Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
4
Favori
4.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

Golf alacaktım vazgeçtim bu yazıyı okuyunca.

i30 alırken hangi yazıyı okuttular acaba ?

i30 golften bin kat daha iyi fiyat-kalite endeksine göre. Motoru da güçlü ve golften fazla yakmıyor çok test sürüşü yaptım.

İ30'un F/P oranı Golf'e göre yüksek, ama hayatımda da para verip almayacağım birkaç model arasında İ30 yer alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

quote:

quote:

i30 golften bin kat daha iyi fiyat-kalite endeksine göre. Motoru da güçlü ve golften fazla yakmıyor çok test sürüşü yaptım.

İ30'un F/P oranı Golf'e göre yüksek, ama hayatımda da para verip almayacağım birkaç model arasında İ30 yer alıyor.

Alma kardeşim git doğuşu zengin et.

• gezginbur kullanıcısına yanıt
    Bende doguşu sevmem ama bende i30 almam o paraya. Tercih meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Bende doguşu sevmem ama bende i30 almam o paraya. Tercih meselesi

Paranız olunca alırsınız.
  • gezginbur kullanıcısına yanıt
    Seviyeyi düşürmek istemiyorum ben aracımı bir ay önce aldım.

Focus 3 titanyum + smart paket tdci tercih ettim.

Size i30 unuzla mutluluklar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

quote:

quote:

Alma kardeşim git doğuşu zengin et.

Tamam, bundan sonra hep size soracağım.

• Olmamış, değerlerin doğru olmasının pek mümkünü yok ya da TDI on yıl öncesinin teknolojisini yakalayamamış da çok yakıyor.Bir diğer ihtimal de senin dizel araba kullanmayı bilmemenle alakalı olabilir.

PSA TDCI 1.400 kg Focus Sedan

-Tapa gaz olmasa da genellikle 160 ve üzeri hızlarda bol yavaşlamalı(120km/h civarları) 6.5lt/100km
    -Şehir içi trafik yok sayılır, 15-20 ışıklı ortalama hızın 25km/h civarı olduğu yerde 2.000 devir üst vites olmak koşuluyla bol motor freni kullanarak 5.5lt/100km
    -Şehir dışı ortalama hız 75 km/h ibre genellikle 80'e cc ile sabit gaza dokunmadan cc ile kontrol, kaymak asfalt, düz yol,tek sürücü 3.2lt/100km
    -110km/h cc ile sabit bol motor frenli ortalama 10 dur-kalk ışıklı,tek sürücü 4lt/100km
    -Ağır İstanbul trafiği rölantide kalkış(En fazla 1400-1500rpm'e değer devir saati) 5-10km ort. hız, 2.000rpm vites değişimi, tek sürücü 6lt/100km

Bu iki ayrı Focus'ta denenmiş ve bir de C-max'te yakaladığım değerler.1.2 TSI'ın gazına dokunmaya başladığın anda bariz fark olur ve bu fark 1-2lt değil 3-4lt civarı olur.Atmosferik 1.2 bir tonluk araç bile ekonomik kullanımda en az 6.5lt ort. ile geziyor...

• uysall07 kullanıcısına yanıt
    30-40 ortalamada neden TDI bu kadar yüksek acaba. Benim aracım da 1.6 dizel ve o ortalama süratlerde 4.7-5.2 arası tüketimler elde ediyorum. Araç 1385 kg.
  • OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    4 yaşındaki dizel ve 1.4 benzin (eskiden 1.2 yoktu) golfler arasındaki fiyat farkını da ekleyin o zaman. 8000 lirayı sokağa atmıyorsunuz sonuçta. Satarken de farkı var araçların.
  • Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    Focusun dediginiz değerleri tutturmasi imkansiz. 2.si. ise focustaki yol bilgisayari sapmasi çok asiri. Focus focustur golf golf. Bir focus bir golften imkansiz daha az yakamaz. Bu değerler şehiriçi paylasim. Sen o değerleri araç ssürerken ddeğil de az yaksin diye mücadele vererek yaptiysan o başka. Benim paylastigim değerler gündelik saf sehirici sakin kullanım. Ona bakilirsa golf TDI de yol bilgisayarında çok 3 litreleri gördüm 100km ortalaması. Boş yolda 90km sabit hizda birkaç yavaalamayla. Ama bu bir kriter değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carretera C kullanıcısına yanıt
    Sehirici değerler bu hocam. 30-40km ortalama biz birçok farkli durumlarda oluşabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Focusun dediginiz değerleri tutturmasi imkansiz. 2.si. ise focustaki yol bilgisayari sapmasi çok asiri. Focus focustur golf golf.Bir focus bir golften imkansiz daha az yakamaz. Bu değerler şehiriçi paylasim. Sen o değerleri araç ssürerken ddeğil de az yaksin diye mücadele vererek yaptiysan o başka. Benim paylastigim değerler gündelik saf sehirici sakin kullanım. Ona bakilirsa golf TDI de yol bilgisayarında çok 3 litreleri gördüm 100km ortalaması. Boş yolda 90km sabit hizda birkaç yavaalamayla. Ama bu bir kriter değil.

