Şimdi Ara

GPS li cep telefon seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
20.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • öncelikle GPS donanımı hakkında bilgi sahibi olmak gerek.
    GPS, A-GPS ve QuickGPS diye 3 kavram var.

GPS, sim kart dahi olmaksızın konum bulma imkânı tanır. uyduları tek tek yakalamaya çalıştığından 15 dk.yı bulan bi konum belirleme süresi vardır.
    A-GPS, Bulunduğunuz konuma göre baz istasyonlarından yardım alarak yerini tespit eder ve uydu bulmanızı sağlar. hata payı yüksektir. konum belirleme süresi daha kısadır. herhangi bir internet bağlantısı gerektirmez.
    QuickGPS ise internetten uyduların bir haftalık yerlerini indirme ihtayıcı duyar. bu verileri aldığında ise konum belirleme süresi mimumuna iner.

birde kullandığınız yazılımlar önemlidir.
    Googlemaps kullanıyorsanız eğer, bu yazılım haritayı online indirmek ister ve internet bağlantısı gerektirir.
    igo, garmin, tom tom gibi haritasını indirip cihaza attığınız programlar internet bağlantısı gerektirmez. fakat; hava durumu ve trafik bilgisi isterseniz, internet bağlantısı isteyecektir.

yeni telefon tavsiyesine gelince, önce kendi ihtiyaçlarını sırala.
    wi-fi, gps, office programları, oyunlar, çok mesaj yazan birimisin?

işletim sistemlerini tanı.
    symbian şuanki sistemler içerisinde en geri kalmış bi işletim sistemidir.
    windows mobile program ağı oldukça gelişmiş bi işletim sistemidir.
    androit ise gelişimi hızlı süren ve kendiside windows mobile'a göre hızlı çalışan bi işletim sistemidir.

dokunmatik olayına gelince.
    plastik tabakanın alttaki cam tabakaya değmesi sonucu tepki gösteren ekranlar var. bu ekranlar çok az da olsa kuvvet uygulamanızı gerektirir. multitouch özelliği barındırmaz diye biliyorum. yanlış biliyor olabilirim. bu ekranlar hakimeyin sizde olduğu hissini veriyor.
    sadece dokunmanız gereken ekranlar var. herhangi bi kuvvet gerektirmez. bazen çileden çıkarabiliyor :-)
    multitouch ekranlar ise birden fazla noktaya aynı anda dokunma imkânı tanır.

kamera ise gelişen teknolojiyle kötüye giden bir unsur gibi görünüyor yeni nesil cihazlarda :-)
    video olayında ise HD kayıt yapabilen cihazlar var. ne kadar kaliteli? tartışılır. bence çokda iyi değil.

ve en önemlisi; almak istediğiniz cihazların işlemci hızı ram ve rom bayutlarını karşılaştırınız.
    yazılım güncellemelerini araştırınız.

• Nokia e72 de kullanıyorum ve gayet memnunum..
    KONUMLAMA ayarlarından şebeke tabanlıyı deaktive ederseniz ücret ödemeden telefonun içindeki GPS alıcısını ücretsiz olarak kullanırsınız...
  • Gps li telefon al istiyorsan zaten gelişmiş telefonların gps olmayanı yok ama çok işine yaramaz çekmesi için çok açık bir alanda en az 2 dkka beklemen gerekir . gps cihazları kapalı alanda 3 saniyede buluyor . ama gps uydularından yerini bulduktan sonra çok işine yarayabiliyor ;) ben mesela kullanırım . telefon : Samsung I9003 Galaxy SL . android . igo my way yükledim bulduktan sonra yerimi sorunsuz çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: say1tspossible

5800 açık alanda agps ile 10 saniyede konum bilgisi veriyor.sadece tümleşik gps ile 5-15 dk arasında bağlanıyor.ve bence piyasada 200-250 tl ye satılan cihazlardan geri kalmıyor.10 tlye satılan aparatlarla birlikte kesinlikle araç içi kullanılabilir.

konu hort olcak mi bilmiyorum ama Gps bekleniyor diyor bekliyor sadece baglandigini ve konum bilgisi verdiğini görmedim 15 dk da beklemedim açik alanda . desteklemediginidüşündüm kapattım .
  • admylmz A kullanıcısına yanıt
    Hayatımda böyle bir sallamasyon görmedim.

A-GPS, Assisteg GPS olup, bir GPS'in yapabildiği tüm özelliklere sahiptir. Bunlara ek olarak aynı zamanda baz istasyonları ile mobil veri alışverişi yaparak bulunduğunuz lokasyonu daha hızlı tespit eder. GPS uydulara bağlanırken sizin nerede olduğunuzu bilmediğinden doğrudan dünyanın herhangi bir yerinde olabileceğinizi varsayar. bu sebeple çoğu mobil GPSler, aşırı yüksek frekansa ve manyetik alana sahipler dışında, konumunuzu bulması için en az yarım saat açık havada sahip olarak bekleme ihtiyacı duyar. GPS'te yaklaşık olarak 50 metreye kadar yakın konumunuz buşlunur.

A-GPS'te ise önce baz istasyonu ile bağlantıya geçilir, istasyondan alınan veri ile zaten lokasyonunuz tespit edilmiştir. oradan da GPS'!e bnağlanmanız birkaç saniye sürer ve tracking başlar. Birisinde "bbu adam nerede yahu, kolombiya mı, italya mı, aha türkiyedeymiş, hangi şehirde acaba?" tarzında bir arama söz konusu iken diğerinde "adam taksim meydanında heykelin biraz sağında duruyor. buldum" tarzı bir arama söz konusudur.

A-GPS,GPS'in sahip olduğu tüm özelliklere sahiptir. tüm mobil telefonlarda da A-GPS kullanılır. telefonunuzda Mobil veri yoksa A-GPS = GPS'tir.

• Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    Sen de çok kötü sallamışsın ama. Yarom saatte uydu bulmak ta ne? Gps Hot start cold start diye arattır google da, 3 dakikayı geçmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Aha bir sallayıcı daha.. bi bitmediniz.....

Ortalama Bir GPS'in yeni bir lokasyonda, temiz bir GPS ön belleği ile uyduya bağlanması yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir.

GPS aynı lokasyonda tekrar kullanıldığı takdirde çok kısa sürede bağlanma başarısı verecektir.

bilmediğimiz konular hakkında ahkam kesmeyelim. dikkatli olalım.
  • The final method used by your Garmin enables it to find itself and get a lock completely without any outside help. In autolocate mode the unit does not use the internal almanac data but instead just uses brute force techniques to find the satellites. On any of the older multiplex receivers this can take 7.5 minutes to 15 minutes with a clear view of the sky for it to gather enough data to acquire a 2D fix. On the 12 channel parallel units the time has been reduced considerably since much of the data can be gathered simultaneously using the 12 channels. A 3D fix under these conditions can usually be obtained in about 3 to 5 minutes.

sen 20 sene öncede kalmışsın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.