Şimdi Ara

hacettepe tıp & tıp sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
7
Favori
13.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes konu açıyor bi de ben açayım , ilgilenenler,sorusu olanları beklerim

not : dönem 2ye geçtim :)

• kaçla geçtin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bisorusorupgo

kaçla geçtin ?

geçtik işte napacan detayını . Tanışıyor muyuz hacettepedensin dönem2 mi oldun sen de ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 29 Haziran 2014; 5:37:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

quote:

Orijinalden alıntı: bisorusorupgo

kaçla geçtin ?

geçtik işte napacan detayını . Tanışıyor muyuz hacettepedensin dönem2 mi oldun sen de ?

Alıntıları Göster
    üniversitedeki ilk senen ve beytepeyi biliyosun hazırlık okudun dimi

• @ank_yer_6 gel sisteminizi öğren len yeter yattığın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asterixis

@ank_yer_6 gel sisteminizi öğren len yeter yattığın
    Sorularım

1-) İngilizce tıp eğitiminin Türkiye'deki durumu nedir? Türkiye'deki en iyi ingilizce tıp eğitimini hangi üniversite vermektedir? (Devlet-Vakıf)

2-) Hacettepenin kampüsü, amfileri ve imkanları nasıldır? Diğer üniversitelere kıyasla neden Hacettepe'yi seçmeliyim?

3-) Hazırlık sınıfı nasıl ve nerede eğitim görüyorlar?

Teşekkürler.
  • Çapa mi Cerrahpaşa mi onerirsin? Aslinda Hacettepe'ye de puan im yetebilirr ama Ankara'yi istemiyorum. Sence Hacettepe nin diger ikisinden cok bir farki varmidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sdü Tıp ve tıp hakkında
    7 yıl önce açıldı
    TIP
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hacettepe de okumuş , çapa da ihtisas yapmış büyüğünüz olarak idealist iseniz ve Ankara yı tolere edebilirseniz Hacettepe yi kesinlikle öneririm, iki üniversite arasında kalite farkı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocalardan memnun musun, yeteri kadar hoca var mi?

kampus hastane falan nasil? sosyallesme olanaklari?

amfilerde yer bulma sorunu oluyor mu?

yurt olanaklarindan haberin var mi?

pratik egitim hakkinda bir gozlem yapabilme sansin oldu mu? veya 1. siniftan acilde takilanlar falan oluyor mu?

kastamonu hacettepe tip, ankarada mi egitim goruyor kastamonu da mi? ankaradaysa beraber mi derse giriyorsunuz kalabalik oluyor mu?

tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: lesstroud8

hocalardan memnun musun, yeteri kadar hoca var mi?

kampus hastane falan nasil? sosyallesme olanaklari?

amfilerde yer bulma sorunu oluyor mu?

yurt olanaklarindan haberin var mi?

pratik egitim hakkinda bir gozlem yapabilme sansin oldu mu? veya 1. siniftan acilde takilanlar falan oluyor mu?

kastamonu hacettepe tip, ankarada mi egitim goruyor kastamonu da mi? ankaradaysa beraber mi derse giriyorsunuz kalabalik oluyor mu?

tesekkurler
    @95

usta sondan başlayayım . Hazırlık sınıfı Beytepe'de. Odtü-Bilkent-Beytepe sıralaması izler Ankara-Eskişehir yolunda . Tıp fakültesinin de içinde bulunduğu sağlık kampüsü Sıhhiye'de.Hazırlık sınıfları karma olur , her fakülteden arkadaşın olabilir . ele-preint-int-upperdı benim zamanımda seviyeler bu sene değişti.Yarım senede bitirebilme imkanınız var ama fakülteye başlayamıyorsunuz , 8 ay yatış ben mesala interrail yapmıştım o süre zarfında ama şunu diyeyim geçen sene %80-90ı geçti ,fakültede mevcut kalabalık.Bunu dengelemek için baya kişi bırakacaklar hazırlığa diye söylenti dolaşıyor o yüzden bu senenin sınavı zor olur zannımca. /// Kampüs ve imkanlar bence bak bence diyorum en iyi tıp fakültesi kampüsü bizde.Amfiler vs.diğer fakültelerden gördüğüm kadarıyla daha modernize ( çapa-ankara tıp ) Kampüsün ortasından bi yol geçer hastaneyi ve fakülteyi ayırır.Barınmak için konukevi ve öğrenci yurtları var . Konukevi odalar tek kişilik 620 tl , yurt erkekler 4 kişilik 205 tl ilk yüz varsa 2 kişilik oda veriyolar beleş.Kızlar ise 2 kişilik 275 oluyordu sanırım. /// İngilizce olaylarını bilmiyorum usta yani sana fikir verecek seviyede bilgi sahibi değilim Türkçe olduğum için.

