Şimdi Ara

GV62 - Fandan hava çıkışı sağlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, bilgisayarımdan biraz bahsetmek gerekirse alalı 6-10 ay gibi bir süre oldu. Fan gayet güzel çalışıyordu lakin son 1 aydır problem yaşıyorum bilgisayarı kullanırken, biraz bahsetmek gerekirse oyun oynarken oldukça ısınıyor ve bu da belli bir süre sonra ele ve bilgisayarın performansına etki ediyor. Eskiden fan çıkışından klima gibi delicesine hava üflüyordu lakin şimdi herhangi hava çıkışı yok bu da doğal olarak soğutması gerekirken soğutmuyor. Hiçbir şey yapmazken ve fan çalışırken bilgisayarın sıcaklığı 50-60 arasında dönüyor oyun oynarken bu 70-80 hatta bazen 85'leri görüyor, artık gerisini siz düşünün. Tozlanmadan dolayı mı hava çıkışı yapması gereken yerlerden hava çıkışı yapmıyor anlamış değilim ancak fan çalışıyor, her ne kadar birazcık etki ediyor olsa da. Sonuca gelirsek bunun sebebi nedir, eğer tozlanma ise bu tozları nasıl bilgisayara herhangi bir zarar vermeden temizleyebilirim ve tozlanmayı azaltmak veyahut engellemek için alabileceğimiz herhangi bir önlem var mıdır?

• servise gönder fanını degiştirsinler birde macun degişimi iste yepyeni gelsin sana..
  • Fanın önü tıkanmıştır söküp temizlemen lazım macun değişimide şart tabi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 aylık PC ise ver servise kendin açarsan garanti dışı kalır. Fan hiç donmuyodur tozla alakalı bı durum değil yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bulunduğun ortam aşırı tozluysa hiç beklemeden laptopu teknik servise gönder. 10 aylık olduğundan bahsetmişsin, temizlik işini aman kendin yapma garantisi bozulur.

www.servispoint.com
    ServisPoint - Türkiye'nin en yaygın ve kaliteli servis markası
    http://www.servispoint.com
  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Herkes aynı şeyi söylediğine göre bilgisayarı servise göndereceğim ve evet bilgisayar oldukça tozlu bir ortamda bulunmakta sanırım bundan kaynaklı. Onun dışında bir şeyden daha bahsetmek istiyorum; benim bilgisayarı koyduğum masanın arka tarafı kapalı yani orayı duvar olarak farz edelim. Ben bu duvar ile fanın hava çıkışı sağladığı kısım da olabildiğince aralık bırakmaya çalışıyorum ki rahatça hava çıkışını sağlayabilsin. Kısaca hava çıkışını engellememeye özen gösteriyorum ve her gün masayı süpürge ile süpürüyorum ve bilgisayar kapalıyken fan çıkışı kısmına bir peçete koyuyorum ki içine toz kaçmasın. Bu yaptığım şeylerin herhangi bir zararı dokunmuyordur değil mi? Çünkü ben bunları bilgisayarın daha uzun ömürlü olması amacıyla yapıyorum lakin böyle yaparken ömrünü de kısaltmak istemem dolayısıyla bunu da bir sorayım dedim.

• Narberal N kullanıcısına yanıt
    toz çıkıştan degil ğirişten girer buda genellıkle laptobun altındaki hava kanallarıdır.hem gırıs hem cıkıs kanallarını toz gırecek dıye bır sey ile kapatma. Tozdan cok muzdaripsenız kullandıktan sonra üzerini bez bir örtü ile örtebilirsiniz. laptobunuz toz cekmez
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Ben masada oynadığım için günün büyük bir bölümünde bilgisayarın alt kısmı açık olmuyor yani giriş kanalları sürekli masayla temas halinde masayla arasında bir boşluk bulunmamakta. Bu bir problem midir? Onun dışında elbette çalışır vaziyetteyken kapatmıyorum kanalları, sizinde dediğiniz bilgisayar kapalı vaziyetteyken örtü misali üstüne örtüyorum.
  • Narberal N kullanıcısına yanıt
    notebook duz zemınde kendı mesafesi yeterlidir ayrıca 85 derece notebook ıcın normaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narberal

Ben masada oynadığım için günün büyük bir bölümünde bilgisayarın alt kısmı açık olmuyor yani giriş kanalları sürekli masayla temas halinde masayla arasında bir boşluk bulunmamakta. Bu bir problem midir? Onun dışında elbette çalışır vaziyetteyken kapatmıyorum kanalları, sizinde dediğiniz bilgisayar kapalı vaziyetteyken örtü misali üstüne örtüyorum.
    Hocam laptopun altı açık değilse, yani hava alacak kanalları kapalıysa cihaz kendini nasıl soğutabilir?
  • Sana tavsiyem al bi soğutucu 4 5 fanlı olsun tozu çok dert etme 6 ayda bir aç içini tozunu al kapat 80 dereceyi geçmediği sürece sorun olmaz soğutucu da zaten 80 dereceye ulaşmasını engeller

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.