Şimdi Ara

Gorilla Glass mış!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: khanjui

Neo V de yok galiba jelatin yada ben göremedim.

Hocam ahize kısmının kenarlarına bak telefonun da kenarlarına bak kenarlarına biraz tırnak atarsan belli oluyor

edit:hocam şu avatarı değiştir gözünü seveyim avatarını her gördüğümde ben kimle muhattap oluyorum lan diye soruyorum kendi kendime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyolog Chaegirab -- 13 Ekim 2012; 12:07:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıyma Makinesi

quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Neo V de yok galiba jelatin yada ben göremedim.

Hocam ahize kısmının kenarlarına bak telefonun da kenarlarına bak kenarlarına biraz tırnak atarsan belli oluyor

edit:hocam şu avatarı değiştir gözünü seveyim avatarını her gördüğümde ben kimle muhattap oluyorum lan diye soruyorum kendi kendime

Hala göremedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

sony bütün telefonlarında fabrika çıkışı 2 jelatini gelir.. ilkini elle çıkartırsin.. 2. gözle dikkatli bakarsan görürsün..

peki jelatini çıkartırsam yenisini nasıl taktırabilirim çok kötü duruyor içim acıyor ekrana baktıkça

edit:gördüm jelatini

Daha elindeki telefonun ekranında hangi tür materyal kullanıldığından haberin yok.Onu bırak ekranda koruyucu jelatin olduğundan haberin yok, gelip burada konu açıp milleti yanlış yönlendiriyorsun.Madem gerçeğin farkına vardın,açtığın konunun başlığını bile değiştirme, edit etme gereği bile duymuyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tamamiyle yalan xperia sola 1 haftada kendi kendine çizildi Yere filanda düşmedi o kadar dikkatli kullandım ekranın ortasında 4-5 tane 1 cmlik çizik var of of

Gorilla Glass la ilgili bir haber okumuştum adamlar anahtarla vvb şeylerle çizemiyor ama cebimizdeki toz parçacıkları rahtlıkla bu ekranları çizebiliyormuş.Ayrıca Xperia Sola ve Xperia U'da Scratch-resistant glass ekran var ama U kullanıyorum ekran koruyucu yok tek bir çizik bile görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ero-Cenin

quote:

Tamamiyle yalan xperia sola 1 haftada kendi kendine çizildi Yere filanda düşmedi o kadar dikkatli kullandım ekranın ortasında 4-5 tane 1 cmlik çizik var of of

Gorilla Glass la ilgili bir haber okumuştum adamlar anahtarla vvb şeylerle çizemiyor ama cebimizdeki toz parçacıkları rahtlıkla bu ekranları çizebiliyormuş.Ayrıca Xperia Sola ve Xperia U'da Scratch-resistant glass ekran var ama U kullanıyorum ekran koruyucu yok tek bir çizik bile görmedim

Ek olarak,tuz,şeker taneleri bile çok rahatlıkla çizebiliyor bu tür ekranları.

• Sola da fabirika çıkışından ekran koruyucu jelatin var.peki biz bunun üzerine ekran koruyucu yapıştırırsak dokunmatikle ilgili algılamama vs gibi bir şey olabilirmi ?
  • quote:

sony bütün telefonlarında fabrika çıkışı 2 jelatini gelir.. ilkini elle çıkartırsin.. 2. gözle dikkatli bakarsan görürsün..

Hatta 2.si elle bile zor cıkar
  • Bende de sola var 1 aydır kullanıyorum üzerine ek jelatin falan taktırmadim çizik mizik yok... Bence sen bişey yapmışsın farkında olmadan..

• hocam telefonu senden başka biri kullanmış olabilir mi çünkü gorilla glas ÇİZİLMEZ
  • Sen kendin bilmeden çizmişsindir camı
  • Bu jelatini nasıl çıkartabiliriz peki elimle ne yapsam hiçbirşey olmuyor
  • quote:

Bu jelatini nasıl çıkartabiliriz peki elimle ne yapsam hiçbirşey olmuyor

Bence çıkarmayı falan deneme telefonun garantisine sorun çıkartır falan... Bariz belli çizikler varsa kafanı bozuyorlarsa sony yi ara onlarlada bi görüş ona göre hareket et

• GG yok ki Sony'lerde. Kullandığın malı bilmiyorsun yalan yanlış konu açıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

GG yok ki Sony'lerde. Kullandığın malı bilmiyorsun yalan yanlış konu açıyorsun.

