Şimdi Ara

Grim Dawn Türkçe yama girişimi (Teknik konuda yardım lazım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
6.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar, Grim Dawn oyununu severek oynuyorum, İngilizcem fena olmasa da oyun içerisinde her yeri anlayamayabiliyorum (Kaçırabiliyorum, yorgun olup kafa yoramayabiliyorum) ancak oyunun çeviri desteklediğini görünce girişmek istedim.

Oyunun İngilizce olan dosyalarını buldum, çeviri yapıp oyuna eklemeyi de becerdim. Ancak şöyle bir çift sorunum var:

1- Türkçe karakterler. Oyun Türkçe karakterleri desteklemiyor, oyunun resmi forumunda firma personeli Rhis PM ile destek alabileceğimizi söylemiş. Ona PM attım ama henüz dönüş alamadım. Eğer bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa yardımlarına müteşekkir olurum.

2- Esas sorunum ise, çeviri için hangi programı kullanmalıyım? Wordpad ile dosyaları gayet güzel okuyup çevirebiliyorum. Ancak satır kaymaları oluyor. Yani oyuncunun söylemesi gereken lafı NPC söylüyor, alakasız laflar, alakasız cevaplar oluyor. Wordpad'den satırları İngilizce olan ile birebir eşlediğimde de sorun çözülmüyor. Yani çeviri programı konusunda bir yardım lazım.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

• http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?t=37638

https://www.youtube.com/watch?v=VjdjEUofPx8

Oyunu modlayabilmek için adamlar ellerinden geleni yapmışlar. Fontlar da sıkıntı değil, sistemde yüklü olan ve Türkçe karakter destekleyen istediğin fontu oyuna ekleyebilirsin ya da oyunda kullanılan fontların isimlerini ve kaynak olarak kullanılabilecek .ttf(true type font) dosyalarını bulursanız onlar da orjinaline sadık kalınarak editlenebilirler. Resmi forumu karıştırmakta yarar var, aranılan her şey orada var zaten. Zira oyun dosyalarını extract edince başka dillerin font dosyalarına ulaşılabiliyor, onların içerisinde Türkçe karakterlerin bulunduğu fontlar olabilir, böylece uğraşmaya gerek kalmaz, onları kullanırsınız.

Bunları ben yapabilir miyim, evet yaparım zaten gereken altyapı tümüyle hazır, ama neden yapayım? Hele ki hiçbir davetime icabet olmayan, bana ihtiyaç olmayan bir yerde... hiçbir iyiliğin cezasız bırakılmadığı şu forum ortamı midemi bulandırıyor arkadaşlar, benden böyle iyilikler beklemeyin artık. Dediğim gibi aradığınız her şey gözünüzün önünde bağırıyor, resmi forum ve linkler de işinizi görecektir.
  • Ömür hocam halleder.
  • Fontlardan anlamam da , hangi program ile çevireceğine gelirsek (Notepadd ++) kullanabilirsin. Ben hep onu kullanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Font konusunu yapımcıya bırakmanı öneririm. Çeviri tamamlandığında onlara gönderirsen, fontları da eklerler. Diğer dillerde de yüksek olasılıkla böyle olmuştur. Diğer dillere çeviri yapan arkadaşlara da özelden sorabilirsin.
  • Notepad++! Evet ben bunu niye akıl edemedim ki? Hemen operasyona başladım.
    Font konusunda yapımcıdan haber bekliyorum.
  • Crate Entertainment Forum
    Crate Entertainment Forum
    http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?t=37638

jo tommyyoutube
    Grim Dawn Asset manager First Starting..
    https://www.youtube.com/watch?v=VjdjEUofPx8

Oyunu modlayabilmek için adamlar ellerinden geleni yapmışlar. Fontlar da sıkıntı değil, sistemde yüklü olan ve Türkçe karakter destekleyen istediğin fontu oyuna ekleyebilirsin ya da oyunda kullanılan fontların isimlerini ve kaynak olarak kullanılabilecek .ttf(true type font) dosyalarını bulursanız onlar da orjinaline sadık kalınarak editlenebilirler. Resmi forumu karıştırmakta yarar var, aranılan her şey orada var zaten. Zira oyun dosyalarını extract edince başka dillerin font dosyalarına ulaşılabiliyor, onların içerisinde Türkçe karakterlerin bulunduğu fontlar olabilir, böylece uğraşmaya gerek kalmaz, onları kullanırsınız.

