Şimdi Ara

GTX 4XX Serisi GPU Kullanım Oranı Düşüklüğü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
5.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimde aynı gpu kullanımı var HP de. 35-40 gidip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI
    valla 1280x1024 aa oyunda 4x panelde 4 x SSAA panel 4x af16x very high detaylar. crysis ve crysis warhead kart hakkını bunda veriyor DX10 adına konuşursak... aa yı daha yüksletirsen bu 2 oyunda fps savaş sahnelerinde düşüyor... zaten 4xten sonra bana görüntü farkettimiyor nede olsa TSSAA açık
    DX11 dede şöyle tesalleionı iyi kullanan en iyi oyun METRO 2033 fizikten tut dx11in tüm nimetleni kullanıyor... aliens predator çokta iyi değil dx11 adına konuşursak.. nitekim bu 2 oyununda grafik kalitesi dx10 crysise yaklaşmıyor bile
    dx11 bahane crysis şahane

Crysis2 için söylemiştim ama zaten ilk iki oyunda optimizasyon konusunda gpu yu tam sömürüyo
    Ama 2 oyunda şuan pc de yüklü değil bişey diyemiycem ,avp ve metro için

• 1 oyun demiştim ama... Vaktim olunca bakarım. Sims yok bu arada.
  • bad company yoğun hawok fizik hesaplamaları nedeniyle işlemciye çok yük bindiriyor. GPU'yu yoran bir oyun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

bad company yoğun hawok fizik hesaplamaları nedeniyle işlemciye çok yük bindiriyor. GPU'yu yoran bir oyun değil.

Fakat bu grafikleri kısınca AMD kartlarda FPS yükselirken Nvidia kartlarda FPSnin sabit kalıp GPU kullanımının düşmesini açıklamıyor. Yoksa açıklıyor mu?
  • Sadece sabit kalsa neyse, stabilite diye birşey kalmıyor.. Kimi zaman FX5200'ün performansına düştüğü bile oluyor puahah :D

Ayrıca, :) ATI kartları yoran (sömüren) oyun NVIDIA kartlara acıyıp ta yormak mı istemiyor anlamadım :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tchNo -- 1 Aralık 2010; 1:29:59 >
  • eyer size yardımcı olacaksa eyer ben i5 760 işlemci ve zotac gtx 460 kullanıyorum 1 aydır ve black ops 1680*1050 de butun ayarlar fulde 70 75 arasında kalıyor devamlı fps oranları 75 üstünede çıkmıyor nedense.....
  • Merhaba benimde bir sorunum var 3,31GHZ de çalışan dual core E5200 işlemci 3gb 800mhz lik samsung ramler ve GTX260 ile GTA IV de gpu kullanımı %16 %35 arası ve buda kastırmaya sebep hot pursuittede düşük gpu kullanımı ama kasmıyor sorun neY?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubisaray

eyer size yardımcı olacaksa eyer ben i5 760 işlemci ve zotac gtx 460 kullanıyorum 1 aydır ve black ops 1680*1050 de butun ayarlar fulde 70 75 arasında kalıyor devamlı fps oranları 75 üstünede çıkmıyor nedense.....

Bütün ayarlar fullde değil de ayarları kısarak dene. Maksimum ayarlarda sorun yok ama ayarları kısınca FPS artmıyor. 75FPS Vsync yüzündendir. Onu da kapatırsan daha iyi olur test yaparken.,

@unigineheavenx34
    GTA4 feci şekilde işlemci isteyen bir oyun. O yüzden düşük GPU kullanımı ve düşük FPSler normal o işlemci için. HP ise kasan bir oyun olmadığı için Vsync sabitlediği için düşük GPU kullanımı gösteriyordur. Oyun düzgün çalıştığı müddetçe önemli bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 1 Aralık 2010; 12:03:48 >

• @canerpense

arkadaşım rica etsem nvidia control panel"inden resim koyabilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Konuyu tam okuyamadım, ancak şunları söylemem gerekir:

- Phenom II işlemci ile GTX460 kullanıyorum ve 260.89 sürücüsünden beri (belki daha önceki bir 260.xx beta sürücüden beri) BFBC2'de gpu kullanımı sorunu yok. İtirazı olana derhal kanıtlayabilirim.

