Şimdi Ara

GTX 690 vs. GTX TITAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tokuchi

sanırım sli her oyun tarafından desteklenmiyor ya da destek verilmiyor.

bi de merak ettiğim gtx 690, sli desteği olmayan oyunda düşük performans mı veriyor?

Sli yada cf için artık her oyunda destek veriliyor demek yanlış olmaz son çıkan oyunlardan desteği olmayanı bilmiyorum. Ama oyunlar ilk çıktılarında sli yada cf desteği olmuyor yada sorunlu olabiliyor bunun için yama ve driver beklemek gerekiyor bu durum bazen 2-3 hafta sürebiliyor o arada ya oyunu tek kartla oynamak yada hiç oynamamak gerekiyor. Bazı oyunlarda sli aktif olsada ikinci karttan tam performans alınamıyor vede en sinir sli yada cf sorunu fps değerini programlar 30-40 gösterse de his olarak daha az gibi geliyor bu durumda da fps yüksek olmasına rağmen kasılmalar hissediliyor.

GTX690 sli desteği olmayan oyunlarda gtx670 performansı verir yaklaşık olarak.

• yav herkes 690 demiste 2 gb kartlarin devri bitmedimi. 2 GB ile sli yapilmamali bence bu devirde.

biraz ileriyi gormek lazim diye dusunuyorum. VRAM onemi dahada gundeme cikacak bence yeni oyunlarla beraber. 2 gb karta ben o kadar para vermezdim sahsen.

1920x1080 @120Hz icin konusuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 9 Mart 2013; 0:56:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

ona vereceğiniz parayı 690'a verin. 690 titandan daha performanslı ve aynı paraya. slı önermem. tek kart her zaman daha iyidir.

Senin hiç bir önerini dinlememek gerek bu mesajdan çıkarılacak tek nokta bu.

yukarıda da belittiğim gibi burada kullandığım slı çift kart anlamında.

GTX690 nı tek kart gibi düşünmek garip olur. Tek bir kart evet ama içinde 2 gpu var vede sli sistemlerin tüm problemlerine sahip. Tek gtx690 kasası dar olanlar için gtx680 sli a göre daha iyi olabilir onun haricinde bence gtx680 sli daha mantıklı bir çözüm, hem daha iyi overclock olur hemde kartların soğutucuları daha kaliteli seçilebileceğinden daha serin olur.

cümle biraz kusurlu gibi fakat görünüşte 2 gpu tek kart. (kendi düşüncem) 690 alan kişi sadece benchmark kasmak için yapar veya kartı çok zorlayan bir oyunda ki bu kartı zorlayan oyun pek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

yav herkes 690 demiste 2 gb kartlarin devri bitmedimi. 2 GB ile sli yapilmamali bence bu devirde.

biraz ileriyi gormek lazim diye dusunuyorum. VRAM onemi dahada gundeme cikacak bence yeni oyunlarla beraber. 2 gb karta ben o kadar para vermezdim sahsen.

1920x1080 @120Hz icin konusuyorum.

biter mi 2gb dönemi? daha uzunca bir süre idare edebilir. bir tek crysis 3'te bariz şekilde yatmeme var o da ayarları full yaptığınız zaman. bir kaç oyunda çok az 2 gb geçecek yerler var.
  • bu kadar çok paralar veripte ayarları full yapamayacaksam, benzin döker yakarım o kartı . Benim şahsen amacım en yüksek full ayarlarda oynamak her oyunu. 7970 ide bu yüzden sattım. 680 SLI ya döneceğim gibi.

Bir benzer konu bende açmıştım 1 hafta önce;http://forum.donanimhaber.com/m_72330501/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 9 Mart 2013; 1:27:47 >
  • 680 SLI ilede bu değerlerden fazlasını göremezsiniz zira zaten voltaj kilidi var.Ayrıca 690 nın bellekleri özel seçilmiş olduğundan çok daha iyi değerler görebiliyor.Resme bakarsanız bellek hızının 7400 mhz olduğunu görebilirsiniz.Bana 690 gibi bir kart varken 680 SLI yapmak çok mantıklı gelmiyor,zira ısı sorunu olacağı büyük bir ihtimal.Bana göre 690, 680 SLI nin yaptığı herşeyin daha fazlasını yapabilir.