@less..

Türkçe 420 kişi İngilizce 220 kişi yaklaşık 650 kişiydi bu sene.Türkçenin içinde Kastamonuda var Bozokda.İlk baş tek amfiye sığmadık Türkçeyi ikiye böldüler - Beyaz /Turuncu amfi. İngilizcelerin zaten amfisi falan ayrı bizden ayrı onlar. Bizden önceki dönemde yine ayırmışlar fakat bazı isim yapmış hocalar var , yani fakültede o konuyu o hoca anlatıyor diyeyim alışkın olunan o. Başka birisi girince öteki amfiye , bu sefer herkes o tanınan hocaya gitmiş , iki amfinin sınav soruları aynı olduğu için , yine bi yığılma olmuş.Bu sene onun önüne geçmek için turuncu ve beyaz amfinin soruları farklı oldu bu seferde zorluk seviyesi falan tutmadı vs. Kastamonu -Bozok ikisi de bizimle beraber eğitim görüyor labda , amfide ,aynı sınavlara giriyoruz.eşit şekilde paylaştırıldı onlarda iki amfiye.Pratik eğitimi gözlemleme şansım olmadı , ameliyata girenler falan oluyordu ben girmedim , sonuçta 1.sınıfız atmosfer açısından güzel ama başka bir faydası yok şimdilik bize. Yurt olarak ise ; Barınmak için konukevi ve öğrenci yurtları var . Konukevi odalar tek kişilik 620 tl , yurt erkekler 4 kişilik 205 tl ilk yüz varsa 2 kişilik oda veriyolar beleş.Kızlar ise 2 kişilik 275 oluyordu sanırım. Sosyalleşme olanakları senin istediğin yapabildiğin ölçüde mevcut.Çeşitli öğrenci klüpleri var. koro-paraşüt-su altı vs. hepsi var.Kampüs zaten Kızılay'a yürüyerek 10-15 dk uzaklıkta , Bahçeliye falan metroya yakın .Kampüste halı saha ,spor salonu( basketbol+masa tenisi+vücut vs ) Senin istediğin ölçüde sosyal olanak var yani.

@doğan görünümlü şakirt

usta senin soruna cevap verilmiş diye cevap vermiyorum kusura bakma , neticede benden daha deneyimli biri cevap vermiş

• quote:

@95

usta sondan başlayayım . Hazırlık sınıfı Beytepe'de. Odtü-Bilkent-Beytepe sıralaması izler Ankara-Eskişehir yolunda . Tıp fakültesinin de içinde bulunduğu sağlık kampüsü Sıhhiye'de.Hazırlık sınıfları karma olur , her fakülteden arkadaşın olabilir . ele-preint-int-upperdı benim zamanımda seviyeler bu sene değişti.Yarım senede bitirebilme imkanınız var ama fakülteye başlayamıyorsunuz , 8 ay yatış ben mesala interrail yapmıştım o süre zarfında ama şunu diyeyim geçen sene %80-90ı geçti ,fakültede mevcut kalabalık.Bunu dengelemek için baya kişi bırakacaklar hazırlığa diye söylenti dolaşıyor o yüzden bu senenin sınavı zor olur zannımca. /// Kampüs ve imkanlar bence bak bence diyorum en iyi tıp fakültesi kampüsü bizde.Amfiler vs.diğer fakültelerden gördüğüm kadarıyla daha modernize ( çapa-ankara tıp ) Kampüsün ortasından bi yol geçer hastaneyi ve fakülteyi ayırır.Barınmak için konukevi ve öğrenci yurtları var . Konukevi odalar tek kişilik 620 tl , yurt erkekler 4 kişilik 205 tl ilk yüz varsa 2 kişilik oda veriyolar beleş.Kızlar ise 2 kişilik 275 oluyordu sanırım. /// İngilizce olaylarını bilmiyorum usta yani sana fikir verecek seviyede bilgi sahibi değilim Türkçe olduğum için.

@less..

