Şimdi Ara

Hakem Heyeti Başvuru Yapıldı SÜREÇ - Gold Bilgisayar'dan Alışveriş Yapmayın !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teknode

quote:

Orijinalden alıntı: skywalker06

Kuzenimde zamanında Sony Xperia İon piyasada 400tl daha ucuz diye gitti aldı telefon geçen bozulunca teleservice götürdüğümüzde teleservice biz bakmıyoruz diyip yönlendirdi golda neyseki tamir olup geldi cihaz sorunsuz çalışıyor goldun böyle ürünler sattığı az biraz biliniyordu zamanında Türkiye'ye ilk iphone 5i biz getirdik diye 20tane sattılar alanların hepsi 1hafta geçmeden mesaj gelmiş cihazınız kayıtlı değil diye ve yüksek fiyata satmışlardı gazetelere bile haber oldular bu yüzden o yüzden elektronik eşya alırken biraz bilindik yerlere dikkat etmekte fayda var ben şimdiye kadar bimeks ve hepsiburada.comdan kaç kez dünyanın alışverişini yaptım telefonlarımı hep buralardan aldım sorun çıkmadı

Hocam hepsiburadayı bilmiyorum ama sanal pazar bimeks gold falan uzak durun yani. Bimeks'de gold'un farklı versiyonu. Çünkü onlarda aynı tarz paralel satıyorlar.

bimeksten telefon aldım iki kez aptop aldım sorun çıkmadı kaldıki bimekste almadan önce teşhirde bile yoksa rica edersen gösteriyorlar telefonu ben moto gyi almadan önce baktıydım bu arada kuzenim geldi dün baktım sony yok neoldu dedim tekrar golda gönderdim dedi demekki neymiş paralel garantili telefon almayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skywalker06 -- 12 Mayıs 2014; 11:08:06 >

• yanan ekran kartımı verdiğim gold bilgisayar 1 ay bekletti sonra yenisi ile değiştirildi denildi. aradılar gittim elime acık sekılde 2.el kullanılmıs bir ekran kartı verdıler. Garanti merkezi bunu gönderdi dediler. bende bu sekılde mı gonderdıler dedıgımde evet yanıtı aldım. ana merkezin telfonu istediğim de yanlışlık olmuş o sizin değil dediler vitrinden yeni ürün verdiler. Anlayacagınız bu karakterde bir şirket. UZAK DURUN. paralel almak istiyorsanız daha ucuz satan yerler var.

bende xperia z almıştım baska bir firmadan paralel ithalat ürünü. benımkınde sim okumama ve wireless aktif olmama sorunu oluştu garantiye gönderdiğimde yaklasık 2.5 3 ay beklettiler bugun yarın seklınde. mahkeme için ihtarname cektigim gün yeni sıfır ürün gönderdiler. Hakkınızı savunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanando -- 12 Mayıs 2014; 13:28:56 >
  • quote:

quote:

quote:

Kuzenimde zamanında Sony Xperia İon piyasada 400tl daha ucuz diye gitti aldı telefon geçen bozulunca teleservice götürdüğümüzde teleservice biz bakmıyoruz diyip yönlendirdi golda neyseki tamir olup geldi cihaz sorunsuz çalışıyor goldun böyle ürünler sattığı az biraz biliniyordu zamanında Türkiye'ye ilk iphone 5i biz getirdik diye 20tane sattılar alanların hepsi 1hafta geçmeden mesaj gelmiş cihazınız kayıtlı değil diye ve yüksek fiyata satmışlardı gazetelere bile haber oldular bu yüzden o yüzden elektronik eşya alırken biraz bilindik yerlere dikkat etmekte fayda var ben şimdiye kadar bimeks ve hepsiburada.comdan kaç kez dünyanın alışverişini yaptım telefonlarımı hep buralardan aldım sorun çıkmadı

