Şimdi Ara

Grand Theft Auto V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Daha önceden sistemimin bazı oyunlarda nasıl performans gösterdiğine dair bir konu açmıştım. Nvidia'nın yeni çıkarmış olduğu 353.62 adlı sürücüyü kurduktan sonra çoğu sorunum halloldu. Sadece Grand Theft Auto V'da sorun yaşıyorum. Aslında sorundan ziyade garip bir olay. Sistemim aşağıdaki gibidir;
    Intel Core i7 4790k 4.0ghz
    Asus Gtx Titan X
    Corsair Vengeance 16gb ddr3 1600mhz ram
    Samsung 850 Evo 500gb x2
    Windows 7 Home Premium 64 bit
    Evga Supernova 1300w
    Corsair H100i
    Cooler Master Haf X 942 Full Tower
    Aoc G2460p 144hz 1ms 1080p
    Gigabyte Z97X Gaming 3

Öncelikle sorunumdan bahsedeyim. Oyunu 1080p'de grass quality very high, msaa x4, diğer ayarların hepsi en yüksekte iken 60 fps alamıyorum. Oyun bu ayarlarda iken 80 fps civarı başlıyor. Msi Afterburner'dan baktığımda gpu usage %99'da başlıyor. Şu ana kadar her şey güzel. Ne zaman araba binip hız yapsam hem fps hem gpu usage düşüyor. İşin ilginç tarafı ayarları düşürmem gpu usage'ı düşürüyor ve bu yüzden fps artmıyor. Oyunu 1080p'de en düşük ayarlara aldığımda gpu usage 20% civarı oluyor ama fps 150 oluyor. DSR ile 4k'da açtığımda msaa kapalı bir kaç ayar very high, advanced ayarları en yüksekte ve diğer ayarlar ultra iken hiçbir zaman gpu usage düşmüyor ve fps 45-55 civarı seyrediyor. Yani oyun 1080p ultra ile 4k verh high'da aynı hızda çalışıyor. İşlemcin darboğaz yapıyor olabilir diyeceksiniz ama cpu usage 70%'in üstüne çıkmıyor. Hayatımda böyle bir sorun görmedim lütfen bilen yardım etsin arkadaşlar. Bu arada diğer oyunlarda sıkıntı yok. Misal The Witcher 3 1080p ultra'da ortalama 75 fps alıyorum. Oyunlar orjinal tabii ki. Bu arada daha açıklayıcı olması için resimler ekledim. İlk resimde dsr 4k, msaa kapalı, ayarlar very high/ultra karışık, advanced ayarlar açık şekildedir. İkinci resimde 1080p, msaa x4, ayarlar ultra sadece grass very high, advanced ayarlar açık şekildedir. Üçüncü resimde ise 1080p, msaa kapalı, ayarlar normal, advanced kapalı. Dördüncü resim The Witcher 3'den. Oyun 1080p, bütün ayarlar ultra, hairworks açık ve saça uygulanan AA x8, sadece blur kapalı.
     Grand Theft Auto V
     Grand Theft Auto V
     Grand Theft Auto V
     Grand Theft Auto V
    Not: Arkadaşlar sıcaklıklara çok fazla takılmayın. Kimisi 10 dakika kimisi 1 saat oynandı. Bu yüzden sıcaklıklar değişebiliyor.
    Not 2: Gta V oynamamaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertesacker123 -- 31 Temmuz 2015; 23:46:50 >

• Hani oyunda patlak veren ayarlar Advanced Graphics ve Grass Quality. Advanced Graphics işlemciye çok yükleniyor diye biliyorum da zaten kaldıramayacak bir işlemci de değil. Biraz basit bir öneri olacak ama Grass Quality ayarını düşürmeyi deneyin bir de. İşlemci darboğazı olmadığına eminseniz sorun büyük ihtimalle odur.
  • bu oyunda adamlar tam mıçmışlar.

gta 2 ile 5 arasında dağlar kadar donanım isteği farkı varken görüntüler cidden tırt. orta ile high ayarlar arasında ciddi bi fark yok. bu oyun için ekran kartlarını kasmaya gerek yok. oyunun dinamikleri ve oynanışı tam fiyasko. araç sürüşü dengesiz. incelemelerin hiç birisi düzgün değil. bu oyun için kart değiştirenin aklına şaşarım.

