Şimdi Ara

Hafif ticari araç kullanan insanlar.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
1
Favori
7.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Computer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Boş ağırlığı 1600 kilo olan, yerden oldukça yüksek, yük taşımada ağırlık dengelensin diye ağırlık dengesi öne meyilli olan bir araçtan bahsediyoruz.(connect)

Bak bunu kabul ederim işte. Virajlara çok hızlı girdiğimde önden kayma eğilimi gösteriyor. Ama kesinlikle dengesiz bir araç değil..

Sayın JasoNBuraK

Ne yaptınız ehliyet aldınızmı.

Gerçi daha yaş dolmadı herhalde...

Henüz ehliyetimi almadım. Evet 17 yaşındayım, profilimden de görülebileceği gibi. Gizleyebilirdim, gizleyip sizin gibi "hehehe daha ehliyeti yok gelmiş bilmemne yazıyor"culardan kurtulurdum. Bunu bile düşünemiyorsunuz. 2 senedir trafikteyim, ehliyetli bir insandan tek farkım plastik parçası. Trafik, direksiyon, ilkyardım, motordan bihaber değilim. Aracı ehliyet kullanmıyor, siz kullanıyorsunuz. Ehliyetli olmaktan ziyade bilgili olmak önemli. Çevremde ehliyeti olup da arabayı şeridinde tutamayanlar, 4'ten 5'e atarken aracı çizgisinde tutamayanlar, trafik bilgisinden yoksun olanlar da var. Bunlar trafiğe istediği gibi çıkabiliyor ben çıkamıyorum öyle mi. Komik olmayın. Ehliyet gereksiz bir husus demiyorum, gerekli; sonuçta devletin denetim mekanizması. Yaşım dolduğu gibi de alacağım. Siz müsterih olun. Saklamadığım bir durumla beni deşifre ediyormuş gibi laf sokmaya çalışmayın..

Edit: İmla

quote:

Henüz ehliyetimi almadım. Evet 17 yaşındayım, profilimden de görülebileceği gibi. Gizleyebilirdim, gizleyip sizin gibi "hehehe daha ehliyeti yok gelmiş bilmemne yazıyor"culardan kurtulurdum. Bunu bile düşünemiyorsunuz.

Açık sözlülüğün için tebrikler.

quote:

2 senedir trafikteyim, ehliyetli bir insandan tek farkım plastik parçası.

2 senedir yani 15 yaşından beri trafikde olduğun ve bunu söylediğin içinde tebrikler.

Tebrik edilecek bir durum değil , sadece yine açık sözlülüğünü tebrik ediyorum.

Yoksa 15 yaşından beri trafikte olman...

quote:

Trafik, direksiyon, ilkyardım, motordan bihaber değilim. Aracı ehliyet kullanmıyor, siz kullanıyorsunuz. Ehliyetli olmaktan ziyade bilgili olmak önemli. Çevremde ehliyeti olup da arabayı şeridinde tutamayanlar, 4'ten 5'e atarken aracı çizgisinde tutamayanlar, trafik bilgisinden yoksun olanlar da var. Bunlar trafiğe istediği gibi çıkabiliyor ben çıkamıyorum öyle mi. Komik olmayın.

Bilgin içinde tebrikler. Zaten forumda 11 bin küsür mesajın var hepsi araba üzerine. Epey bir bilgin olmalı...

quote:

Ehliyet gereksiz bir husus demiyorum, gerekli; sonuçta devletin denetim mekanizması. Yaşım dolduğu gibi de alacağım. Siz müsterih olun.

İnşallah siz ehliyeti alana kafar başınıza üzücü bir olay gelmez.

Hem ehliyetsiz , hem modifiye meraklısı , hemde ruhsatında komyonet yazan aracı spor araba gibi kullanan biri olarak inşallah birinin canını yakmazsınız.

quote:

Saklamadığım bir durumla beni deşifre ediyormuş gibi laf sokmaya çalışmayın..

