Şimdi Ara

HANGİ AKÜ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
45.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: farukaan

Arkadaşlar lpg li şahinim var.zaten kıştı soğuktu derken bide lpg girince işin içine,bide üstüne arabaya sadece hafta sonları binersen... arabayla her seferinde 1 saat kavga ediyorum,allahtan yinede en sonunda zorda olsa çalıştırıyorum,zaten ogün bikerecik çalıştırabilirsem artık akşama kadar bi daha sorun yapmıyo ama sabah yine yaklaşma arabaya.Kapıyı açarken dua etmeye başlıyorum.Neyse uzetmayayım 60 a mutlu var üstünde ama bayaa eski.Diyorumki 72A alsam lpg li ya belki daha rahat çalışırmı acaba,arkadaşın biride alternatör doldurmaz falan demiş bi forumda varmı böyle bişey?Teşekkür ederim

bende de 92 şahin var bende yeni akü değiştirdim benim arabada lpg li.Kesinlikle İNCİ AKÜ 72 AM olanından al..Ben 160 ytl ye aldım en son çıkan modelinden.72 AM liğin en iisi olanı.Kapalı sistem yani saf su ekleme falan yok.2 yıl garanti türkiyein her yerinde.Yozgattayım -20-25 de hiç sorun çıkarmıyo..

Kesinlikle İNCİ AKÜ derim gerisi tırı vırı..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 14 Şubat 2008; 23:13:07 >

• 2000 model vectra 1.6 16V aracımı 2 ay önce aldım , üzerinde opel markalı orjinal aküsü vardı. Düşünün 8 senedir hizmet vermiş. Hiçbir sorunu yoktu tek marşta çalışıyordu araç. Geçen hafta farları açık parketmişim , bir saat kadar sonra döndüğümde akü sıfırdı , vurdurarak çalıştırdım. O günden sonra düzen tutmadı, marşı çeviremiyordu. Bir oto elektrikçiye gösterdim , cihazla voltajını ölçtü 10.7 volt gösteriyordu yük bindirince 8.6 volta düşüyordu. Akün ölmüş değiştirmen lazım dedi. Koçtaş Balçova dan 99 YTL ye TUDOR 60 lık aldım taktırdım sorun halloldu. Bakalım TUDOR kaç yıl hizmet edecek :) . Bu arada eski aküyü bırakmadım , hurda olarak bir değeri varmı acaba ?
  • mrkeskintr,
    eski aküyü almamaları tuhaf, onları çevre kirlenmesin diye sanayi bakanlığı akü satan yerlerden topluyor..

--------------------------------------

Yukarıdaki akü fiyatları bana biraz yüksek göründü, benim aldığım yerde (istanbul) eski aküyü getirirseniz fiyatlar şöyle;

60 Ah Delphi 80 YTL
    60 Ah BOSCH 80 YTL
    60 Ah Mutlu 90 YTL

Çeliktepe minibüs yolu üzerinde bir Karland bayisi..
  • bence mutlu al aküde en iisi o die bilirim bende mutlu kullanıorum...
  • aracında lpg olan arkadaşlar akü alırken mümkün olduğu kadar 72 A lık tercih edin.ayrıca akü alırken aracınızda lpg olduğunu söylemeniz yararınıza olacaktır.aksi takdirde standart 60 lık aküyü verirler kışın uğraşırsınız biraz. BOSS aküde baya dayanıklı garajda yatan arabanın alarmı daimi açık ve araçta müziksiz saniye geçmez ve yinede tek marşta aracı çalıştırıyor lpg de yaz-kış fark etmiyor.2 yıl garantili ve rakiplerine göre % 15-20 daha ucuz
  • bende delphi diyorum. şarj dinamosunu haşat eden inci aküden sonra serviste delphi takıldı. mis gibi 2.5 senedir çalışıyor sorunsuz daha da yeşil gösteriyor. voltajıda 14 civarlarında hala. ufakta birşey. 60 amperlik. lpg de var anfisiz ses sistemide var, bütün gün farlar açık gezerim zaten. sorunsuz.

nazar değmesin...

(bunu yazdım ya kesin bir şey çıkacak bu aralar. bütün arızaları hallediyorum her hafta bir sürpriz çıkıyor)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

Bizde ticari taxi şahin var 1997 model 60 amper dandirik akü var üstünde 4 sene gitti.
    Çok fazla güç istemeyen( amfili müzik tesisatı gibi) garantiyi en iyi yerden kim veriyorsa ordan al.
    Paran çoksa mutlu akü al.

