Şimdi Ara

GOLDEN RETVİVER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 400 tl ye golden aldım.çocuklarım çok istedi diye ve veteriner tavsiyesi olarak bu cinsi seçtim.adınıda oscar koydu çocuklar.fakat bakması yeni çocuk bakmaktan daha zorlu hakikaten.sizce ev köpeği olarak bu hayvanların belirli özellikleri nelerdir.bize satarken 50 günlük dediler ama galiba yalan söylediler.ben en fazla 1 aylık olduğunu tahmin ediyorum.çünkü hayvan çok küçüktü geldiğinde ve neredeyse 15-20 gün kanlı ishalle uğraştık.acaba bu hayvanın safkanmı yoksa kırmamı olduğunu nasıl anlayabiliriz.gerçi veteriner safkan dedi ama nede olsa aracıydı güvenmiyorum.yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

• veteriner safkan dediyse bencede safkandır.ama yinede içini rahatlatmak istiyorsan birkaç resmini koyarsan yardımcı olabilirim.1 ay geçtiğine göre hastalıktan kurtuldu herhalde.aşılarını ve parazit ilaçlarını düzenli yaptırır ve iyi kaliteli mama ile beslerseniz sorun yaşamazsınız.önerim aşıları bitene kadar dışarı çıkarmamanız ve yıkamamanız.
  • Safkan olup olmadığı bu yaşlarda anlaşılmaz diye biliyorum ben. 6-7 aylık olduğunda, ırksal özellikleri belirginleşmeye başlayınca bir daha sormakta yarar var bence. Gerçi bence kırma veya safkan olmasının pek önemi yok. Zaten köpeğiniz şu anda golden a benziyorsa golden diyip geçmek lazım. Olsa olsa labradorla çiftleştirilmiş olabilir ki bunlar kuzen ırklar zaten. İster labrador diyin, ister golden. Kişilikleri de birbirine yakın olduğu için pek bir sorun çıkartacağını zannetmiyorum.
  • daha erken dönemde golden in safkan olduğunu anlayabilirsin.6, 7 ay beklemene gerek yok.
  • Valla ilk veterinerime göre köpeğin safkan olup olmadığını bebeklik döneminde "kesin" olarak söylemek çok zormuş. İleriki gelişme döneminde köpeğin ırksal özelliklerini kazanmaya başladığı dönemde ancak "kesin" olarak bir şeyler söylenebilir diyordu. Şimdiki veterinerim ise sizin dediğiniz şekilde konuşuyor. Valla bilmiyorum ama bana sanki ilki daha mantıklıymış gibi geliyor. Özellikle pet shoplardan alınan ve %100 golden denen-dediğim yavruların (kendiminkiyle de karşılaştırma yaptığımda) ileride hafif değişikliklerle de olsa farklı fiziksel özellikler kazandığını şahsen çok gördüm. Ama benim göremediğim şeyleri bir veteriner görebilir miydi? (Benden iyi göreceği muhakkak ama) Kimi "kesin" olarak görebilirim diyor, kimi "kesin" konuşmak imkansız diyor. Bana da %90-95 oranında bir şeyler söylenebilir ama kesin konuşulamaz gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 17 Mart 2011; 17:17:23 >
  • Yani siz simdi petshoplardan alinan kopeklerin safkan olmadigini mi soyluyorsunuz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golden Axe (1989) [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok, öyle bir genelleme yapmak doğru olmaz. Sonuçta binlerce petshop var ve hepsinin kaynağı farklı. Ama kendi çevremden örnek verirsem; şu ana kadar petshoptan alınan 6-7 tane golden var benim bildiğim. Bunların 3'ü golden-labrador kırması çıktı. Olabiliyor yani böyle şeyler. Özellikle aslında hayvansever olmayan ve gözünü sırf para bürümüş petshop sahipleri, sokaktan bile cins yavru köpek topluyorlar çoğu zaman. Annesi-babası belli olmadan satış yapıyorlar "bu cins" diye. Tabii işini hakkıyla yapan petshoplar da vardır. Şimdi burdan karalama yapmaya gerek yok ama benim gözlemlerim bu şekilde.