Laf sokmaya çalışmadım.

Ciddi ciddi ehliyet alıp almadığınızı öğrenmek istedim.

Sizin yaşınızda bir oğlum var , oda ehliyet alacak sizin gibi bekliyor.

Olayı tartışmaya dönüştürmek istemedim ama siz hem suçlu hem güçlü psikolojisi ile ''laf sokmaya çalışmayın'' yazınca mecburen cevap verme gereği hissettim.

En kısa zamanda ehliyeti almanız dileği ile.

Allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 28 Ekim 2011; 8:40:23 >

• Söylemeden geçemeyeceğim, Burak arkadaşımız aracını spor araba gibi kullanmaz, limitlerini gayet iyi bilir.

Anlayamadığım nokta şu, trafikte sadece connect değil apaçi tarzda kullanana birçok sürücü var, onları görmüyorsunuz. Sanıyorum algıda seçicilik...

Tüm arkadaşlara söylüyorum, bu iş araç markası ile ilgili değil, sürücü ile ilgili bir durum.

Ben şirketlerin binek araçlarını rezil şekilde kullananları biliyorum. Araç kendisinin olmayınca dikkat etmiyor, hız yapıyor, makasa giriyor, nasıl olsa ful kasko var diyor. E yakıt parasıda kendi cebinden çıkmayınca, deli gibi kullanıyor.

Diyeceğim şu, Ford connect marka araç hakkında genelleme yaparsanız tepki alırsınız. Çünkü genelleme yapmak doğru olmaz. Olay sürücüde biter.

Bende connect kullanıcısıyım, haydi gelin banada apaçi deyin o halde! Bunu diyene çok sert tepki gösteririm,haberiniz olsun!

Özellikle vurguluyorum, genelleme yapamassınız, her markada apaçi çıkıyor. İş sürücüde...

• Ehliyetiniz olmadan trafikte işiniz nedir?

Ne kadar iyi olursan ol bilinçli taksirler ölüme sebebiyet verdiğinde ailesine ne diyeceksin "ben aslında çok iyi sürücüyüm" mü olacak bu?

Kurallara uyun, ben halen yeni deneyimler kazanıyorum. Ben bile kaç yıllık ehliyetim var öğrendiğimi iddia edemiyorum.

Nelere kaldık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 28 Ekim 2011; 9:32:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: power97

quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

Kendilerini ken block, altlarındaki arabayı da ferrari falan zannediyorlar genelde.

Geçen çevre yolunda bu transitlerin büyüklerinden okul servisi tarzında olanından bir araç durduğu yerde sağ sol yapıyordu devirecekti aracı beyinden yoksul canlı

beyinden yoksul canlı güzel söz

Çok haklısınız hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ehliyet olmadan araç kullanmak yasalarımıza göre yasaklanmıştır, ehliyetsiz sürücü kazaya karışırsa tutuklanıp hakim karşısına çıkartılır.

Ehliyetsiz araç kullanmak doğru değil. Şunuda bilmeliyiz, arabayı ehliyet kullanmaz. Ben ehliyeti olupta aracını kullanamayan, sürekli kaza yapan insanlar tanıyorum. Burada doğru olan ehliyet olmadan, gerekli belgeniz olmadan araba kullanmamak, yanlış olan aracı ehliyetin kullandığını düşünmektir.

Sonuç olarak ehliyet alınmadan araç kullanılmamalı.

Keşke ehliyet çözüm olsa, keşke ehliyeti zor verseler, her insana vermeseler, sıkı bir sınav yapsalar, sıkı denetim uygulasalar. Gidin bakın ehliyet sınavlarına, aracı kaldırmasını bilmeyene bile ehliyet veriyorlar.

Trafikte görüyoruz, adamın 20 senelik ehliyeti var, daha dönüş kurallarını bilmiyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

Ehliyetiniz olmadan trafikte işiniz nedir?