Türkçe 420 kişi İngilizce 220 kişi yaklaşık 650 kişiydi bu sene.Türkçenin içinde Kastamonuda var Bozokda.İlk baş tek amfiye sığmadık Türkçeyi ikiye böldüler - Beyaz /Turuncu amfi. İngilizcelerin zaten amfisi falan ayrı bizden ayrı onlar. Bizden önceki dönemde yine ayırmışlar fakat bazı isim yapmış hocalar var , yani fakültede o konuyu o hoca anlatıyor diyeyim alışkın olunan o. Başka birisi girince öteki amfiye , bu sefer herkes o tanınan hocaya gitmiş , iki amfinin sınav soruları aynı olduğu için , yine bi yığılma olmuş.Bu sene onun önüne geçmek için turuncu ve beyaz amfinin soruları farklı oldu bu seferde zorluk seviyesi falan tutmadı vs. Kastamonu -Bozok ikisi de bizimle beraber eğitim görüyor labda , amfide ,aynı sınavlara giriyoruz.eşit şekilde paylaştırıldı onlarda iki amfiye.Pratik eğitimi gözlemleme şansım olmadı , ameliyata girenler falan oluyordu ben girmedim , sonuçta 1.sınıfız atmosfer açısından güzel ama başka bir faydası yok şimdilik bize. Yurt olarak ise ; Barınmak için konukevi ve öğrenci yurtları var . Konukevi odalar tek kişilik 620 tl , yurt erkekler 4 kişilik 205 tl ilk yüz varsa 2 kişilik oda veriyolar beleş.Kızlar ise 2 kişilik 275 oluyordu sanırım. Sosyalleşme olanakları senin istediğin yapabildiğin ölçüde mevcut.Çeşitli öğrenci klüpleri var. koro-paraşüt-su altı vs. hepsi var.Kampüs zaten Kızılay'a yürüyerek 10-15 dk uzaklıkta , Bahçeliye falan metroya yakın .Kampüste halı saha ,spor salonu( basketbol+masa tenisi+vücut vs ) Senin istediğin ölçüde sosyal olanak var yani.

@doğan görünümlü şakirt

usta senin soruna cevap verilmiş diye cevap vermiyorum kusura bakma , neticede benden daha deneyimli biri cevap vermiş
    peki kalabalık olması eğitim kalitesini düşürür mü,türkçe okumak dezavantaj mıdır,sınavlar ne zorlukta ort.çalışmayla geçilebilir mi,özelde tıp okunur mu?,teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: negatıfpollyanna

peki kalabalık olması eğitim kalitesini düşürür mü,türkçe okumak dezavantaj mıdır,sınavlar ne zorlukta ort.çalışmayla geçilebilir mi,özelde tıp okunur mu?,teşekkürler

Alıntıları Göster
    Türkçe okumak bence dezavantaj yerine , avantajdır hele ki bir de çok rahat ingilizce okuyup , yazılanı anlayamıyorsan.Hiçbir eğitim ana dilden daha iyi olamaz.

Sınıfların kalabalık olmasının şu ana kadar eğitim kalitesinin düşürdüğünü görmedim , şöyle amfiler 200er kişilik 2 amfi var mevcut kalabalık olduğundan.2 farklı hoca giriyor atıyorum biyokimya için , sorular farklı olmasına rağmen , hoca kalitesi değişiyor ama 2.sınıfta amfiler birleşiyor.Bu durum 1.sınıf için böyle. Zaten derse gitmeden de notlardan hallediliyor 1.sınıf.Lablarda da çok sıkıntı olmuyor , bazen sabah-öğleden sonra grubu olarak ayırıyolar sıkıntı çıkmıyor.

Orta çalışmadan kastın ne bilmiyorum ,herkesin kendini iyi tanır , kimisi 1 okumayla hepsi aklında kalırken , kimisi 3-4 tekrar atıyor anca aklında kalıyor.

Özel tıp okunur , mevcut daha az , imkanalar daha geniş.Ama devlet tıplarının isim yapmasını sorun etmezsen ve özel hastanede 4-5-6 sorun çıkmayacaksa , devlet üniversitesi hastanesindeki gibi kaliteli klinik ortamı bulacağına inanıyorsan yazılır.

• Ben de hacettepe tip dusunuyorum. Sehir olarak ankara okumak icin nasil, ozellikle istanbulla karsilastirilinca? Tip icin hazirlik okumayi onerir misin? Tesekkurler

• yogurtcanavari kullanıcısına yanıt
    abi hacettepe turkcede kadavra, mikroskop, malzeme durumlari nasil anlatabilir misin?

