Şimdi Ara

GSÜ Matematik mi - YTÜ Mat. Mühendisliği mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar malumunuz tercih dönemine girdik ve ben hala bu 2 bölümden hangisini seçeyim karar veremedim sizlerinde görüslerini almak istiyorum.Öncelikle ünilerin artılarını eksilerini yazarak baslayalım...

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ +'LARI

1) GSÜ Fransızca eğitim veriyor.İlk hazırlık senesinde fransızcanızı b1 seviyesine getiriyorlar (A1-A2-B1-B2-C1-C2). 1.yılda da fransızca derslerine devam ediyorlar ve o sene sonu b2 belgesi alıyorsunuz(tabi bu işler çalışarak oluyor)(Eğer hazırlıktan 1e geçerken yazın kendiniz çalışıp b2 belgesi alırsanız ilk senedeki fransızca derslerinden muaf oluyorsunuz ve ingilizce derslerine başlıyorsunuz)Devam eden senelerde de ingilizcenizi b2 yaparsanız İspanyolca-Almanca gibi 3.dil imkanınız da var...

2) Tercihinize baglı olarak 'Université des Sciences et Technologie de Lille' den iktisat bölümü derslerini de alarak mezun oldugunda çift diploma ile mezun olma şansınız var.

3) Üniversite senede 20 öğrenci alıyor 15 civarı da mezun veriyor yani az kontenjanı var bu dili daha iyi öğrenmenizi, derslerin daha verimli geçmesini, hocaların sizle daha ilgili olmasını sağlıyor.

4) Türkiye'de erasmusla yurtdışına öğrenci gönderme oranı en yüksek olan üniversite...

5) Yurtdışında(özellikle Fransa'da) adı olan ,prestiji olan bir üniversite bu da iş bulmada,stajlarda büyük avantaj sağlıyor ve büyük bi referans GSÜ...

6) Coğrafik konumu olarak en iyi üniversitelerden birisi denize sıfır ,bahçesi boğazı görüyor ve Ortaköy'ün tam ortasında.

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ -'LERİ

1) Bölüm matematik bölümü olduğu için mezun olduğunuzda ne oldun sen şimdi sorularına cevap veremiyorsunuz.

2) Üniversite tek bir binadan oluştuğu için bir kampüs yaşamı yok bir lise gibi yaşam sürüyorsunuz 5 yıl daha.

3) Benim asıl amacım PC - Elektronik mühendisliğiydi yani pc yazılım işlerine daha çok bi ilgim var ama puanım sınırda kaldıgı için bu bölümleri seçmek zorundayım eğer Galatasarayı seçersem bu bölümde yazılım dersleri çok az seviyede yani burada okursam %70 finansa yönelmeliyim.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ +'LARI

1) Bölüm Matematik Mühendisliği olduğu için mezun olduğunuzda mühendis olarak mezun oluyorsunuz.

2) Ders programını inceledim bu bölüm gayet yeterli sayıda yazılım derslerine sahip ve teknik üniversite olduğu için mühendislik okumak çok daha büyük avantaj... Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum Matematik bölümü gibi bir bölüm sanıyordum ama değilmiş... Mekanik1-2 derslerini bile alıyorlarmış (Makine Mühendislerinin dersi) + Yazılım dersleri gayet çok.

3) Bu bölüm kendi ilgili meraklı oldugum konulara daha yatkın bir bölüm gibi geldi araştırdığımda.

4) Kocaman bir kampüsü var tam bir üniversite diyebiliyoruz yani..

5) Mat. Mühendisliği bölümü sadece YTÜ ve İTÜ'de var. İTÜ(TR) 57, YTÜ(TR) 103, YTÜ(İNG) 47 kontenjana sahip herkesin mezun olduğunu varsayarsak Türkiye'de senede yalnızca 50 tane ingilizce matematik mühendisi mezun oluyor... İş bulmada avantaj olduğunu düşünüyorum.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -'LERİ

1) Çift dil-Çift diploma gibi avantajlarınız yok.

2) Benim ingilizcem hazırlığı geçmeye yetmeyecek. 2 üniversite de hazırlık okuyacağım ve konustugum YTÜ'lü öğrenciler hazırlığı tavsiye etmediler geçebiliyorsan geç dediler zaten kaliteli bir dil eğitimi vermiyorlarmış...

3) Kampüs davudpaşada olduğundan merkezi yerlere yarım saatlik uzaklığı var

4) GSÜ'deki dil eğitimi gibi bir eğitimi yok

Sonuç olarak;
    YTÜ'yü seçersem kocaman bir kampüste mühendis olacağım,yazılımla pc ile uğraşacağım ama iyi bir ingilizcem bile olmayacak (Dışarıdan dil eğitimi almadığımı farz ediyorum) ve iyi bir ismi Galatasarayı reddetmiş olacağım yurtdışı imkanlarından faydalanamayacağım.
    GSÜ'yü seçersem iyi bir dil eğitimi alacağım çift diplomam da olabilir mezun olunca sağlam bir referansım olacak ama mezun olduğumda bir mühendis değilim sadece matematik okumuş birisi olacagım ve büyük ihtimallede pc-yazılımdan uzak kalıp finansa yöneleceğim.

Tanıdığım herkese danıştım,araştırdım bu yazdığım bilgiler hep arastırmalarım sonucudur. Kimisi YTÜ diyor kimisi GSÜ diyor... Bu çelişkide sizlerinde yardımını almak istiyorum. Biraz uzun bir konu oldu ama kusuruma bakmayın. Teşekkür ederim...