Altı üstü bi kagıt parçasına o kadar para isterlerse çok lazım olana kadar kimse almaz tabi. Yazın E sınıfına yükselticektim(22 yaş sınırı oldugu için alamamıştım) 750 tl cıvarında masraf etmem gerekecegi için vazgeçtim E sınıfı ehliyete ihtiyacım oldugu zaman alırım dedim sonra...

Ben 2-3 sene ehliyetsiz araba kullandım, şehir dışına çıkmıyordum ve şehir içindede normalden daha dikkatli kullanıyordum(tavsiye etmiyorum ama o zamanki şartlar öyle olmasını gerektiriyordu). 20 yaşında aldım ehliyeti ehliyeti alma nedenimde İstanbula gittigimde ve şehir dışındada özgürce araç kullanabilmek için. Direksiyon sınavından 95 falan almıştım(emniyet kemeri takmadım diye) sınavdanda en düşük motordan 75 almıştım sanırım oda beni ilgilendiren bişey olmadıgı için araç bozulsa ben yapmiycam hoş kaskoyu arıycam çekici göndericek. İlkyardımdan 100 trafiktende 85 almıştım...

• Şirketlerin bir çoğunda cezalar sürücüye aittir, dağıtım işi yapan firmaların şöförleri "park cezaları" hariç (değişkendir) hepsini kuzu kuzu öderler, kırmızı ışık cezaları vs. vs.

Kamera yoluyla bir aracın emniyet şeridinden gittiğini , makas yaparak tehlike doğurduğunu , hız sınırını aştığını kısaca aykırı hareketlerini ihbar edip ispatladığınız vakit ,ceza direk ruhsat sahibine gidiyor. Nasıl mı ?

https://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=34&islem=1#bas

http://www.ankara.pol.tr/2011_v1/Ankara&Emniyet&Mudurlugu&Ihbar&Hatti_1.html

buradan video ya da resim ile ihbarınızı yapıyorsunuz, İstanbul da bu böyle, seçenekleri doldururken "154 trafik" diye işaretleyebiliyorsunuz, Ankara'da da var ancak ne kadar kale alıyorlar tam bilmiyorum.

Gönüllü bir şekilde babamın oğlu demeden yaparsak "her an ihbar edilebilirim" korkusuyla biraz daha dikkatli olacaklardır bu cahil şoförlerimiz. İhbarı ve bu gibi olayları ispiyonculuk gibi algılayan insanlar ;bir gün kırmızıda geçip kendisine çarpan adama neden kırmızıda geçtin demesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 28 Ekim 2011; 10:04:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hergele10

quote:

Orijinalden alıntı: power97

quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

Kendilerini ken block, altlarındaki arabayı da ferrari falan zannediyorlar genelde.

Geçen çevre yolunda bu transitlerin büyüklerinden okul servisi tarzında olanından bir araç durduğu yerde sağ sol yapıyordu devirecekti aracı beyinden yoksul canlı

beyinden yoksul canlı güzel söz

Çok haklısınız hocam :)

quote:

"beyinden yoksuN" demek istemiş galiba..

beyinden yoksul diye bir şey duymadım ben hiç...

quote:

Anlayamadığım nokta şu, trafikte sadece connect değil apaçi tarzda kullanana birçok sürücü var, onları görmüyorsunuz. Sanıyorum algıda seçicilik...

Tüm arkadaşlara söylüyorum, bu iş araç markası ile ilgili değil, sürücü ile ilgili bir durum.

Ben şirketlerin binek araçlarını rezil şekilde kullananları biliyorum. Araç kendisinin olmayınca dikkat etmiyor, hız yapıyor, makasa giriyor, nasıl olsa ful kasko var diyor. E yakıt parasıda kendi cebinden çıkmayınca, deli gibi kullanıyor.

Diyeceğim şu, Ford connect marka araç hakkında genelleme yaparsanız tepki alırsınız. Çünkü genelleme yapmak doğru olmaz. Olay sürücüde biter.