Hocam hepsiburadayı bilmiyorum ama sanal pazar bimeks gold falan uzak durun yani. Bimeks'de gold'un farklı versiyonu. Çünkü onlarda aynı tarz paralel satıyorlar.

bimeksten telefon aldım iki kez aptop aldım sorun çıkmadı kaldıki bimekste almadan önce teşhirde bile yoksa rica edersen gösteriyorlar telefonu ben moto gyi almadan önce baktıydım bu arada kuzenim geldi dün baktım sony yok neoldu dedim tekrar golda gönderdim dedi demekki neymiş paralel garantili telefon almayacaksın

şans işi hocam. dist garantili alırsın yine bozulur o ayrı mevzu ama paralel aldın mı markayı da arkana alamıyorsun. rezillikten başka bir şey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

arkadaşlar peki böyle tuketiciyi kandırıp rezil etmeyen hangi teknoloji mağzaları veya internet sitelerini önerirsiniz?

Ereyon ve teknolojix ten çok ürün aldım şimdiye kadar ters bir durum olmadı, ama teknoloji bu işte.. Ne yaşayacağını bilemiyosun hiç bir zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu paralelcilerin inlerine girmek lazım
    bence thh yedi gidin onarım evrakları ile

• quote:

arkadaşlar peki böyle tuketiciyi kandırıp rezil etmeyen hangi teknoloji mağzaları veya internet sitelerini önerirsiniz?

Kliksa da da problem yaşamadım pek, ist. Bilişmdende tv falan aldım. Sorun yok. Hatta aylar sonra aradılar, memnunmusunuz diye, şaşırdım. :) ama hepsiburada ya kesinlikle yaklaşmayın derim bende. Umurlarunda değil hiç birşey. Ama önemli bir nokta var; bir çok firma şikayet var.com sitesini önemsiyor. Basın abi şikayeti. Ödleri patlıyor o sitede ifşa olmaktan. Ben bankalar dahil bir çok sorunumu ordan hallettim. Hemen arıyorlar :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de hepsiburada.com dan dist. garantili almıştım. mayısta almıştım. haziranda teleserviceye gönderdim. Temmuzda geldi. 1 ay kullandım ve su geçirdi. O süreçten itibaren 4 kere daha servise gönderdim değişim talep ettim ama hiç bir şeye yaramadı üstelik telefonum tamamen garanti dışına çıkarılmış. Bu süreçte sony ve teleservice ile böl böl görüşmelerim oldu hatta yabancı forum sitelerini araştırıp vakup-basınç testi yapılması gerektiğini ve bu testleri yapmadığını öğrenen ilk kişi bendim. :) Bunları söylememe rağmen umursamadılar. İnanın sinir etmek dışında başka bir şey de söylemediler. 10 Şubatta tüketici hakem heyetine başvurdum. Tüketici mahkemesine başvurmamı söylediler. Ben de tüketici mahkemesine başvurup harç ücreti vs. ödemek istemiyorum dedim biraz da konuştum ve kabul ettiler. satın aldığım yeri şikayet etmem gerekiyormuş dediler. hepsiburadayı şikayet ettim ve sıkıntımı özet bir şekilde yarım sayfa a4'e sığdırmaya çalıştım. Elimde başka kanıtlar falan vardı ama hiç bir şeye gerek olmadığını söylediler. THH'nin verdiği Şikayet dilekçesi, ürün faturası, garanti belgesi ve servis formlarının hepsinden 5'er adet fotokopi çektirdim ve tüketici hakem heyetine verdim. Mayısın başında durumu hakkında bilgi almak için gittim. Bilirkişi incelemesi ne zaman olacak diye sordum.Bilirkişi bana su geçirmeyen telefonun su geçirmesi başlı başına saçmalık dedi. İncelemeye gerek olmadığını ve büyük ihtimal olumlu kararın çıkacağını söyledi. 13 Mayısta kararı aldım ve ayıplı mal kapsamına girdiğini ve ücret iadesi kararı verilmiş. Yalnız davalı kısmında hem hepsiburada.com hem de sony eurosia yapmışlar. Tabi bu benim işime geliyor daha iyi oldu. :) Bu kararı 15 gün bekledikten sonra taraflara gönderecekmişim. Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini bende tam bilmiyorum. Bundan önceki sürecimi özet olarak yazdım hocam. Yardımcı olabileceğim bir kısım olursa seve seve yardım ederim. Eğer isterseniz tüketici hakem heyeti kararını da tarafınıza mail ile gönderebilirim.