- İşlemci kullanım oranı yalnızca oyun, kart ve çözünürlükle değil; kullanılan işletim sistemi ile de alakalı. Sırf denemek için WinXP'de Phenom II işlemci ile test yaptım ki WinXP'nin çok çekirdeği kullanma oranının (desteğinin) daha düşük olduğunu gördüm. Çok çekirdekli bir işlemci kullanıyorsanız kesinlikle Win7'ye geçin derim.

- Conroe mimarisi eskidir doğru ancak oyunların en fazla sömürebildiği mimari de şuan odur. O nedenle 4 çekirdekli bir c2q işlemci oyunlarda pek de sıkıntı yaratmaz. Ancak tepe seviyede tercih kaçınılmaz olarak Core i serisidir.

- Çift çekirdekli işlemcilerde GTX460 ve üst seviye kartlar tüm güçlerini sergileyemezler. Belki yüksek çözünürlük ve yüksek filtreleme ile kartın gücü ortaya çıkabilir ancak bu da oynanabilirliği olumsuz yönde etkileyecektir. 3.6ghz'de kullandığım E7200 ile GTX460'ın birçok oyunda darboğaza maruz kaldığını gördüm. Ancak çözünürlük 1440x900. Yani kartın saniyede çizebildiği kare sayısı çok yüksek. Bunu işleyebilecek işlemcinin de yüksek seviye bir işlemci olması gerekir. Eğer çözünürlük yüksek olsaydı kartın verebileceği kare sayısı da azalacak ve daha az işlemci darboğazı olacaktı.

- G400 serisi ekran kartlarının gpu kullanım oranlarının düşük olması gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Zira kartlar çok güçlü. Artık oyunlar ekran kartlarından çok işlemciler tarafından frenlenmekte. Konu içeriğinde de bahsedildiği üzere Core i serisi işlemcilerle gpu kullanım oranı artıyor gibi gözüküyor. Bu ne demektir, işlemci gücü arttıkça ekran kartı da gücünü ortaya çıkarabiliyor demektir. Buna kanıt olarak da şunu söylemem gerekir: En yeni oyunlardan olan ancak grafik motoru eski, optimizasyonu vasat olan CoD BO oyunu ekran kartına pek yük bindirememekte. Oyunda işlemci kullanım oranının da düşük olması sonucu ekran kartı bazen saat hızlarını düşürüyor. Yani gpu'ya binen yük o kadar azalıyor. O hali ile bile gayet oynanabilir şekilde devam ediyor oyun. Bu bir sorun mudur şimdilik bilemem ama ekran kartlarının oyunlar için çok güçlü hale geldikleri kesin. O nedenle gpu kullanım oranının düşük olması genel bir durumdur. Tek seriye veya tek karta bunu mâl etmek biraz sığ bir görüş olur.

çok doğru xp faktörünüde unutmamak lazım 7de çoklu çekirdekler daha performanslı çalışıyor. ayrıca Phenom II işlemciler gerçekten çok kaliteli.

• + BEN SİZİN TEZİNİZİ ÇÜRÜTECEK BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM
    sadece gpu kullanımı önemli değil nedenmi işte nedeni
    mesela aşağıdaki tabloda core17 920 ve 9550 işlmecisini görüyorsununuz ikiside 4 çekirdekli ama Q9550 saat hızlarının daha yüksek olmasına rağmen corei7 geçmiş yani burdan şunu demek istiyorum siz orda gtx 460 değilde gtx 480 kullansaydınız yine gpu kullanımı 50-60larda gezerdi ama fps daha yüksek olurdu örnek gtx 460 da 35 fp alıyorsanız gtx 480 de 50 fps alabailirdiniz sanırım sizin karıştırdığınız nokta ben gpu kullanımını 100DE100 lere çıkartırım ve fps de bi o kadar artar hayırt öyle birşey mümkün değil her kartın ve işlemcinin kendine göre işleyebileceği bi data bilgi var datalar istediği kadar geniş bir boğazdan gelsin gpu işlemci diğerilerine göre dandikse daha düşük sonuçlar alırsınız KARIŞTIRMAYINIZ LÜTFEN SİSTEMLER kOMPLEX KARIŞIKTIR ÖYLE OLSA GTA 4 DE OYUNDA İŞLEMCİ KULLANIMI 100DE 100 OLURDU 4 ÇEKİRDEKTE ve daha iyi sonuçlar alırdınız gpuyu bilmemde işlemcinizi full yükte çalıştığını görmek istiyorsanız super pi çalıştırınız bide şunu not düşeyim ordaki PHENOMLAR 1 dir PHENOM 2 LER GTA 4DE KAFA KAFAYADIR gördüğünüz gibi phenom 1 ve 2de bile ciddi fark var ikiside 4 çekirdekli olabilir ama PHENOM 2 lerde veri işlme daha verimli ikiside 4 çekirdek olsa neyazar