Bende connect kullanıcısıyım, haydi gelin banada apaçi deyin o halde! Bunu diyene çok sert tepki gösteririm,haberiniz olsun!

Özellikle vurguluyorum, genelleme yapamassınız, her markada apaçi çıkıyor. İş sürücüde...

yorumların hepsini okudum. aynı düşünceyle açılmış konulara yazılmış bir ton yorumdan çok çok farklı değiller.

ama set hocam en sonunda işin özünü vurgulamış.

şu milletçe kurtulamadığımız "genellme" meselesi...

bu ve daha önceden açılan bir çok konuda olduğu gibi çabucak açıverilen ve bol "genelleme" katkılı bir konu sürüp giden tartışmalara sebep oluyor. genellemeye katılanlarla başka genellemelerle onlara karşı çıkanlar...

"ilaa benim dediiğim doğru, şuna şahit oldum bunu gördüm" diye "bütün .... lar mı böyle olur kardeşim" şeklinde kızgınca ifadeler ve "hiç de bile , ben de şunu şunu çok iyi biliyorum" diyen karşıt düşüncedekiler...

böylece sürüp gidiyor eğer konu kapanmazsa.

ama gözlemlediğim umut verici bir şey de var ki tepkiler sanki giderek törpüleniyor, karşı tarafa saygı biraz daha artıyor (ama bu sefer söylenmek istenen olabildiğince sert ifadelerle anlatılıyor ya, olsun bu da bir gelişme sayılır)

şu anda aklıma geldi, hemen sorayım, tam da konuyla alakalı hatta, trafikte makas atanlara, aşırılık yapanlara kızanlar, burada sürüp giden konuya birden atlayıp, kışkırtıcı, tahrik edici mesajlar yazınca o şikayet ettikleri makasçılarla aynı şeyi yapmış olmuyorlar mı acaba? onlar da düzeni bozmuş olmyorlar mı?

işin özüne dönersek kişiden kişeye farklılık gösterebilecek konularda kesin ifadelerle yorum yapmamaya özen gösteriniz, yaaani genellemelerden lütfen kaçınınız arkadaşlar. hatta biraz abartılı olacak ama, konu açmak için bence genelleme içermemesi şartı bile getirilebilir diye düşünüyorum.

• quote:

Ehliyetiniz olmadan trafikte işiniz nedir?

Ne kadar iyi olursan ol bilinçli taksirler ölüme sebebiyet verdiğinde ailesine ne diyeceksin "ben aslında çok iyi sürücüyüm" mü olacak bu?

Kurallara uyun, ben halen yeni deneyimler kazanıyorum. Ben bile kaç yıllık ehliyetim var öğrendiğimi iddia edemiyorum.

Nelere kaldık

Trafikte hangi sebeple bulunduğum sizi ilgilendirmez. Birine çarpıp öldürdükten sonra ehliyetin bir anlamı kalmıyor. Mantığına kurban. Allah korusun sen bir insana çarpıp öldürsen, benim ehliyetim var mı diyeceksin? Yasal olarak bir ceza almaman durumunda dahi için rahat olacak mı? Bu kadar basitleştirmeyin. Hem böyle bir durumda sorumluluk bana ait, siz niye dert ediyorsunuz? Yaptığım doğru veya yanlış demiyorum. Içinde bulunduğum şartlar bunu gerektiriyor. Kurallara sonuna kadar uyarım. Herkes kendine baksın..

@Ebu Computer

Yukarıda da yazdığım gibi birinin canını yaktıktan sonra ehliyetin önemi yok. Inşallah kimse kimsenin canını yakmaz..

Suçlu psikolojisi ile yazmadım, sadece açıkladım..

ÖTV'yi %10 yerine %37 ödeyince ruhsata otomobil olarak işletebiliyorsunuz. Benim gözümde aracın ruhsatta otomobil ya da kamyonet olarak geçmesi önemli değil(görüldüğü üzere herşey paraya bakıyor), fiziki sınırları önemli. Aracı spor araç gibi kullandığımı da nasıl iddia edebiliyorsunuz, nereden biliyorsunuz merak ettim..