Size tavsiyem ise hiç bunların sonucunu beklemeyin. Direk gidin kaymakamlığa ve şikayette bulunun. Çünkü zaten kararın çıkması 3 ayı buluyor. Sizin zararınız olmaz. Eğer değişim yaparlarsa çıkacak olan kararı uygulamaya koydurtmazsınız. Bu sizin elinizde. THH ye şikayet ederken telefona ihtiyacınız yok. Satış faturası, servis formları ve garanti belgesi yanınızda olsun yeterli.

@Teknode

• SuCh S kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda (Tüketici Hakem Heyeti başvuru koşullarının sağlandığı şartlar) alınan karar ile icra takibi başlatılabilir. Sizin cihazınızın bedeli sebebi ile kararın bağlayıcılığı yoktur bu yüzden muhtemelen karara itiraz bile etmeyerek kaale almazlar. İcra takibi başlatsanız bile avukatları itiraz ederek durdurabilir veya daha kötüsü icra işlemi yapılırsa sonradan sizi dava edebilirler
  • Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam. Evet biliyorum yasal bağlayıcılığı yok THH de söylediler bunu ve mahkemeye dava açabilirler dedi. Bende dava açsalar yine de kazanır mıyım diye sordum kesinlikle kazanabileceğimi ve verdiklerinin kararın delil niteliğinde olduğunu ve thh nin kararı doğrultusunda karar vereceklerini söyledi. Benim için sıkıntı yok. Zaten 10 aydır bu telefonu kullanamıyorum. Tüketici mahkemesi ile uğraştırırlarsa bende avukat tutarım ve tüm masrafları kendiler karşılarlar. Eğer daha fazla para kaybetmek istiyorlarsa kendileri bilir :) 5-6 ay da mahkeme ile uğraşırım. Ama yine de ücretimi alabileceğimi belirtti THHdeki yetkili kişiler. Buralara gitmeyeceğini söylediler. neyse 20 gün sonra öğreneceğiz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuCh

Hocam ben de hepsiburada.com dan dist. garantili almıştım. mayısta almıştım. haziranda teleserviceye gönderdim. Temmuzda geldi. 1 ay kullandım ve su geçirdi. O süreçten itibaren 4 kere daha servise gönderdim değişim talep ettim ama hiç bir şeye yaramadı üstelik telefonum tamamen garanti dışına çıkarılmış. Bu süreçte sony ve teleservice ile böl böl görüşmelerim oldu hatta yabancı forum sitelerini araştırıp vakup-basınç testi yapılması gerektiğini ve bu testleri yapmadığını öğrenen ilk kişi bendim. :) Bunları söylememe rağmen umursamadılar. İnanın sinir etmek dışında başka bir şey de söylemediler. 10 Şubatta tüketici hakem heyetine başvurdum. Tüketici mahkemesine başvurmamı söylediler. Ben de tüketici mahkemesine başvurup harç ücreti vs. ödemek istemiyorum dedim biraz da konuştum ve kabul ettiler. satın aldığım yeri şikayet etmem gerekiyormuş dediler. hepsiburadayı şikayet ettim ve sıkıntımı özet bir şekilde yarım sayfa a4'e sığdırmaya çalıştım. Elimde başka kanıtlar falan vardı ama hiç bir şeye gerek olmadığını söylediler. THH'nin verdiği Şikayet dilekçesi, ürün faturası, garanti belgesi ve servis formlarının hepsinden 5'er adet fotokopi çektirdim ve tüketici hakem heyetine verdim. Mayısın başında durumu hakkında bilgi almak için gittim. Bilirkişi incelemesi ne zaman olacak diye sordum.Bilirkişi bana su geçirmeyen telefonun su geçirmesi başlı başına saçmalık dedi. İncelemeye gerek olmadığını ve büyük ihtimal olumlu kararın çıkacağını söyledi. 13 Mayısta kararı aldım ve ayıplı mal kapsamına girdiğini ve ücret iadesi kararı verilmiş. Yalnız davalı kısmında hem hepsiburada.com hem de sony eurosia yapmışlar. Tabi bu benim işime geliyor daha iyi oldu. :) Bu kararı 15 gün bekledikten sonra taraflara gönderecekmişim. Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini bende tam bilmiyorum. Bundan önceki sürecimi özet olarak yazdım hocam. Yardımcı olabileceğim bir kısım olursa seve seve yardım ederim. Eğer isterseniz tüketici hakem heyeti kararını da tarafınıza mail ile gönderebilirim.

