Şimdi Ara

GTX 1060 - i5 6600K FPS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GTX 1060 6GB Ekran kartı
    i5 6600K İşlemci
    16 GB 2133 Mhz CL14 Ram
    Msi B150 Gaming M3

Arkadaşım 2 gün önce böyle bir sistem topladı. Fakat GTA 5 e girdiğimizde işlemci kullanımı %70 ile %98 arasında geziniyo hatta %100 bile oldu bir anlık. Ekran kartı ise %60 veya %70 lerde kullanılıyo. Darboğaz yapmasın diye yükselttik ayarları ama pek bir fark olmadı. 60 fps den 54 lere falan düşüyo fps. Normalde böyle birşey olmaması lazım sistem gayet yeterli sabit 60 kalıcak güçte. Driverları kurulu herşeyi tamam ama neden böyle oluyodur. PES 17 de bile aynısı oluyo. Driverları yeniden mi kursak ? Yada windows 8 kullanıyo kendisi ama orjinal değil. Orjinal olmadığı için mi problem çıkarır. Lütfen yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

• Sistem GTA V'in içinden geçer normalde, işlemciyle ilgili bir sorun var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock'lanmış i7 4790K bile darboğaz yapıyor bu ekran kartıyla. GTA V piyasada "CPU-Limited" olarak bahsedilen ve ekran kartı testlerinde net sonuçlar veremeyen bir oyun. Ancak i7 5960x ile 80 fps'e çıkılabiliyor. 54'lere düşmesi normal yani.

PES 17'de kaç fps alıyorsun? Normalde 200 üstü olması lazım bu sistemle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 8 Kasım 2016; 14:1:36 >
  • Kendi sistemimde 4790k var ama darboğaz görmedim bu zamana kadar. O kadar test yaptım. 54e düşmesi normal değil bende 970 var 60ın altını görmüyorum ve vsync kapattığım zaman 80-90 fps arası oynanıyo. 5960x oyunlar için gereksiz. Peste sıkıntı yok gta 5 te işlemci düzeldi gibi sanki ama yinede oyunda 60tan 55 e falan düşüyo. Düşmemesi lazım. Belkide az düşüyo nolucak diyenler olur ama iki üç fps bile düşse anlık düşmeler rahatsız ediyo. Bu oyun program files x86ya kurulu diye böyle yapmaz değil mi ? 64bit sistem isteyen bir oyunya normal program files a kuruluyo diye biliyorum gta 5. Herşeyi düzgünce kurduk ettik neden böyle oluyo anlamıyorum driverlarda eksiklikde yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzclk2 -- 8 Kasım 2016; 15:32:32 >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    İşlemcide sorun olsa çalışırmı ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzclk2

İşlemcide sorun olsa çalışırmı ki ?

Intel Extreme Tuning Utility indirip GTA'dayken CPU sıcaklığını takip et, buraya yaz. Hatta direk yarım saatlik stress test yaptıra da bilirsin.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    GTA 5 te maksimum 45 derece. Genelde 38-42 olarak gidiyo
  • Windows lisans yazisi belirince sistem kasiyorsa bendeki gibi sorun odur ekran karti driver kaldirici program var onunla komple sil tekrar kurulumdada garanti olmasi acisindan temiz kurulum sec

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.