bende gaza gelmişdim ama hevesim kursağımda kaldı. birde witcher 3 e bakacağım bakalım ne olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iseminoglu İ kullanıcısına yanıt
    Hocam yazımı tam okumadınız galiba. Grass quality ultra'dan very high'a indirildi. Advanced ayarların hepsi en yüksekte. Şimdi diyeceksiniz Advanced ayarları düşür diye... Düşürmesine düşürürüm ama 4k dsr ile advanced ayarlar en yüksekte iken normal ayarlar very high/ultra karışık, msaa kapalı iken ortalama 50 fps alıyorum. Yani anormallik Advanced ayarlardan kaynaklanmıyor.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Hocam size kesinlikle katılıyorum. Ama benim anlamadığım bazı insanlar nasıl en yüksek ayarlarda gtx 970 ile 60 fps alabiliyor? Ben buna inanamıyorum. İnternette adamın teki video atıyor Titan X ile 1080p'de, adam grass'i very high'a msaa'ı x4'e almış 100 fps alıyor. Ben burda....
  • Mertesacker123 M kullanıcısına yanıt
    %99 yükte nası 56 derece oluyor Titan X? Sıcaklık değerleri yük arttıkça nasıl değişiyor? OC stabiliteyi bozuyor olabilir. Kaldırıp deneyin.
  • iseminoglu İ kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunu açalı 5 dakika olduğu için daha artmadı sıcaklık. İkinci resimde biraz daha uzun oynadığım için biraz daha yüksek çıktı. Ayrıca sorunun sıcaklıkla alakalı olmadığına eminim. İlk günümde yaklaşık 7 saat aralıksız oynadım ve en fazla 75 derece civarına gelmişti. Manual fan kullanıyorum. Sıcaklık 60 dereceyi geçince 70% fan hızı giriyor devreye. Oyunda her ayar değişikliği yapınca oyun baştan başlıyor ve haliyle sıcaklık değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertesacker123 -- 31 Temmuz 2015; 22:40:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Grand Theft Auto: Beta Rehberi
    13 yıl önce açıldı
    Grand Theft Auto Bölüm Rehberi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Titan X ve GTX 980 TI için 1080p düşük bir çözünürlük yerine geçiyor.Bundan dolayı kart kendini kullandırmıyor böyle olamsını istemiyorsan çözünürlüğü 2k yapıp msaa 2x açıp txaa aktif edersen gpu kullanımı hiç düşmeyecektir.Oyunları elinizden geldiğince 2k da oynamaya çalışın.
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz doğru olabilir ama bu sadece GTA V'da başıma geldi. The Witcher 3, Dying Light denedim. The Witcher 3 ortalama 75 fps verdi, Dying Light ise ortalama 100 fps ve hepsi 90-99% gpu usage kullandı. Sanki bu bana GTA V'e özel bir sorun gibi geliyor.
    GTA V o kart için biraz ezik kalıyor. Ondan dolayı bu sorunlar yaşanıyor onun için 2k txaa2x olarak kullanmanız en sağlıklısı olacaktır.Diğer oyunlar da 1080p sorun olmaz belki ama belli sahneler de gpu kullanımı düşecektir ve buda sizi rahatsız edebilir onun için en az 2k oynamanız en iyi seçim olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 31 Temmuz 2015; 22:56:25 >
    Tamam hocam. Birazdan oyunu dsr ile 2k'da açıp görüntü eklerim. Açıkçası ya 1080p ya da 4k denedim. 2k denemek hiç aklıma gelmedi. Sonuçları yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertesacker123

Hocam oyunu açalı 5 dakika olduğu için daha artmadı sıcaklık. İkinci resimde biraz daha uzun oynadığım için biraz daha yüksek çıktı. Ayrıca sorunun sıcaklıkla alakalı olmadığına eminim. İlk günümde yaklaşık 7 saat aralıksız oynadım ve en fazla 75 derece civarına gelmişti. Manual fan kullanıyorum. Sıcaklık 60 dereceyi geçince 70% fan hızı giriyor devreye. Oyunda her ayar değişikliği yapınca oyun baştan başlıyor ve haliyle sıcaklık değişiyor.
    oyunun optimize olması için bir kaç şeyden feragat etmişler sanırım şu çamur görüntüye bakarmısın [4k resminden aldım]
     Grand Theft Auto V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 31 Temmuz 2015; 22:59:53 >

• Hocam bu ne?
  • quote:

Hocam bu ne?
    4k olan resimden aldım uzağın kalitesi gözüme çarptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

4k olan resimden aldım uzağın kalitesi gözüme çarptı

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar, oyunu az önce dsr ile 2k'da denedim msaa x4, advanced ayarlar en yüksekte, ve diğer ayarlar very high iken fps 40 ile 70 arasında gezdi. Sonra msaa'yı x2'ye düşürdüm ve fps değişmedi. Araba sürerken gpu usage yine düştü ama bu sefer en az %75 civarına düştü. 1080p'de %40-50 civarına düşüyordu. Bu sorun benim aklıma işlemci darboğazını getiriyor. Çözünürlük yükseldikçe gpu usage artıyor, ayarlar yükseliyor ama fps aşağı yukarı aynı kalıyor. i7 4790k kötü bir işlemcide değilki?

• quote:

Evet arkadaşlar, oyunu az önce dsr ile 2k'da denedim msaa x4, advanced ayarlar en yüksekte, ve diğer ayarlar very high iken fps 40 ile 70 arasında gezdi. Sonra msaa'yı x2'ye düşürdüm ve fps değişmedi. Araba sürerken gpu usage yine düştü ama bu sefer en az %75 civarına düştü. 1080p'de %40-50 civarına düşüyordu. Bu sorun benim aklıma işlemci darboğazını getiriyor. Çözünürlük yükseldikçe gpu usage artıyor, ayarlar yükseliyor ama fps aşağı yukarı aynı kalıyor. i7 4790k kötü bir işlemcide değilki?

Alıntıları Göster
    oyun orijinalmi çünkü gta 5 de 1 ay önce gelen gottengains dlc fps yi bozuyordu sonra bi 15 mb güncelleme yayınladılar fps fix için

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun orjinal ve güncel. Nvidia sürücüsüde en günceli. Maalesef o güncelleme bende işe yaramadı.
    windows 10 yükle :D
    Hocam onunla hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Hocam onunla hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.
    fotoğraflar net gözükmüyor sistemi bi yollasana yakından bakayım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.