TABLO BURDA
    http://www.pcgameshardware.com/aid,672004/GTA-4-PC-Intel-Core-i7-far-ahead-of-Core-2-Quad-in-CPU-benchmarks/Reviews/

HEMEN ŞUNUDA EKLEYEYİM 6 -4 ÇEKİRDEĞİN BİLE YERİ GELDİĞİNDE TAM KULLANIŞAMADIĞI YANİ BİR İŞE YARAMADIĞI İŞTE 2. TABLO

http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts-update-1/GTA-IV-1.0.3,1402.html

HEMEN ŞUNUDA EKLEYİM tablo 2 de görüldüğü gibi amd athlon x4 ile PHENOM 2 saat hızları aynı olmasına rağmen cpu kullanımı hemen hemen aynıdır PHENOM 2 ler daha iyi işlemci olduğu için fark var bu fark bunda mesela cacheden kaynaklanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 1 Aralık 2010; 14:03:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

+ BEN SİZİN TEZİNİZİ ÇÜRÜTECEK BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM
    sadece gpu kullanımı önemli değil nedenmi işte nedeni
    mesela aşağıdaki tabloda core17 920 ve 9550 işlmecisini görüyorsununuz ikiside 4 çekirdekli ama Q9550 saat hızlarının daha yüksek olmasına rağmen corei7 geçmiş yani burdan şunu demek istiyorum siz orda gtx 460 değilde gtx 480 kullansaydınız yine gpu kullanımı 50-60larda gezerdi ama fps daha yüksek olurdu örnek gtx 460 da 35 fp alıyorsanız gtx 480 de 50 fps alabailirdiniz sanırım sizin karıştırdığınız nokta ben gpu kullanımını 100DE100 lere çıkartırım ve fps de bi o kadar artar hayırt öyle birşey mümkün değil her kartın ve işlemcinin kendine göre işleyebileceği bi data bilgi var datalar istediği kadar geniş bir boğazdan gelsin gpu işlemci diğerilerine göre dandikse daha düşük sonuçlar alırsınız KARIŞTIRMAYINIZ LÜTFEN SİSTEMLER kOMPLEX KARIŞIKTIR ÖYLE OLSA GTA 4 DE OYUNDA İŞLEMCİ KULLANIMI 100DE 100 OLURDU 4 ÇEKİRDEKTE ve daha iyi sonuçlar alırdınız gpuyu bilmemde işlemcinizi full yükte çalıştığını görmek istiyorsanız super pi çalıştırınız bide şunu not düşeyim ordaki PHENOMLAR 1 dir PHENOM 2 LER GTA 4DE KAFA KAFAYADIR gördüğünüz gibi phenom 1 ve 2de bile ciddi fark var ikiside 4 çekirdekli olabilir ama PHENOM 2 lerde veri işlme daha verimli ikiside 4 çekirdek olsa neyazar

TABLO BURDA
    http://www.pcgameshardware.com/aid,672004/GTA-4-PC-Intel-Core-i7-far-ahead-of-Core-2-Quad-in-CPU-benchmarks/Reviews/

ben de senin tezini çürütecek bişey söyleyim mi?

gpu kullanımının en çok hissedildiği oyun bad company 2.

gtx 480 bile alınsa yine de bu sorun hissediliyor. gtx 480 kullanan ve stutterden şikayetçi olan birçok kişi var. gtx 480 alınıp %50-%60 gpu kullanımı fsp yüksek olsa bile yine de soruna yol açıyor.