Aslında en temizi petshoplarda kedi-köpek satışını yasaklatıp, adam gibi denetim yaparak bu işleri köpek çiftliklerine yönlendirmek ama Türkiye'de bu dediğimin olma olasılığı imkansıza yakın tabi.
  • Zaten benim evcil hayvanlarim icin alisveris yaptigim petshopta yavrularin anneleride orda oluyor . Yazin bende golden almayi dusunuyorum. Apartman dairesinde bakacagim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

Yok, öyle bir genelleme yapmak doğru olmaz. Sonuçta binlerce petshop var ve hepsinin kaynağı farklı. Ama kendi çevremden örnek verirsem; şu ana kadar petshoptan alınan 6-7 tane golden var benim bildiğim. Bunların 3'ü golden-labrador kırması çıktı. Olabiliyor yani böyle şeyler. Özellikle aslında hayvansever olmayan ve gözünü sırf para bürümüş petshop sahipleri, sokaktan bile cins yavru köpek topluyorlar çoğu zaman. Annesi-babası belli olmadan satış yapıyorlar "bu cins" diye. Tabii işini hakkıyla yapan petshoplar da vardır. Şimdi burdan karalama yapmaya gerek yok ama benim gözlemlerim bu şekilde.

Aslında en temizi petshoplarda kedi-köpek satışını yasaklatıp, adam gibi denetim yaparak bu işleri köpek çiftliklerine yönlendirmek ama Türkiye'de bu dediğimin olma olasılığı imkansıza yakın tabi.

2 aylık bir golden ın saf olup olmadığı deneyimli bir hekim yüzde yüze yakın söyleyebilir.3 ,4 aylık olusa bırak veterineri golden besleyen ve buna merakı olan birisi bile söyleyebilkir.pet shoplar konusunda dediğiniz gibi bunu hakkıyla yapan yerlerde var.onun için pet shopların kapatılması yerine bunların çok iyi denetlenmesi sorunun çözümüne yardımcı olur.yoksa dediğimiz sorunlara birçok köpek çiftliklerindede yaşıyoruzsorunun çözümü sadece sıkı bir denetim

• Bu konuda şunu söylemek isterim ;bir yavruyu alırken en az 2 ay annesiyle birlikte kalmasına özen göstermek gerekir.Çünkü 2 ay boyunca anne sütü içmiş yavru hem hastalıklara karşı diğerlerine göre daha sağlam olacak hemde gelişimi daha iyi olacaktır.Bazı yerlerde görüyorum 4-6 haftalık yavrular satışta.Bence sahiplenirken buna dikkat etmek gerekli..
  • Köpeği veteriner aracılığıyla aldım demişsiniz ancak 1 aylık olduğunu düşünüyormuşsunuz şunu söylemeliyim ki veteriner işin sadece ticari kısmıyla ilgilenmiş çünkü kbunu her köpek sahibi bilirki yavru köpek en az 2 ay anne sütü ile beslenmeli ve kardeşleriyle yaşayarak sosyalleşmeyi öğrenmelidir.
  • Köpeğinizin neredeyse 1 aylık olduğunu söylemişsiniz şunu söylemeliyimki aracılık yapan veteriner işin sadece ticari kısmıyla ilgilenmiş çünkü yavru bir köpek en az 2 ay anne sütü ile beslenmeli ve kardeşleriyle oyun oynayarak sosyalleşmesi gerektiğini tüm köpek besleyenler bilir.
  • Kanlı ishalle köpeğinizi petshoptan aldığınız için uğraşmışsınız.O yaşta bir köpeğin bunu atlatma ihtimali düşüktür ama atlatmışsınız yoksa siz de petshop kurbanı olacaktınız.Barınaklarda aşılanmış kısırlaştırılmış sadece sevgi ve ev bekleyen "safkan ve cins" köpekler dururken petshopa 400+ tl bir masraf yapmışsınız.Mama ve eşyaları hayseve destek olan sitelerden yaparsanız hem daha makul hem de daha faydalı bir alışveriş yapmış olursunuz.

Safkanlık konusunda ise resmi olarak seceresi olmayan hiçbir hayvan safkan olarak geçmez.Ama anne babasının golden olması safkan kriterinizi karşılıyorsa 6 7 aylıkken belli olmaya başlar..

"Köpeğiniz için 101 beceri" kitabını alabilirsiniz ayrıca.Çok faydalı bir kitaptır :)
  • Ben de biri ile görüştüm golden almak için Anna baba golden dediklerine göre ama ben emin olamadım bir de siz bakarmısınız

GOLDEN RETVİVER

GOLDEN RETVİVER

GOLDEN RETVİVER

GOLDEN RETVİVER

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Umut.docx U kullanıcısına yanıt
    Kesin bir şey söylemek için 2-3 ay geçmesi lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.