Şimdi Ara

Halkla ilişkiler ve tanıtım mi yoksa Halkla ilişkiler ve reklamcılık mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi Ea olmama rağmen sözelden oldukça yüksek bir puan bekliyorum ve pek çok iyi devlet ve özel üniversiteye burslu gidebiliyorum ama hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum şimdi ikisi arasında tam olarak ne tür bir fark var onuda bilmiyorum açıklarsanız sevinirim bide aradığım kriterler şunlar

1. mezun olduktan sonra bulma imkanının olması

2. Yurtdışına gitme ve orada çalışma imkanının olması

3. Gelecek vaat etmesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ilk 1k yaptıysan yeditepe falan düşünüp çap yapabilirsin.

• İlk 1k değilde 7k falan gelir ayrıca çap olarak ne yapılabiliyor

• Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünde çalışmakta olan bir araştırma görevlisinin cevabı:

"Halkla ilişkiler ve reklamcılık ile halkla ilişkiler ve tanıtım arasındaki farka takılmak bu noktada anlamsız. Çoğunlukla iletişim fakültelerinin altında olan söz konusu bölümler fakülte eğilimlerine göre isim alıyor. Ancak temel olarak iletişim ve halkla ilişkiler dersleri sabit. Örneğin Ankara Üniversitesi "Halkla İlişkiler ve Tanıtım" bölümünde reklamcılık dersleri veriyor ve kendi içinde reklam atölyesi var. Burada temel olarak tercih etmeniz gereken bölüm adı değil, üniversite tercihi olmalı, atölye ve uygulama olanakları, sektörle işbirliği, öğrenci kalitesi, vb.

Hacı Bayram Veli Üniversitesinde de (eski Gazi Üniversitesi) Halkla İlişkiler ve Tanıtım var. Eskiden biraz daha böyle isimlendiriliyordu."

İlk yazdığım halini beğenmediğin için gelen düzeltme:

"Tercih yaparken halkla ilişkiler ve reklamcılık ile halkla ilişkiler ve tanıtım arasındaki farka takılmak anlamsız. Çoğunlukla iletişim fakültelerinin altında olan söz konusu bölümler fakülte eğilimlerine göre isim alıyor. Ancak temel olarak iletişim ve halkla ilişkiler dersleri sabit. Örneğin Ankara Üniversitesi "halkla ilişkiler ve tanıtım" bölümünde reklamcılık dersleri veriyor ve kendi içinde reklam atölyesi var. Gazi yani artık Hacı Bayram'da da halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü var. Tanıtım sözcüğü "publicity" karşılığı olarak kullanılıyor. Bölümlerin internet sitelerinde ders programları oluyor. Girip hepsini kontrol edebilirsiniz. 

Seçim yaparken daha çok bölüm adı üzerinden değil de üniversite, fakülte olanakları üzerinden tercih yapmanızı öneririm. Hocalar kimler, alanda ne kadar deneyimliler? Reklam atölyesi, fotoğraf atölyesi ve belki yeni medya atölyesi gibi farklı alt uygulama alanları var mı? Fakülte ya da bölümün sektörle işbirliği var mı? İDA (İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği) ve TÜHİD (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği) gibi derneklerle bağlantıları var mı?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindcrime -- 2 Temmuz 2024; 13:58:34 >

• Dzg D kullanıcısına yanıt

Güzel derece. Belki bir ihtimal Bilgi Üniversitesinde tam burslu gelebilir, orayı araştırabilirsiniz.

• Dzg D kullanıcısına yanıt

Geçmiş yıllara göre daha mı geriden hesapladınız yoksa 2022 ayarında mı baktınız acaba? Bu sene sözel kısım çok basitti yığılma olacaktır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *sharku* -- 2 Temmuz 2024; 21:20:56 >
  • Merhaba arkadaşlar 45 yasindayim ve polis memuru olarak görev yapmaktayim öylesine sinava girdim bu sene malesef hiçbir hazırlığım yoktu sadece sinavdan birkac gun once youtube üzerinden genel tekrar videolarını seyretmeye zamanım olabildi sinava da komserden izin alarak zar zor girdim,sözel bana da 5k-10k aralığında gelecek gibi , İstanbul içinde devam zorunluluğu minumum seviyede olan devlet universitelerinden ozelliklede istanbul üniversitesi, yıldız teknik ve marmara üniversitesinin sozel bölümlerinden tavsiye bekliyorum arkadaşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.