• Yerinde olsam GSÜ Matematik yazardım.. GSÜ'nün yeri her zaman farklıdır. Ayrıca kimden duyduysam YTÜ'nün ingilizce eğitimi de normal eğitimi de artık eskisi gibi olmadığı, dandirikleştiğini söylüyorlar... (Başka bir teknik üniversitede olduğum için, diğer teknik üniversiteleri de çekiştirmeyi severiz afedersiniz...)

Artılarına eksilerine baktım, madde madde yazacağım:

1- "ne oldun sen şimdi sorularına cevap veremiyorsunuz" demişsin.. Başkaları sorsun diye, hava atmak için bölüm seçme.. Hayatını, kariyerini seçiyorsun, millete hava atmana, laf anlatmana gerek yok. Ben iktisat okuyorum, soran herkese "bankacı olcam, para bascam, vergi kaçırcam, cem uzan olcam" gibisinden dalga geçerek cevap veriyorum mesela.. hayat senin, kariyer de.. senin ne istediğin önemli, milletin değil.

2- Kampüs tabi ki üniversite hayatı için çok önemli ama sadece kampüse endeksleme kendini.. YTÜ'nün kampüsü de o kadar muhteşem değil çünkü..

3- PC yazılım işlerine daha çok ilgim var demişsin.. Eğer yazılımı bilim şeklinde öğrenmek istiyorsan zaten matematik şart.. yani matematik üzerinden de yazılım alanında çalışabilirsin ama tabi kendin katacaksın, daha çok çalışacaksın, ekstra çalışacaksın.. Seçmeli ders olayı iyi YTÜ'de çokluğu ama eğitim kalitesi dediğim gibi iyi denmiyor, kendi öğrencileri tarafından bile...

4- GSÜ'nün prestiji de, dil eğitiminin kalitesi de, normal eğitim kalitesi de YTÜ'ye bin basar.. Eminim...

• Hocam ben şahsen ytü mat mühendisliğinden konumu ve eğitim kalitesi hakkındaki soru işaretleri yüzünden vazgeçtim, sende de bu soru işaretleri var anlayabiliyorum ama burda cevaplaman gereken asıl soru finans mı yazılım mı sorusudur bana göre,buna kesin karar verdiğin zaman zaten okulu da seçmiş olacaksın.
  • Sadece bu soruyu cevaplarsak elbette yazılım derim ama matematik hocamın eşi ile konuştum söylediği laf şuydu; "Bill Gates, Steve Jobs üniversitede mi öğrenmiş kod yazmayı merak işi bunlar kendinde öğrenirsin git gsüye ismi yeter 2 dil de kdvsi"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru hala geçerli...

• Bu mesaja eklenen görseller:

GSÜ Matematik mi - YTÜ Mat. Mühendisliği mi ?

• oguz735 kullanıcısına yanıt
    Artık Fransızca konusunda yardım alabileceğimiz bir kapı açıldı
    Tebrikler...
  • Arkadaşlar 5 yıl önce bu konuyu üniversitemi seçerken açmıştım :) 5 yıl geçti şimdi GSÜ Mat mezunu olarak sizlere yazıyorum.

Buraya yazılı değerlendirme de gireceğim yakında zaman bulursam ancak şimdilik bir video çektik orada bölümü değerlendirdik buyrun izleyin tercih dönemindeki arkadaşlar  GSÜ Matematik mi - YTÜ Mat. Mühendisliği mi ? 

GSÜ Matematik mi - YTÜ Mat. Mühendisliği mi ?Oğuz Aydınyoutube
    Herkese Merhabalar, Malum tercih dönemindeyiz ve ben de yeni mezun oldum. Bu yüzden okulda geçirdiğim 5 senemi değerlendirdiğim bir video çekmek istedim. Galatasaray Üniversitesi'ni veya matematik bölümünü tercih etmek isteyen ya da aklında soru işareti olan arkadaşlar için umarım faydalı bir video hazırlayabilmişizdir. Planladığımızın 2 katından daha uzun bir video oldu, iyi seyiler. Videonun 22-23. dklarında anlam veremediğim bir ses-görüntü senkronizasyon sorunu var, bunun için özür dilerim :) Okul ve bölüm hakkında aklınıza takılan her türlü soruyu video altında sorabilirsiniz. Herkese güzel bir tercih dönemi diliyorum. 00:00 Giriş 02:02 Kampüs Tanıtımı 07:15 Okulun artıları ve eksileri 16:47 Matematik bölümü nedir? 22:05 Matematik mezunları ne yapar? 25:22 Galatasaray'da matematik okumak
    https://www.youtube.com/watch?v=bBOS7-cv7cg&pp=sAQA
  • İngilizce yerine Fransızca öğrenmek bence dezavantaj.
    Ytü de Erasmusa en çok öğrenci gönderen üniversiteler arasında
    Merkezi yerlere 30 dk çok iyi bir rakam istanbul için
    Matematik mühendisliğinin sadece 2 universitede olması bir avantaj değil çünkü bu bölüme özel bir iş ilanı görmedim açıkçası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oguz735 kullanıcısına yanıt

Oğuz abi, şu an tercih dönemindeyim ve GSÜ matematik istiyorum. Sence orada okumalı mıyım?

• h.meyra H kullanıcısına yanıt

Videoyu izleyip kararını kendin vermelisin. Aklına takılan daha spesifik bir soru olursa youtubedan veya buradan sorabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.