• quote:

Türkçe okumak bence dezavantaj yerine , avantajdır hele ki bir de çok rahat ingilizce okuyup , yazılanı anlayamıyorsan.Hiçbir eğitim ana dilden daha iyi olamaz.

Sınıfların kalabalık olmasının şu ana kadar eğitim kalitesinin düşürdüğünü görmedim , şöyle amfiler 200er kişilik 2 amfi var mevcut kalabalık olduğundan.2 farklı hoca giriyor atıyorum biyokimya için , sorular farklı olmasına rağmen , hoca kalitesi değişiyor ama 2.sınıfta amfiler birleşiyor.Bu durum 1.sınıf için böyle. Zaten derse gitmeden de notlardan hallediliyor 1.sınıf.Lablarda da çok sıkıntı olmuyor , bazen sabah-öğleden sonra grubu olarak ayırıyolar sıkıntı çıkmıyor.

Orta çalışmadan kastın ne bilmiyorum ,herkesin kendini iyi tanır , kimisi 1 okumayla hepsi aklında kalırken , kimisi 3-4 tekrar atıyor anca aklında kalıyor.

Özel tıp okunur , mevcut daha az , imkanalar daha geniş.Ama devlet tıplarının isim yapmasını sorun etmezsen ve özel hastanede 4-5-6 sorun çıkmayacaksa , devlet üniversitesi hastanesindeki gibi kaliteli klinik ortamı bulacağına inanıyorsan yazılır.

Hocam ben Kastamonu tıp yazmayı düşünüyorum. Sınavları ortak ya. Diğerleri ile seviye farkı çok oluyor mu ? Sınavlar açısından ?

• Hocam tıp okuma idealim yok, bölümü bitirebilir miyim? Tıp ın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Internet Explorer

Hocam tıp okuma idealim yok, bölümü bitirebilir miyim? Tıp ın geleceğini nasıl görüyorsunuz?
    ankara ile gazi arasında kaldım hangisini yazmalıyım sizce, neden?
    teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cansu144

quote:

Hocam ben Kastamonu tıp yazmayı düşünüyorum. Sınavları ortak ya. Diğerleri ile seviye farkı çok oluyor mu ? Sınavlar açısından ?

bu dönem içinde en zor sınavdı bence .Resimde de görüldüğü fazla fark olmuyo , farklılıklar oluyor dalgalanmalar sınavdan sınava , bozok-kastamonu-türkçenin soruları aynı , İngilizce farklı.bozok-kastamonu-türkçenin mevcut nedeni ile iki amfiye bölündüğünü soruların farklı olduğunu söylemiştim , ancak ortak istastiki veri veriyolar bize.
    Senin çalışmana bağlı her şey. Çoğu derecelik kişiyi geçen Kastamonuluda var , ortama adapte olamayan da . Sana bağlı ,dereceni fakültenin kapısında bırakırsın , gerisi senin azim ve çalışmana bağlıdır.

• quote:

quote:

quote:

bu dönem içinde en zor sınavdı bence .Resimde de görüldüğü fazla fark olmuyo , farklılıklar oluyor dalgalanmalar sınavdan sınava , bozok-kastamonu-türkçenin soruları aynı , İngilizce farklı.bozok-kastamonu-türkçenin mevcut nedeni ile iki amfiye bölündüğünü soruların farklı olduğunu söylemiştim , ancak ortak istastiki veri veriyolar bize.
    Senin çalışmana bağlı her şey. Çoğu derecelik kişiyi geçen Kastamonuluda var , ortama adapte olamayan da . Sana bağlı ,dereceni fakültenin kapısında bırakırsın , gerisi senin azim ve çalışmana bağlıdır.