Genelleme yapmışsın ama sony yeni yeni koymaya başladı.
    Gorilla Glass xperia J de var

Xperia J
    Scratch-resistant :Yes - Gorilla glass
    http://dl-developer.sonymobile.com/documentation/whitepapers/Xperia_J_WP_1.pdf

Xperia Activede belki ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Spears -- 16 Ekim 2012; 13:24:24 >
  • Sakin olun arkadaşlar Birincisi, Gorilla Glass da çizilir, çizilmez diye birşey yok, kendileri bile demiyor bunu siz nereden çıkartıyorsunuz? Gorilla Glass sadece çizilmelere karşı daha dayanıklıdır o kadar, ikincisi Gorilla Glass denilen malzeme de nihayetinde sıkıştırılmış/güçlendirilmiş camdır, dolayısıyla camdan sert olan her madde kolaylıkla çizebilir, misal kristal, quartz vs..yani Türkçesi, kum, toz zerrecikleri vb şeyler ekranınızı çizebilir O test videolarına da aldanmayın hiç zira çizilmiyor görünmelerinin tek sebebi bizim bakış açımız, videoda göremiyoruz hepsi bu..Gorilla Glass zaten öyle eski cihazlarımızdaki sert plastik ekranların çizildiği gibi hatur hutur çizilmiyor, kılcal küçük çizikler oluşuyor, tabi çok sert darbe almamışsa, dolayısıyla da ancak ters ışık altında saçma sapan açılardan dikkatli bakılınca görünüyor.. Bende de Gorilla Glass kullanan bir cihaz var fakat aynen benim de ekranımda çok da kolay farkedilmeyen 1-2 çizik mevcut ve ne anahtarla, bozuk parayla cebime koyarım telefonumu, ne de bazı insanların yaptığı gibi ekranı alta gelecek şekilde yüzeye koyarım..Özetle son derece dikkat etmeme rağmen sanki kendi kendine çizilmiş gibi bir durum var ortada, olabilir yapacak birşey yok çok takmamak lazım kafaya, garantiye vermek vs sakın düşünmeyin zira garanti kapsamında kesinlikle değişmez ekran, direkt kullanıcı hatası..kaldı ki çizik için servise zaten almazlar cihazı, hatta densizlik yapıp gülebilirler bile Ha ücreti verilip yeni ekran taktırılır fakat kapasitif dokunmatik ekranların fiyatları da malum, bir de üstünde gorilla glass ya da benzeri koruma, oleophobic katman vs varsa daha da uçuk fiyatlar..saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __Toprak__ -- 15 Kasım 2012; 3:31:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

quote:

quote:

peki jelatini çıkartırsam yenisini nasıl taktırabilirim çok kötü duruyor içim acıyor ekrana baktıkça

edit:gördüm jelatini

Daha elindeki telefonun ekranında hangi tür materyal kullanıldığından haberin yok.Onu bırak ekranda koruyucu jelatin olduğundan haberin yok, gelip burada konu açıp milleti yanlış yönlendiriyorsun.Madem gerçeğin farkına vardın,açtığın konunun başlığını bile değiştirme, edit etme gereği bile duymuyorsun.

Adamı kimse dinlememiş. Millet hala tartışılıyor o değilde!

• quote:

