Şimdi Ara

Gitara başlamak istiyorum lütfen bir bakin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 senedir elektro gitara bayılıyorum hard degilde böyle nirvana şarkılarına vs gitara başlamak istiyorum fakat bir bütçe ayıramam şu anda evde a101 den 40 tl ye aldığım küçük boy bir gitarım var parmaklarım ellerim büyük bu gitarla başlayabilir miyim çalmayı istiyorum ama bir yandan da ailemden bile utanıyorum nedenini bilmediğim bir şekilde şuanda Gary Moore dan One Say dinliyorum şarkıya gitarimla eşlik etmeyi çok isterdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gitarın kalitesini filan bilmiyorum ama perdesi ve telleri varsa sıkıntı yok , akorlar ve parmak egzersizleri ile başlayabilirsin, eğer elektroya geçeceğim diyorsan 0.50 - 1 mm arası bi pena bul öyle alış, sonraları sıkıntı çekmeni engellemiş olursun

• Bütçen nedir? Eğer elektro gitar alacaksan, bir o kadarda amfiye para yatıracaksın bu iş böyledir. Yeni başlayan herkese squier bullet strat öneririm, ama tarzına farklı kaçabilir. Yine de strat candır. İmkanın yoksa o gitarla bir süre parmak çalışabilirsin, ama yok param bol diyorsan onu direk kışlık odunların içine atıp kendine güzel bir elektro al sevdiğin şeyden başla direk. Başarılar dilerim

• markidos kullanıcısına yanıt
    Hocam elektro gitara asigim babamla konustum bende calmak isterim kesin basla al bi tane dedi fiyat olarak 700 lira kadar tutar dedim sikinti olmaz dedi yani butcem 700 ben 500 gitar 200 amfi diye dusundum fakat soyle birsey var gitari alirim bir kosede atili durur hevesim gecer vs diye korkuyorum burda bir kurs var oraya gidip debeyecegim hic elektro gitar gormedim desem yeridir soyle bir telleri tingirdatmak istiyorum en kotu biraz kursa giderim devam edceksem gitar alirim

• bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    O ne güzel baba öyle, geçmez hevesin merak etme. Ben 10 yaşında kendi paramı biriktirerek aldım, evdekiler ufağım diye isteksizdi, hevesin geçecek dediler. Yıllar oldu geçmedi geçen ay sahneme geldiler

Baban da sıcak bakıyorsa 1000 lirayı görür o bütçe rahat. Ama bence 2000 liran da olsa girme bu işe bekle bir umut düşsün dolar en azından 3e felan. Zamanında sıfırına 150 lira verdiğim amfiyi ikinci el 250ye satıyorlar, şuanda 200 liraya amfi alınmaz. guitar rig, amplitube gibi programlar var ses kartım iyiyse pc'ni amfi olarak kullanabilirsin. 200 liralık amfiyi deşer geçer bu programlar. Evde pratik yapmaya da uygundur.

Gitara gelince Nirvana için gitar önermem, özel bir olayı yok. Gary Moore les paul çalar ona paran yetmez direk boşver. Bence güzelinden bir Squier affinity strat al hss manyetikli dediğimiz daha uygun senin için, tonları tanımış olursun. Amfiye gelince, fender bu gitarı setli olarak da satıyor frontman amfisiyle ama o sette gitar sss manyetikli, sert tonlarca gitmez (merak etme öğreneceksin bunların hepsini)

https://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12986&gid=151
    Bu set 950 liraydı bir ara bu yüzden alma diyorum sana şimdi.

Bunun dışında her tarza uygun bir amfi olarak kendim de evde kullandığım hatta sahnelere çıktığım blackstar id core 10 öneririm. Dijital bir amfi bir çok tonu efekti elde edebilirsin. Bilgisayara bağlayıp başka insanların paylaştığı tonları indirip deneyebilirsin çok hoş bir amfi.

Kurs işi ise bence gereksiz. Metodlar ve selim ışık videoları ile oldukça ilerleyebilirsin.

Dediklerimi araştır derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markidos -- 6 Temmuz 2017; 15:57:23 >

• markidos kullanıcısına yanıt
    Hocam evde cok guzel logitech marka bir ses sistemi var fakat ses kartim yok aux kablolariyla anakarta bagliyorum is gorur mu bilmem

• Dolar 3 düşmez sanmiyorum en kotu kursa yazilayim biraz orda ogreneyim pahali haliyle alirim o zaman mecbur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.