Şimdi Ara

hacettepe tıp & tıp sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
7
Favori
13.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeeminer -- 14 Ocak 2019; 11:56:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eeeminer E kullanıcısına yanıt
    Yoo ben okuyorum zaten çapada

• Beyler kastamonuluyum o bina otogarın yanında hep görürüm o binayı geri dönerken bina yıllar önce bitti başka birşey var orda
  • crista galli C kullanıcısına yanıt
    abi tibbi evde oumak daha avantajli diyosun da neden? biraz anlatsan mukemmel olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: lesstroud8

abi tibbi evde oumak daha avantajli diyosun da neden? biraz anlatsan mukemmel olacak.

forumda çok yazdım kardeşim. tıp ağır bir bölüm.1. sınıf hariç derslerden başını kaldıramazsın. çamaşır, yemek, temizlik, ütü vs uğraşılmaz. özellikle staj ve tus zamanı. günde 10-12 saat masa başından kalkamayacağın zamanlar olacak. evde kendi odanda, hazır yemek ve diğer işler yapılmışken uzaklara gitmek mantıklı değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 7 Temmuz 2014; 20:24:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • crista galli C kullanıcısına yanıt
    anladim eyvallah kardesim.

• quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

hacı benim prensip belli eve en yakın hangisiyse onu yazsın. o sıralamalarda çok fatk etmez hangi okul olduğu.

kocaeliye gelecek olursak gayet memnunum okuldan ve eğitiminden. tavsiye ederim gelmek isteyenlere.

hocam neden "eve en yakın hangisiyse onu yazsın" dedin prensibi biraz acar misin

• Kaya kullanıcısına yanıt
    iki mesaj üstü bi okusan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeeminer

Burası Türkiye kardeş doğru demişsin lafla iş olmaz fakülteler öğrenci çekmek istiyor ama hazırlıklar tamamlanınca ( bi iki sene) taşınacaklar son demlerini yaşıyorlar

Kimse öğrencisini çekmez bence başlayanlar bitirecek diye bi söylenti dolaşıp duruyor ama bakalım

• Hocam bu MD/PhD bütünleşik doktora olayı nasıl bir şey? Kontenjan çok az sanırım nasıl oluyor? Bir tek H.tepe de var sanırım C.Paşa da yok.Çok zorlar mı?
    Farmakoloji düşünüyorum PhD.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

iki mesaj üstü bi okusan.

simdi fark ettim cok guzel yazmissin tesekkurler hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XrDr

Hocam bu MD/PhD bütünleşik doktora olayı nasıl bir şey? Kontenjan çok az sanırım nasıl oluyor? Bir tek H.tepe de var sanırım C.Paşa da yok.Çok zorlar mı?
    Farmakoloji düşünüyorum PhD.

2.sinifin sonunda başvurulur ve yaklasik 6 sene sürer , internet sayfasından bakabilirsin bilgilere . 8-10 kisi alıyorlar bildigim kadarıyla

• quote:

Ben arkadaşa katılmıyorum. Ben Ankara Tıp 4. Döneme geçtim. Gayet de boş vaktim oluyor. Tabii bu biraz çalışma şekline bakar. Çalışmanı yayman lazım. Bizde 8 haftada bir modül oluyor. İlk 6 hafta yatıp okula uğramayıp son 2 hafta yüklenirsen başını kaşıyamazsın. Ama benim yaptığım gibi 5 haftaya yaysan son 2 hafta da biraz tempolu çalışsan sıkıntın olmaz. Hacettepenin sınavlar biraz daha sık oluyor bizdeki gibi 8 haftada bir değil ama mantık aynı gene. Finale çalışmak için 2 hafta oluyor o biraz sıkıntı oluyor ama notların iyiyse finalden 50 de alırsın.
  • Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce'dir.

Kılavuzda hacettepe türkçe tıp için böyle yazıyor. Hangi dersler İngilizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzz19

Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizce'dir.

Kılavuzda hacettepe türkçe tıp için böyle yazıyor. Hangi dersler İngilizce?