Size tavsiyem ise hiç bunların sonucunu beklemeyin. Direk gidin kaymakamlığa ve şikayette bulunun. Çünkü zaten kararın çıkması 3 ayı buluyor. Sizin zararınız olmaz. Eğer değişim yaparlarsa çıkacak olan kararı uygulamaya koydurtmazsınız. Bu sizin elinizde. THH ye şikayet ederken telefona ihtiyacınız yok. Satış faturası, servis formları ve garanti belgesi yanınızda olsun yeterli.

@Teknode

Hocam işin ilginci garanti belgesi diye bir şey yok. Çünkü içine kendileri bir kitapçık yapmışlar ve o kitapçığın arkasında saçma sapan bir şey var ama benim cihaza ait olduğunu kanıtlayacak bir ibare yok anlayacağın.
    Zaten şu an benim telefon komple kutusuyla onlarda o yüzden kutusunu beklemek zorundayım başvuru için. Ama sana soracağım tabi, ilk önce ihtar çekeyim diyorum noterden ondan sonra da hakem heyetine başvururum.
    Öyle ya da böyle hallederim bu işi inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: co.mr

quote:

Ereyon ve teknolojix ten çok ürün aldım şimdiye kadar ters bir durum olmadı, ama teknoloji bu işte.. Ne yaşayacağını bilemiyosun hiç bir zaman.

Zaten servislik bir durum olmadı mı anlayamıyorsun hocam neyin ne olduğunu. Bir kere servislik işin oldu mu ondan sonra görüyorsun ak karayı.
  • quote:

quote:

quote:

Zaten servislik bir durum olmadı mı anlayamıyorsun hocam neyin ne olduğunu. Bir kere servislik işin oldu mu ondan sonra görüyorsun ak karayı.

Aynen, bende yıllar önce resmi garantisi opmayan bir sony Ericsson aldığımı 5 yıl sonra imei klonlanınca anlamıştım. Neyseki hallettik tekofaks aracılığı ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi co.mr -- 14 Mayıs 2014; 20:10:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

•  Hakem Heyeti Başvuru Yapıldı SÜREÇ - Gold Bilgisayar'dan Alışveriş Yapmayın !!!
     Hakem Heyeti Başvuru Yapıldı SÜREÇ - Gold Bilgisayar'dan Alışveriş Yapmayın !!!

Arkadaşlar Cumartesi sabah mesaj geldi yani 24'ünde Gold'dan ,cihazımı 6. defa göndermiştim servise neyse gittim.
    Adam kutuyu verdi açtım telefonu adamın yanında bak dedim adama. Adam bir baktı arka kapak bildiğin üst taraf komple çıkık gelmiş.
    Gülmeye başladım. Dedim buyur ağabey bak görüyor musun cihazı nasıl yolluyorlar falan. Kutudan bu şekilde çıktı arkadaşlar cihazım yalan dolan yok bende aynen bu şekilde fotoğrafları ekledim.
    Şerefi haysiyeti bozuk bir firmaymış Allah belalarını versin başka bir şey demiyorum.

