Şimdi Ara

Golf-IV direksiyon titremesi ve önlerden gelen cik cik cik sesi hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan 7 ay önce almış olduğum Golf 4 - 2004 1.6 Primeline model aracımda, 120-140 km/s hızları arasında direksiyon titremesi problemi yaşamaktayım. Bu soruna her zaman yapmamasından kaynaklı hala bir çözüm bulunamamıştır. Mesela,120-130 km/s hızla virajlarda,yokuş yukarı titreme yapmazken, düz yolda ve yokuş aşağı ilerlerken çok sık direksiyon titremektedir. Aracın lastikleri 205/55/16 Michelin Primacy HP; üretim tarihi 38/07, lastik hava basınçları 32 psi ve araçta orjinal stock(sac) jantlar bulunmaktadır.
    Aracımı bu şikayetimden ötürü iyi bildiğim Rot-Balans ustasına 3 defa götürdüm. İlk seferinde rot-balans yapıldı, ikincisinde ön sağ bılya değişti ve yine rot-balans, üçüncüsünde ise rot-balans ve ustanın sen direksiyonu titreyen araba görmemişsin, senin arabanda bir şey yok demesiyle son buldu.
    Ayrıca, 2 ve 3.viteste 3000 dv/dk'da ayağımı gazdan çekince araba 2000 dv/dk'ya kadar yavaşlarken önlerden cik cik cik sesi geliyor. Usta balatalardan kaynaklanıyor diye balata kenarlarını zımparaladı. Fakat, cik cik cik sesi ve direksiyonda yaşanan titreme hala devam etmektedir. Internette buna benzer konuları araştırdım lastik ömrü, jant eğriliği, kazalı mı, balanstan öte geçemedim. Bu konuda sizlerde öneri ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• bu cikleme sesi frene basınca mı geliyor? eğer öyle ise balata ve disklerde sorun diyebilirim. disklerde atıklık veya balatalar orantısız aşınmış. Direksiyonda titreme olayı genelde balansızlıktandır ama siz yaptırdım diyorsunuz. Önerim ön takımı bir kontrol ettirin ve lastiklerde atıklık yok ise ön takımda sıkıntı yoksa buna balata+disk+jant eğikliği tekerlekleri sökmeden araç üzerinde balans yapsınlar. sanırım bunları yaptırırsanız çözüm olur. Ön takımı bir kontrol ettirin.
  • Aldığınız araç uzun süre kullanılmadan durmuş olabilir. Lastiklerde büyük olasılıkla uzun süre beklemeden dolayı düzleşme oluşmuştur. Balans tutmaması büyük olasılıkla bu yüzden. Ayrıca bahsettiğiniz cik sesi yine lastiklerden kaynaklı olabilir. Lastiklerin hamuru 4 yıl ya da 25 bin km'den sonra özelliğini yitirir, dişler ne kadar sağlam olsada sıkıntı yaratırlar.
  • Lastiklerle alakalı arama yaparken konuyu gördüm, buna çok benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. 30-40 ile giderken periyodik vın vın ses geliyor ve arabanın hız değişimiyle sesin de hızı değişiyor. Dediğiniz gibi direksiyonda titreşim arttı. hatta bu vın vın sesinin titreşimini bazen gaz pedalında da hissediyorum. Bu sadece benim duyduğum birşey de değil. arabaya binmiş çoğu kişi duydu. Sıkıntı her yolda yol sesinin bastırmasından dolayı duyulmaması. Kaymak gibi parlak yollarda duyuluyor.
    Araç 27000'de, Leon 1.2TSI, 225/45/17 yaz lastikleri takılı. Şimdiye kadar hiç rot-balans yaptırmadım. Arka lastikte çivi vardı diye çıkıyordur dedi servisteki usta geçen perşembe ama lastiği yaptırdıktan sonra da geçmedi. Bu perşembe tekrar götürüp aracı havada çalıştırmalarını ve ön taraftaki bağlantı elemanlarını, milleri falan kontrol etmelerini isteyeceğim. Bir de rot-balans yaptırıcam.
    Bu sorun kesin çözülmeli çünkü hafta sonları 600-700km yol yapıyorum ve kendimi güvende hissetmiyorum. Bana zararı olmasa bile mutlaka tahriğe bağlı parçalardan birinde bir sorun var. çünkü titreşim gaz pedalında hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 6 Kasım 2012; 13:26:33 >

• Benim sorunum lastikteymiş. Lastiğin içindeki çelik kısım zarar görmüş ve ondan ses, titreşim çıkarıyormuş. Lastikleri değiştirdim, şu an hiç problem yok.
  • Arkadaşlar cık cık sesı harıç butun sorunlar çözüme kavuştu. Cıkleme sesı de dısklerın kenarı zımaparalanarak azaldı ama gıderılemedı.
    Sorunların çözümü;
    Dıreksıyondakı tıtreme; Ön 2 aks ıcı çamur doluydu, arabanın yolda gıtmesı bıle son derece şaşırtıcıydı, orjınal parça ıle değişimler yapıldı.
    Lastıkler balans yapıldı, Mayıs ayında jantlar ıle beraber değiştıreceğım.
    Ön 2 sılecek supurgesı değıstı,
    Süreklı ayarı kaçan boğaza kelebeğı ıcın ustamın detaylı kontrolu ve 3 conta değısımı sonucunda sürüş keyfım 3e katlandı dıyebılırım.
    Sonuc olarak; bugun aracımın muayenesını de yaptırmış bulunmaktayım.
    Cevaplarınız ıcın herkese teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.