Şimdi Ara

Google Fotoğraflardan HardDisk'e Fotoğraf İndirirken Çözünürlük Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu forumdaki ilk sorum. Sürç-i lisan edersem affola.

Sorum şu: telefonumdaki fotoğrafları yaklaşık 10 yıllık bir usb harddiske aktarıp telefona format atmak istiyorum. Ancak PC telefondaki bütün resim dosyalarını almıyor. Bu yüzden ben de google fotoğraflar üzerinden takeout google sitesi vesilesiyle hard diske indirdim ancak fotoğrafların yaklaşık yarısı 8-10KB aralığına düşmüş ve netlikleri çok bozulmuş. Bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Google Fotoğraflardan Hard Diske Fotoğraf İndirirken Çözünürlük Düşmesine Çözüm

Google Fotoğraflardan hard diske fotoğraf indirirken çözünürlük düşmesi, yaygın bir sorundur. Bu durum, fotoğrafların bulanık veya grenli görünmesine neden olarak kalitelerini düşürebilir. Çözünürlük düşmesinin temel nedeni, indirme işlemi sırasında kullanılan varsayılan ayarların yüksek çözünürlüklü fotoğrafları desteklememesidir.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Orijinal Kaliteyi Seç: Google Fotoğraflarda "Ayarlar" > "Yedekle ve Senkronize Et" bölümüne git. "Yükleme Boyutu" seçeneğinde "Orijinal" seçeneğini işaretle. Bu, fotoğrafların orijinal çözünürlüklerinde indirilmesini sağlayacaktır.
    • Bir Masaüstü Uygulaması Kullan: Telefonundan hard diske fotoğraf aktarmak için Google Fotoğraflar uygulamasını kullanmak yerine, Google Drive istemcisi veya resmi Google Fotoğraflar Yedekle ve Senkronize uygulaması gibi bir masaüstü uygulaması kullanabilirsin. Bu uygulamalar genellikle daha fazla indirme seçeneği sunar ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafların indirilmesine izin verir.
    • Üçüncü Taraf Araçları Kullan: Orijinal kalitede fotoğrafları indirmek için özel olarak tasarlanmış üçüncü taraf araçları da mevcuttur. Bu araçlar, Google Fotoğraflar hesabına bağlanmana ve fotoğrafları tam çözünürlüklerinde indirmene olanak tanır.

Yukarıdaki adımları uygulayarak, Google Fotoğraflardan hard diskine yüksek çözünürlüklü fotoğrafları indirebilir ve kalite kaybı konusunda endişelenmeden fotoğraflarının keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önce masaüstüne aynı çözünürlükte indirmeyi deneyin, sonra harddiske atın hocam. Yine çözünürlük düşüyorsa kullandığınız indirme programından kaynaklanıyor olabilir.

• Evet ben de sonradan bu yöntemle önce pcnin indirilenler kısmına indirip sonra harddiske kopyala yapıştır yapınca sorun çözüldü. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.