Orijinalden alıntı: __Toprak__

Sakin olun arkadaşlar Birincisi, Gorilla Glass da çizilir, çizilmez diye birşey yok, kendileri bile demiyor bunu siz nereden çıkartıyorsunuz? Gorilla Glass sadece çizilmelere karşı daha dayanıklıdır o kadar, ikincisi Gorilla Glass denilen malzeme de nihayetinde sıkıştırılmış/güçlendirilmiş camdır, dolayısıyla camdan sert olan her madde kolaylıkla çizebilir, misal kristal, quartz vs..yani Türkçesi, kum, toz zerrecikleri vb şeyler ekranınızı çizebilir O test videolarına da aldanmayın hiç zira çizilmiyor görünmelerinin tek sebebi bizim bakış açımız, videoda göremiyoruz hepsi bu..Gorilla Glass zaten öyle eski cihazlarımızdaki sert plastik ekranların çizildiği gibi hatur hutur çizilmiyor, kılcal küçük çizikler oluşuyor, tabi çok sert darbe almamışsa, dolayısıyla da ancak ters ışık altında saçma sapan açılardan dikkatli bakılınca görünüyor.. Bende de Gorilla Glass kullanan bir cihaz var fakat aynen benim de ekranımda çok da kolay farkedilmeyen 1-2 çizik mevcut ve ne anahtarla, bozuk parayla cebime koyarım telefonumu, ne de bazı insanların yaptığı gibi ekranı alta gelecek şekilde yüzeye koyarım..Özetle son derece dikkat etmeme rağmen sanki kendi kendine çizilmiş gibi bir durum var ortada, olabilir yapacak birşey yok çok takmamak lazım kafaya, garantiye vermek vs sakın düşünmeyin zira garanti kapsamında kesinlikle değişmez ekran, direkt kullanıcı hatası..kaldı ki çizik için servise zaten almazlar cihazı, hatta densizlik yapıp gülebilirler bile Ha ücreti verilip yeni ekran taktırılır fakat kapasitif dokunmatik ekranların fiyatları da malum, bir de üstünde gorilla glass ya da benzeri koruma, oleophobic katman vs varsa daha da uçuk fiyatlar..saygılar

Tespit çok çoğru, 4 yıl sonra gelen teyit :)

Kum, kristal zerresi camın anasını ağlatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: __Toprak__

Sakin olun arkadaşlar Birincisi, Gorilla Glass da çizilir, çizilmez diye birşey yok, kendileri bile demiyor bunu siz nereden çıkartıyorsunuz? Gorilla Glass sadece çizilmelere karşı daha dayanıklıdır o kadar, ikincisi Gorilla Glass denilen malzeme de nihayetinde sıkıştırılmış/güçlendirilmiş camdır, dolayısıyla camdan sert olan her madde kolaylıkla çizebilir, misal kristal, quartz vs..yani Türkçesi, kum, toz zerrecikleri vb şeyler ekranınızı çizebilir O test videolarına da aldanmayın hiç zira çizilmiyor görünmelerinin tek sebebi bizim bakış açımız, videoda göremiyoruz hepsi bu..Gorilla Glass zaten öyle eski cihazlarımızdaki sert plastik ekranların çizildiği gibi hatur hutur çizilmiyor, kılcal küçük çizikler oluşuyor, tabi çok sert darbe almamışsa, dolayısıyla da ancak ters ışık altında saçma sapan açılardan dikkatli bakılınca görünüyor.. Bende de Gorilla Glass kullanan bir cihaz var fakat aynen benim de ekranımda çok da kolay farkedilmeyen 1-2 çizik mevcut ve ne anahtarla, bozuk parayla cebime koyarım telefonumu, ne de bazı insanların yaptığı gibi ekranı alta gelecek şekilde yüzeye koyarım..Özetle son derece dikkat etmeme rağmen sanki kendi kendine çizilmiş gibi bir durum var ortada, olabilir yapacak birşey yok çok takmamak lazım kafaya, garantiye vermek vs sakın düşünmeyin zira garanti kapsamında kesinlikle değişmez ekran, direkt kullanıcı hatası..kaldı ki çizik için servise zaten almazlar cihazı, hatta densizlik yapıp gülebilirler bile Ha ücreti verilip yeni ekran taktırılır fakat kapasitif dokunmatik ekranların fiyatları da malum, bir de üstünde gorilla glass ya da benzeri koruma, oleophobic katman vs varsa daha da uçuk fiyatlar..saygılar

Tespit çok çoğru, 4 yıl sonra gelen teyit :)

Kum, kristal zerresi camın anasını ağlatıyor.

Madem hortladı konu, cevap yazayım ben de Evet, ben de şunu ekleyeyim üstüne; şu anda Gorilla Glass 4 kullanan bir cihaz var elimde ve alalı 2 ay kadar oldu olmadı, ekranda 8 tane çizik saydım Bahsi geçen tarihlerdeki cihazım S2 idi ve Gorilla Glass 1 kullanıyordu, dolayısıyla bundan şu çıkıyor hocam; Gorilla Glass çizilir, 1-2-3-4 olması bile farketmiyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.