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=170238

sorun sadece ekran kartı sürücüleri ile ilgili değil. 80fps de stutteri hissediyorum. msi afterburner yükledim. oyun içi sıcaklık, fan hızı ve gpu kullanımını gösteriyor. ayrıca sanmayın ki atide gpu kullanımı %80-%90larda.
    ara ara %80 gördüğüm oluyor ama msi after burnerdeki gpu kullanımı dalgalı grafik. yani oyunun belli yerlerinde birkaç saniyelik %80e çıkarken ortalama yine %50lerde.
    sorun ayrıca ses kartı sürücülerinde de var. BC2 realtek sürüleri ile sorunlu. ayrıca network ile de ilgisi var. via ses kartı aldım. onu takıp deniycem akşam.

• senin dediğin herhalde yoğun çatışmlarda ve complex durumlarda fps düşmesi oluyor seni bilmem ama ben 98 den buyana hemen hemen tüm kartları kullandım ve busorun asla çözülemedi sen yine şurda yanılıyorsun gtx 480 gtx 460den çok iyi bir kart değilki bu kıyaslama bakınız metro 2033 minumum fplserine gtx 580 hd 5970 gtx 480 gtx 460 hepsi 11 fps sonuç almış siniz anlamadığınız nokta bilgisayar parçaları complex sistemlerdir.
  • Bu kadar söz söylenmişte... Konuyu açan arkadaş, gtx 460 ile istediğin performansı alamıyor musun? Gpu kullanım oranının düşük yada yüksek olmasını bir kenara bırak. Sen istediğin performansı alıyor musun? Alamıyorsan ve işlemcimde darboğaz falan yapmıyor diyorsan ver kartı geri kendi dediğin gibi. Zira istediğin i7 karşılaştırması hiçbir şekilde seni bir yere ulaştırmaz. Burada birden fazla i7 ve 460 kullanıcısı oranlarını verse bile onların arasında da farklar olacak. Çünkü geri kalan bileşenleri farklı. interyasin arkadaşın dediği gibi herşey o kadar basit değil. Aynı işlemci ve ekran kartı her sistemde aynı sonuçları almıyor malesef. Markalar ve diğer bileşenlerin farklı olması gibi etkenlerin bu tip kılı kırk yarmaya yönelik testlere çok etkisi var. Kompleks durumlar denildiği gibi.
  • quote:

senin dediğin herhalde yoğun çatışmlarda ve complex durumlarda fps düşmesi oluyor seni bilmem ama ben 98 den buyana hemen hemen tüm kartları kullandım ve busorun asla çözülemedi sen yine şurda yanılıyorsun gtx 480 gtx 460den çok iyi bir kart değilki bu kıyaslama bakınız metro 2033 minumum fplserine gtx 580 hd 5970 gtx 480 gtx 460 hepsi 11 fps sonuç almış siniz anlamadığınız nokta bilgisayar parçaları complex sistemlerdir.

bad company 2 isimli oyun için yorum yapıyorum. bir önceki yazımda da bunu belirttim zaten dikkat ederseniz.
    ben de kullandım fermi. o oyun için 1 senede kaç tane kart değiştirdiğimi bilemezsin bile. yüksek çatışmalarda değil, oyun başlayıp spawn olduktan sonra mcomlara ilerlerken bile stutter oluyor.
    sadece gpu kullanımı ile ilgili sorun değil o oyunda. herşey ayrı bir sorun. gtx 480 bile alınsa fsp yüksek gösterse bile sorun yaşanacak. bak orada link verdim. 5870ten gtx 480e geçmiş ve stutter sorunu olmuş.
    fermi sürücüleri sorunlu onu zaten biliyoruz ama durum ati kartlarda da ahım şahım birşey değil. gtx 460 sattım düşük gpu kullanımı yüzünden. bad company2de %60ı geçmiyordu. 6870 aldım. ne oldu?

bu kez de yüksek fps alıyorum ama yine stutter. gtx 460ta düşük gpu kullanımından dolayı fps düşük görünüyor ve stutter oluyordu. atide ise fps yüksek görünüyor yine stutter oluyor.
    başka oyunlarda sorun yok mu? var tabiki. gtx 460 ile test ettiğim oyunlar bishock2 ve oblivion. ikisinde de oyun keyfinin içine edecek kadar stutter sorunu var.

