyorum aynı düzenekle p5n-e gayet doyurcu ses veriyor o da realtek chipine sahip.
    önden ses alamıyorum front panel ac97 bağlantısını yaptım ama realtek ses yönetici panelinde pasif duruyor.
    6.0.1 yüklü.

Alıntıları Göster
    İyi günler arkadaşlar.

Gigabyte P35-Ds3R anakart (Anakartım P35C değil. Kusura bakmayın buraya yazmak zorunda kaldım)
    Q6600 Core Quad işlemci
    4x1 GB 800 mhz ram

460 w coolermaster güç kaynağı

8800 Gt ve GTX 460 ekran kartım var.

tüm usb cihazları çıkardım

Tek ram ile denedim
    2x1 gb ram ile denedim
    4x1 gb ram ile denedim

USBden flash disk ile kurmayı denedim
    CDden kurmayı denedim

Sp1 li Windows 7 işletim sistemi ile kurmayı denedim
    Sp1 olmayan Windows 7 işletim sistemi kurmayı denedim.

Tün yukardakilerin hepsini denediğimde aşağıdakiler oluyor:

GTX 460 ekran kartı varken
    genişletme esnasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor ve gelmiyor. Reset atıyorum ve en başa dönüyor

%0'ı bazen geçiyor %25 de ram yanındaki ısıklar yanıyor. Mouse ve klavye donuyor.
    Kurulum esnasında kendini yeniden başlatamıyor . Resetle başlatıyorum

Kurulum tamamlanma ekranında tam ekran kartı driveri kurulacakken ekran görüntüsü gidiyor ve resetlediğimde kurulum devam etmiyor
    En başa dönmemi istiyor

Kurulumu bitiremiyorum

8800 Gt ekran kartı varken
    genişletme esnasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor ve gelmiyor. Reset atıyorum ve en başa dönüyor.
    %0'ı bazen geçiyor %25 de ram yanındaki ısıklar yanıyor. Mouse ve klavye donuyor.

Kurulum tamamlanma ekranında tam ekran kartı driveri kuruluyor
    Ama sonrasında tekrar bir ekran görüntüsü gidiyor
    Resetliyorum.Kaldığı yerden devam ediyor.
    Sürekli donmalar yaşayarak zarla zorla tamamlıyorum.

Kurulum bitiyor.
    Masaustunde pc sürekli belli süre sonra donuyor.(GTX 460 ekran kartı ile değiştiriyorum sonuc aynı)

Yapmadığım denemediğim yol kalmadı.

32 bit ve 64 bit ikisinide denedim
    Çoğunlukla yüklemeyi tamamlayamıyorum.

Dosyalar genişletiliyor aşamasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor gelmiyor.
    %0'ı geçerse %90 gibi donup kalıyor.
    Windows 7 kullanamayacağım sanırım.

Sorun nerede sizce arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti35 -- 8 Şubat 2011; 14:38:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musti35

İyi günler arkadaşlar.

Gigabyte P35-Ds3R anakart (Anakartım P35C değil. Kusura bakmayın buraya yazmak zorunda kaldım)
    Q6600 Core Quad işlemci
    4x1 GB 800 mhz ram

Tek ram ile denedim
    2x1 gb ram ile denedim
    4x1 gb ram ile denedim

CDden kurmayı denedim

genişletme esnasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor ve gelmiyor. Reset atıyorum ve en başa dönüyor

Kurulum tamamlanma ekranında tam ekran kartı driveri kurulacakken ekran görüntüsü gidiyor ve resetlediğimde kurulum devam etmiyor
    En başa dönmemi istiyor

Kurulumu bitiremiyorum

genişletme esnasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor ve gelmiyor. Reset atıyorum ve en başa dönüyor.

Kurulum bitiyor.
    Masaustunde pc sürekli belli süre sonra donuyor.(GTX 460 ekran kartı ile değiştiriyorum sonuc aynı)

Alıntıları Göster
    Yanlışlıkla burayı açtım kusrua bakmayın :(
    Mesajım bir önceki sayfada sonda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti35 -- 8 Şubat 2011; 16:54:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musti35

İyi günler arkadaşlar.

Q6600 Core Quad işlemci
    4x1 GB 800 mhz ram

Tek ram ile denedim
    2x1 gb ram ile denedim
    4x1 gb ram ile denedim

CDden kurmayı denedim

En başa dönmemi istiyor

Kurulumu bitiremiyorum

Kurulum bitiyor.

Alıntıları Göster
    @musti35

hocam HDDden olabilir diye düşünüyorum ama kesin bir şey söylemek yersiz olur başka bir pcde sistem kurmayı deneyin. Windows 7 yerine Xp kurmaya çalışın donanımsal bir sorun gibi Genişletmede oluryorsa HDD'de muhtelemen

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix41

@musti35

hocam HDDden olabilir diye düşünüyorum ama kesin bir şey söylemek yersiz olur başka bir pcde sistem kurmayı deneyin. Windows 7 yerine Xp kurmaya çalışın donanımsal bir sorun gibi Genişletmede oluryorsa HDD'de muhtelemen

Xp kurarken sıkıntı yaşamıyorum.

Bir iki sefer Windows 7 kurulumu tamamlayabilidim.(Ama kullanamadım dondu sürekli)
    Fakat kurulum olurken yükleme esnasında anakart üzerindeki ledler yanıyor ama mouse klavye işlemiyor.
    Restart gereken yerlerde otomatik restart yapmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.