• quote:

Arkadaşlar Cumartesi sabah mesaj geldi yani 24'ünde Gold'dan ,cihazımı 6. defa göndermiştim servise neyse gittim.
    Adam kutuyu verdi açtım telefonu adamın yanında bak dedim adama. Adam bir baktı arka kapak bildiğin üst taraf komple çıkık gelmiş.
    Gülmeye başladım. Dedim buyur ağabey bak görüyor musun cihazı nasıl yolluyorlar falan. Kutudan bu şekilde çıktı arkadaşlar cihazım yalan dolan yok bende aynen bu şekilde fotoğrafları ekledim.
    Şerefi haysiyeti bozuk bir firmaymış Allah belalarını versin başka bir şey demiyorum.

Noldu peki bu halde gördükten sonra, neyaptılar? ya da sen neyaptın?

• quote:

quote:

Noldu peki bu halde gördükten sonra, neyaptılar? ya da sen neyaptın?

hocam bir şey yapmadım aldım telefonu eve getirdim. aradılar istediler gerek yok dedim. çarşamba finallerim bitiyor çaresine bakacağım. yüzsüzler bunlar. hatsiyetsiz bir firma daha tanımadım henz böyle.

• güncel
  • Türkiye'de servisler içler acisi durumda , sunları bir denetleyen kurum vs birsey yok mudur merak ediyorum.binlerce lira para verip cihaz aliyon servise isin dustu mu rezil oluyon.

-tamam hadi sen mahkemeye gittin aldin paranida diyelimde neyse cektigin eziyet ne olacak paranı kurtarman bunlara ceza degil ki ayrica bir ceza odemeleri gerekiyor mutlaka bunların, bunun hesabını kim verecek,adamlar bunu bildikleri icin bunlara bir cezai yaptirim uygulanmadigindan musteriyle dalga geciyorlar resmen.

gold'un vukuatlari coktur , keske almadan once arastiraydin bir.distrubutor dahil servislerin hepsi kotu ama gold hakkında okuduklarımdan sonra ordan alisveris yapmam kolay kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

Türkiye'de servisler içler acisi durumda , sunları bir denetleyen kurum vs birsey yok mudur merak ediyorum.binlerce lira para verip cihaz aliyon servise isin dustu mu rezil oluyon.

-tamam hadi sen mahkemeye gittin aldin paranida diyelimde neyse cektigin eziyet ne olacak paranı kurtarman bunlara ceza degil ki ayrica bir ceza odemeleri gerekiyor mutlaka bunların, bunun hesabını kim verecek,adamlar bunu bildikleri icin bunlara bir cezai yaptirim uygulanmadigindan musteriyle dalga geciyorlar resmen.

gold'un vukuatlari coktur , keske almadan once arastiraydin bir.distrubutor dahil servislerin hepsi kotu ama gold hakkında okuduklarımdan sonra ordan alisveris yapmam kolay kolay.

Hocam hiç bilmiyordum emin ol. Aldıktan sonra anladım ve dedim inşallah bunlara işim düşmez. Ama sonra gördük neyin ne olduğunu çok pişman oldum gerçekten. Zaten işin zor kısmı da o, çektiğin eziyet cabası.

• Bugün hakem heyetine gittim ve başvurumu yaptım bana dönüş yapacaklarmış. Şu an cihaz bende servis belgeleri falan tamamı hakem heyetinde. Bilirkişinin beni arayıp haber vermesini ve görüşme zamanını bekliyorum arkadaşlar.
  • Milletin işi gücü dolandırıcılık olmuş.Geçmiş olsun bu arada.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.