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Söylemeden geçemeyeceğim, Burak arkadaşımız aracını spor araba gibi kullanmaz, limitlerini gayet iyi bilir.

Bravo 17 yaşında birinin trafikte ehliyetsiz 3 yıldan bu yana gezmesini olumlu karşılıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 28 Ekim 2011; 10:34:47 >

• Ben de ailemi taşıyorum çoğunlukla. Neyin ne olduğunun farkındayım. Gereksiz yere uzatma istersen. Trafikte ehliyeti olup da terör estirenler de var. Ehliyetsizlerden değil ehil olmayanlardan kork. Dediğim gibi herkes kendine baksın. Ters bir durumda sorumluluk bana ait, bunun bilincinde oturuyorum o koltuğa..
  • Ehliyetin olmaz kaza yaparsın aşırı hız yapan ehliyetsiz sürücü dehset saçtı derler, ehliyeti yeni alırsın kaza yaparsın aşırı hız yapan 2'aylık ehliyeti olan sürücü dehset saçtı derler. 5-10 yıllık ehliyetin olur kaza yaparsın aşırı hız yapan sürücü dehset saçtı derler

Sadece haberin başlıgı ve insanların sana olan bakış açısı değişir ama sonuç aynıdır.

Önemli olan kagıt parçasına güvenip direksiyon başına geçmek değil, önemli olan araba kullanmasını bilip direksiyon başına geçmektir
  • Ben de ailemi taşıyorum çoğunlukla. Neyin ne olduğunun farkındayım. Gereksiz yere uzatma istersen. Trafikte ehliyeti olup da terör estirenler de var. Ehliyetsizlerden değil ehil olmayanlardan kork. Dediğim gibi herkes kendine baksın. Ters bir durumda sorumluluk bana ait, bunun bilincinde oturuyorum o koltuğa..
  • quote:

Ben de ailemi taşıyorum çoğunlukla. Neyin ne olduğunun farkındayım. Gereksiz yere uzatma istersen. Trafikte ehliyeti olup da terör estirenler de var. Ehliyetsizlerden değil ehil olmayanlardan kork. Dediğim gibi herkes kendine baksın. Ters bir durumda sorumluluk bana ait, bunun bilincinde oturuyorum o koltuğa..

işin nedir senin trafikte, seni kamu kabul etmiyor ait olduğun yerde yanı yan yoltukta veya arkada otursana. Heveslerin cana mal oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Ehliyetin olmaz kaza yaparsın aşırı hız yapan ehliyetsiz sürücü dehset saçtı derler, ehliyeti yeni alırsın kaza yaparsın aşırı hız yapan 2'aylık ehliyeti olan sürücü dehset saçtı derler. 5-10 yıllık ehliyetin olur kaza yaparsın aşırı hız yapan sürücü dehset saçtı derler

Sadece haberin başlıgı ve insanların sana olan bakış açısı değişir ama sonuç aynıdır.

Önemli olan kagıt parçasına güvenip direksiyon başına geçmek değil, önemli olan araba kullanmasını bilip direksiyon başına geçmektir

O ufak kağıt parçası yollardan 15-17lik dostlarımızı uak tutmak için ...

• quote:

quote:

Söylemeden geçemeyeceğim, Burak arkadaşımız aracını spor araba gibi kullanmaz, limitlerini gayet iyi bilir.

Bravo 17 yaşında birinin trafikte ehliyetsiz 3 yıldan bu yana gezmesini olumlu karşılıyorsun

Benim öyle bir cümlem varmı?

Sanıyorum okuma yazmanızda problem var, problem yoksa rica ediyorum yazımı bir daha okuyunuz. Hatta 2 kez okuyunuz, sonra mesaj yazınız.