Sadece arabanın çalışması akü şarjı için yetmez.Tıkalı trafikte motor devri düşük kaldığı için şarj dinamosu aküyü sağlıklı bir biçimde şarj edemez.Ayrıca fazla güç gerektirmeyen akü diye bir şey yoktur.Otomobille ilgili tüm ürünlerde olduğu gibi akü değiştirilecekse maliyetten kaçmadan kaliteli bir modelle değiştirmek gerekir. Kalite belgeli aküler, daha uzun süre dayandıkları gibi üretim hatalarına karşı da garanti veriyorlar. Akü seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de, üretim tarihi. Kuru şarjlı aküler serin ve kuru ortamlarda saklandıklarında üretim tarihinden itibaren altı ay içinde şarj istemeden araca takılabilirken, üretim tarihi altı ayı geçmiş akülerin araca bağlanmadan önce şarj edilmesi gerekmektedir.

• mutlu akü'nün 2. kalitesi diğeceğimiz akü yanılmıyorsam povver akü bizde var hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar.
  • Akünün markası önemli ama vereceği gerçek garanti daha da önemli.Aküyü aldığımız yer, aküde herhangi bir arıza olduğu zaman derhal yenisiyle değiştirebiliyorsa o en iyi aküdür.Ayrıca 3 aylık bakımlarını da ücretsiz yaptırabiliyorsan değme keyfine.
  • YİĞİT AKÜ DERİM SANA,MÜHENDİSİYLE TANIŞTIK ADAMLARIN AR-GE LERİ ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR.72 LİK ALDIK GAYET MEMNUNUZ ESKİ AKÜ MUTLUYDU TEK EKSİĞİ YOK ONDAN,HATTA FİYATI BİRAZ DAHA PAHALI DİYE BİLİYORUM BEN FABRİKA ÇIKIŞ FİYATNIDAN ALMIŞTIM.SON KARARIM YİGİT 72,İYİ GÜNLER
  • benim ilk akü inci aküydü orjinal araba üzerinde olanından 45 amperlik...5,5 sene sonra bitti..nedense gidip 60'lık mutlu aldım mayısta 2 yılı dolacak ama arabam 2 hafta yattığından mıdır arabada elektrik adına hiç birşey yok,üstteki kapağı söküp bakınca plakalar gözüküyor su eksilmiş,bundan olabilir mi...yoksa kaput altında motorla ilgili tamir yapılmıştı acaba ondan dolayı kaçak olabilir mi ....öylede bi yere parkettim ki vurdurmaya ne hacet paket,bohça gibi yatıyoruz...en iyisi söküp sanayiye şarja veya aldığım yere şikayete götürmek,saygılarımla
  • herkese merhaba, benim 2005 model bir benzinli sedan megane'ım var mutlu akü almak istiyorum ama mutlunun hangi modeli hangi volt'u uygun pek bi bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler
  • şu sayfada hangi araca hangi mutlu akünün uygun oldugu görülebilir:

http://www.mutlu.com.tr/tr/urunler.asp

Mutlunun sitesinde model yılı belirtilmemiş olsa da sizin araca uygun olanında 12v 60ah 480a yazacak,bu verileri aracınızın üzerindeki akününkiyle eşleştirebilirsiniz

tıklayın:
    http://img162.imageshack.us/my.php?image=adszez3.jpg

Yani akü şu:

HANGİ AKÜ???

Aküyü alıp kendiniz bir anahtar yardımıyla birkaç dakikada yapabilirsiniz de
    Dikkat edilmesi gereken;
    bağlanırken önce pozitif (+), sonra negatif (-) ucu takılır. Sökerken ise bu işlemin tersi yapılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 1 Ekim 2008; 16:23:43 >

• Bizde geçen Hafta Yeniledik Aküyü Mutlu 60 Ah 80 Liraya Aldık Eskiyi Verdik Bu Senin Pazarlığına Bağlı Ve Her Yer Farklı Fiyat Biçioo ona Göre Gez Dolaş Derim Ama En Önemli olan Garanti Tarafı Tabii ..! Garanti Gerçek Garantimi ??? ..! Saygılarımla ..!
  • bu konuyu acan arkadas benim tawsiyem en en en iyisi susuz aküüü tawsiye ederim hemde 60 a tercihimdir cünkü ömrü daha fazlaa sadece 2 güne bir arcını calıstırısan da ömrü uxun olur ama sen yazmışsın hafta sonraları bir saatde zor calıstırıyorum diyee herhangi bir aküde alabilirsin bütcene göre senin yapacağın sadce haftada 1- 2 sfer marşa basman yeter

saygılarımla....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.