Şimdi Ara

gravür aleti (el matkabı + dremel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
19.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün yemek arasında praktikere gittim ve girişten bir fiyat kataloğu (hani indirimli ürünler fırsatlar falan yazarya) aldım.

Dremel işi de görecek bir mini matkap var, 27.5 milyon liraya. İçinden bir miktar da uç çıkıyor. Ben bir tane aldım. Cihaz devir ayarlı ve 0-30000d/d, 15 alsesuar (anahtar, zımparalar, taşlamalar, iki matkap ucu), çantası falan...

Yılda iki delik açanlar için kullanılabilir birşey bence. Yalnız kalitelilerden biraz daha büyük (23cm boy, en kalın yerinde 6cm çap).

Gerçek Dremeller de 110 milyondan başlıyor.

Geçenlerde biri almak istiyrodu ama topici bulamadım buraya yazayım dedim...

Ne mi bu ? ; Dremel denen alete çeşitli uçlar takılıp cam veya plexi üzeri işleme, delme kesme zımparalama ve parlatma işlerinde kullanılabilir.

• hocam fiat sudan ucuz. yolum düşerse ve halen bu fiatsa kaçırılmaz.[frndsp]
  • CHAD almak istiyodu
  • ucuz vede kullanışlı eyvallah bu forumu sevmeye başladım
  • dostum bende baktım o ilanlara ama 27 milyon olan dremel değil sen eminmisin
    şu an o katalog elimde üstünde başlangıç tarihi 06 aralık diyo
    27500 e globus var 15 uçlu. dremelde 40 uçlu 110 milyon
  • ewet senin aldığında globusmuş bende diom 27500 e nasıl dremel aldın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akülü Matkap/Vidalama Tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Matkap Zımparası ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Chad kardeş ben sanırım seni yanlış anladım. Sen marka olarak dremelden bahsediyorsun, ben cihaz olarak (konuya yabancı arkadaşlar için belirteyim gravür aletlerine dremel de diyoruz, en azından ben öyle biliyorum. Bu kağıt mendile selpak denmesi gibi bir şey. Dremel'de skill gibi bosch firması tarafından bu gruptaki ürünlere verilen marka sanırım).

Neyse şimdi evdeyim ve nihayet deneyebildim. Doğruyu söylemek gerekirse alet çok güçlü bir motora sahip değil ancak kasa işlemesi zımparalama ve desen çalışmaları ve plastik aksamın kesiminde kullanılabilir gibi geldi bana. Kesim işlemleri için matkap kullanmam gerekecek sanırım. Ancak saat çok geç oldu kesici bir ucum da yok şu an. Haftasonu alıp deneyebilirim sanırım.

HeavyWeight bence pazartesi gününü bekle. Ben motorunu biraz zorlayayım. Buraya sonucu yazarım
    Eğer olmazsa ben de bunu verip yerine dremel alırım...

• bu tip ucuz dremel bende almıştım maket yapımında kullanmak icin
    gargoyle arkadasın dediggi gibi motoru güçlü diğil
    ama az ve amatörce kullanıcaklar icin güzel

fakat şu iki yüzü taşlı kesme için kullanılan silindir uçlarını
    kullanırken dikkatli olmak lasım kırılabiliye ve 30000 devir atarken kırlırsa tehlikeli olabilir
  • arkadaş haklı aletin taşlama-zımparalama ucunu kullanırken çok dikkatli bu aletin büyüklerini kullananlar tarafından çok feci kazalar duydum sakın olaki bunu kullanırken ucu kastırmayın yoksa bi mergi gibi fırlayabilir...

bu arada alet nekadar güçsüz kasaya delik açmazmı?
  • süper bende tam böyle ucuz bir şey arıyordum
    umarım izmirde de vardır bundan haftasonu ilk işim onu almak olmalı :)
  • Bu alette taşlama-zımparalama kırılacak şekilde zorlanamaz. Çünkü motor güçsüz. Cihaz sık kullanmayacak kişiler için düşünülmüş, plastik aksamlarda sorunsuz. Kasaya (ince metal aksamlara) delik de açabilir ama çok bastırınca duruyor. Bastırmayınca da titreşim rahatsız ediyor. Ben bugün gidip yerine dremel alacağım...
  • ewet dremel alman daha mantıklı duracak kadar güçsüz bi aletse bi işe yaramaz o

gargoyle bu arada gitmişken fkex shaft larada bakarmısın ne olduğunu açıkliym istersen bende yeni öğrendim
    hortum gibi bişey dremelin ucuna takıyosun diğer ucunada istediğin ucu takıp kalem gibi çalışıyosun ço kullanışlı bişey gitmişken fiyatlara bakar bizede haber verirsen sevinirim...
  • eğer bundan bahsediyorsan sanrım bir kutunun içeriğinde vardı.

• tamam anladım ne istediğini... dişçi aleti istiyrosun [:P]

• ewet dişci aleti dediğin[clps]
  • ben geldim :D
    praktikerde bundan göremedim . Aldığım global'i de dremellle değiştirdim. Ancak dehşetle fark ettim ki bunun mootru diğerinden çok daha zayıf. Değil tutarak parmağımla bastırarak bile durdurabiliyorum...
  • e hadi hayırlı olsun :)
    kaça aldın kaç parçalı?
  • valla 40 parça ve kesinlikle parçalar daha ötekinden kaliteli. Parçaların tanesinin 5 -15 milyon arası olduğunu düşünürsek çok değil. Tabii tek tek alıp ihtiyaçlar ucuza karşılanabilirdi.

fiyatı 110 milyon. 5 devirli ki devri yaplaşık diğerinin aynısı (33.000 d/d) ancak torku çok düşük...
  • hayırlı uurlu olsun dremel olsunda çamurdan olsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.