Bunları ben yapabilir miyim, evet yaparım zaten gereken altyapı tümüyle hazır, ama neden yapayım? Hele ki hiçbir davetime icabet olmayan, bana ihtiyaç olmayan bir yerde... hiçbir iyiliğin cezasız bırakılmadığı şu forum ortamı midemi bulandırıyor arkadaşlar, benden böyle iyilikler beklemeyin artık. Dediğim gibi aradığınız her şey gözünüzün önünde bağırıyor, resmi forum ve linkler de işinizi görecektir.

• KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten oyunda var olan diğer dillerin fontlarını denedim ama çözüm olmadı. Artık oradan destek alacağım.
    Kusura bakmayın. Konu açmak zaten benim fikrim de değildi. Neyse.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Konuyu benden destek almak için açmadın ya bir dünya insan var, bence isabetli karar. Fakat bu tür konulara hep ismim atfediliyor. Bende haklı tepkimi dile getirdim...

Son olarak font modlama hakkında verilen bilgilere göre yüklü AssetManager ile ttf formatlı bir font dosyasını oyuna aktarabilirsin, internetten oyundaki orjinal fontların hazırlandığı ttf dosyalarını bulursan daha iyi olur tabii ama onlara Türkçe karakter eklemen gerek. ttf font hazırlamak veya düzenlemek için high logic font creator iş görüyor. Yani yapımcıdan destek almasan bile rahatlıkla hazırlayabilirsin, çok zor iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 10 Kasım 2017; 13:59:19 >
    Asset Manager, teşekkürler hocam. Font işini çözünce daha bir harika olacak.
    Font senin en son dert edeceğin iş olsun, diğer dillere bakarak saydığım ortalama 700 metin belgesi var. Onları çevirdikten sonra font konusunda herkes yardımcı olur...
    Resmi siteden indirdiğim dosyada 473 metin belgesi var. DLC'ler dahil. Umuyorum ki eksik yoktur.
    Ben oyunun arayüzünden indirdim dil dosyalarını ve 690 ile 710 arasında değişiyorlar. gerisini bilmiyorum artık.
    Şimdi oldu, oyunun arayüzünden İngilizce bulamasam da Almanca dil dosyalarını indirdim. 690 dosya var. Forumdan indirdiğim (Ve son DLC'yi içeren) dosyalar yanlış. Şöyle ki orijinal İngilizce haliyle koyduğumda yazılar gene kayık.

Oyunun arayüzünden İngilizce indirme seçeneğini göremedim ama.
    İngilizce dosyaları mod dosyalar değil, arşivlerin içine gömülü. sana attığım linkte asset manager ile dosyaları extract etme yöntemi var. onunla özgün arşivleri açıp dil belgelerini bulabilirsin.
    Anladım hocam. Teşekkürler, birazdan işe gideceğim yarın sabah bakayım artık. Çok sağ olun tekrardan.
  • Yalla süper oyun bekletiyorum inşallah sorunsuz çevirilir.
  • Bu konuyu takip ediyorum, ilk kez duyanlar içinde oyunu oynamalarını gerçekten tavsiye ederim. Ben İngilizce şekilde oyunu bitirdim zaten ama bu oynanış keyfini Türk oyun çevresinin yaşamasını isterim
  • Kolay gelsin, var mı bir gelişme acaba?
  • Sağolun hocam. Henüz oyundan dosyaları bile çıkarabilmiş değilim. Resmi forumdan da yetkiliye mail attım ama cevap gelmedi. Asset Manager da nedense dosyaları çıkarmıyor boş bir klasör kalıyor elimde. Kaç gündür onunla uğraşıyorum. :(

Elimde olan dosyalar eski sürüme aitmiş, satırlar tutmuyor. Dosyaları çıkarsam seri bir şekilde devam edeceğim.
  • Bu işlere girişmeden evvel doğru kaynaklara ulaşmayı ve onları kullanmayı öğrenmek lazım.

Adamlar dil dosyalarını zaten çıkarmışlar ve sürekli güncelliyorlar. Bugün v1.0.3.1 güncellemesi geldi, fakat en son dil paketi v1.0.3.0... Dosyayı takip etmekte yarar var. Tabii ben olsam böyle zırt pırt güncellenen bir oyunun çevirisine girmezdim. Sonra uğraştıkların heba olabiliyor.

http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?t=63282

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 19 Kasım 2017; 11:12:23 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.