GTX 690 vs. GTX TITAN

• Titan 1800-2000 TL olsa hiç düşünmezdim ama harbiden tüm yabancı forumlardada denilen tek şey "overpriced"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 9 Mart 2013; 3:10:15 >
  • Ben oyunun 120Hz@3D de oynayacağım bir de onu da düşünerek konuşalım
  • http://www.youtube.com/watch?v=ix-2xPTSXm4

Burada 660Tİ SLI titan'dan daha iyi bir performans gösteriyor
  • Dostum 4 gb gtx 680 sli yapmanı öneririm.. titan fiyat performans olarak alınabilecek uygun bir kart değil.. 680 sli gtx 690 ve 1x titanı rahat bir şekilde geçiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 9 Mart 2013; 10:18:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

Dostum 4 gb gtx 680 sli yapmanı öneririm.. titan fiyat performans olarak alınabilecek uygun bir kart değil.. 680 sli gtx 690 ve 1x titanı rahat bir şekilde geçiyor..

Haklısınız ama çift kart uğraştırır diye de düşünüyorm

• Uğraştırıcak herhangi bişiyi yok, özel tasarım 680de alabilirsiniz 2 adet mesela.. asus dc2 4 gb özel tasarım.. vatan bilgisayarda mevcut :) hemde kart 2 slot kaplıyor.. sli de ısınma vb problemlerde bu sayede yok olmuş olur.. ayrıca 100 de 10 ila 100 de 15 civarı asus kartlarınıza ek voltaj vermedende overlock yapabilirsiniz.. mesela asus 4 gb 680 i voltaj vermeden çok rahat gpu hızını 1100- 1150 mhz e alabilirsiniz.. yinede karar sizin... :) Bendede zotac 4 gb gtx 680 var.. arctic twin turbo 2 soğutuculu.. karta custom bios yüklemiştim.. gpu hızı stabil 1202 mhz de.. bf3 multiplayer 64 playerlik serverlarda ful load da kartın maximum sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor diğer oyunlardada durum aynı ..şahsi önerim asus dc2 4 gb gtx 680 sliden yana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 9 Mart 2013; 11:08:27 >
  • Alın gtx 690 geçin.İnanın boş yere düşünüyorsunuz.Vegetto arkadaşımız gördüğünüz gibi üstelik arctic twin turbo 2 soğutuculu 680 ile 1202 üstüne çıkamamış,çıkamazda çünkü voltaj kilidi var.Bu voltaj kilidi 690 içinde geçerli tabiki yoksa daha fazlasını rahatlıkla görebilirdim.Daha öncede dediğim gibi 690 ın ramleri hatta gpu ları elle seçilmiş olduğundan daha iyi overclock olabiliyor.Yukarıdaki resimde kanıtı olsa gerek.7400 mhz bellek 1200 mhz gpu stabil çalışıyor üstelikte sessiz.Tabi herşeye rağmen olay sizde biter ama ben uyarımı yapayım ki sonra pişmanlık duymayasınız.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Alın gtx 690 geçin.İnanın boş yere düşünüyorsunuz.Vegetto arkadaşımız gördüğünüz gibi üstelik arctic twin turbo 2 soğutuculu 680 ile 1202 üstüne çıkamamış,çıkamazda çünkü voltaj kilidi var.Bu voltaj kilidi 690 içinde geçerli tabiki yoksa daha fazlasını rahatlıkla görebilirdim.Daha öncede dediğim gibi 690 ın ramleri hatta gpu ları elle seçilmiş olduğundan daha iyi overclock olabiliyor.Yukarıdaki resimde kanıtı olsa gerek.7400 mhz bellek 1200 mhz gpu stabil çalışıyor üstelikte sessiz.Tabi herşeye rağmen olay sizde biter ama ben uyarımı yapayım ki sonra pişmanlık duymayasınız.
    Saygılar.