Alıntıları Göster
    1-@acaktra27 hazırlık okumak senin tıptaki başarına bir katkı sağlamaz ders bazında.Ama ileride ben akademik yayınları takip edecem vs. gibi düşüncelerin varsa ingilizcenin iyi olması senin için her zaman iyidir. Ama yorucu bir senenin sonunda hazırlık gerçekten insana iyi geliyor , hem dinleniyor , ingilizce çalışıyor hem de sosyal açıdan geliştiriyor kendini.Şöyle bir şey var bu sene , geçen sene girenlerin %80-90ı hazırlığı geçti , mevcut hala kalabalık ve bu sene girenlerden çoğunu hazırlığa bırakma düşünceleri var , ona göre sınavın zorluğu olacak , geçmek ya da kalmak istiyorsan ona göre dikkate al dediğimi. Ankara-İstanbul kıyaslamasını sabaha kadar , 7/24 yap BENCE her zaman her şartta İstanbul alır.(lys-ygs döneminde İstanbul için çıldıran biri olarak söylüyorum )Ama sosyal yönden.Deniz yok , yeterli sosyal olanaklar (konser vs.) istanbul ile kıyaslayınca yok. Ama şu var İstanbul bilindiği gibi karmaşık.Sen Hacettepe düşünüyorsan bunun eş değeri İstanbul'da ya Çapa-Cerrahpaşa ya da Koç düşünüyorsun.Şimdi kendim için konuşuyorum, Koç olsa tee Sarıyer'de kampüs hazırlık+teorik boyunca yani 4 sene oradasın. Hastane falan yaptırıyolardı Topkapı taraflarına ne oldu bilmiyorum.Merkezi yerlere gelmek için 1-1.5saatini gözden çıkarmak zorundasın , bunun için yalnızca haftasonu olacak , o da sınav dönemleri zaten başını kaşıyacak vaktin olmayacak.Çapa-Cerrahpaşa'da güzel yurt olanakları-ev olanağınız varsa yazılabilir.Ama Hacettepe'de tanıdıklarımın çoğu yurtlarda(2-4 kişilik odalar)ve konukevinde(tek kişilik odalar ) .Yurt 10 dk , konukevi fakülteye 1-2 dk uzaklıkta.Haftasonları sınav olduğu zaman sadece yemeğe çıkıyorsun dışarıya onu da yemekhane 5 dk uzaklıkta , gidip gelip derse devam. Yani Hacettepe seçilirse bu rahatlık olacak , aksi takdirde İstanbul her zaman daha iyidir sosyal anlamda yoruculuğu var işte .

2-@lesstroud8 Biz şu ana kadar kadavra görmediğimiz için onun yorumu yok ben de. Mikroskobu 2 kere histoloji labında 1 kere de mikrop labında gördük.Histoloji labları her masada 5 er kişiydik ve herkese bir mikroskop düşüyordu.Mikrobiyoloji labında ise 2 kişiye 1 mikroskop düşüyordu ama süreye göre doyurucuyu oluyordu yetiyordu.Teknik olanaklar , malzemeler mevcut zaten yeterince , labtan önce teknisyenler tarafından kullanılacaklar masalarda hazırlanır.

3-@Internet ExplorerTıp insan var olduğu müddetçe bitmez. İleride bu kadar tıp kont.artmasının sonucu olarak doktor bolluğu olacak ve diplomaya göre /cvye göre seçim olacaktır mühendislikteki gibi , TUS sınavının zorluğunu artırırlar.Yani engelleri artırarak , elerler gittikçe.Senin tıp idealin yoksa, daha doğrusu şöyle , kimse tıp idealiyle gelmez fakülteye sınav zamanında herkes çıldıracak gibi olur stresten ideal falan kalmaz.Ama sen çalıştıklarından zevk alıyorsan , her gün kalktığında lan gene derse mi gidecez diyosan(uykusuzluk vs.) haricinde bölümü sevmediğin için bunlar senin için çekilmez olur . Bunları iyi düşünmen gerekir, ben sana tıp yaz ya da yazma diyemem , kendini tanıyosundur , hangisinde sonuna kadar gidebilecek gücün olduğuna inanıyorsan onu yaz derim ben.

4- @MoRuK.aTG iki fakülteyi de görmediğim için yorum yapamam orada okuyanlara vs.sorarsan daha iyi olur . Ama ben olsam Ankara Tıp yazardım , öğrenci profili daha yüksek fazla bir fark yok ama daha yüksek. Kurulan ilk tıp fakültesi Cumhuriyet Dönemin'de.Binalar falan sanırım Alman ekolünden esinlenerek yapılmış atmosferi güzel.Bilgilerimle bunların dışına çıkamam hocam kusura bakma :)

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok sağolun içimi rahatlattınız. Sınavların baya zorlayıcı olduğunu duyduğumdan fark çok olur mu kaygısına düşmüştüm :) peki hocam ben sıhhıye kampüsünü aradım ve son bu sene girenlerin ve önceki girenlerin Ankara'da eğitimlerine devam edip prada bitireceklerini öğrendim. Ankara istediğim için direk burayı yazacağım. Bunun hakkında bir duyumun var mı?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.