Şimdi Ara

Gitar akoru nasıl basılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta oldu gitara başlayalı sanırım akor basamıyorum.Tellerin üstüne parmağımızı çok hafifçe koyacakmıyız yoksa tahtaya değene kadar basıcakmıyız? Tam ayarlayamıyorum sesler cızırtılı geliyo o yüzden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parmağınızın diğer tellere temas etmediğinden emin olun. İlk başlarda çok fazla parmak ağrısı, parmak uçlarında morarma ve sertleşme, kabuklanma olur. Sürekli çalışılırsa temiz ses çıkarmayı başarabilirsiniz. İlla tahtaya temas etmesi gerekmiyor. Önce tellere tek tek basıp hangi konumda temiz ses çıkardığına bakın. Tek tek parmak alıştırmaları yapın. Daha sonra akor basmanızı öneririm. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: firtina1989

Parmağınızın diğer tellere temas etmediğinden emin olun. İlk başlarda çok fazla parmak ağrısı, parmak uçlarında morarma ve sertleşme, kabuklanma olur. Sürekli çalışılırsa temiz ses çıkarmayı başarabilirsiniz. İlla tahtaya temas etmesi gerekmiyor. Önce tellere tek tek basıp hangi konumda temiz ses çıkardığına bakın. Tek tek parmak alıştırmaları yapın. Daha sonra akor basmanızı öneririm. Kolay gelsin

Sert mi basmamız gerek yoksa flüt kullanır gibi telin üstüne koysak yeter mi? Çünkü öyle yapınca temiz ses geliyor.

• Çok sert basmaya gerek yok. Biraz basın ve temiz sesi yakalamaya çalışın.

• quote:

Çok sert basmaya gerek yok. Biraz basın ve temiz sesi yakalamaya çalışın.

Bastığım tellerdeki ses gidiyo.Amaö bu değilmi? Mesela D basarken amaç sesin kalın çıkmasını mı sağlamak? Yoksa bastığım telden de mi ses gelmesi lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

quote:

Bastığım tellerdeki ses gidiyo.Amaö bu değilmi? Mesela D basarken amaç sesin kalın çıkmasını mı sağlamak? Yoksa bastığım telden de mi ses gelmesi lazım?

Tabikide bastığınız tellerden de ses gelmeli. 6 telin hepsinden temiz ses çıkmalı. İnternetten eğitim videoları çok fazla var. Bence izlemelisiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

quote:

Tabikide bastığınız tellerden de ses gelmeli. 6 telin hepsinden temiz ses çıkmalı. İnternetten eğitim videoları çok fazla var. Bence izlemelisiniz.

Hee ben yanlış anlamışım.En iyisi bunu iyice öğreneyim başta.Sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle 5li akorlardan başlayın isterseniz. Ben ilk onları ezberlemiştim basması daha kolay elleriniz çabuk alışır alıştıkça diğer akorları daha kolay basarsınız :)

• temiz ses duyana kadar pratiğe devam , acele bir şey beklemeyin gitar sabır işi , kolay gelsin
  • Öncelikle akor bastığın elindeki tırnakları kes. Gerisini arkadaşlar yazmış. Ayrıca,

Pratik için;. Direct - Hasret parçasını çalabilirsin

Am, F, C, E (Her skorda 4 aşağı yap. Sonra geliştirirsin.)

• Ben sert basıp çalmaya alıştım ama nasıl alışırsan öyle gidiyor. Çok fazla bastırmana da gerek yok. İlk zamanlarda acıyı görmezden gel, zamanla alışıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.