690 ı stokta 2400 TL civarında bir yer var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Evivva

quote:

Alın gtx 690 geçin.İnanın boş yere düşünüyorsunuz.Vegetto arkadaşımız gördüğünüz gibi üstelik arctic twin turbo 2 soğutuculu 680 ile 1202 üstüne çıkamamış,çıkamazda çünkü voltaj kilidi var.Bu voltaj kilidi 690 içinde geçerli tabiki yoksa daha fazlasını rahatlıkla görebilirdim.Daha öncede dediğim gibi 690 ın ramleri hatta gpu ları elle seçilmiş olduğundan daha iyi overclock olabiliyor.Yukarıdaki resimde kanıtı olsa gerek.7400 mhz bellek 1200 mhz gpu stabil çalışıyor üstelikte sessiz.Tabi herşeye rağmen olay sizde biter ama ben uyarımı yapayım ki sonra pişmanlık duymayasınız.
    Saygılar.

690 ı stokta 2400 TL civarında bir yer var mı ?

http://www.webdenal.com/zotac-zotac-gtx690_441137.html?ref=akakce&v=1.46

• quote:

Saygılar.

karta custom bios yükledim ve voltaj kilidini aşmayı başardım.. 1202 mhz gayet iyi bir değer stabil çalışıyor bu şekilde... daha üst değerlerede çıkılabiliyor fakat bazı oyunlarda hata veriyor ve stabil olmuyor..

benden size tavsiye kesinlikle gtx 690 almayın.. gtx 690 2 gb belleğe sahiptir.. sonra pişman olursunuz.. demedi demeyin.. gtx 690 ı şu şekildede düşünebilirsiniz.. 2 adet 2 gb gtx 680 ekran kartının tek kartta birleşimi şeklinde yada 2 gb gtx 680 sli sistemi gibi düşünün... karar sizin.. 2 gb ekran kartları artık yeni nesil oyunlar için anca yetiyor. örnek crysis 3, skyrim ve çıkıcak olan gta 5 tete görebiliriiz bunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 9 Mart 2013; 12:29:42 >

• Çok aman aman bir şey yapmayacaksanız GTX680'den sonrası israf diye düşünüyorum.
  • İkisi arasında Gtx Titan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 9 Mart 2013; 12:37:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: (eren)

Çok aman aman bir şey yapmayacaksanız GTX680'den sonrası israf diye düşünüyorum.

Yotube da Gameplay yapacağım ve Video editleyeceğim. Bana AVg. hatta Min. 60FPS veren bir kart lazım. Bunun için titan veya GTX690 istiyorum. Özellikle Fraps'ın yaşattığı performans kaybını da göz önüne alarak bu ikisini seçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

quote:

Saygılar.

karta custom bios yükledim ve voltaj kilidini aşmayı başardım.. 1202 mhz gayet iyi bir değer stabil çalışıyor bu şekilde... daha üst değerlerede çıkılabiliyor fakat bazı oyunlarda hata veriyor ve stabil olmuyor..

benden size tavsiye kesinlikle gtx 690 almayın.. gtx 690 2 gb belleğe sahiptir.. sonra pişman olursunuz.. demedi demeyin.. gtx 690 ı şu şekildede düşünebilirsiniz.. 2 adet 2 gb gtx 680 ekran kartının tek kartta birleşimi şeklinde yada 2 gb gtx 680 sli sistemi gibi düşünün... karar sizin.. 2 gb ekran kartları artık yeni nesil oyunlar için anca yetiyor. örnek crysis 3, skyrim ve çıkıcak olan gta 5 tete görebiliriiz bunu..

Sizin mantığınız ile 6 gb bellekli titan crysis 3 oyununda 690 a fark atması gerekirdi.Oysaki crysis 3 titanın belleğinden 2224 mb olan kısmını kullanıyor.Gtx 690 2 gb bellekli bir kart ise 2224 mb ram kullanan crysis 3 te Titandan nasıl oluyorda daha iyi performans verebiliyor ? Oyun sırasında 690 nın çakılması kilitlenmesi gerekmezmi ? hd 6990 kullanırken gta 4 oyununda kart 4096 mb olarak görünmekteydi oysaki hd 6990 2x2 gb yani size ve bir çok kişiye göre 2 gb bellekli bir kart.Bu işler tamamen yazılımsal olaylar ve bu yüzdende gtx690 2gb bellekli bir karttır asla diyemeyiz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.