lab dersleri ingilizcedir.Ama anlamazsanız türkçe de anlatırlar.Sınavları ingilizce olur fakat.Sene içinde lablardan sonra yapılan quizlerde ama türkçe yanıt kabul ediyo bazı hocalar.
  • ben hacettepe tıp türkçe 2. sınıftayım gene kaldım. 1. sınıfı çok çalışmadan geçmiştim. Mesleğe ilginiz yoksa tıp yazmayın. Ben mahalle baskısı ekonomik çıkarlar için yazdım ve pişmanım. Yapabilecek kapasiten olsa da insan sevmediği birşeye çalışamıyor. Şuan aileme eş-dost akrabaya ne diyeceğim derdindeyim. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmayı düşünüyorum başka bölüme ki şuan hiçbir bölümü istemiyorum. bir gram mutlu değilim. 2. ve 3. sınıf çok zor. yıl sonu final fotokopilerini toplayınca 1.1m yüksekliğe ulaşabiliyor. Kitapları fln eklersen 1.5 m gerisini düşün. Ama 4. dönem stajalardaki arkadaşlarım nispeten rahatlamış görünüyorlardı. 5 te tus dershanelri başlıyor ve 6. sınıfta çok ağır bi intörnlük var. hacettepeden mezun olup ilk girişte tus u kazanan az.
    Biz de tek amfi vardı her komitenin ilk haftası 100 kişi ayakta veya merdiven boşluğuna oturuyordu. Gene okulun ilk ayı anatomi labında oturacak tabure bulamıyorduk. Şunu da söylüyüm kadavra sayısı ve tazeliği(garip gelebilir) diğer ünilerden daha iyiydir.
    Sınavlar"Biz Hacetteyiz en iyi okuluz sınavlarımız en seçici sınav olmalı" edasıyla yapılıyor. 2. ve 3. sınıfta her yıl öğrencilerin 3 te 1 i kalıyor. 100 lerce zeki insandan bahsediyorum. psikolojik destek alan antidepresanan kullananların sayısı az değil. Keşke ben de kullansaydım. Bir de şuan cerrahpaşaya geçmeyi düşünen arkadaşlarım var. cerrahpaşa diyince aklıma geldi 1. sınıfın sonunda 95 ortalamaya sahip amfi 1. si okul zor diye cerrahpaşaya geçmişti.
    Yurtla alakalı okula başlamadan önce okulda bi tanıdığım %90 yurt çıkar demişti ne konukevi ne yurt çıktı. Kyk ya da başvurmamıştım dımdızlak ortada kaldım 1 ay sonra torpil bularak konik evine geçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: Susanoo

quote:

Ben arkadaşa katılmıyorum. Ben Ankara Tıp 4. Döneme geçtim. Gayet de boş vaktim oluyor. Tabii bu biraz çalışma şekline bakar. Çalışmanı yayman lazım. Bizde 8 haftada bir modül oluyor. İlk 6 hafta yatıp okula uğramayıp son 2 hafta yüklenirsen başını kaşıyamazsın. Ama benim yaptığım gibi 5 haftaya yaysan son 2 hafta da biraz tempolu çalışsan sıkıntın olmaz. Hacettepenin sınavlar biraz daha sık oluyor bizdeki gibi 8 haftada bir değil ama mantık aynı gene. Finale çalışmak için 2 hafta oluyor o biraz sıkıntı oluyor ama notların iyiyse finalden 50 de alırsın.

hocam peki hacettepeye girecek puan aldik diyelim, bu puana ragmen 10k ile alan yer sirf sehrimizde diye yazilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: thecurlyone

ben hacettepe tıp türkçe 2. sınıftayım gene kaldım. 1. sınıfı çok çalışmadan geçmiştim. Mesleğe ilginiz yoksa tıp yazmayın. Ben mahalle baskısı ekonomik çıkarlar için yazdım ve pişmanım. Yapabilecek kapasiten olsa da insan sevmediği birşeye çalışamıyor. Şuan aileme eş-dost akrabaya ne diyeceğim derdindeyim. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmayı düşünüyorum başka bölüme ki şuan hiçbir bölümü istemiyorum. bir gram mutlu değilim. 2. ve 3. sınıf çok zor. yıl sonu final fotokopilerini toplayınca 1.1m yüksekliğe ulaşabiliyor. Kitapları fln eklersen 1.5 m gerisini düşün. Ama 4. dönem stajalardaki arkadaşlarım nispeten rahatlamış görünüyorlardı. 5 te tus dershanelri başlıyor ve 6. sınıfta çok ağır bi intörnlük var. hacettepeden mezun olup ilk girişte tus u kazanan az.
    Biz de tek amfi vardı her komitenin ilk haftası 100 kişi ayakta veya merdiven boşluğuna oturuyordu. Gene okulun ilk ayı anatomi labında oturacak tabure bulamıyorduk. Şunu da söylüyüm kadavra sayısı ve tazeliği(garip gelebilir) diğer ünilerden daha iyiydir.
    Sınavlar"Biz Hacetteyiz en iyi okuluz sınavlarımız en seçici sınav olmalı" edasıyla yapılıyor. 2. ve 3. sınıfta her yıl öğrencilerin 3 te 1 i kalıyor. 100 lerce zeki insandan bahsediyorum. psikolojik destek alan antidepresanan kullananların sayısı az değil. Keşke ben de kullansaydım. Bir de şuan cerrahpaşaya geçmeyi düşünen arkadaşlarım var. cerrahpaşa diyince aklıma geldi 1. sınıfın sonunda 95 ortalamaya sahip amfi 1. si okul zor diye cerrahpaşaya geçmişti.
    Yurtla alakalı okula başlamadan önce okulda bi tanıdığım %90 yurt çıkar demişti ne konukevi ne yurt çıktı. Kyk ya da başvurmamıştım dımdızlak ortada kaldım 1 ay sonra torpil bularak konik evine geçtim

bakınız bu arkadaşı örnek alın. 1.sınıfta çalışmadım demişsin .demek ki yeteri kadar çalışmadan geçilmiyor. üstelik vizede 80 üzeri not alan finalsiz geçiyor

• Kaya kullanıcısına yanıt
    hacettepeye puan yetiyosa gitmek daha mantıklı olur.

• http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_yeterlik_snv.html bu siteye göre eğitim dili %30 ing olanlar için geçme notu 65 diyor ama diğer konularda türkçe tıp için 55 olduğu söylenmiş, nedir doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.