•  GTX 4XX Serisi GPU Kullanım Oranı Düşüklüğü

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

Orijinalden alıntı: tchNo

Ne yazık ki oynadığım oyunların hepsi orjinal :) Bu sadece bende ya da bir kaç kullanıcıda olan bir problem değil. Yabancı forumları takip ederseniz yüzlerce kullanıcı var bu durumun farkında olan.

Ayrıca benim anlatmak istediğim; AA, AF ve diğer bilimum ayarları max'layarak GPU kullanımının ancak dengelenebildiği, ayarları kıstığınızda bunun size FPS artışı olarak geri dönmediğidir. Bu kartlarla 32xCSAA açmak yerine 2xAA açıp çok daha akıcı görüntüye sahip fps değerleri elde edilmesi gerekiyor..

Bu sorunu daha önce tartışırken, şu mesajınızdakilerin aynısını kelimesi kelimesine yazdığımı hatırlıyorum @adilazimdegilx hatırlar

Sadece bc2 oynadığım için beni bu oyun bağlıyo şimdilik Bu arada oyuna 2.5 gb lık yama geldi Yeni haritalara akalım yavaştan

2.5gblik yamayı indirdim 4 yeni harita da gelmiş. bu gece oyuna akıcam. beklerim servera. karşılıklı bi snip atalım özledim yahu

• arkadaşım sen anlaşılan pes etmeyeceksin complex derken yazılımlarıda kastediyoruz tabi sürücü oyun yazılım vs. vs. adamlar ekran kartları sürücülerinde bile oyunlara göre ayar seçtiriyorlar neyse şu linki incelersen daha iyi anlıcaksın demek istediğimi starcraft 2 ve metro 2033 testlerine bakarsan minumum fpslerde
    http://donanim.thgtr.com/teknofark/grafikekran-karti/powercolor-hd-6870-ekran-karti-incelemesi?page=3
    he şimdi diyelimki bu testte gpu kullanımı hepsinin farklı ama hepsi minumun fpslerde nerdeyse aynı sonucu almış diyelimki orda nvidia gpu kullanımı 100 de 40 atininki 100 de 80 ama fpsler hemen hemen aynı he burda durumu ne belirledi biliyormusun? Hepisininde bi şekilde darboğaza girdiği bu artık pci exprestenmi kaynaklanır ramlerin darboğazındamı işlemcininmi onuda sana bırakıyorum yoksa o sahnedede bir bugmu vardı yani yazılımdanmı?Cevap bekliyorum

• quote:

arkadaşım sen anlaşılan pes etmeyeceksin complex derken yazılımlarıda kastediyoruz tabi sürücü oyun yazılım vs. vs. adamlar ekran kartları sürücülerinde bile oyunlara göre ayar seçtiriyorlar neyse şu linki incelersen daha iyi anlıcaksın demek istediğimi starcraft 2 ve metro 2033 testlerine bakarsan minumum fpslerde
    http://donanim.thgtr.com/teknofark/grafikekran-karti/powercolor-hd-6870-ekran-karti-incelemesi?page=3
    he şimdi diyelimki bu testte gpu kullanımı hepsinin farklı ama hepsi minumun fpslerde nerdeyse aynı sonucu almış diyelimki orda nvidia gpu kullanımı 100 de 40 atininki 100 de 80 ama fpsler hemen hemen aynı he burda durumu ne belirledi biliyormusun? Hepisininde bi şekilde darboğaza girdiği bu artık pci exprestenmi kaynaklanır ramlerin darboğazındamı işlemcininmi onuda sana bırakıyorum yoksa o sahnedede bir bugmu vardı yani yazılımdanmı?Cevap bekliyorum

bc2 nickin ne?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.