Ben mesajlarımda ehliyetsiz araç kullanmanın doğru olmadığını özellikle belirttim. Buna rağmen bana bu durumu olumlu karşıladığımı söylemeniz tuhafıma gitti. Maksadınızı anlayamadım doğrusu...

• quote:

quote:

quote:

Benim öyle bir cümlem varmı?

Sanıyorum okuma yazmanızda problem var, problem yoksa rica ediyorum yazımı bir daha okuyunuz. Hatta 2 kez okuyunuz, sonra mesaj yazınız.

Ben mesajlarımda ehliyetsiz araç kullanmanın doğru olmadığını özellikle belirttim. Buna rağmen bana bu durumu olumlu karşıladığımı söylemeniz tuhafıma gitti. Maksadınızı anlayamadım doğrusu...

"Söylemeden geçemeyeceğim, Burak arkadaşımız aracını spor araba gibi kullanmaz, limitlerini gayet iyi bilir."

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Ehliyetin olmaz kaza yaparsın aşırı hız yapan ehliyetsiz sürücü dehset saçtı derler, ehliyeti yeni alırsın kaza yaparsın aşırı hız yapan 2'aylık ehliyeti olan sürücü dehset saçtı derler. 5-10 yıllık ehliyetin olur kaza yaparsın aşırı hız yapan sürücü dehset saçtı derler

O ufak kağıt parçası yollardan 15-17lik dostlarımızı uak tutmak için ...

O zaman 18'den sonra ehliyetsiz araba kullanabiliriz, sizin çümleden anlaşılan bu

Ben 20 yaşında ehliyetimi aldım, 18 özelliklede 19 yaşındayken her lazım oldugunda araba kullanıyordum(gereksiz yere sokaklarda tur atmak için değil) ehliyeti 20 yaşında alma sebebimde kendi masraflarımı babama ödetmeyi sevmedigim içindi, o zaman ancak bi kagıt parçasına o kadar para verebilcek bütçe ayırdım ve lazım olmaya başladı. Lazım olmasa yoksa ben 22 yaşını doldurup direk E sınıfı alcaktım.

Ehliyetim yokkende şuandada arabayı aynı kullanırım, özellikle arabada benden başkası varsa(kim oldugu önemli değil) şu hıza çık şu kadar para vercem de yine 110 km'yi geçmem o hızada anlık olarak kısa süre çıkarım 90-100 arası kullanırım genelde. Arabada tek kendim varsa yolda müssaiyitse bazen kısa süre yüksek hızlara çıkarım sadece.

• quote:

quote:

Ben de ailemi taşıyorum çoğunlukla. Neyin ne olduğunun farkındayım. Gereksiz yere uzatma istersen. Trafikte ehliyeti olup da terör estirenler de var. Ehliyetsizlerden değil ehil olmayanlardan kork. Dediğim gibi herkes kendine baksın. Ters bir durumda sorumluluk bana ait, bunun bilincinde oturuyorum o koltuğa..

işin nedir senin trafikte, seni kamu kabul etmiyor ait olduğun yerde yanı yan yoltukta veya arkada otursana. Heveslerin cana mal oluyor

Kimsenin hayatını hiçbir zaman tehlikeye atmadım, atmam da. Yine genelleme yapıyorsun. Önceki konularda olduğu gibi karşındaki kişi hakkında bilgin olmadan yerli yersiz iddialarda bulunuyorsun. Ehliyeti olan birinin hevesleri de cana mal olabiliyor. Seninle hakikaten muhattap olmamak lazım. Çünkü herşeye at gözlüğü ile bakıp anlamıyorsun, kabul edemiyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 28 Ekim 2011; 10:58:38 >

• quote:

"Söylemeden geçemeyeceğim, Burak arkadaşımız aracını spor araba gibi kullanmaz, limitlerini gayet iyi bilir."

Ticari aracı spor araç gibi kullanaıp yol tutuşundan şikayet edenlere ilk önerim spr araç alın oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 28 Ekim 2011; 11:04:41 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.