Tamam...
  • quote:

Sehirici değerler bu hocam. 30-40km ortalama biz birçok farkli durumlarda oluşabilir.

30-40 ile sabit gitmiyorum 1 saat boyunca eğer demek istediğiniz bu ise. Ben de İstanbul içindebu ortalamayı yakalıyorum. Nasıl oluyor? Mesela yeri geliyor Nişantaşı'nın yokuşlu sokaklarında dur kalk park yeri arıyorum, yeri geliyor e5'te 70 ile gidiyorum. Sonuç olarak ortalamam bu seviyede oluyor. 40 km sabit hızla düz yolda gitsem çok daha az yakacaktır. Sırf mesai trafiğine girip çıkarak bile 6 lı değer görmedim henüz. Hiç denemedim ancak sürekli soğuk motor ile 4-5 kmden kısa yolculuklar yaparsam sanırım yükselir ortalamam.
    6 litreyi gormediyseniz ya benim kullandigim araçta ya da sizinkinde bi problem var. Ben forumda 20-30km menzilde sikisik trafikte 7 - 7.5 litre paylasanlari çok ggördüm.

2 araci da kullandigim için söyledim bunu. AAyrıca 1litreye yakin sapma cikiyor focusta. Pompada ölçüp karsilastirin. Eger olctuyseniz ve bu sapma yoksa beni de bilgilendirir ve sürdüğüm focus bozuk diyeyim.

• quote:

2 araci da kullandigim için söyledim bunu. AAyrıca 1litreye yakin sapma cikiyor focusta. Pompada ölçüp karsilastirin. Eger olctuyseniz ve bu sapma yoksa beni de bilgilendirir ve sürdüğüm focus bozuk diyeyim.

Pompa ölçümü, araba kullanmayı bilmiyorsun demek ki...
    Tamam ben kullanmaya bilmiyorum o yüzden çok yakiyorum. Helal olsun siz 50 litreyle şehir içinde 1000km yapıyorsunuz demk ki. Bu değerleri mühendisler bile yakalayamamış ki fabrika verisi ortada. Tebrikler

26 bin km, 32 depo doldurmamın ortalamasında tek bir sefere mahsus en yüksek 6.2 görmüşüm (kusura bakmayın 6 görmedim dedim) onda da tam boşaltmadan 162 km sonunda depoyu doldurmuşum.http://www.fuelly.com/driver/carretera/116ed
    Şehir dışı yaptığım seyahatleri işaretlerim, onlar da %30 tutmuş toplamda.. Genelde yol bilgisayarı ortalama hızım 24-30 arası oluyor karma bir kullanımda İstanbul içi. Havalimanından ve bazen de beylikdüzünden çıkıp aralardan derelerden atlaya zıplaya Anadolu yakasına geçerim (veya tam tersi)
    Siz mesela ışıklara gelirken gaza basarak gelip sonra fren yapıyorsanız veya yokuş aşağı kompresyonda inmek yerine boşta fren ile iniyorsanız bunlardan da fark eder. Ben alışkanlıktan ötürü fark etmeden ekonomik kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carretera -- 19 Aralık 2013; 23:01:12 >

Bende dikkat ederim kullanimima lakin sizin dediğimiz uzun tüketim verileri. Siz eğer depo verilerini soyluyorsaniz şehir içinde çokyaktiginizi ddüz yolda düşürür. Ayrıca uzun tüketim verileri kolay inip cikmaz. Ben bu değerleri bilgisayari hep sifirlayarak olctum.

Önümüzdeki bir kaç gün seyahat bilgisayarımı sıfırlayarak ölçeceğim ancak 0.2-0.3 litre sapma olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.