Şimdi Ara

H.D.D Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Orjinalden alıntı: adoreco

selam ZİWRO birazdaha dikkatli okursan daha ii anlarsın

O da yanlış anlamamış zaten , merak etme! Sana hak vermiş...

Yanlış anlaşılmasın "adoreco" senle aynı düşünceleri paylaşıyorum zaten ilk mesajımdan belli

• windows xp sp1 ve sp2 olmadan ~130gb yukarısını görmez

sorunun service pack olblr
  • yapılan tüm yorumlar için gerçekten çok teşekkür ederim,paylaşım bööle bişey olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dominion_s

yapılan tüm yorumlar için gerçekten çok teşekkür ederim,paylaşım bööle bişey olsa gerek.

Rica ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Orjinalden alıntı: dominion_s

yapılan tüm yorumlar için gerçekten çok teşekkür ederim,paylaşım bööle bişey olsa gerek.

Rica ederim...

bi yorum yazmamışsın ki niye üstüne alınıyosun
  • Merhaba Arkadaşım,

Öncelikle şunu belirteyim bir HDD ister 120 GB olsun isterse 10 GB 2 yede bölünür 22 yede..En az 3'e bölünür diye saçma bir düşünce olamaz..

2.si FDISK İşlemi sırasında işlem devam ederken herhangi bir nedenden ötürü sonlandırıldıysa işletim Sistemi HDD üzerinde biçimlendirilmemiş bir bölüm bırakmış olabilir..BIOS HDD yi tam kapasite olarak görsede İşletim Sistemi görmeyecektir..

Bir diğer etkewn HDD'yi hangi Dosya Biçimini kullanarak biçimlendirdiğindir.. FATMI FAT32 mi Yoksa NTSF mi bunu çok bilmen gerekiyor..

Biçimlendirilen bir HDD için en iyi ve hızlı Dosya biçimi NTFS'dir..Ayrıca biçimlendirilen HDD'lerin tamamı (Toplam GB Kapasitesi) sistem tarafından görülmez..Küçükte olsa bir takım kayıplar söz konusu olabilir..

NE YAPMAN GEREKİYOR..?

HDD'ne yeniden FDISK uygula ve Dosya Biçimini NTSF olarak belirt..Bu şekilde en iyi sonucu almış olursun..

Saygılar..

• windowstan dolayı bu benımde basıma gelmıstı 120gb ustunu gormez wındows partition magıc dıye bı program ıle kalan kısmı gore bılırsın kolay gesın

• Dün aynı olayı ben yaşadım. 200GB hdd aldım. Bios ekranında 130GB görünüyordu. XP SP1 kullanıyorum. Ve XP SP1 cd'si ile açtığımda gene 130GB gördüm. Enteresan bi şekilde windows XP SP2 CD'ci ile başlatınca HDD'min tamamını CD arayüzünde gördüm. HDD'yi 2'ye böldüm. Ve eski işletim sistemimi değiştirmeden (XP SP1) widowsu başlattım. Windows her ihi partition'ı da 93'er GB gördü. Zaten bu normal, 100GB gözükmeyeceğini biliyorum. Ancak birinci partition toplam alan 93GB ve boş alan 93GB iken ikinci partition toplam alan 93GB ama boş alan 34,7GB olarak gözüküyor. Bunu henüz çözemedim. XP SP2 yükleyince düzelir diye bi arkadaşım fikir verdi. Bunu deniycem, bence sen de dene. Ama mutlaka bios update'i yap. O da önemli.
  • Aynı sorunu yaşadığımı yazmaştım bir önceki mesajda. Ve bugün Windows XP SP2 yükleyip eksik gözüken kısmı tekrar formatladım. Şu anda her iki hdd bölümünü de tam kapasite ile görebiliyorum. Umarım senin de sorunun çözülür ama bence SP2 yüklemeyi denemelisin.
  • Biraz karşılıklı atışma da olsa bence genel olarak faydalı bir forum çalışması olmuş.Benim de h.disk Samsung 160 Gb sata2 ve SP2 yüklü.HDD'yi de 3'e böldüm ve windows 3'ünü de tam kapasiteyle görüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.